Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yabancı dil öğreniminde en büyük sıkıntılardan biri unutma sorunudur. Aslında sorun unutma değildir. Öğrendiğimiz kelimeleri, kalıpları unutmayız sorun olan durum pratik yapmadığımızdan ötürü kelimeleri kullanmakta, kalıpları hızlı olarak kullanmaya adapte sorunudur. Yabancı dil öğrenmek ile spor yapmak benzer durumdur. Düzenli olarak yapılması gereken tekrarlar vardır. Nasıl belirli günlerde belirli antrenmanları yapmak ve belirli ısınma hareketlerini yapmak gerekiyorsa yabancı dil eğitiminde de belirli pratikleri yapmak gereklidir. Özellikle konuşma pratiğini sık olarak yapılması gerekmektedir. Okuma ve yazma pratiklerini yapmaya oranla daha zor gelmesinden ötürü konuşma pratiği geri plana atılır ve bu sebeple sık sık “İngilizce okuyorum / yazabiliyorum ama konuşamıyorum” sözünü duyarız.

    İngilizce konuşma pratiğinin en çok geri plana atılmasının sebeplerinden biri de zamandır. Yazma pratiğini sosyal medya aracılığı ile bir konu hakkında görüş yada herhangi bir fikrinizi beyan ederken geliştirebilirsiniz, okuma pratiğinizi mobil cihazlardan olsun yada basılı yayınlardan olsun yabancı yayınlar okuyarak bu açığı da kapatabiliriz. Fakat; konuşma pratiği bu ikisinden farklı olarak ek zaman gerektiren, sizin eksik / hatalı konuşmalarınıza sabredecek yeri geldiğinde düzeltecek ve bu arada sizin oluşabilecek kaygılarınızı göz ardı etmeyecek birine ihtiyaç duymaktadır.

    İngilizce pratik yapmanın İngilizce öğrenimini kolaylaştırdığı da bir gerçektir. Eğer ki İngilizce öğrenmeye yeni başlamışsanız ve zorlandığınızı düşünüyorsanız pratikleri daha sık yaparak bu süreci daha hızlı ve kolay bir şekilde atlatabilirsiniz. İngilizce pratik yapmanın birçok yolu bulunmaktadır. Bu yollardan en çok kullanılanlar arasında İngilizce şarkı dinlemek, film / dizi izlemek, hobileriniz ile alakalı İngilizce yayınları takip etmek, gramere takılmadan iletişim kurmak ve insanlarla İngilizce iletişime geçmek. Bu yöntemlerin hepsi işe yarayan ve faydalı yöntemler olmakla beraber en çok işe yarayanı ise İngilizce iletişime geçmektir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise anadili İngilizce olan ve anlaşılır bir şekilde konuşan insanlar ile iletişime geçmektir. Buky Talk olarak İngilizce pratiği yapmak isteyen yada öğrenmek isteyen herkesin ihtiyaçlarını bilerek online platformda anadili İngilizce olan eğitmenler ile eksiklerinizi kapatarak sağlıklı İngilizce pratiği yapmanızı sağlamaktayız.

    Ücretsiz Buky Talk seansını denemek isterseniz tıklayınız => BukyTalk.com


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum