-
Türk pasaportunu itibarsizlastiranlarin Allah belalarını versin
Gündem ve Sohbet11 -
DV2022 Bekleme Odası
Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik9929 -
Earned income tax credits
Vergi Sistemi11 -
DV2021 Mulakat Deneyimleri
Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci866 -
IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler3070 -
DV2020 Mulakat Deneyimleri
Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci8819 -
F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler928 -
ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler1280 -
Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Yolculuk1183 -
(H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)121 -
Amerika anılarım...
Gündem ve Sohbet35 -
F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler467 -
Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler553 -
Muhasebe/CPA
Diğer Meslekler112 -
DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci5928 -
Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler693 -
Randevu Yerini Değişince DS-160 Formunu Tekrar Mı Doldurmalıyım ?
Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)3 -
Kariyer degistirmek
Eğitim103 -
Sayılarla DV2021
Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci445
Bezelye Yemeği nasıl olur ya da yapılır ?
-
evet evde yemek yapan hanımlar beyler yorumlarınızı bekliyorum
şuan acımdan ölmüş durumda acayip sinirli moddayım ben mi yanlış veya tuhaf biliyor ve seviyorum bu yemeği yoksa tam tersimi size danışmak istedim buyurun hodri meydan
-
@Rhonster, içinde söyledi: Bezelye Yemeği nasıl olur ya da yapılır ?
evet evde yemek yapan hanımlar beyler yorumlarınızı bekliyorum
şuan acımdan ölmüş durumda acayip sinirli moddayım ben mi yanlış veya tuhaf biliyor ve seviyorum bu yemeği yoksa tam tersimi size danışmak istedim buyurun hodri meydan
Tencere yemeklerinin çoğu aynı. Tencereye 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ve doğranmış soğanları atıp kavuruyorsunuz rengi değişene kadar. Sonra 1 çorba kaşığı domates, varsa yarım çorba kaşığı biber salçası, 45 saniye kavurup 2-3 su bardağı sıcak su ekliyorsunuz üzerine (koyduğunuz malzemeye göre, üstüne geçecek kadar ama abartmadan. Ne kadar az su, o kadar lezzetli olur). Tuz, karabiber, toz biber ve pul biber ekliyorsunuz. Bundan sonra ne pişiricekseniz içine atıyosunuz. Bezelyeleri ve varsa küp küp minik doğranmış patates ve havuçları ekleyin. Kapağını kapatıp 20-25 dakika kısık ateşte pişirin tamamdır.
-
@Ryback eksiliyorum seni salça dedin bitirdin beni aheauheuah salça konmaz sırf salça var toz biber var diye yemedim yemeği acımdan geberiyom mutfağa da okey masası koydular geçip inadımdan başka şeylerde yiyemiyom 5 saattir okeydeler
-
bu yemeğin tadını salça bozuyor bence nerdeyse bütün yemeklerin tadını bozuyor salça ama niyeyse kültürümüze oturmuş. salça bütün yemeğin tadını bastıran kendi tadını ortaya çıkaran bir malzeme. başka yemek olsaydı yerdim ama bezelye yemeği benim evladım gibi bağrıma bastım aklımdaki neyse öyle olmak zorunda
annemde bunu bildiği halde böyle yapıyor sonra gelmiş güzel olmuş oğlum ye birşey olmaz diyor
ya ben salçalı yemekte koyulan diğer malzemelerin tadını alamıyorum sadece salça tadı geliyor ağzıma
-
@Rhonster, içinde söyledi: Bezelye Yemeği nasıl olur ya da yapılır ?
bu yemeğin tadını salça bozuyor bence nerdeyse bütün yemeklerin tadını bozuyor salça ama niyeyse kültürümüze oturmuş. salça bütün yemeğin tadını bastıran kendi tadını ortaya çıkaran bir malzeme. başka yemek olsaydı yerdim ama bezelye yemeği benim evladım gibi bağrıma bastım aklımdaki neyse öyle olmak zorunda
annemde bunu bildiği halde böyle yapıyor sonra gelmiş güzel olmuş oğlum ye birşey olmaz diyor
ya ben salçalı yemekte koyulan diğer malzemelerin tadını alamıyorum sadece salça tadı geliyor ağzıma
Pişirmemek için mazeret aramıyorsanız, aynı tarifi salçasız yapabilirsiniz
-
@Ryback işte ben öyle istiyorum ama evdekiler salçasız yemek mi olurmuş diyorlar gittim 2 gram şekerli birşey yedim şekerim düştüydü bugün erken yatacam mecbur baygınlık geldi
-
Ben universite yillarimda yaparken kup kup dogradigim patateslerin az bir miktarinikaynarken icerisinden cikarip ezip geri atardim. Suyuna guzel bir kivam verirdi
Aklimda o kalmis
-
Bezelye biraz sikintili fazla pisirince lapa gibi olabilir az pisersede olmaz. Basinda beklemek lazim ya da dududklu kullanmak lazim.
-
bezelye dediğin az soğan küp patates havuç ve bezelyedir benim için içine tamamen tat vermesi için birazda kuşbaşı et bu kadar baharat olarak da sadece tuz
-
@Rhonster Salca Adana'linin turnusol kagididir. Salcasiz yemek olur mu? Salca herseye koyulur, surulur, yenir. Misal tasa sursen ben tasi yerim.
-
@Ryback ozetlemis aslinda ama ben de yazayim istedim.
Herhangi bir malzeme ve et var diyelim (et olmadan olmaz mi olur belki bilemiyorum :P).
Tencere, yag, baharat, zor pisen malzemeler, et, kolay pisen malzemeler, su.- Tencereye yag koy
- Tencereye salcayi koy cok hafif kavur (3. madde ile es zamanli yapilabilir veya yer degistirebiilir)
- Tencereye zor pisen malzemeleri koy
- Etin turune gore ekleme siralamasi degisir, tavuk>kuzu>dana siralamasinda bu basamakta tabuk ve/veya kuzu, onceki basamakta dana eklenebilir. Dana 2 tur cevrilse yagda iyi de olur.
- Tenceredeki malzemeleri gerektikce karistirarak yari pismis hale gelmesini sagla (sogansa hafif olmus olacak)
- Tencereye kolay pisen malzemeleri ekle, 2-3 tur karistir.
- Baharatlari ve suyu ekle (bazilari salcayi bu suya karistirip da ekliyor yaga tadi ve rengi gecmiyor).
- Tencerenin kapagini kapat zor pisen malzemenin turune gore bekle.
Kirmizi renk istah acicidir. Tadi bir yana rengi icin de salca kullaniliyor.
-
@Rhonster Kismen haklisin, herhangi bir yemek salca ile lezzetli olur ama salca uyum saglamaz, bastirir. Hedefin yemegin ana malzemesinin tadini almak ise salcayi cok az koymalisin, kekik, kimyon gibi baharatlar icin de gecerli bu. Ama yemek denen sey ana malzemenin kimliginden ibaret degil. Et de cogu tadi bastirir misal. Ideal yemek kavrami cok goreceli ve kulture bagli bir damak animiz/hafizamiz var ise zaten uzlasmak cok zor. Adanali icin et tadi ve salca tadi yemek demek. Ekmege salca sur yedirir. Sarimsak da keza oyle. Sen nasil karnin doyacaksa oyle dene bence.
-
@caglaror aynen bastırıyor tadı abi ette bastırıyor diye az koyma taraftarıyım amacım patates havuz ve bezelyenin tadını almak
ama kafamı bir çevirsem ocaktan hemen kendi kafalarına göre yığınla bence gereksiz malzeme koyuyor bizimkiler
-
-
@MySea noo salçaa abi
-
@Rhonster, içinde söyledi: Bezelye Yemeği nasıl olur ya da yapılır ?
@caglaror aynen bastırıyor tadı abi ette bastırıyor diye az koyma taraftarıyım amacım patates havuz ve bezelyenin tadını almak
ama kafamı bir çevirsem ocaktan hemen kendi kafalarına göre yığınla bence gereksiz malzeme koyuyor bizimkiler
Aldigin tad bile fakir...
bezelye ne yahu
Saka bir yana... Universiteyi adana da okudum... Her yer et kebap
Evde patatesli vs bezelye yapardim her hafta... Asla et koymazdim... Cok severdi arkadaslar.
Bak canim istedi simdi...
-
-
@Rhonster Salcasiz yemek mi olur? Malzemeye yazik olur bence
-
@MySea salça yemeğin düşmanı bence
bütün yemeğin tadını bastırıyor yemeğe katacağına ekmeğe sür ye daha iyi hem salçalı ekmek hem de yemeğin tadı nasıl kombin oldu efso bence
-
@semavi benimde canım istiyordu ne zamandır ama yemek nasip olmadı bi abi
Benzer Başlıklar
58
Online
12.4k
Users
2.9k
Topics
188.5k
Posts
Powered by NodeBB