Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba “Muslu Hukuk Burosu”. Ben hicbir yerde tam olarak aradigim yaniti bulamadigim icin sizlere bir soru sormak istiyorum. 32 yasindayim, bekarim, Greencardli olarak 3 yildir Amerika’da yasiyorum ve vatandaslik hakkim dogdugunda vatandaslik basvurusu yapmak niyetindeyim. Vatandasligi aldiktan sonra ise cifte vatandas olarak Turkiye’ye donup yasama planim var. Vatandasligi almak istememin sebebi ise gelecekte tekrar Amerika’da hayat kurma ihtimalimi/hakkimi sakli tutmak. Turkiye’de mevcut bir yatirim ve mal varligim var, ayrica babamin da bir mal varligi mevcut. Diyelim ki vatandasligi aldim ve Turkiye’ye yerlestim. Allah korusun babam vefat etti diyelim ve miras paylasimiyla uzerime ekstra baska mallar da kaldi (ev, dukkan vs). Adima olan tum mal varligimi vatandas oldugum icin Amerika’da da beyan etmek zorunda oldugum ve her yil mal varligimla orantili olarak Turkiye’de vergi vermenin yanisira ABD’ye de vergi odemem gerektigi ile ilgili bir yazi okudum. Bu konuyla ilgili daha detayli bilgiye nasil ulasabilirim? Vergi sorumlulugu doguran guncel rakamlar nedir? Bu beyan eksik yapildiginda veya hic yapilmadiginda kisi ne gibi sorunlarla karsilasir? Cifte vatandas olmanin agir bir sorumluluk oldugunun farkindayim fakat Amerikan vatandasi olacagiz diye de elimizdekilerden olmayalim. 🙂 Bu konu gelecegimle ilgili karar vermemde gercekten cok etkili olacak. Verdiginiz yanit icin simdiden tesekkur ederim!

  • Muslu Law Firm

    @Pndspnya, içinde söyledi: ABD vatandasligi ile gelen vergi beyani sorumlulugu...

    Merhaba “Muslu Hukuk Burosu”. Ben hicbir yerde tam olarak aradigim yaniti bulamadigim icin sizlere bir soru sormak istiyorum. 32 yasindayim, bekarim, Greencardli olarak 3 yildir Amerika’da yasiyorum ve vatandaslik hakkim dogdugunda vatandaslik basvurusu yapmak niyetindeyim. Vatandasligi aldiktan sonra ise cifte vatandas olarak Turkiye’ye donup yasama planim var. Vatandasligi almak istememin sebebi ise gelecekte tekrar Amerika’da hayat kurma ihtimalimi/hakkimi sakli tutmak. Turkiye’de mevcut bir yatirim ve mal varligim var, ayrica babamin da bir mal varligi mevcut. Diyelim ki vatandasligi aldim ve Turkiye’ye yerlestim. Allah korusun babam vefat etti diyelim ve miras paylasimiyla uzerime ekstra baska mallar da kaldi (ev, dukkan vs). Adima olan tum mal varligimi vatandas oldugum icin Amerika’da da beyan etmek zorunda oldugum ve her yil mal varligimla orantili olarak Turkiye’de vergi vermenin yanisira ABD’ye de vergi odemem gerektigi ile ilgili bir yazi okudum. Bu konuyla ilgili daha detayli bilgiye nasil ulasabilirim? Vergi sorumlulugu doguran guncel rakamlar nedir? Bu beyan eksik yapildiginda veya hic yapilmadiginda kisi ne gibi sorunlarla karsilasir? Cifte vatandas olmanin agir bir sorumluluk oldugunun farkindayim fakat Amerikan vatandasi olacagiz diye de elimizdekilerden olmayalim. 🙂 Bu konu gelecegimle ilgili karar vermemde gercekten cok etkili olacak. Verdiginiz yanit icin simdiden tesekkur ederim!

    Sayin @Pndspnya ,
    Bu konularla ilgili IRSin yayınlarına bakmanızı tavsiye ederim. Size ABD’de yaşıyor iseniz yabancıların vergilendirilmesi ile ilgili olan yayının linkini iletiyorum https://www.irs.gov/publications/p519 Eğer kendinizi nonresident alien kategorisine koyabilirseniz vergi yükümlülüğüsün çok azalacaktır, Ancak bunu yapmak çoğu zaman mümkün değildir. Eğer ABD’de yasamıyorsanız vergi yükümlülüklerinizin ne olduğuna ise bu linkten bakabilirsiniz. https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p54.pdf Ayrıca ABD’nin bir çok ülke ile cifte vergilendirmeyi önleme anlaşması vardır ve bundan Sartlarınız uygun ise sizde faydalanabilirsiniz. Göreceğiniz üzere konu çok detaylı olduğu için bu linklere bakarsanız birçok sorunuzun cevabini bulabilirsiniz. Kendi özel durumunuzla ilgili olarak bir vergi ve göçmenlik vergi uzmanı ile görüşmeniz gerekecektir. Vergi ve gocmenlik stratejiniz birbiri ile uyumlu olmalıdır.
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu Evet gercekten de cok detayli belgelermis. Linkleri inceleyecegim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum