Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba ilaçlardan bahsetmişken bende rx saver den bahsetmek istedim. Bu aplikasyonla alacağınız ilaçların fiyat karşılaştırmasını yapabilirsiniz.


  • @caglaror Merhaba Çağlar Bey. Türkiye'de Yoğun bakımda yatan hasta için yurt dışı ilaç temini talebi yaptık. Prosedür açısından sormak istediğim bazı şeyler var bana buradan ulaşabilmeniz mümkün müdür ?


  • Merhaba, Biz bu yıl ilk kez basvurada bulunduk lakin bizler için önem arz eden ve merak ettiğimiz bir konu için bilgi rica edicektim Eşim tansiyon hastası ve sürekli kullandığı vasocard 10 mg kullanmaktadır. bu ilaç orda bulabilir miyiz? Bulunabiliyor ise reçeteli alınması gereken bir ilaç mı? Tr de ücretli olarak direkt alınabiliyor. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gönül-Özata, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı

    Merhaba, Biz bu yıl ilk kez basvurada bulunduk lakin bizler için önem arz eden ve merak ettiğimiz bir konu için bilgi rica edicektim Eşim tansiyon hastası ve sürekli kullandığı vasocard 10 mg kullanmaktadır. bu ilaç orda bulabilir miyiz? Bulunabiliyor ise reçeteli alınması gereken bir ilaç mı? Tr de ücretli olarak direkt alınabiliyor. Teşekkürler.

    Evet, Norvasc markalı olarak veya amlodipine jenerik olarak bulabilirsiniz. Reçete ile satılan bir ilaç.

    https://www.goodrx.com/amlodipine/what-is


  • @knnrn dönüşünüz ve bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederiz. Şans bizden yana olur ise tekrar görüşmek dileği ile diyelim 🍀


  • Merhaba herkese yazılanlara baktimda benim durumum biraz özel benim psikiyatrik bir rahatsızlığım var ve düzenli olarak (3 ayda 6 ayda bir) muayene olmam gerekiyor ve bir takım ilaçlar kullanıyorum. GC çıkması durumunda kullandığım ilaçlara (depakin, gyrex,olfrex) ulaşabilir miyim ve hastane muayene ücreti ortalama ne kadar oluyor? Bu muayeneyi ödeyecek bir sağlık sigortası paketi var mıdır bilgilendirir misiniz? Teşekkürler?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alpeer_akk, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı

    Merhaba herkese yazılanlara baktimda benim durumum biraz özel benim psikiyatrik bir rahatsızlığım var ve düzenli olarak (3 ayda 6 ayda bir) muayene olmam gerekiyor ve bir takım ilaçlar kullanıyorum. GC çıkması durumunda kullandığım ilaçlara (depakin, gyrex,olfrex) ulaşabilir miyim ve hastane muayene ücreti ortalama ne kadar oluyor? Bu muayeneyi ödeyecek bir sağlık sigortası paketi var mıdır bilgilendirir misiniz? Teşekkürler?

    Başka hastalıklar için kapsam ve ödeme neyse mental hastalıklar için de o şekildedir. Genelde doktor muayenesi için her seferinde copay denen ödemeyi yaparsınız, 30-50 dolar civarında oluyor. İlaçları da reçete ödeme kapsamı ne şekildeyse ona göre öder.

    Bahsettiğiniz ilaçlar için GoodRx'te arama yaptım, pahalı şeyler değil. Kutusu 8-10 dolar. Sigorta olmasa da ödenebilecek tutarlar. Hatta sigortasız almak daha bile ucuza gelebilir.


  • @knnrn çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, araştırmışsınız zahmet verdim tekrardan sağolun..

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba, bu ilaçtan bulabilir miyiz, ya da muadili varmıdır. Teşekkürler.

    WhatsApp Image 2023-02-19 at 9.00.51 AM.jpeg


  • Arkadaşlar annem amerikada turist vizesi ile duruyor raporları mevcut ama depremden dolayı gidemiyor. İlaçları bitti. Kullandığı ilaçlar xanax produck gibi bu ilaçları nasıl yazdırabilir nasıl alabilir

  • ⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy Erkan Bey bunu ABD'de mi arıyorsunuz?
    Eğer öyleyse sanırım orada yok. Benim akrabam ABD'de yaşıyor ve her yıl Türkiye'ye geldiğinde bu losyonun muadili Dermovate bir kaç kutu alır. Saç diplerinde seboreik dermatit var arada bir kaşıntı oluyor, bende de var. Ben de Dermovate kullanıyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Serap-2 Evet bizde bulmadık, içerik olarak benzer bir ilaç aldık, deniyoruz. Teşekkürler.


  • Merhaba, haziran ayında Abd'ye yerleşmeye hazırlanırken bu hafta başında bana tip 2 diyabet tanısı konuldu.
    Diyabet konusunda ABD'de hekime ulaşma, kullanılacak ilaçlara erişme konusunda bir problem yaşar mıyım ya da sigortanın ilaçları karşılamama gibi bir durumu var mıdır? Yeni bir düzen kurmaya çalışırken, sağlık anlamında ciddi problemlerle ilk etapta karşılaşmaktan açıkçası korkuyorum. Bu sebeple de öğrenmem gereken şeyler ya da incelemem gereken sayfalar varsa şimdiden aksiyon almak isterim.

    Örneğin ilk etapta stoklu olarak ilaçlarımı yanımda mı getirmem daha iyi mi olur? Tavsiyelerinizi rica ederim. Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hathor, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı

    Merhaba, haziran ayında Abd'ye yerleşmeye hazırlanırken bu hafta başında bana tip 2 diyabet tanısı konuldu.
    Diyabet konusunda ABD'de hekime ulaşma, kullanılacak ilaçlara erişme konusunda bir problem yaşar mıyım ya da sigortanın ilaçları karşılamama gibi bir durumu var mıdır? Yeni bir düzen kurmaya çalışırken, sağlık anlamında ciddi problemlerle ilk etapta karşılaşmaktan açıkçası korkuyorum. Bu sebeple de öğrenmem gereken şeyler ya da incelemem gereken sayfalar varsa şimdiden aksiyon almak isterim.

    Örneğin ilk etapta stoklu olarak ilaçlarımı yanımda mı getirmem daha iyi mi olur? Tavsiyelerinizi rica ederim. Şimdiden teşekkürler.

    Gelirken yanınıza alabildiğiniz kadar ilaç alıp gelin. Gelir gelmez sigorta yaparsanız sıkıntı olmaz. Sigorta ilaçları karşılar.


  • @knnrn cevabınız için çok teşekkür ederim. Mesajınıza istinaden bir sorum daha olsa size. En kötü senaryo ile düşünmek durumunda kalırsak, benim başlangıçta çalışmadığım ve sadece eşimin çalıştığı ve gelirimizin düşük segmentte kaldığı bir ortamda yaptırılacak sigorta bile bu ilaçları karşılar mı? (Obamacare)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hathor, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı

    @knnrn cevabınız için çok teşekkür ederim. Mesajınıza istinaden bir sorum daha olsa size. En kötü senaryo ile düşünmek durumunda kalırsak, benim başlangıçta çalışmadığım ve sadece eşimin çalıştığı ve gelirimizin düşük segmentte kaldığı bir ortamda yaptırılacak sigorta bile bu ilaçları karşılar mı? (Obamacare)

    Evet, tüm poliçeler bu ilaçları karşılar. Ama deductible, copay ve coinsurance miktarları farklı olur. Örneğin bizim sigorta her reçete için 10 dolar copay ödememizi istiyor. Reçeteler için yıllık 100 dolar deductible var, yani bu tutara kadar ilaç tutarının hepsini biz ödüyoruz.


  • @knnrn Çok ama çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler benim için çok kıymetli.


  • Merhaba , ben 5 yıldır depresyon ve anksiyete tedavisi gören biriyim . Bu yıl Ameika' ya gelmeyi düşünüyorum , fakat önemli bir durumdan muzdaribim. Ben Türkiyede etken maddesi venlafaksin olan venegis xr 150mg ve başka bir ilaç olan etken maddesi bupropion olan wellbutrin xl 150 mg olan ilaçları raporlu bir şekilde ücretsiz kullanıyorum , Bu ilaçların amerikada bulunurluğu ve ya muadilleri nedir acaba , orada herhangi bi eczaneden reçetesiz alınabiliyor mu , şu anki görünen fiyatları , ve ya doktorlara yazdırmak istesek nasıl bir ücret çıkabilir öğnebilirsem duacınız olurum. Amerikaya gelme cesareti gösteremiyorum sırf bu durum yüzünden . Dönüş yapabilirseniz çok sevinirim, iyi günler dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ahmet-5, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı

    Merhaba , ben 5 yıldır depresyon ve anksiyete tedavisi gören biriyim . Bu yıl Ameika' ya gelmeyi düşünüyorum , fakat önemli bir durumdan muzdaribim. Ben Türkiyede etken maddesi venlafaksin olan venegis xr 150mg ve başka bir ilaç olan etken maddesi bupropion olan wellbutrin xl 150 mg olan ilaçları raporlu bir şekilde ücretsiz kullanıyorum , Bu ilaçların amerikada bulunurluğu ve ya muadilleri nedir acaba , orada herhangi bi eczaneden reçetesiz alınabiliyor mu , şu anki görünen fiyatları , ve ya doktorlara yazdırmak istesek nasıl bir ücret çıkabilir öğnebilirsem duacınız olurum. Amerikaya gelme cesareti gösteremiyorum sırf bu durum yüzünden . Dönüş yapabilirseniz çok sevinirim, iyi günler dilerim.

    Bu ilaçlar ABD'de mevcut, ancak reçetesiz alamazsınız. Doktor muayenesi ve reçete gerekli. İlaç fiyatlarına şuradan bakabilirsiniz: https://www.goodrx.com/
    Doktor muayenesi sigortasız 150-200 dolar tutar.
    GoodRx'teki fiyatlar sigorta olmadan almak istediğiniz durumlarda geçerli. Reçete her türlü gerekiyor, onun fiyat ile ilgisi yok. Sigortanızın neleri kapsadığına bakmanız lazım. Sigorta olsa da olmasa da hiçbir şekilde bu ilaçları Türkiye'deki gibi ücretsiz alamayacaksınız. Ufak da olsa bir ödeme çıkacak.


  • @knnrn diyabetim tşkler bilgi için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum