Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba böyle bir başlık var mı görmedim ama merak ettiğim bir konu. Belki başlık olarak kalması faydalı olur diye düşündüm. ABD ye taşınma sürecinde ev eşyaları ve elk eşyalarınızı nasıl değerlendirdiniz. Toplu alım yapan yerler var mı yoksa tek tek mi İnternet üzerinden sattınız.


  • ...........................


  • @yalta evet çok bişey etmiyor gerçekten ama kendi adıma maddiyat biraz sıkıntılı olduğu için yazmıştım en azından gidebilme imkanım olduğunda bir araba parası olur benim için

  • ⭐⭐

    @Aas20, içinde söyledi: ABD ye taşınma sürecinde TR deki 2. El eşyaların satımı

    Merhaba böyle bir başlık var mı görmedim ama merak ettiğim bir konu. Belki başlık olarak kalması faydalı olur diye düşündüm. ABD ye taşınma sürecinde ev eşyaları ve elk eşyalarınızı nasıl değerlendirdiniz. Toplu alım yapan yerler var mı yoksa tek tek mi İnternet üzerinden sattınız.

    sahibinden ya da letgo ile tek tek uğraşabilir ya da bir liste yapıp, resimlerini çekip spotçu denilen 2. el eşya alıp satan dükkanları dolaşır kabaca fiyat almaya çalışırsınız. aklınıza yatarsa evinize gelirler nihaifiyat verirler, anlaşırsanız yüklerler götürürler. bu tip firmalar genelde eve gelince fiyat kırmaya çalışır, pazarlığa hazır olun.


  • Amerika'ya taşınmak için değil ancak öğrenci evimi boşaltmak için eşyalarımı ikinci el olarak sattım. Spotçu çağırıp eşyalarımızı gösterdik ve bize X fiyat verdi. Daha sonra eşyalarımızı toplu olarak letgoya (uygun fiyata) koyduk ve aynı gün içinde 2X fiyata yani spotçunun verdiği fiyatın 2 katına sattık. Eğer zamanımız olsaydı eşyaları toplu olarak değil de parça parça şekilde satsaydık 3X ya 4X fiyata satabilirdik ancak dediğim gibi bunun için zamanım yoktu. Eğer zamanınız varsa ve tek tek satmakla uğraşabilirseniz parça parça satmak en iyi yol.


  • ...........................


  • Esya satmak zaman ve ugras gerektiriyor. Rahmetli halamizin evindeki esyalari elden cikarmak icin 6 ay ugrastik. Kiyafetler icin Kadikoyden ikinci el esya alanlar geldi, incik boncuk tabak canak icin gene ayni sekilde. Bir kisim aile yadigari eve aldik. Mobilyalarin bir kismi tadil edildi, eve alindi, evdekiler etrafa dagitildi. En son kitaplar kaldi, bastan tarif etmislerdi, elinde cuvallarda bir adam gelecek, fitayya anlasip alip gidecek demsti .Aynen dedikleri gibi oldu. Amerikada ikinci el esya alim satim cok kolay ama Turkiyede biraz mesakatli oluyor. Zamaniniz var ise letgo, sahibinden gibi yerlerde listeleyip satabiliirsiniz. Aceleniz yok ise iyi bir pazar. craiglist bu konuda Turkiyede cok zayif mesela.


  • Sahibinden ve letgo'dan deneyeceğiz. bakalım nasıl olacak. gerçekten çok uğraştıran ve meşakkatli bir iş.


  • Ben eşyalarımı satmak yerine dairemi boşaltmam gerektiği için eşyaların tamamını akrabama vermiştim. Zaten eşyaların tamamını satmam mümkün değildi. Eşyaların sadece karşıdaki binaya taşınması gerekiyordu. Bölgede bulunan nakliyat firmasıyla https://www.gocmennakliyat.com/ anlaştım. Ödemeyi akrabam yaptı ve dairem boşalmış oldu. Eşyalar amerikaya ulaşmak için zaman kaybı. Zaten satsak bile dolar/tl bazında tl değersiz olduğu için pek bir şey elde edemiyordum.

  • ⭐⭐⭐

    Bunu bende düşünüyorum eşyalarım 4 senelik giderken satalım diyorum eşimde kiramız ucuz 100$ dan bile az dursun ev kapamayalım kirayı gönderelim en azından ilk 1 sene diyor sonra bi akrabaya söyleriz satar diyor valla kafam allak bullak. Hepsi cıgır cıgır satsam hepsi ederinin çook altında bi fiyata gidicek napsam bilemedim..


  • @ahsenaydgdu bizde eger gidersek satmayı düşünmüyoruz eşyaları yarı fiyatından bile az veriyorlar herkes ölücü evi kapatıp oldugu gibi bırakıp gitmeyi düşünüyoruz atsan atılmıcak satsan satılmicak manevi degeri olan şeylerde cabası üstelik her green kart çıkmadıgında bunalıma girip evdeki herşeyi sıfırlamıştık 😂

  • ⭐⭐⭐

    @İsil-Gursoy uçak biletlerini çıkarsa kafii gözüyle bakıyorum ama eşim satmamakta ısrarcı bakalım vizeleri alalımda sonra o da belki gaza gelip satalım gitsin der 😂

  • ⭐⭐⭐⭐

    arkadaşlar merhaba. Ağustos ayında 3+1 evimizin tüm eşyalarını anahtar teslim satacağız. biz sadece kişisel eşyalarımızı alıp çıkacağız evde ne varsa alıp gideceksiniz. tekliflere açığız. şimdiden yazıyorum ki insanlar arkadaşlarına akrabalarına haber versin. tek tek satmak gibi bir düşüncemiz yok ya hep ya hiç... lütfen ona göre mesaj atın...

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu Ahsen eşinin dediği de mantıklı ama insana kurulu bir düzen bırakıp gitmek bir ayağını burada bırakmak gibi gelir karışık konuştum ama yani kafa da burayı bir silmek lazım evdeki eşyanı da küçümseme hemen satılır mobilya fiyatları uçmuş ben kafadan öldüm fiyatıyla hesap yaptım 120 bin falan yapıyor orada bir araba parası


  • Arkadaşlar merhaba, ben de 3+1 evimdeki eşyaların çooook büyük çoğunluğunu toplu ya da parça parça (yatak odası takımından buzdolabına, Arçelik semaverden halılara kadar 🙂 ) satılığa çıkaracağım letgodan bugün-yarın. İlaveten snowboard ve kış ekipmanlarını da vereceğim. Çok uygun fiyata bıracak olduğum için ihtiyacı olan varsa mesaj atabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @Zelene 1 sene garanti kalalım sonra duruma göre sattırırz diyo halası karşı komşumuz halam halleder diyo bakalım bende satalım gidelim para paradır diyorum bakıcaz bakalkm vizeyi alalımda o da kurtlanır 😂


  • Ben tum esyalari letgo uzerinden sattim. Tutmak istediklerimi , annemin ve kayınpederimin evine koydum. Aceleniz yoksa letgo uzerinden gidiyor esyalar , ayrica ihtiyaci olan insanlar vardi, bir kisim yatak , mutfak esyasini bagisladim. Yeni alinmis bazali yatak takımı hediye ettik mesela. Bunlari satın alacak insan bulmak da zor, bazı esyalar hemen satilirken bazisi duruyor oyle. Spot satanlara da ugrayıp, evdeki esyalara fiyat bictirebilirsiniz. Zor iş, kolay gelsin herkese.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum