Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells @ayvalik10 Teşekkür ederim..


  • MERHABA GREENCARD BAŞVURUSU YAPICAM BU BENİM İLK BAŞVURUM OLUCAK OYUZDEN ACEMİYİM PASAPORT SURESİ NE KADAR YAPMALIYIM 6 AYLIK YAPIYIM DEDİM AMA ÇIKARSA VE PASAPORT SÜRESİDE BİTMİŞ OLUCAK NE YAPMAM LAZIM

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @recai mayıs ayında ikinci bir pasport çıkartıyorsun uzun süreli daha sonra ilk müracaat eski pasport ile olduğu için 2 pasport ile birlikte mülakata gidiyorsun bu arada büyük harflerle yazmazsan seviniriz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @recai, içinde söyledi: Çekilişe başvuru için çıkartılacak pasaportun geçerlilik süresi

    MERHABA GREENCARD BAŞVURUSU YAPICAM BU BENİM İLK BAŞVURUM OLUCAK OYUZDEN ACEMİYİM PASAPORT SURESİ NE KADAR YAPMALIYIM 6 AYLIK YAPIYIM DEDİM AMA ÇIKARSA VE PASAPORT SÜRESİDE BİTMİŞ OLUCAK NE YAPMAM LAZIM

    buyuk harf kullanmadan yazin!

    eger uzun sureli basvuru yapmayi planliyorsaniz 10 yillik almanizi tavsiye ederim, ama pasaportun cekilise basvuru sirasinda gecerli olmasi yeterli. Daha sonra yenisini cikartabilirsiniz.


  • arkadaşlar merhaba ilk defa greencard başvurusu yapıcam pasaportu greencard başvuruları açılmadan mı çakrmamız lazım yoksa çekiliş başladıktan bi hafta filan sonra pasaportu çıkartıp oyle başvursam olurmu

  • ⭐⭐⭐

    @recai, içinde söyledi: Çekilişe başvuru için çıkartılacak pasaportun geçerlilik süresi

    arkadaşlar merhaba ilk defa greencard başvurusu yapıcam pasaportu greencard başvuruları açılmadan mı çakrmamız lazım yoksa çekiliş başladıktan bi hafta filan sonra pasaportu çıkartıp oyle başvursam olurmu

    Başvuruyu yaptığınız anda elinizde geçerli bir pasaportun olması yeterli. Ne zaman, nereden, hangi ülkeden alındığı, süresinin ne zaman biteceğinin bir önemi yok. Geçerli olsun yeter.

    Ayrıca bu pasaportu saklamanız lazım. Çünkü eğer kazanırsanız mülakat sırasında sahte bir pasaport veya kafadan sallama uyduruk bir pasaport numarasıyla çekilişe başvurmadığınızı bu pasaportu göstererek ispatlayacaksınız.


  • Pasaport alınmak istenildiğinde harç vermemek adına “öğrenci” olarak alındığında pasaportun herhangi bir yerinde öğrenci olunduğuna dair bir bilgi mevcut oluyor mu, veya fiziksel olarak bu anlaşılıyor mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serhat-Okcu 25 yaş altında ise öğrenci pasaportu alabiliyorsun sadece harç ödemiyorsun standart pasaport şeklinde gözüküyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serhat-Okcu, içinde söyledi: Çekilişe başvuru için çıkartılacak pasaportun geçerlilik süresi

    Pasaport alınmak istenildiğinde harç vermemek adına “öğrenci” olarak alındığında pasaportun herhangi bir yerinde öğrenci olunduğuna dair bir bilgi mevcut oluyor mu, veya fiziksel olarak bu anlaşılıyor mu ?

    ayni pasaport veriliyor, normal pasaporttan hicbir farki yok. Sadece bitis suresini siz degil ogrencilik sureniz/yasiniz belirliyor.


  • @crazycells mülakatta pasaporttan öğrenci olup olmadığı veya sistemden öğrenci olup olmadığı farkedilebilir mi 🙂 ?
    bir de şunu sormak isterim ben diyelim ki 10 senelik öğrenci pasaportu alsam bu 10 sene boyunca sonuçta öğrenci olmayacağım 2 sene sonra mezun olsam bile hala 8 sene daha geçerli kalacak mı yoksa pasif mi olacak ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serhat-Okcu, içinde söyledi: Çekilişe başvuru için çıkartılacak pasaportun geçerlilik süresi

    @crazycells mülakatta pasaporttan öğrenci olup olmadığı veya sistemden öğrenci olup olmadığı farkedilebilir mi 🙂 ?
    bir de şunu sormak isterim ben diyelim ki 10 senelik öğrenci pasaportu alsam bu 10 sene boyunca sonuçta öğrenci olmayacağım 2 sene sonra mezun olsam bile hala 8 sene daha geçerli kalacak mı yoksa pasif mi olacak ?

    ogrenci paasportunu 10 yillik cikartamiyorsunuz, su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1414/t-c-pasaport-türleri-ve-pasaport-başvurusu

    Onemli olan gecerli bir pasaportunuzun olmasi. Ogrenci iken alinmis olmasi pasaportunuzu gecersiz yapmiyor. Tam olarak neyi sordugunuzu anlayamadim maalesef.


  • Merhabalar, başvuruda gereken pasaport sadece çekiliş için olan kısımda aktif süreli olması gerekir mi?

    •Süresi geçen pasaport ile başvuru yapılabilir mi ?

    •"23 Ekim 2021" tarihine kadar geçerliliği olan pasaportum var sizce ne yapmalıyım?

    Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı kalın..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Buğra-Çatar-0 23 ekimden önce başvurunu yaparsın burada amaç AKTİF bir pasaportun olmasıdır. Daha sonra yenisini çıkaracaksın ANCAK 2 pasaportu da kazanırsan mülakata götüreceğin için SAKIN eski pasaportu bir yere atma.


  • Merhabalar benim bir sorum olacaktı. Bu sene çekilişte kullanacağım pasaportumun süresinin bitimine 5 ay kaldı. Sonuç olarak pasaportumun süresi çekiliş sonuçlarının açıklandığı mayıs ayından önce bitmiş olacak. Çekilişin talihlisi olmam durumunda, yeni bir pasaport çıkartmadan önce bu durumu Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne mail aracılığıyla bildirmem gerekiyor mu? Birkaç yerde bildirilmesi gerektiğini gördüm ancak emin değilim. Bildirmem gerekiyorsa bu bilgilendirmeyi yeni pasaport çıkartmadan önce mi yapacağım, yoksa pasaport çıkardıktan sonra yeni pasaport ve eski pasaport bilgilerini içeren bir mail mi yollamam gerek? Ya da bu durumu Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne hiç bildirmeden direkt 10 yıllık yeni bir pasaport çıkartarak eski ve yeni pasaportumu mülakata götürmem yeterli midir? Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bu konuyla ilgili çok soru var ancak hiçbiri aklımdaki soruları tam olarak cevaplamıyor. Çoğu kişi geçerlilik tarihi hakkında konuşuyor sadece, bu Kentucky Konsolosluğu kısmına net bir cevap bulamadım. Özet olarak bildirmem gerekiyor mu yoksa bildirmeden yeni ve eski pasaportla beraber mülakata gitsem yeterli midir? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @volkanesk, içinde söyledi: Çekilişe başvuru için çıkartılacak pasaportun geçerlilik süresi

    Merhabalar benim bir sorum olacaktı. Bu sene çekilişte kullanacağım pasaportumun süresinin bitimine 5 ay kaldı. Sonuç olarak pasaportumun süresi çekiliş sonuçlarının açıklandığı mayıs ayından önce bitmiş olacak. Çekilişin talihlisi olmam durumunda, yeni bir pasaport çıkartmadan önce bu durumu Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne mail aracılığıyla bildirmem gerekiyor mu? Birkaç yerde bildirilmesi gerektiğini gördüm ancak emin değilim. Bildirmem gerekiyorsa bu bilgilendirmeyi yeni pasaport çıkartmadan önce mi yapacağım, yoksa pasaport çıkardıktan sonra yeni pasaport ve eski pasaport bilgilerini içeren bir mail mi yollamam gerek? Ya da bu durumu Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne hiç bildirmeden direkt 10 yıllık yeni bir pasaport çıkartarak eski ve yeni pasaportumu mülakata götürmem yeterli midir? Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bu konuyla ilgili çok soru var ancak hiçbiri aklımdaki soruları tam olarak cevaplamıyor. Çoğu kişi geçerlilik tarihi hakkında konuşuyor sadece, bu Kentucky Konsolosluğu kısmına net bir cevap bulamadım. Özet olarak bildirmem gerekiyor mu yoksa bildirmeden yeni ve eski pasaportla beraber mülakata gitsem yeterli midir? Teşekkürler.

    Yeni pasaport alinca KCC'ye bildirim yapmaniza gerek yok, eger secilirseniz DS-260 formunu yeni pasaport ile dolduracaksiniz. Aciklamayi ise KCC sizden belgeleri istedigi zaman yapacaksiniz.


  • Merhabalar

    Başvuru için pasaport çıkartacağım fakat 6 aylık yeterli mi yoksa 1 yıllık mı çıkartayım?
    1 yıllık çıkartsam bile yine mülakatın gerçekleşmesi 1.5 yıl kadar süreceği için yine yeterli olmayacak.

    Tavsiyeleriniz nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Loroz ekim sonuna doğru 1 yıllık çıkar sonuçta 1 sene sonra da ekim ilk haftası başlayacağı için 2 defa kullanırsın sadece bir yıl sonra ilk günlerde başvuruyu yaparsın


  • @ayvalik10 neticede 6 aylık da olsa başvuruluyor değil mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Loroz, içinde söyledi: Çekilişe başvuru için çıkartılacak pasaportun geçerlilik süresi

    Merhabalar

    Başvuru için pasaport çıkartacağım fakat 6 aylık yeterli mi yoksa 1 yıllık mı çıkartayım?
    1 yıllık çıkartsam bile yine mülakatın gerçekleşmesi 1.5 yıl kadar süreceği için yine yeterli olmayacak.

    Tavsiyeleriniz nedir?

    Cekilise basvuru sirasinda pasaportun gecerli olmasi yeterli.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum