@Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
-
@luchadora anladım, teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için
-
@Hasan-Basri-alpaslan 3 4 güne postaya verirler
-
@hakomutafyan selamlar konsolosluk çağırılma süreçleri visa bultaindeki kategorinize göre ilerliyor pd tarihinize göre çağırılıyorsunuz örn benim pd tarihim 21/6/21 şuan visa bultaindeki 01/01/22 o yüzden beklemekten başka çaremiz yok malesef.
-
@Hikmet-Ecer merhabalar, 21 yaş altı kardeşiniz için süreç tarihleri nasıldı acaba? 9 yaşında eşimin ilk evliliğinden oğlu, GC sahibi annesi oğlunu davet edecek, çok teşekkürler.
-
Merhaba arkadaslar bende esimin I-751 doldurup gonderdik 01/17/2023 de ve hemen ardindan parmak izini verdi ve ondan sonra neredeyse 2 yil olacak hic bir ilerleme yok. "USCIS" hesabinda sadece "Case was updated finger prints taken" yaziyor. Sizce bu surec normal mi? Su anda bir sorun yok cunku green karti 36 ay uzatilmis durumda. Acaba ayni durumda olan arkadaslar varmi? veya olan arkadaslarin dosyasi nasil ilerliyor?
Tesekkurler
-
@eyuphanyl USCIS kurallarina bakmak lazim.
-
@accountant biz aldık sıkıntı olmadı
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@Pın-Ceylan basvurunuz avukat araciligiyla mi yapmistiniz? Ben tamamini kendim yapmistim ve bekleme suresi azalip tekrar cikti sizdeki gibi, case 14 aydir uscis te ve hala 6 ay yaziyor bugun icin(your case is being actively reviewed notuyla). Insallah sizde bir ilerleme olmustur.
Esinizle turkiyede yasiyorsunuz bu konuda size sorum olacak. Sponsorluk islemlerini nasil yapacaksiniz?
Amerika'da yasayan esin sponsor olmasi icin "adjusted gross income" limitleri var. Vergilerden sonra 2 kisilik(siz ve esiniz) bir household income'in minimum 25k+ olmasi gerekiyor diye okumustum. Vergi formlari beyan ediliyor ve bu etap NVC de oluyor. Biz de bu durumu saglayabilmek icin cok ayri kaliyoruz. Uscis dosyayi onaylayacak diye beklerken esime turist vizesine basvurmak istedik, onun icin de 1 sene sonraya gorusme gunu veriyor. Can sıkıcı durumlar.
Sizde simdiye dek bir guncelleme oldu mu?
Iyi gunler 👋🏻 -
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
I-130 formu ile ilgili sorular
-
@martymcfly, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@crazycells peki bu durum süreci uzatır mı? yani zaten uzun bi süreç tabi ama bi 2 sene daha falan uzatırsa o risk alınmaz:)))
uzatacagini sanmiyorum; ama emin de degilim, cunku surece hangi asamada nasil dahil edeceginizi ben de %100 bilmiyorum. Sanirim hangi asamada eklenecegini de onemli. Fakat Ankara Konsoloslugu'nun verdigi F2B vizelerinin icinde, dediginiz durumdaki gibi GC sahibinin cocugunun cocuguna vize verdiklerine dair bilgi var. Su iletiye de aktarmistim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/215177
Isterseniz yeni bebek icin bir I-130 formu doldurup doldurmak gerekli mi? Yoksa mulakat asamasinda I-130 doldurmadan sadece DS-260 formunu doldururken bebek icin ayri form actirmak yeterli mi diye suradan sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@crazycells çok teşekkür ederim, inceleyeyim. çok saolun.
-
Merhabalar eşim için F2A başvurusu yapma aşamasındayım, şu an I-130 online formunu dolduruyorum aklıma takılan bir kısım var ABOUT YOU-ADDITIONAL INFORMATION Kısmında "What is your USCIS Online Account Number?" alanı var USCIS'ten online formu doldurduğum halde böyle bir şeyi istemesini anlayamadım ve profilimde de böyle bir bilgi yok ya da ben bulamadım USCIS Online Account Number nerede yazıyor bilen var mı?
-
@tolgicaki, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Merhabalar eşim için F2A başvurusu yapma aşamasındayım, şu an I-130 online formunu dolduruyorum aklıma takılan bir kısım var ABOUT YOU-ADDITIONAL INFORMATION Kısmında "What is your USCIS Online Account Number?" alanı var USCIS'ten online formu doldurduğum halde böyle bir şeyi istemesini anlayamadım ve profilimde de böyle bir bilgi yok ya da ben bulamadım USCIS Online Account Number nerede yazıyor bilen var mı?
Daha once I-797 belgesi aldiysaniz orada yaziyor olmasi lazim. Direkt oradan kopyalayabilirsiniz. Sanirim en son online hesaptan bunu gormenin yolu yoktu...
-
18 June 2021'de F2B vizesine başvurdum, mevcutta ki Turist Vizemin Bitiş tarihi 2026 yili sizce o zaman a kadar alabilirmiyim ? Bilgisi olan varmı?
-
@Can-Akyol, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
18 June 2021'de F2B vizesine başvurdum, mevcutta ki Turist Vizemin Bitiş tarihi 2026 yili sizce o zaman a kadar alabilirmiyim ? Bilgisi olan varmı?
Guncel vize bultenini suradan takip edebilirsiniz:
Ama bu tarihler ilerde olumlu veya olumsuz yonde degisebilir, bilginize.
-
@crazycells teşekkür ederim.
-
Merhabalar, ben GC sahibi olarak esim icin I-130 formunu dolduruyorum ve online olarak yapmaya karar verdim. Evidence kisminda her seyi sisteme yukledim ama additional evidence bolumunde Religious Record, School Record, Census Records gibi belgeler de isteniyor. "If you do not provide evidence, your petition processing may be delayed." uyarisi aliyorum. Boyle bir seyle karsilasan var mi? Bu belgeleri yuklemeden devam edebilir miyim? Forumda bununla ilgili bir sey goremedim.
-
@gizemm, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Merhabalar, ben GC sahibi olarak esim icin I-130 formunu dolduruyorum ve online olarak yapmaya karar verdim. Evidence kisminda her seyi sisteme yukledim ama additional evidence bolumunde Religious Record, School Record, Census Records gibi belgeler de isteniyor. "If you do not provide evidence, your petition processing may be delayed." uyarisi aliyorum. Boyle bir seyle karsilasan var mi? Bu belgeleri yuklemeden devam edebilir miyim? Forumda bununla ilgili bir sey goremedim.
Bu tur evraklari, sadece dogum belgesi saglamayan kisilerden kimligini kanitlayabilsin diye istiyorlar. Soylenilen uyariyi yanlis anlamis olabilirsiniz.
Vukuatli nufus kayit orneginin cevirisini "birth certificate" diye yuklediniz mi?
-
Dogru soyluyorsunuz sanirim yanlis anladim, cunku review&submit kisminda herhangi bir hata vermedi.
Online formu doldururken birth certificate istenmedi. Esimin F-1 vizesi var ve AOS yapacagiz, bu yuzden istenmemis olabilir mi? -
Dogru soyluyorsunuz sanirim yanlis anladim, cunku review&submit kisminda herhangi bir hata vermedi.
Online formu doldururken birth certificate istenmedi. Esimin F-1 vizesi var ve AOS yapacagiz, bu yuzden istenmemis olabilir mi?GC'nin fotokopisini mi yuklediniz?
-
@crazycells Evet bana ait GC fotografini yukledim. I-130 instructions dosyasindan gordugum kadariyla da birth certificate US Citizenlar icin isteniyor.
-
@crazycells Evet bana ait GC fotografini yukledim. I-130 instructions dosyasindan gordugum kadariyla da birth certificate US Citizenlar icin isteniyor.
tamamdir, o halde sorun yok
-
Dün istanbul'daki adresime F2B vizesi ile ilgili mektup ulastı bundan sonra beklemeye devam.
-
merhabalar, 130 formu icin amerikan vatandasi esim sadece pasaportunu mu eklemeli ? cunku kendisi buraya sonradan gelmis burada dogmamis birisi. esimin asil ulkesinden ( turk degil ve 2 yasinda amerikaya gelip vatandaslik hakki kazanmis ailesi sayesinde ) konsolosluktan ayrica o ulkede de evli olmadigini gosteren bir birth certificate almali miyiz ? cunku konsolosluklari cok yavas ilerliyor maalesef. sadece amerikadan alinmis bir birth certificate yeterli midir ? cunku kendisi hep burada yasamis
cevaplarsaniz eger cok sevinirim. basvurumuzu cok yakinda yollayacagiz ne yapacagimizi bilemedik. -
@mazk2104, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
merhabalar, 130 formu icin amerikan vatandasi esim sadece pasaportunu mu eklemeli ? cunku kendisi buraya sonradan gelmis burada dogmamis birisi. esimin asil ulkesinden ( turk degil ve 2 yasinda amerikaya gelip vatandaslik hakki kazanmis ailesi sayesinde ) konsolosluktan ayrica o ulkede de evli olmadigini gosteren bir birth certificate almali miyiz ? cunku konsolosluklari cok yavas ilerliyor maalesef. sadece amerikadan alinmis bir birth certificate yeterli midir ? cunku kendisi hep burada yasamis
cevaplarsaniz eger cok sevinirim. basvurumuzu cok yakinda yollayacagiz ne yapacagimizi bilemedik.Sorun olmamasi lazim diye dusunuyorum. I-130 sayfasindaki evrak listesine gore vatandasligi gosteren bir belge gerekiyor, zaten ABD disindaki belge ABD vatandasligini gosteremeyecegi icin, ABD pasaportunun kopyasini yukleyebilirsiniz.
-
merhabalar, i765 ve i485 formlari icin ucret odememiz gerekiyor mu ? simdilik saglikla ilgili olan formu es gecip su 6 formu yollayacagiz
I-130
I-130A
I-485
I-765
I-131
G-1145
abd vatandasi ile evlenip green card almak
basliginda iki form icin ucret belirtilmis fakat ucsis in sitesinde guncel ucretlere baktigimda 3bin dolara yakin bir odeme cikiyor. marriage base green card application yapacagiz. -
tekrar merhaba @crazycells , cok soru soruyorum uzgunum bazi formlar online doldurulabiliyor mesela i130 gibi
ama benim i130 asini da doldurmam gerekiyor. I-130
I-130A
I-485
I-765
I-131
G-1145 liste bu. bunlarin bazilari sistemde online var bazilari yok. benim ozellikle work pertmite ihtiyacim var. ne sekilde basvuru yapmaliyiz ? hepsoni online odeyip online doldurma sansimiz var mi yoksa hepsini kagitlar halinde doldurup ekleyip hepsi icin ayri ayri checkler mi koyup paket halinde yollamamiz gerekiyor ? -
@israfil bey merhaba, evlilik bazli greencard yapacagiz fakat sitede butun belgeleri bulamadim i130 var. 130a yok onu aciklamissiniz ama work permit travel permit gibi belgelerin de online i sitede yer almiyor. eger bilginiz var ise bunlari nasil yapacagiz. ? ben bunlar da bir an once elime ulassin istiyorum.
-
@hulyaek hanim merhaba, online sistemde I-130
I-130A
I-485
I-765
I-131
G-1145 bu belgelerin hepsini doldurabiliyor muyum ? ben yalnizca i130u bulabildim 130a yi bile bulamadim. work permit travel izni falan bunlari sistemde bulamiyorum. hepsini online yapmam mumkun mu ?
Benzer Başlıklar
146
47.7k
Users
4.7k
Topics
462.5k