Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu sene üniversite sınavına gireceğim inşaat sektöründe uzmanlaşmak istiyorum inşaat mühendisi veya mimar sizce yurtdışında da iş bulma imkanı var mıdır? Ya da sizce Türkiye de hangi bölümü okumalıyım? Seneye green carta da başvuracağım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ne tavsiye edersiniz? İlerde yurtdışında çalışmak istiyorum biliyorum Türkiye de ki diplomanın bir denkliği yok fakat en azında bir konuda uzmanlaşmak istiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serhat-Kara-0 yurtdışında inşaat yok mu bu soruyu soruyorsun. Tabiki de var. Forumun arama kısmına inşaat yazar mısın. Karşına yüzlerce sohbet çıkacak. Biraz araştırın herşeyi herkesten beklemeyin. çok yorulacaksın sana yazıyım linkini
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/589/insaat-muhendisligi/51?_=1615383449381


  • @Serhat-Kara-0 Arastirmaniza 2030 yilinda veya daha sonrasinda hangi is alanlarina daha cok talep olacak diye baslayin.

    Size google aramalardan kisa bir liste:

    Software (yazilim) muhendisligi
    Tip ve saglik uzmanliklari
    Finans uzmanliklari
    Marketing uzmanliklari
    Nano/Bio teknoloji uzmanliklari


  • @Serhat-Kara-0, içinde söyledi: Yurtdışı imkanı olan meslek ve sektörler

    Bu sene üniversite sınavına gireceğim inşaat sektöründe uzmanlaşmak istiyorum inşaat mühendisi veya mimar sizce yurtdışında da iş bulma imkanı var mıdır? Ya da sizce Türkiye de hangi bölümü okumalıyım? Seneye green carta da başvuracağım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ne tavsiye edersiniz? İlerde yurtdışında çalışmak istiyorum biliyorum Türkiye de ki diplomanın bir denkliği yok fakat en azında bir konuda uzmanlaşmak istiyorum.

    Bulundugun ulke disinda bir ise kabul icin senin o ulkedeki ayni isi yapanlardan farkli bir deger uretmen gerekiyor kardesim. Kuru kuruya okul okumak seni yurtdisina tasimaz. Yurt disinda calismak icin insaat - elektrik - elektronik - bilgisayar muhendisi olman bir seyi degistirmez.

    Mesela kaynakcisin ve petrol tanki kaynatiyorsun. 20 - 30 mm lik celik levhalari digerleri 1 saatte kaynak yapiyor ve yaptiklari kaynaklarda problemler cikiyor ama sen bu isi 30 dk da yapiyorsun ve hic problem ile karsilasilmiyorsa seni secerler. Bu ornegi bu sekilde tanidigim biri oldugu icin verdim.


  • @Serhat-Kara-0 Bir iste uzmanlasirsan zaten diplomanin bir onemi kalmaz. Ama neden insaat?


  • @Serhat-Kara-0 Öncelikle bu sorunun cevabına çoğu büyüğünün yaklaştığı gibi yaklaşmamak gerekiyor mesela eski forumları kurcala adamlar 2002 senesinden beri geleceğin mesleği yazılım mühendisliği, yapay zeka mühendisliği kesinlikle bunların diplomasına sahip olmalısınız tarzında öneriler veriyor eğer ki bu alanlara ilgin, alaka ve becerin yoksa bu tip aksiyonlara girmenin yararına olmayacağını düşünüyorum.
    Sana geleceğin değil bugünün mesleği lazım. İş imkanından kasıt iyi para kazanmak ise beyaz yakalı olarak çalışacaksan nelerin daha fazla kazandırdığını internette basit bir araştırmayla bulabilirsin.
    Bu arada Türkiye'de okuyacağın kesin galiba ben de şu an Türkiye'nin en iyi üniversitelerin birinde Ekonomi bölümünde okuyorum. Ben hem sağlam vizyon kazanmak hem de kendi işime yarar sağlamak için bu bölüme girmiştim.
    Okuduğun departman ile ilgili bir iş yapmak istiyorsan okuyacağın bölümün İngilizce olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. İngilizce olmazsa bile YouTube gibi platformlardan alanınla ilgili MIT, Harvard, Yale tarzında üniversitelerin açık derslerini izlemeni tavsiye ederim. Erasmus programından da kesinlikle faydalanıp İngilizce yaşamın bir simülasyonunu da görmüş olursun.
    Bu arada karta seneye başvurursan diplomanı almadan gidersin, diploma illaki fark yaratacaktır yani ben şahsen diplomayı elime alıp öyle gitmek istiyorum. Bu arada diplomayı alana kadar da birikim yap her türlü yararına olur.


  • ABD icin gecerli bir meslek: 😃

    FB_IMG_1616118355836.jpg


  • Merhaba.
    Ben her türlü tekstil ürünlerinin tedariği , ve tekstil boyahanelerinde uretiminin ne şekilde yapılması gerektiğini biliyorum .
    Sizce Amerika'da eğer greencard çıkarsa bu mesleğin bir geçerliliği ya da yardımı olur mu bana? ( Yani Türkiye'den bir tekstil ürünü ithal etmek isteyen firmalara en mantıklı fiyat kalite ürününü tedarik etmesini saglayabilirim. Ya da ABD de tekstil boyahanesi varsa orada her aşamada çalışabilirim. )
    Yardımlarınızı bekliyorum , selamlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Emin-CANLI, içinde söyledi: Yurtdışı imkanı olan meslek ve sektörler

    Merhaba.
    Ben her türlü tekstil ürünlerinin tedariği , ve tekstil boyahanelerinde uretiminin ne şekilde yapılması gerektiğini biliyorum .
    Sizce Amerika'da eğer greencard çıkarsa bu mesleğin bir geçerliliği ya da yardımı olur mu bana? ( Yani Türkiye'den bir tekstil ürünü ithal etmek isteyen firmalara en mantıklı fiyat kalite ürününü tedarik etmesini saglayabilirim. Ya da ABD de tekstil boyahanesi varsa orada her aşamada çalışabilirim. )
    Yardımlarınızı bekliyorum , selamlar.

    Ozellikle guneydogu eyaletlerde aranilan bir meslekmis anladigim kadariyla... Su sayfayi incelemenizi tavsiye ederim

    Screen Shot 2022-05-03 at 4.32.36 PM.png

  • ⭐⭐⭐

    Belki o düşüncede değilsindir ama ben yinede uyarmış olayım sırf yurtdışı imkanı var diye bir bölüm okumaya kalkmamanı öneririm.Yurtdışından bağımsız olarak parası iyi vs düşüncesiylede bunu yapmamanı öneririm.Gelelim yurtdışı meslekleri konsunda bana kalırsa kendi mesleğimde olduğu için daha fazla hakim olabilirim tabii ki diğer mesleklere oranla. Aşçılık bu konu için her yerde geçerliliği olan bir meslek.Ama bu mesleği sevmiyorsan bütün günün o mesaiye küfretmekle geçer onun için öncelikle o mesleği yapmak istiyor musun konusuna karar vermen gerekir.Ülkemizde kolay kolay insanlar bir mesleğe odaklı ilerlemiyor ilerleyemiyor daha doğrusu çünkü eğitim sistemi buna uygun değil, tahminimce sizin içinde şu anda ben sadece bu mesleği yaparım gibi bir durum söz konusu değil ama bir kaç meslek arasında kalmış olduğunuzu düşünürsek o zaman dediğiniz gibi hangisini yurtdışındada rahat iş bulabileceğim bir meslek olarak düşünebilirsiniz.

    Yaptığınız meslekte iyi bir seviyedeyseniz o mesleği severek yapıyorsanız her işte yurtdışı kapısı açabilirsiniz zaten yeter ki o mesleği severek ve hakkını vererek yapın


  • Bilirkişi yok onlarda, Uzman Görüşü ve Bilirkişi Raporu olayları çok farklı işliyor.


  • Arkadaşlar merhaba. Türkiyede üniversite sınavına girdim. Liseden sağlık koleji çıkışlıyım ve Sağlık Bakım Teknisyeni diplomam var. Üniversite sınavı puanım iyi. Sorum şu, Türkiyede 2 veya 4 yıllık hangi bölümleri bitirirsem Amerikada kendime iş bulmam daha rahat olur. Hangi bölümde Amerikadan iş teklifi alma olasılığım daha yüksek olur. 2 yıllık sağlık bölümlerinin tümüne puanım tutuyor. Dış ticaret, lojistik, sağlık kurumlarında yöneticilik, radyoloji, coğrafya öğretmenliği, felsefe öğretmenliği, tarih öğretmenliği, optisyenlik, acil tıp teknisyenliği vs. Vs.
    Türkiyeden Amerikaya iş için geçebilmek için hangi bölümler mantıklı ve daha kolay olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erdemoglu sağlık bölümlerinden hepsinden iş bulabilirsin. Bence @knnrn irtibata geçerek gelmeden alabileceğin sertifikalar varsa onları alırsın.


  • @erdemoglu Yazdiginiz alanlardan saglik ve logistik bence heryerde simdilik is yapar. Ileride bunlarin hepsinin yerini AI ve robotics alacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erdemoglu, içinde söyledi: Yurtdışı imkanı olan meslek ve sektörler

    Arkadaşlar merhaba. Türkiyede üniversite sınavına girdim. Liseden sağlık koleji çıkışlıyım ve Sağlık Bakım Teknisyeni diplomam var. Üniversite sınavı puanım iyi. Sorum şu, Türkiyede 2 veya 4 yıllık hangi bölümleri bitirirsem Amerikada kendime iş bulmam daha rahat olur. Hangi bölümde Amerikadan iş teklifi alma olasılığım daha yüksek olur. 2 yıllık sağlık bölümlerinin tümüne puanım tutuyor. Dış ticaret, lojistik, sağlık kurumlarında yöneticilik, radyoloji, coğrafya öğretmenliği, felsefe öğretmenliği, tarih öğretmenliği, optisyenlik, acil tıp teknisyenliği vs. Vs.
    Türkiyeden Amerikaya iş için geçebilmek için hangi bölümler mantıklı ve daha kolay olur.

    4 yıllık hemşirelik bölümünü tavsiye ederim. Önlisans bölümlerinin genelde denkliği alınamıyor. Hemşireler doğrudan green card veya H-1B alabilen nadir mesleklerden.


  • Amerika'da kendi işimizi yapabilmek için hangi bölümler iyidir?

    Merhaba tüm foruma selamlar. Amerika'ya yakın vadede değil de burada bir üniversite bölümü bitirip gitmek gibi düşüncem var bunu nasıl yapabilirim? hangi bölümlerden mezun olursak ya da hangi işlerde tecrübemiz olursa Amerika'ya gittiğimiz zaman o işi yapabiliriz?
    Yani demem o ki gittiğimde kendi edindiğim mesleği yapmak için hangi meslekte donanım ve bilgi kazanmam gerekir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum