Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar,green cardla geleli henüz 2 sene olmadı ama jüri üyeliği için juror qualıfıcatıon questıonnaıre formu adıma geldi.sadece vatandaş olanlar bunu yapıyor diye biliyorum yanlışmı biliyorum acaba,bu formu alan veya başına böyle bşy gelen varmıdır.vatandaş olmadığımı seçtiğimde green card kopyasını istiyor ayrıca ingilizcem yeterli olmadığı için hayır ı seçtiğimde ise benden döküman istiyor saçma bi şekilde.deneyimi olanlar veya bilgisi olanlar dönüş yaparsa sevinirim.teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Dogru biliyorsunuz 🙂 Juri gorevine sadece ABD vatandasiysaniz katilabilirsiniz. Bu konu cok onemli.

    ABD'de kurumlar arasi bilgi paylasimi kisitli oldugundan bu sistem sizin resmi statunuzu (vatandas olup olmadiginizi) tam olarak goremiyor. O nedenle sizin bildirim yapmaniz gerekiyor. Eger yakin zamanda resmi kurumlarda isiniz olduysa, ehliyet aldiysaniz vs. bu durumda sistemde isminiz gorundugu icin otomatik mektup gondermislerdir.

    Yapmaniz gereken, gelen formdaki uygun secenekleri isaretleyerek 'vatandas olmadiginiz icin juriye katilamayacaginizi' belirtmek. Dediginiz gibi Green Card veya vize sahibi oldugunuzu belirtirseniz vizenizin veya Green Card'inizin kopyasini (fotokopisini veya fotografini) gondermeniz gerekiyor. Saniyorum bunu hem online hem de mektup ile yapabilirsiniz (eyaletten eyalete degisebilir). " Jury Duty " bir vatandaslik gorevi oldugundan, eger buna katilamayacaksaniz neden katilamadiginizi gosterebilmeniz lazim. Vatandas olup sadece mahkemeye gitmemek icin 'vatandas degilim' diye isaretlemeniz bir suc durumu teskil edecektir.

    Eger vatandassaniz ve jury'e cagrilirsaniz juri secimlerine gitmek zorundasiniz. Eger juri olarak secilirseniz mahkemeye katilmak zorundasiniz. Bu surecte isvereniniz mahkemeye katildiginiz icin sizi isten atamaz veya maasinizi odememeyi tercih edemez.


  • @crazycells tşkler bilgilendirme için:) online olarak yaptım sisteme green card pic.yükleyemedim gelen formla göndericem .Yanlız **Can you understand and communiate in English sorusuna No dediğimde Please provide documentation that you cannot communicate in English ** uyarısı çıkıyor:)) akla mantığa yatmıyor bunu nasıl kanıtlıcam jüri olacak kdr ing.yok veya yanlışmı seçiyorum acaba veya ne yapmam gerekiyor..


  • @iremci Ingilizce konusunda, bir memo (dilekce) yazin veya yazdirin. Ulkeye henuz yeni geldiginizi, henuz Ingilizce'yi ogrenme asamasinda oldugunuzu ve bircok seyi anlamakta gucluk cektiginizi belirten bir paragraf yeterli. Siz ve hazirlayan kisi imzalayip, form ile gonderin. Daha fazla bilgi isterlerse, size tekrar mektup gonderirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iremci, içinde söyledi: jüri görevi çağrısı veya mektubu almak

    @crazycells tşkler bilgilendirme için:) online olarak yaptım sisteme green card pic.yükleyemedim gelen formla göndericem .Yanlız **Can you understand and communiate in English sorusuna No dediğimde Please provide documentation that you cannot communicate in English ** uyarısı çıkıyor:)) akla mantığa yatmıyor bunu nasıl kanıtlıcam jüri olacak kdr ing.yok veya yanlışmı seçiyorum acaba veya ne yapmam gerekiyor..

    Turkiye'deki diplomanizin kopyasini ekleyerek ABD'de egitim almadiginizi o nedenle ingilizcenizin iyi olmadigini belirtebilirsiniz. Bu mektubu da yakininizdaki birine yazdirip gonderebilirsiniz.

    Zaten GC'yi gondermeniz bile yetecek, GC sahibi kisiler juri uyeli yapamazlar.


  • @iremci ay ne sanslisniz o kadar insan icinden size yollamislar. ben cok merak ediyorum o olayi 😃

  • ⭐⭐

    @damladav biraz bahsedermisiniz ne anlama geliyor 😂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 polisiye filmlerinde hep mahkemede kenarda 10 15 kişilik bir grup oluyor ya bir davada görüşleri filan oylanıyor o galiba 😃

  • ⭐⭐

    @Rhonster evet tahmin ediyorum oyle birsey ama icerigi nedir acaba 😂 yani toplum tepkisini olcmek icin mi uygulanan bir sistem?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 olabilir bilmiyorum bende meraktayım 😃 ama bence böyle muallakta olan durumlarda bir danışma organı galiba 😃


  • @HockeyUmpire2 yani filmlerden gördüğümüz kadarıyla jürinin kararına göre hakim karar veriyor. Hakim sadece cezayı belirliyor gibi. O yüzden hep jüriyi ikna etmeye çalışıyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: jüri görevi çağrısı veya mektubu almak

    @damladav biraz bahsedermisiniz ne anlama geliyor 😂

    Juri yargilamasi Ingiltere'nin mirasi oldugundan sadece ABD'de degil; Avustralya gibi ulkelerde de var. Hatta Muazzez Ilmiye Cig'in programlarindan hatirladigim kadariyla Sumerler'de bile olan bir sistemmis 🙂

    Genelde 12 kisi oluyor juri; ama farkli sayida da olabilir. Eyaletlerin icinde acilan ceza ve hukuk davalarinda (federal mahkemeler juri kullaniyor mu bilmiyorum) karari juri veriyor ve hakim bu karara gore davayi sonlandiriyor. Bildigim kadariyla standart yontem juri yargilamasi, yani avukatlar aksini talep etmedikce veya hakim gerekli gormedikce tum davalar juri yargilamasi ile oluyor.

    Juri gorevi cagrisi almak, juri olarak cagrilmak anlamina gelmiyor. Her dava icin bir grup kisi cagirip aralarindan en uygun kisileri belirliyorlar. Genelde o davayla duygusal baglanti kurabilecek veya davacilara karsi onyargili olabilecek kisileri juriye almiyorlar. Misal, bir olayda bir cocuk zarar gormusse veya vefat etmisse; cocugu olan juri adaylari olaya duygusal yaklasip, kanitlara bakmadan kisiyi yargilamak isteyebilecegi icin juriye alinmayabilirler.

  • ⭐⭐

    @crazycells yine muhtesem bir aciklama ve @crazycells farki diyorum 😊


  • @MySea tşk ederim yardım için öyle yapıcam artık..


  • @crazycells tşk ederim.evet diplomayıda eklerim belkide sadece green card yeterli olucaktır.


  • @damladav şansmıdır o kadarını bilemedim..😁
    başka bir eyalet sayfasındaki bilgiler

  • ⭐⭐

    jüri seçimi üzerindne bir dava nasıl manipüle edilebilir şuradan izlenebilir 🙂


  • Jury Summons / Juriye cagri karti aldiktan sonra , gelen kartin uzerindeki web adresine giderek ufak bir soru cevap doldurdum . Evli misin, calisiyor musun , meslek nedir , telefon ve e-posta adresi seklinde. Bu bilgiler girildikten sonra eger juri uyeligi yapamayacaksaniz ki ben GC li oldugum ve halen citizen olmadigim icin yapamiyorum , bir sonraki sayfada eger excuse olmak istiyorsanız su linki tıklayın diyor. Oraya gidince dısqualify secenegi var, orada citizen olmadigimi belirttim, hangi ulke vatandasi isem onu isaretledim ve, tmm juri gorevin dustu diye ekranda gozuktu. Kaliforniya icin bu sekilde, update yazayim dedim.


  • Merhaba,
    @crazycells Kasım 2022’de vatandaş oldum. Bir süredir Türkiye’deyim. Şimdi arkadaşım haber verdi Jury Duty için bir posta almışım ve Eylül 12’de courtta olmam gerekiyor sanırım. Bir form doldurmam isteniyor. İkametgahım Michigan ama fiilen orada değilim şuan. Aslında ABD’ye geldiğimde New York’ta kalıyorum genelde ama. Bir süre daha Türkiye’de olma planım var. Bu süre içinde kolaylık olsun diye ikametgahımı değiştirmedim. Jury Duty’ye katılmak zorunda mıyım? Bir mazeret uydurabilir miyim?


  • Juri gorevi geldiginde bir web sitesi var, oradan bir bakin. Yurtdisinda oldugunuz icin gorevlendirme iptal olabilir ya da kontak icin verilen bir numara var, orayi arayip overseas bir ulkede oldugunuzu belitebilirsiniz. Eger Trde ikamet edecekseniz, ABD vatandasi olarak bunu bildirmeniz daha saglikli olur.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 10
  • 68
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum