Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu değerlendirmeyi, sizlerden farklı ya da fazla hiçbir bilgiye sahip olmadan, yalnızca gidişata bakarak ve hayat tecrübeme dayanarak yapıyorum. Tabii ki hukuki bir tavsiye değildir.

    Gidişat gösteriyor ki, Ankara'da uzunca bir süre DV-2021 işlemi yapılmayacak. 17 Mayıs'a kadar yapılmayacağı zaten kesin. Ama ben şahsen, yazın da yapılmasını beklemiyorum. Bir mucize olsa ve yapılmaya başlansa, DV-2020 kazananlarından Yargıç Mehta tarafından hakları saklanmış olup, mülakatlarına başlanmamış olanlar ve başka göçmen vize kategorilerinde başvuru yapmış olup, mülakatlarına başlanmamış olanlar olmasa bile, 17 Mayıs'tan sonra vize görüşmesi yapabilecekleri dosya numarası 10.000'i geçemez.

    Yani @Orhan-Cabarov , teorik olarak ve en iyimser tahminle, Ankara'nın 17 Mayıs'ta DV-2021 kazananlarına mülakat tarihi vermeye başlayacağını varsayarak, senin hala bir şansın var (ama o da çok fazla değil). Ama dosya numarası 10.000'den büyük olanların konvansiyonel yöntemle (Ankara'da mülakat tarihi bekleyerek) hayallerine kavuşması (bence) imkansız.

    Dosya numarası 10.000'den büyük olanlar için, green card'larına kavuşmanın yegane üç yolu, 1. Dava açmak ve onu kazanmak, 2. Mülakat yeri değiştirmek, 3. Adjustment of Status yapmak.

    Dava açmak ve onu kazanmak zaten yeterince zor. Ama dava açıp kazansan bile, hayallerine kavuşamayabiliyorsun. DV-2020 kazananı olan arkadaşlar dava açtılar. Kazandılar. Yargıç Mehta kendilerine 9.095 vize rezerve etti. Ama onlar da hala bekliyorlar. Ne mülakata çağıran var, ne ne zaman çağıracakları belli. Hangi öncelik sırasına göre çağırılacakları bile belli değil. Davayı kazananlar mı çağırılacak, sıra numarası gelenler mi çağırılacak, önce davayı kazananlar, sonra sıra numarası gelenler mi çağırılacak; hiçbir şey belli değil. Ama en azından umutları devam ediyor. Bu devirde, bu bile bulunması zor bir nimet.

    Mülakat yeri değiştirmek alengirli bir iş. Zaten başka başlık altında tartışılıyor ve sen zaten o başlığı da yakından takip ediyorsun. O yüzden, bunun detayına girmiyorum. Zaten, ben mülakat yeri değiştirecek şartları sağlamıyorum (başka yerin vatandaşı da değilim; başka yerde oturma iznim de yok). Dolayısıyla, bu ihtimale fazla kafa yormuyorum.

    Adjustment of Status da alengirli bir iş. Ama benim için uzak, insanlık için idealden uzak bir ihtimal de olsa, bir ihtimal.

    Ankara'da mülakat tarihi, dosya numaram 38 bin küsur olduğu için, bana asla gelmeyecek. Dolayısıyla, hayatta bir defa başıma gelmiş olan bu şansı devam ettirebilmem için, önümde iki seçenek var: 1. Dava açmak, 2. Adjustment of Status. Ben şu an ikisini de kovalıyorum.

    Sen daha şanslısın. Çünkü senin dosya numaran 3 bin küsur olduğu ve sen Azerbaycan vatandaşı olduğun için, senin üç seçeneğin var: 1. Ankara'da mülakat tarihi beklemek, 2. Mülakat yerini Tiflis olarak değiştirmek, 3. Dava açmak. Geçerli bir ABD vizen var mı, bilmiyorum. Eğer var ise, dört seçeneğin var: 4. Adjustment of Status.

    Bu adımlardan hangilerini atarsan, şansın o kadar artıyor; umudun o kadar uzun sürüyor. Yapman gereken tek şey, bu green card'ı ne kadar çok istiyorsun ve onu elde etmek için ne fedakarlıklar yapmaya muktedir ve hazırsın; bunun kararını vermek. "Ben bu green card'ı istiyorum. Onu alana ya da alamayacağım kesinleşene kadar her yolu deneyeceğim" kararını verirsen, bir dakika bile kaybetme; dosyanı Tiflis'e taşımak için DS-260'ını açtır. Green card'ını alana kadar, geçici olarak Azerbaycan'a taşınmayı göze alamıyorsan (çünkü dosyanı ancak o zaman Tiflis'e taşıyabiliyorsun), bir dakika bile kaybetme; hemen davanı aç. Cebinde ABD vizen varsa, bir dakika bile kaybetme; hemen ABD'ye git ve Adjustment of Status işlemlerine başla. Ama unutma; kaç başlık altında, aynı soruyu noktasının virgülünün yerini değiştirip kaç defa sorarsan sor, ne bu forumdaki, ne de herhangi bir avukatlık bürosundaki hiç kimse, sana dosyanın Tiflis'e taşınabileceğini, davayı kazanacağını, davayı kazansan bile vizeni alabileceğini (bkz. DV-2020 kazananı olup, açtıkları davayı da kazandıkları halde mülakata bile çağırılmayanlar), Adjustment of Status başvurunun kabul edileceğini, edilse bile işlemlerinin 30 Eylül'e kadar yetişeceğini garanti edemez. Ederse de sen inanma zaten. Kesin yalan söylüyordur.

    Ne dava açanlar, ne Amerika'daki göçmenlik avukatlarına Adjustment of Status süreciyle ilgili sorular sormak için yüzlerce Dolar para bayılanlar; hiçbirimiz, bu işleri, davayı kazanacağımız, avukat aracılığıyla yapınca, Adjustment of Status başvurumuzun kabul edileceği ya da 30 Eylül'e kadar yetişeceği garanti olduğu için yapmıyoruz. Buraya kadar gelmişken, bütün yolları deneyelim; gün geçtikçe azalan şansımız artsın, umudumuz sürsün diye yapıyoruz. 1 Ekim 2021'de, "Ömrümde bir kere şans yüzüme güldü. Ama nihayetinde o iş olmadı. Yine de olsun diye elimden geleni yaptım. Kaybettim ama, sonuna kadar savaştım" diyebilmek, 1 Ekim 2021 gecesi huzur içinde uyuyabilmek için yapıyoruz.

    Sorduğun soruların doğru ya da yanlış hiçbir cevabı yok. Senin ne yapmaya karar verdiğin ve yaptıklarının işe yarayıp yaramadığı var. Bu forumda da ne yapmaya karar verdiğimizi ve yaptıklarımızın işe yarayıp yaramadığını paylaşıyoruz. Başka bir şey değil.

    Dosyanı Tiflis'e taşımak için, green card'ını cebine koyana kadar geçici olarak Azerbaycan'a taşınmayacaksan ve Ankara'da mülakat tarihi beklemek tek seçeneğin olmasın, şansın artsın ve mülakat tarihi alamadan süreç bitse bile umudun devam etsin istiyorsan, davaya katıl. Ama Goh v. Blinken pahalı geldi diyorsan, bu dava tek seçeneğin değil. Curtis Morrison, Mayıs'ta bir dava daha açacak. Davayı açmadan önce 500 Dolar, sen göçmen vizenle Amerika'ya girdikten sonra bir 500 Dolar daha istiyor (sen de benim gibi yalnızsın diye biliyorum; hanımın, çocuğun varsa, onlar için de, Amerika'ya girdikten sonra adam başı 500'er Dolar daha). O daha ekonomik, özgüvenli ve adil bir teklif. Ben şahsen kendisinden pek hazzetmesem, kendisini tercih etmesem de, o davalarını da kazandı üstelik.

    Özetle kardeşim, çok düşün, kesin karar ver ve kararını verdikten sonra, sonucu ne olursa olsun, o kararın arkasında dur. Hepimiz öyle yapıyoruz. Yoksa, sendeki kararsızlık ve huzursuzlukla (bir başlıkta geceleri uyuyamadığını söylemiştin), bu hayat yaşanmaz.

    Senin sıra numaran da gayet şanslı. Bizim işimiz olmasa bile, senin işin olur inşallah. Yeter ki, yumruğunu şu masaya vur artık. Hadi Allah'a emanet...


  • @kingocali Hocam ne yazsam bilemedim tek kelimeyle harika bir yazı. Okurken duygulandım, umarım buradaki herkes vize alıp hayallerini gerçekleştirebilir.

    Numaram düşük diye hiç rahat değilim. Sırf destek olmak için twitter kullanmaya başladım, elimden gelen ne varsa yapıyorum. İnanın kendim kadar buradaki herkesin vizeyi almasını istiyorum. Ben vizeyi alsam bile, vize alamayanlar için desteğe devam edeceğim.

    Eğer gidebilirsem oradan bu forum için hep bilgi paylaşmaya devam edeceğim. Burası benim ikinci ailem gibi oldu, keşke daha önce keşfetseydim.

    Artık soru sormak yerine bir karar vermem gerekiyor bunu anladım. Zaten sorulacak her şeyi sordum. 🙂

    Öncelikle Mayıs'ta açılması beklenen davaya katılmaya karar verdim. Bu davaya param yetmiyor diye katılamıyorum ( cebimde 1150 dolardan başka para yok ) Borç istemeye utanıyorum. Mülakat için banka hesabına dokunmuyorum.

    Son kez 17 mayısı bekleyeceğim eğer açılmazsa büyük ihtimal DS-260 Formunu açıp adresimi değişip geçici olarak Azerbaycan'a taşınıp mülakat tarihini bekleyeceğim.

    Bir de benim Temmuz da istanbul'da mahkemem var. Azerbaycan'a gidersem eğer ,mahkeme için tekrar gelmem gerekecek o canımı sıkıyor biraz.

    Ailem yok tek başınayım hocam. Yazı için tekrar teşekkür ederim, bir çok kişi için faydalı oldu. 🙏



  • @hardrock Teşekkür ederim.


  • ImmPact Litigation Team (Kuck & Baxter, Siskind & Susser ve Joseph & Hall), dün gece dava dilekçelerini yayınladı:

    https://www.dropbox.com/s/8mlv6jgx181q4p4/Goh v Blinken--Compaint (Redacted).pdf?dl=0

    Bu arada, @Orhan-Cabarov , sen Goh v. Blinken davasının bekleme listesindesin ama, senin şartlarına daha uygun olduğunu düşündüğümüz, Curtis Morrison'ın Mayıs'ta açacağı davanın da bir bekleme listesi var. Adını ona yazdırmadıysan, şu linkten o davanın iletişim listesine katılabilirsin (sayfanın en sonunda):

    https://curtismorrisonlaw.com/2021dv


  • @kingocali Çok teşekkür ederim bu bilg için hocam, bunu bilmiyordum. 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

    Dava tarihleri neye göre ayarlanıyor acaba bilsek keşke?
    Son başvuru Nisan 30 tamam ama Mayis ayında konsolosluk açılma ihtimali varsa veya Temmuz ayında açılma ihtimali varsa boşuna katılmış olabilir case numarası daha düşük ve onay almış olanlar.
    Bu dava Temmuz ayında da açılamaz mi o zaman katılım sağlansa ?

    Keske dava dilekçesi sunulduğu gibi 1-2 duruşmada neticelense ancak özellikle hükümetin hamleleriyle surec uzuyor. Davalar ne kadar erken açılsa netleşmesinin de mali yıl içerisinde olma ihtimali artar.

    Ornegin kasım ayında açılan Young davasında hala durum duruşmaları yapılıyor; hala vizesini almayan bazı kişiler var davaya katılmış olan. Bu yüzden ne kadar erken o kadar iyi.


  • @Sono teşekkür ederim,siz hangi davaya katıldınız ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    30 nisan itibariyle davaya katılım tamamen sonlandı ve türkiye'den 50 arkadaşımız davaya katılım sağladı.

    dava, sadece isimli davacılar için yarar sağlayacağından umarım davaya katılan herkes güzel bir sonuçla vizesini alıp hayal ettikleri hayata kavuşurlar.

    şimdiden başarılar diliyorum, şansınız açık olsun.


  • yeni açılacak davaya kayıt yaptırdım ancak ödemeyi 15 mayısa bıraktım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    davanin on görüşmesi 5 mayıs'ta yapılacak şekilde organize edildi. hayırlı olması dileğinde..

    #Goh #DV2021 Judge Mehta has set a status conference for Wednesday, May 5, 2021, at 10:00 am EDT. The public may call in to (877) 848-7030, access code 321-8747. The public access line will be muted.
    We will be setting our case schedule at that time.

  • ⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan Jacob davasına katildim Belma hanım.


  • Bugün yapılan görüşme tamamlandı.

    #GohvBlinken davadaki ilk status conference yapıldı ve son duruşma işin 13 Temmuz tarihi öngörüldü. Bu duruşmadan sonra karar bekleniyor


  • @Muhtaradana katkıları ile #GohVBlinken dava sürecine ait takvim ve önemli tarihler aşağıdaki gibidir;

    1-2) 21 Mayıs Davalılar(Hükümet) certified record index i dosyalayıp bunu davacılarada(biz) gönderecekmiş +sanırım davanın dismiss(reddetmek) edilmesi ile ilgili taleplerini ve özet karar birifing (summary judgment) için dilekçelerini mahkemeye verecekler
    3) 7 Hazirana kadar bu sefer davacılar(biz) , davalıların(Hükümet) dismiss ve summary judgment taleplerine karşı cevap verecekler
    4) Davalılar(Hükümet 24 Hazirana kadar davacıların(biz) summary judgment ve dismiss üzerine iddialarının üzerine kendi iddialarını mahkemeye sunulacak
    5) 2 Temmuz iki tarafta joint Appendixi sunacaklar(brifing takvimi biter)
    6) 13 Temmuz son hearing ve karar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thementor uzunca suren anunciato sonrası hem charles, hem de sizler için ilaç gibi gelmiştir bu schedule 🙂 umarım güzel sonuçlarla ayrılır bütün davacılar. şimdiden bol şans..


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

    @thementor uzunca suren anunciato sonrası hem charles, hem de sizler için ilaç gibi gelmiştir bu schedule 🙂 umarım güzel sonuçlarla ayrılır bütün davacılar. şimdiden bol şans..

    Çok güzel oldu sürecin mümkün olan en hızlı(!) şekilde ilerleyecek olması. Açıkçası şunu söyleyeyim ben Jacob davasından umutluyum ve iyi bir karar bekliyorum. Sizin veya bizim davadan birinde hızlıca güzel bir karar alırız ve sürecin tıkanıklığı açılır yakında inşallah.


  • Charles Kuck Canlı Yayınından Önemli Notlar (10 Mayıs 2021)

    • Charles Kuck, mevcut DV2021 davasının Curtis’in açtığı yeni dava ile konsolide olacağını düşünmediğini söyledi. Ek olarak “Bu saatten sonra başka davalar da bizim davamızın sürecini etkilemez, bizim sürecimiz belli. Bundan sonra dava açacak olanlar kendi süreçlerini yaşayacaklar. Milletin davasını takip etmiyoruz” dedi.
    • Hükûmetin avukatı hakkında da canlı yayında yine çok iyi olduğundan bahsettiler.
    • Charles, 13 Temmuz'da karar çıkacak mı sorusuna: “13 Temmuz’dan sonra Mehta (yargıç) yazılı karar (gerekçeli karar) açıklayacak ama şimdiden kararı yazmaya başlamıştır” dedi.
    • Başka bir soruya yanıt olarak Charles: “GOH, geçen seneki Gomez davasından bile güçlü” diye yanıt verdi.
    • Mevcut GOH davasındaki davacı sayısının 680 kişi ve yeni katılanlar olduğunu belirtti ancak yeni katılan kişi sayısını açıklamadı.
    • “Yargıç karar vermeden önce DV işlemlerinin başlama ihtimali var mı?” sorusu soruldu. Cevap olarak Charles: “Bence başlar ama kaç kişinin işlemi yapılır emin değilim” dedi.

  • Az önce Goh v Blinken davacılarına mail geldi.

    Avukatlık ofisimizden GOH davacıları için aşağıdaki mail gelmiştir. Lütfen bilgilerimizi güncelleyelim. Bu gönderdiğimiz bilgiler güncelleme olarak hükümet tarafı ile paylaşılacak.

    Dear Plaintiff,

    We are preparing an update report for the government lawyers in the Goh case. Please provide us your case number and number of family members at this link. Government Update Form

    Thank you.
    We appreciate fighting on your behalf.

    Sayın Davacı,

    Goh davasındaki hükümet avukatları için bir güncelleme raporu hazırlıyoruz. Lütfen bu bağlantıdan bize vaka numaranızı ve aile üyesi sayınızı verin. Hükümet Güncelleme Formu

    Teşekkür ederim.
    Sizin adınıza savaşmayı takdir ediyoruz.

    BAĞLANTI: *****


  • @thementor Bol şans. 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum