Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    2018 Eylül ayında, oğlumun doğumu için Florida'daydım (Miami-Fort Lauderdale).
    Bir gece yarısı bomboş 4 şeritli otobanı görünce biraz ipin ucunu kaçırıp 81 mil hızla polis radarına girdim.
    Ağaçların arasına sokmuşlar arabaları, pusuya yatmışlar.
    Geçtiğim otoyolun hız limiti 50 mil/saat'miş.
    Beni durdurup ceza kestiler. Aslında sirenleri yaktıkları an ben zaten frenlere asıldım, hemen kenara yanaştım.

    Bana verdikleri ceza belgesinde genel kurallar yazıyor.
    Beni ilgilendiren kısmın detay fotoğrafını resim yükleme sitesine ekledim, linki aşağıdadır.

    Resim Linki

    "30 mil ve daha fazla" hız aşımı yaparsanız sadece para cezası vermek yetmiyor.
    Mahkemede bulunmanı gerekiyor. Mahkemece durumunuz görüşülüyor.
    (81 mil hız yerine 79'la radara girseydim mahkemeye gerek olmayacaktı.)
    Açıkçası mahkemede hakimin "atın bunu hapse" mevzusu yaşanacağını hiç sanmıyorum.
    Polislerede "bebeğin maması bitti, 24saat açık Walmart'tan mama almaya gidiyorum" demiştim, hakikaten Walmart'a gidiyordum. Mahkemeye çıksam yine bunu söylerdim. Çocuğum olduğu belgeli bir durum. Üstelik turistim. Uyarı gibi bişey verirlerdi sanırım.

    Ama durum şu ki, mahkeme tarihi online takip ediliyor ve tarih belli bile olmadan bizim dönüş tarihimiz geldi ve Türkiye'ye döndük.
    Baktım mahkemeye çıkamayacağım, yetişmiyor. Madem mahkemeye çıkıp sorumluluklarımın %100'ünü yerine getiremiyorum, %50'sini de yerine getirmeye gerek yok deyip 355 dolar cezayı da ödemedim 😋

    Online mahkeme takip sitesinde de "Florida against Cagdas" yazıyor.
    Gel zaman git zaman 3-4 ay içinde mahkeme tarihi verildi akabinde "Mahkemeye gelmedi" kararı websayfasında yazdı.
    Bunla birlikte 16 Dolar gibi bir rakam mahkemeye çıkmama cezası da yazdı.

    Merak ettiğim konu, farz edelim ben uçakla New York'a gitsem, Los Angeles'a gitsem bu konu önüme çıkar mı?
    Yani Federal bir durum değil gibi sonuçta. Florida Çağdaş'a karşı 🙂 Öteki eyaletleri bağlamaz.
    İstanbul'daki Amerikan Konsolosluğu herhangi bir bilgilendirme yapar mı veya sorunu çözer mi?
    Mahkeme düşmüş mü, kalmış mı, batmış mı, çıkmış mı bilgi verir mi?


  • @Xagdas Mahkemeye cikmadiginiz icin buyuk ihtimalle yargic "bench warrant" karari almistir. Yani goruldugu yerde tutuklama ve mahkeme onune cikartma. Tum polis memurlari bunu bilgisayarlarinda gorebilirler.

    Yani tekrar geriye donerseniz, bir ihtimal passport kontrolde tutuklanabilirsiniz. Eger tutuklanirsaniz, bu defa bail out (kefalet odeme) yapmadan veya yargic sizi serbest birakmadan disari cikamazsiniz.

    Diyelim ki passport kontrolde gozden kacti ve bir sekilde giris yaptiniz. Bu defa da ne zaman sizi bir polis durdursa, ne zaman polislik veya 911 lik bir isiniz olsa, sizi hemen bulup tutuklayabilirler. Genelde bench warrant varken, hangi eyalette oldugunuz fark etmez. Tum polisler gorebilirler. Yalniz, cok ciddi bir suc degilse, baska eyaletteki polisler, eger ugrasmak da istemezlerse, size sadece uyari verebilirler. Yani kisaca "hakkinizda tutuklama karari var, bir an once falanca eyaletteki falanca yerdeki mahkemeye gidip kendinizi rapor edin" diye bir uyari verip, sizi gonderebilirler.


  • @MySea Varsa böyle bir durum bunun online görüntülenebilmesi gerekmez mi? Turist olduğumu da göz önünde bulundurup hız cezası mahkemesinin zaman aşımından düşmesi de olası geliyor bana.


  • Amerika'daki tanıdığıma sordum ve söylediği şey şu: Cezayı ödemeliydi
    Ödememiş dedim o da dedi ki bir avukat bulsun yoksa sittin sene Amerikaya giremez.


  • @Xagdas Sizin yaptiginiz online sistem sorgulamasinda gorunmeyebilir. Cunku tutuklama karari law enforcement ilgilendiren bir karar. Turist olmanizin bir fark yaratacagini sanmiyorum.

    Eger tekrar ABD'ye gelmeyi dusunuyorsaniz, Sayin @mehmet-JS 'inde belirttigi gibi, en iyisi gelmeden once Florida'da yetkili bir avukata danisin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    çok kısa bir video da olsa çok önemli bir bilgi polisin kestiği cezalarla ilgili


  • Arkadaslar NJ de yapmis oldugum trafik kazasindan oturu bugun mahkemeye cikmam gerekiyordu. Avukat tutmustum. Ancak kafam karisti ve neden oldugunu bilmiyorum dava tarihi yarinin tarihi olarak, 25 subat seklinde aklimda kalmis. Her ne hikmet ise bugun beni ne avukatim aradi ne de mahkemeden arayan oldu. Dava bu sabah 9:30 da online zoom dan gorulecekti. Goruldu mu, gorulmedi mi, ne oldu bilmiyorum. Dava tarihini kacirdigimin az once farkina vardim. Avukati ariyorum ama ofis bu saatte kapali. Email attim. Henuz geri donus yapmadi. Daha once boyle bir durum basina gelen oldu mu? ne yapmam gerekir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasbelkader, içinde söyledi: Trafik Cezası ve "Mandatory Court Appearance"

    Arkadaslar NJ de yapmis oldugum trafik kazasindan oturu bugun mahkemeye cikmam gerekiyordu. Avukat tutmustum. Ancak kafam karisti ve neden oldugunu bilmiyorum dava tarihi yarinin tarihi olarak, 25 subat seklinde aklimda kalmis. Her ne hikmet ise bugun beni ne avukatim aradi ne de mahkemeden arayan oldu. Dava bu sabah 9:30 da online zoom dan gorulecekti. Goruldu mu, gorulmedi mi, ne oldu bilmiyorum. Dava tarihini kacirdigimin az once farkina vardim. Avukati ariyorum ama ofis bu saatte kapali. Email attim. Henuz geri donus yapmadi. Daha once boyle bir durum basina gelen oldu mu? ne yapmam gerekir?

    Ne kadar buyuk bir suc/ceza ile suclandiginiza bagli...

    Buyuk ihtimal hakim sizin giyabinizda mahkemeyi yapip, eldeki kanit ve beyanlara gore karar verecektir. Tabi, kendinizi savunmadiginiz icin suclu bulunup ceza alma ihtimaliniz de yukseliyor.

    Eger sucu kabul etmiyorsaniz ve istemeden mahkemeyi kacirdirdiysaniz, karardan sonraki 7-10 gun icinde sonucu "appeal" etmeniz gerekiyor.


  • @crazycells sansliyim. Bu olayin ertesi gunu avukatimi aradigimda avukatimin sekreteri dava tarihinin mahkeme tarafindan zaten 1 ay sonraya ertelenmis oldugunu soyledi. Bir ay sonra dava gunu geldi, bu sefer bilgisayarimin basina zamaninda gectim, zoom u acti ama yine dava gorulmedi. 1 ay daha ertelendi. Hala beklemedeyim. Kaza 10 aralikta olmustu.


  • Konuya yakın başka bir başlık bulamadığım için buraya yazıyorum.

    2023 Ağustos ayında Amerika'ya green kart ile gelip North Carolina'da yaşamaya başladık. Kasım ayında "move over law" kuralından trafik cezası yedim. Amerika ehliyetim var.

    2 şerit gidiş olan bir yolda, ileride emniyet şeridinde park etmiş (çimenlerin üzerine) 3-4 adet polis aracı vardı ve ben sağ şeritten yanlarından 45 mil hızla geçtim. (yolun hız limiti 55mil) ben yanlarından geçtikten hemen sonra polis araçlarından bir tanesi tepe lambalarını yakarak arkama yanaştı ve bende hemen sinyal verip kenara çekip bekledim. Yolcu tarafından gelen memur beni yanlarından geçtiğim için durdurduğunu söyledi ve ehliyetin varmı diye sordu. Ehliyetimi verince adresimi teyit etti ve bana geleceğini söyleyerek aracına gitti. Aynadan sürekli bakıyordum. Arabadan çıktığında elinde bir kağıt gördüm ve ceza yediğimi anladım. Cezayı bana verdiğinde 250$ ceza ve 191$ Costs yazıyordu. Rakamları görünce bi anlık tepki ile çok fazla bu para dedim ve poliste benim hayatım bundan daha değerli diye bir cevap verdi. Yanlarından gecerken araçların dışında bile değillerdi.
    Resmen bi kaç tane araç dizilip ava çıkmış gibiydiler kaldı ki benimle konuşurken yanımızdan başka araçlar geçti ama benle meşgul olduğu için onların peşinden gidip ceza yazan kimse yoktu. Yani o an kimi denk getirirlerse ona ceza yazıyorlar gibi algıladım.

    Burada yaşayan arkadaşlarla konuşurken mahkeme için bir avukat tutmaya karar verdim ve bir arkadaşım senin için ben avukat araştırması yaparım dedi ve o akşam bana bir avukatlık ofisiyle görüştüğünü ve benim için avukatı tuttuğunu parasını ödediğini belirtti. Ne kadar ısrar etsemde avukat ücreti söylemedi ve benden parasını almadı.

    Avukat mahkeeye katılmak için benden bir link aracılığı ile vekaletname aldı ve benim mahkemeye katılmama gerek olmadığını benim yerime onların mahkeye gideceklerini belirtti. Ancak mahkemede ellerinin kuvvetli olması için benden mahkemeden önce AAA'dan 8 saatlik bir trafik eğitimini tamamlayıp sertifikasını almamı bununla davayı kesin kazanacağını belirtti. Dediği eğitimi 60$ karşılığında alıp sertifikayı avukata gönderdim.

    Mahkemeye ben gitmedim ve mahkemenin olduğu akşam avukat bir mail atarak davayı kazandığımızı cezanın iptal olduğunu bu durumun ehliyet ve sigortaya yansımayacağını belirtti. Benim sadece 40 gün içinde 191$ mahkeme masraflarını ödemem gerektiğini belirten bir mail attı.

    Kısacası yediğim trafik cezasından cezanın iptal olmasına rağmen 251$ ödemem yapmam gerekti (191+60 trafik etiğimi)
    Ayrıca birde avukat masrafı var ama arkadaşım ne kadar ödedi bilmiyorum.

    Siz siz olun polis aracı gördüğünüzde yolunuzu değiştirin yanlarından geçmeyin 🙂

    image.png


Benzer Başlıklar

  • 23
  • 15
  • 68
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum