Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar ABD’li eşim ile geçen sene evlendik. Amerikadayım. Eşim tax returnlere başladı ve geçen yılı dolduruyor. Benim greencard paper worklerimi daha yollamadık. O yüzden ssn number ım yok. Itin number almam gerekiyormuş ona da 100 dolar ücret isteniyor. benim adımı tax paper worklerine yazması çok gerekli mi? Benim şuan bir iş verenim ve gelirim de yok. Şunu merak ediyorum interview da bir sıkıntı Yaşar mıyız eğer tax paper worklerinde adımı göstermezsek?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tessindunyasi, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Merhabalar ABD’li eşim ile geçen sene evlendik. Amerikadayım. Eşim tax returnlere başladı ve geçen yılı dolduruyor. Benim greencard paper worklerimi daha yollamadık. O yüzden ssn number ım yok. Itin number almam gerekiyormuş ona da 100 dolar ücret isteniyor. benim adımı tax paper worklerine yazması çok gerekli mi? Benim şuan bir iş verenim ve gelirim de yok. Şunu merak ediyorum interview da bir sıkıntı Yaşar mıyız eğer tax paper worklerinde adımı göstermezsek?

    SSN olmadığı için eşiniz vergi beyanını bekar olarak dolduracak. Bir sorun olmaz.


  • Penalty for private use hakkinda bilgisi olan var mi?


  • Maaşlı çalışanlar için bu vergi işinin kolayı yokmu.işveren heray maaştan kesip ödesede işçi uğraşmasa olmuyor mu?


  • @portl "Penalty for private use" resmi islemler icin kullanilan malzemenin (zarf, pul vb), ozel kisiye has durumlarda kullanilmasini engellemek, yasaklamak icin kullanilir. Ayrica, yine resmi islemler icin gonderilen postanin sadece ilgili kisi tarafindan acilmasi gerektigini, baskasi tarafindan acilip, kullanilmamasini ifade eder. Genelde, eger yakalanirsaniz, para cezasi vardir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enemy, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Maaşlı çalışanlar için bu vergi işinin kolayı yokmu.işveren heray maaştan kesip ödesede işçi uğraşmasa olmuyor mu?

    Zaten mevcut durum bu şekilde. Maaştan kesiliyor, yıl sonunda iş yeri size bir w-2 formu veriyor, ondaki bilgileri girerek vergi beyanı yapıyorsunuz. Büyütülecek bir şey yok aslında.


  • @knnrn tşk ederim


  • @knnrn peki hocam Türkiye’deki evimi sattıktan sonra parasını ABD’ye getirsem işleyiş nasıl oluyor.40-50bin doları hesabıma göndersem vergi ödermiyim sorarlar mı nerden geldi bu para diye

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enemy, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    @knnrn peki hocam Türkiye’deki evimi sattıktan sonra parasını ABD’ye getirsem işleyiş nasıl oluyor.40-50bin doları hesabıma göndersem vergi ödermiyim sorarlar mı nerden geldi bu para diye

    Hayır, öyle bir şey olmaz. Kendi paranızı bir hesaptan diğerine aktardınız diye vergi kesilmez. Sadece kazanç üzerinden vergi ödeyeceksiniz.


  • Benim Green Card'ım var eşimin yok, kendisi Türkiye'de yaşıyor. Nonresident alien spouse diye geçiyor sanırım. Yeni bir işe girmek üzereyim. W-4 formunda Married Filing Jointly ve Married Filing Seperately seçenekleri var. Seperately yaparsam bekarmış gibi vergi ödeyeceğim. Jointly yaparsam daha az bir vergi kesiliyor görünüyor, ilgili sitelerden hesaplatınca yıllık 8-9 bin dolar daha yüksek maaş gösteriyor. Bunun için ITIN almam gerekecek eşim için.

    ITIN alınca kendisinin de vergi beyanı yapması mı gerekecek yoksa benim jointly olarak yapmam yeterli midir? Ve tüm dünyadaki gelirini de beyan etmesi gerekecek gibi şeyler yazıyordu sitede. Kendisinin geliri vergiye tabi mi olmuş olacak? Yoksa sadece beyan etmesi yeterli midir?

    Bu şekilde bildirim yapan var mıdır acaba artıları eksileri nelerdir?


  • @haleluja bir arkadasimizin esi Amerikan vatandasi ama esi vatandasliga gecmiyor cunku Turkiyede ust duzey bir gorevli cok yuksek bir maas aliyor. Turkiyedeki gelirinden vergi vermemek icin Amerikan vatandasligina gecmiyor. Konuyu mali musavirlere danismaniz yararli olabilir.


  • @cnpist ABD ile Türkiye arasındaki karşılıklı vergi antlaşmasından dolayı, Türkiye'de vergisi ödenen maaştan ABD'nin zaten vergi alamaması gerekmiyor mu? Atladığım bir şey mi var acaba?


  • @haleluja evet dogru ama yuksek maas ve prim kazandiran bir iste esi, belli limitler var, onlar onun uzerinde kazaniyor. Ama dediginiz dogru.


  • @cnpist Anladım, teşekkür ederim.


  • herkese merhaba eşim çifte vatandaş ve yeni doğan bebeğimiz için trden vatandaşlık başvurusunda bulunacaz, yalnız istenilen belgelerde eşimin amerikada 5 yıl kaldığını kanıtlaması gerekiyormuş bunun için W 2 formlarına ihtiyaç varmış bunları nasıl temin edebiliriz? yardımcı olursanız çok sevirnirim


  • @timtim W2 formu calistiginiz yerden sene sonunda size gonderilen vergi formudur. Eger esiniz son 5 yili ABD de calismadiysa, W2 formu elde edemezsiniz. Zaten oyle olsaydi, simdiye kadar bu formlari her yil almis olurdu.

  • ⭐⭐

    @timtim 5 yıl kaldığını göstermek için tek şart W2 formu olamaz. Kira kontratı gibi belgelerde gösterebilirsiniz.


  • Selamlar
    Eşim green cardlı, benim Gc sürecim ise devam ediyor. Tax öderken benim ITIN number almam gerekiyormuş, daha önce ITIN numarası alan var mı süreç nasıl ne yapmak gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @itsmebb, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Selamlar
    Eşim green cardlı, benim Gc sürecim ise devam ediyor. Tax öderken benim ITIN number almam gerekiyormuş, daha önce ITIN numarası alan var mı süreç nasıl ne yapmak gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

    Burada gerekli bilgiler var: https://www.irs.gov/individuals/how-do-i-apply-for-an-itin


  • Merhabalar toplamda 5 aylik w2 ile calisma gecmisim var 3 aylik walgreens yaklasik gross 12000 dolar para kazanmisim 2k dolar tax odemisim (tx withholding tax federal , social security fedaral, medicare tax, federal, state tax etc) son ay 2 aylikda walmart da calisiyorum yaklasik 5k gross para yapmisim ve buradada total 800 dolar tax odemisim.

    Totalde 17k para yapmisim sanirim 12.950 olunca vergi odenmiyor. 17-13k geri kalan para 4K bu para uzerinden mi vergilendirme yapilacagim ne kadar para odemeliyim? Tax refund alacak miyim yoksa ekstra tax odemeli miyim kendimi ortalama ona gore hazirlamak istiyorum.

    Tesekkurler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum