Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Whatsapp Uygulamasının Kişisel Bilgileri Paylaşma İznini Zorunlu Hale Getirmesi !

  • ⭐⭐⭐⭐

    Son günlerin popüler konusu WhatsApp uygulamasının kişisel verilerimizi, özellikle Facebook platformuyla ve tabii kendilerine bağlı diğer platformlarla, muhtemelen parasını ödeyen bir çok başka şirket ve uygulamalarla paylaşacak olması ile ilgili kuşku uyandıran bir izni zorunlu hale getirmesi. 8 Şubat‘a kadar bu izni vermeyen kullanıcıların WhatsApp’a erişemeyeceklerinin bilgisini de verdiklerinde pek çok kişinin buna tepkisi gecikmedi. Zaten Facebook’un Instagram Twitter ve WhatsApp gibi popüler uygulamaların tümüne sahip olması bir çok kişiyi rahatsız ediyordu. Bazı insanların bu platformların herbirini kullanmasa bile WhatsApp‘ı pek çok kişinin kullanıyor olması WhatsAppdaki bilgilerin Diğer platformlarla da paylaşılması ve bu sayede hem o platformların daha aktif hale getirilmesi hem de farklı kanallardan tüketicinin takip edilip taleplerine yönelik teklifler oluşturularak değişik satın alma konularına yönlendirilmesi hedeflendiği çok açık.

    Şahsen gizleyecek çok fazla bir şeyim olmadığı, hatta daha çok insanın bana ulaşabilmesine ihtiyacım olan bir sektörde iş yaptığım halde bu baskıcı yöntem beni bile oldukça rahatsız etti. Pek çoğunu ticari amaçla kullandığım bu uygulamalardan birer birer çıkmaya karar verdim. Bunada tabii ki WhatsAppla başladım. Öncelikle Elon Musk’ın önerdiği Signal programını indirdim. (Herkes bunu öneriyor, bunda da bir üçkağıt var sanki) Sonra çevremde bir çok kişinin de kullandığı Telegram’ı indirdim. Ardından çoğunluğu bana WhatsApp üzerinden ulaşmış olan resim ve belgelerimi bilgisayarıma yedekleyip hem bunları hem de WhatsApp‘ı silerek kullanımımı sona erdirdim.

    Sizlerin bu konuda düşüncesi nedir? Bir şeyler yapan oldu mu ve olduysa neler yaptınız?


  • Sanirim bu konuda Turkiye'dekiler cok panik yapiyorlar. Zaten hangi platform kullanirsaniz kullanin, her turlu girdiginiz bilgi ve resimler ellerinde demektir. Yani aslinda telefonlar kapaliyken bile ayni ortamdaki konusmalarinizi dinleyip kayit ediyorlar ve size konusmalariniz paralelinde reklamlar sunuyorlar...

    Ustelik covid asilari ile birde chip takacaklar 😃 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar Ben de ayni sizin yaptiginiz gibi Whatsapp'tan onemli belge ve fotolari telefona indirip yazismalarin icerigini silip, tamamina yakinini sildim... Farkli ulkelerde yasayan birkac arkadas ile olan yazilar kaldi sadece... Henuz yazilimi kaldirmadim ve onemli olan her seyi kaldirdigim icin bu sekilde kalabilir sanirim (bu konuda bilgisi olan var mi?)

    Whatsapp yerine ➡ Telegram veya Signal
    Google yerine ➡ DuckDuckGo
    Google Chrome yerine ➡ Mozilla Firefox (eger chrome'u cok kullanisli buluyorsaniz chrome yerine bedava ve daha guvenilir versiyonu olan chromium'u kullanabilirsiniz)
    Email service provider olarak da Tutanota veya Protonmail...


  • Bunun sonu yok aslinda. Sosyal medya hele ki ucretsiz olan her uygulama sizin bircok bilgisine ulasiyor zaten, uygulamayi ilk kurdugunuzda fotograflara, kontaklara ve konumunuza ulasma izni veriyorsunuz zaten. Bilgisayarlariniza cookiler kabul ediyorsunuz, soyle ornek vereyim ; hepsiburada sitesinden valiz bakinca facebbok sayfama girince kenarda canta reklamlari ya da okudugum internetteki gazetede kenarlarda canta reklami goruyorum. Simdi wp yi kapatim telegram a gecince, farkl olacagi dusuncesinde degililm acikcasi. En sevdigim laf, kara degl, siyah 🙂 . Bu isin yolu, sosyal medya hesaplarini ya kullanmamak ya da minimalde kullanmak. Ucretsiz heseyin bir sekilde para kazanmasi gerek 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar size dm attım forumdan. eğer cevap yazarsanız çok sevinirim. teşekkürler şimdiden.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: Whatsapp Uygulamasının Kişisel Bilgileri Paylaşma İznini Zorunlu Hale Getirmesi !

    ilde kala

    Sizin orada da eğer izin kabulü zorunluysa 8 şubattan sonra bu izni onaylamadan uygulamaya erişemeyeceksiniz anladığım kadarıyla. Buradaki durum bu çünkü. Fakat AB gibi ABD de de böyle bir izin onayı zorunluluğu yoksa telefonunuzda program durur. Siz bir şey göndermeseniz de belki birileri size mesaj gönderir. O zamanlar kullanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Whatsapp Uygulamasının Kişisel Bilgileri Paylaşma İznini Zorunlu Hale Getirmesi !

    @crazycells, içinde söyledi: Whatsapp Uygulamasının Kişisel Bilgileri Paylaşma İznini Zorunlu Hale Getirmesi !

    ilde kala

    Sizin orada da eğer izin kabulü zorunluysa 8 şubattan sonra bu izni onaylamadan uygulamaya erişemeyeceksiniz anladığım kadarıyla. Buradaki durum bu çünkü. Fakat AB gibi ABD de de böyle bir izin onayı zorunluluğu yoksa telefonunuzda program durur. Siz bir şey göndermeseniz de belki birileri size mesaj gönderir. O zamanlar kullanabilirsiniz.

    Bana bahane oldu aslinda 🙂 zaten uzun suredir gecis yapmak istiyordum da cevremdekileri ikna edemiyordum 🙂 buradan whatsapp'a cok tesekkurler, sayesinde telegram 40 yilda yapamayacagi reklami yapmis oldu 🙂 Turkiye'deki arkadaslar son 2 gundur akin akin telegrama geciyor 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Whatsapp Uygulamasının Kişisel Bilgileri Paylaşma İznini Zorunlu Hale Getirmesi !

    Sanirim bu konuda Turkiye'dekiler cok panik yapiyorlar. Zaten hangi platform kullanirsaniz kullanin, her turlu girdiginiz bilgi ve resimler ellerinde demektir. Yani aslinda telefonlar kapaliyken bile ayni ortamdaki konusmalarinizi dinleyip kayit ediyorlar ve size konusmalariniz paralelinde reklamlar sunuyorlar...

    Ustelik covid asilari ile birde chip takacaklar 😃 😃

    🙂 Her canlı covidi tadacaktır, virüs ya da aşı olarak.
    Türkiyedekilerin panik yaptığı konusunda haklısın. Fakat benim durumum tam olarak panik değil depresiflikten. Yani elbette telefonda kullandığımız her program bizim her haltımıza erişiyor. İsterlerse çıplak fotoğraflarımı sağda solda kullansınlar, o mesele değil de (pek içaçıcı olmaz zaten) bunu bir de cezaevindeki mahkumun kapısında jopunu tıngırdatan gardiyan edasıyla yapmaları sinirimi bozdu. Yani ya bana sen izin ver, yada uygulamama erişemezsin. Sen kimsiniz de beni ya herro ya merroya mecbur ediyorsun lan watsını aptığımın dedim.. Sildim.. Kimse bana zorla bişe yaptıramaz. Güzellikle yaparım ama bak.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Whatsapp Uygulamasının Kişisel Bilgileri Paylaşma İznini Zorunlu Hale Getirmesi !

    Bunun sonu yok aslinda. Sosyal medya hele ki ucretsiz olan her uygulama sizin bircok bilgisine ulasiyor zaten, uygulamayi ilk kurdugunuzda fotograflara, kontaklara ve konumunuza ulasma izni veriyorsunuz zaten. Bilgisayarlariniza cookiler kabul ediyorsunuz, soyle ornek vereyim ; hepsiburada sitesinden valiz bakinca facebbok sayfama girince kenarda canta reklamlari ya da okudugum internetteki gazetede kenarlarda canta reklami goruyorum. Simdi wp yi kapatim telegram a gecince, farkl olacagi dusuncesinde degililm acikcasi. En sevdigim laf, kara degl, siyah 🙂 . Bu isin yolu, sosyal medya hesaplarini ya kullanmamak ya da minimalde kullanmak. Ucretsiz heseyin bir sekilde para kazanmasi gerek 🙂

    Firefox'un bir suredir uyguladigi "Multi-Account Containers" ozelligi var. Degisik container'lar olusturup web sitelerinin sadece o container'da acilmasini saglayabiliyorsunuz, bu sekilde web sitesinden web sitesine gecerken takip edilmiyorsunuz, bilgileriniz de ayri ayri kaliyor.

    Ben Amazon icin, Google icin ve Facebook icin ayri container'lar kullaniyorum. Herkese de tavsiye ederim 🙂 Ozellikle amazon ve google sizi takip edip, kararlariniza mudahil oluyor ve hic hesapta yokken akliniza girip size normalde almayacaginiz seyler aldirabiliyor 🙂 Tabii, siz karari kendinizin verdigini saniyorsunuz ama yapilan arastirmalarda bu reklamlara maruz kalan kisiler cok daha fazla alisveris yapiyor 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Whatsapp Uygulamasının Kişisel Bilgileri Paylaşma İznini Zorunlu Hale Getirmesi !

    @ibrahimasar

    FB_IMG_1610387457817.jpg

    Ulen Mark Zuckünü keserim senin. iboapp ı kurdurma bana. Milyon dolar verirsin satmam...


  • Birde soyle bir durum var: 😁

    tumblr_3b40a3113bc6a484e0e3247eeeacdb31_3799ca8e_1280.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Whatsapp Uygulamasının Kişisel Bilgileri Paylaşma İznini Zorunlu Hale Getirmesi !

    Birde soyle bir durum var: 😁

    tumblr_3b40a3113bc6a484e0e3247eeeacdb31_3799ca8e_1280.jpg

    Buna büyük güldüm. Yapmıştır ama.. Çok sevdiğim bir çocuktu bu Mark. Neden böyle oldu bilmiyorum çok değişti🤣🤣

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Neden herkes bu kadar panik yaptı cem yılmaz anlatıyor.

    Mantıklı bir açıklamasını da düşünce bilimi üzerine doktora yapan bir akademisyenden açıklaması

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sadece whatsapp veri kullanıyor zannediyorsunuz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum