Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!

Bezelye Yemeği nasıl olur ya da yapılır ?



  • evet evde yemek yapan hanımlar beyler yorumlarınızı bekliyorum 😃 şuan acımdan ölmüş durumda acayip sinirli moddayım ben mi yanlış veya tuhaf biliyor ve seviyorum bu yemeği yoksa tam tersimi size danışmak istedim buyurun hodri meydan 😃



  • @Rhonster, içinde söyledi: Bezelye Yemeği nasıl olur ya da yapılır ?

    evet evde yemek yapan hanımlar beyler yorumlarınızı bekliyorum 😃 şuan acımdan ölmüş durumda acayip sinirli moddayım ben mi yanlış veya tuhaf biliyor ve seviyorum bu yemeği yoksa tam tersimi size danışmak istedim buyurun hodri meydan 😃

    Tencere yemeklerinin çoğu aynı. Tencereye 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ve doğranmış soğanları atıp kavuruyorsunuz rengi değişene kadar. Sonra 1 çorba kaşığı domates, varsa yarım çorba kaşığı biber salçası, 45 saniye kavurup 2-3 su bardağı sıcak su ekliyorsunuz üzerine (koyduğunuz malzemeye göre, üstüne geçecek kadar ama abartmadan. Ne kadar az su, o kadar lezzetli olur). Tuz, karabiber, toz biber ve pul biber ekliyorsunuz. Bundan sonra ne pişiricekseniz içine atıyosunuz. Bezelyeleri ve varsa küp küp minik doğranmış patates ve havuçları ekleyin. Kapağını kapatıp 20-25 dakika kısık ateşte pişirin tamamdır.



  • @Ryback eksiliyorum seni salça dedin bitirdin beni aheauheuah salça konmaz sırf salça var toz biber var diye yemedim yemeği acımdan geberiyom mutfağa da okey masası koydular geçip inadımdan başka şeylerde yiyemiyom 5 saattir okeydeler 😃



  • bu yemeğin tadını salça bozuyor bence nerdeyse bütün yemeklerin tadını bozuyor salça ama niyeyse kültürümüze oturmuş. salça bütün yemeğin tadını bastıran kendi tadını ortaya çıkaran bir malzeme. başka yemek olsaydı yerdim ama bezelye yemeği benim evladım gibi bağrıma bastım aklımdaki neyse öyle olmak zorunda 😃 annemde bunu bildiği halde böyle yapıyor sonra gelmiş güzel olmuş oğlum ye birşey olmaz diyor 😃 ya ben salçalı yemekte koyulan diğer malzemelerin tadını alamıyorum sadece salça tadı geliyor ağzıma 😃



  • @Rhonster, içinde söyledi: Bezelye Yemeği nasıl olur ya da yapılır ?

    bu yemeğin tadını salça bozuyor bence nerdeyse bütün yemeklerin tadını bozuyor salça ama niyeyse kültürümüze oturmuş. salça bütün yemeğin tadını bastıran kendi tadını ortaya çıkaran bir malzeme. başka yemek olsaydı yerdim ama bezelye yemeği benim evladım gibi bağrıma bastım aklımdaki neyse öyle olmak zorunda 😃 annemde bunu bildiği halde böyle yapıyor sonra gelmiş güzel olmuş oğlum ye birşey olmaz diyor 😃 ya ben salçalı yemekte koyulan diğer malzemelerin tadını alamıyorum sadece salça tadı geliyor ağzıma 😃

    Pişirmemek için mazeret aramıyorsanız, aynı tarifi salçasız yapabilirsiniz 😊



  • @Ryback işte ben öyle istiyorum ama evdekiler salçasız yemek mi olurmuş diyorlar gittim 2 gram şekerli birşey yedim şekerim düştüydü bugün erken yatacam mecbur baygınlık geldi 😃


  • ⭐⭐⭐⭐

    Ben universite yillarimda yaparken kup kup dogradigim patateslerin az bir miktarinikaynarken icerisinden cikarip ezip geri atardim. Suyuna guzel bir kivam verirdi 🙂 Aklimda o kalmis 🙂



  • Bezelye biraz sikintili fazla pisirince lapa gibi olabilir az pisersede olmaz. Basinda beklemek lazim ya da dududklu kullanmak lazim.



  • bezelye dediğin az soğan küp patates havuç ve bezelyedir benim için içine tamamen tat vermesi için birazda kuşbaşı et bu kadar baharat olarak da sadece tuz 😃



  • @Rhonster Salca Adana'linin turnusol kagididir. Salcasiz yemek olur mu? Salca herseye koyulur, surulur, yenir. Misal tasa sursen ben tasi yerim.



  • @Ryback ozetlemis aslinda ama ben de yazayim istedim.
    Herhangi bir malzeme ve et var diyelim (et olmadan olmaz mi olur belki bilemiyorum :P).
    Tencere, yag, baharat, zor pisen malzemeler, et, kolay pisen malzemeler, su.

    1. Tencereye yag koy
    2. Tencereye salcayi koy cok hafif kavur (3. madde ile es zamanli yapilabilir veya yer degistirebiilir)
    3. Tencereye zor pisen malzemeleri koy
    4. Etin turune gore ekleme siralamasi degisir, tavuk>kuzu>dana siralamasinda bu basamakta tabuk ve/veya kuzu, onceki basamakta dana eklenebilir. Dana 2 tur cevrilse yagda iyi de olur.
    5. Tenceredeki malzemeleri gerektikce karistirarak yari pismis hale gelmesini sagla (sogansa hafif olmus olacak)
    6. Tencereye kolay pisen malzemeleri ekle, 2-3 tur karistir.
    7. Baharatlari ve suyu ekle (bazilari salcayi bu suya karistirip da ekliyor yaga tadi ve rengi gecmiyor).
    8. Tencerenin kapagini kapat zor pisen malzemenin turune gore bekle.
      Kirmizi renk istah acicidir. Tadi bir yana rengi icin de salca kullaniliyor.


  • @Rhonster Kismen haklisin, herhangi bir yemek salca ile lezzetli olur ama salca uyum saglamaz, bastirir. Hedefin yemegin ana malzemesinin tadini almak ise salcayi cok az koymalisin, kekik, kimyon gibi baharatlar icin de gecerli bu. Ama yemek denen sey ana malzemenin kimliginden ibaret degil. Et de cogu tadi bastirir misal. Ideal yemek kavrami cok goreceli ve kulture bagli bir damak animiz/hafizamiz var ise zaten uzlasmak cok zor. Adanali icin et tadi ve salca tadi yemek demek. Ekmege salca sur yedirir. Sarimsak da keza oyle. Sen nasil karnin doyacaksa oyle dene bence.



  • @caglaror aynen bastırıyor tadı abi ette bastırıyor diye az koyma taraftarıyım amacım patates havuz ve bezelyenin tadını almak 😃 ama kafamı bir çevirsem ocaktan hemen kendi kafalarına göre yığınla bence gereksiz malzeme koyuyor bizimkiler 😃





  • @MySea noo salçaa abi 😃


  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rhonster, içinde söyledi: Bezelye Yemeği nasıl olur ya da yapılır ?

    @caglaror aynen bastırıyor tadı abi ette bastırıyor diye az koyma taraftarıyım amacım patates havuz ve bezelyenin tadını almak 😃 ama kafamı bir çevirsem ocaktan hemen kendi kafalarına göre yığınla bence gereksiz malzeme koyuyor bizimkiler 😃

    Aldigin tad bile fakir...

    bezelye ne yahu 🙂

    Saka bir yana... Universiteyi adana da okudum... Her yer et kebap 🙂

    Evde patatesli vs bezelye yapardim her hafta... Asla et koymazdim... Cok severdi arkadaslar.

    Bak canim istedi simdi...





  • @Rhonster Salcasiz yemek mi olur? Malzemeye yazik olur bence 🧐



  • @MySea salça yemeğin düşmanı bence 😃 bütün yemeğin tadını bastırıyor yemeğe katacağına ekmeğe sür ye daha iyi hem salçalı ekmek hem de yemeğin tadı nasıl kombin oldu efso bence 😃



  • @semavi benimde canım istiyordu ne zamandır ama yemek nasip olmadı bi abi 😃


Log in to reply
 

Benzer Başlıklar

58
Online

12.4k
Users

2.9k
Topics

188.5k
Posts

| | | |

Powered by NodeBB