Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaslar. İnsanlar bazen çift karakterli yaratılmıştır. Bir karakteri burada normal yaşantısına devam ederken 2. Karakteri ona yeni bir dünya hazırlar. Bu başlık acmamdaki gaye kendini Greencard veya göçmenliğe hazırlayan bireylerin duygularını düşüncelerini bir bütün olarak bu başlıkta toplama fikridir. Forum konumuz sadece Amerika olacak şekilde düşününüz lutfen. Kendinizi bu fikre nasil hazırladınız? 2. Ruh halinizle hazirmisiniz? Zamani geldiğine inaniyormusunuz veya henüz zamani gelmedi diyenler ne durumda burada herkesin bir fikiri olsun. Evliler, cocuklular, bekarlar daha önce gidip görmüşler hiç gitmemisler zamanını bekleyenler... herkes basit veya içtenlikle durumlarından bahsedebilirlermi.


  • Mesela ben kendimden bahsedeyim. 39 yaşındayım 2002 yılında bir şekilde amerikaya gitme fikrinden basit bir Arap ülkesine muhendis olarak çalışmak için gittiğimde guzel bir treni kacirdigimi anlamam 15 yıl sürdü. 15 yıl sonra ben 2. Evliliğini yapmis bir adamdım. 1. Evliligimle ilgili sorunlar halen devam ediyor ve nafaka konusu gibi haksızlıklarla bu ülkede devam edemeyeceğim fikri bende oluştu. Şuan 3 çocuğum var ve 2. Karakter olarak yaklaşık 3 yıldır amerikaya tam adaptifim. Ancak mutlu bir evlilik ve 3 çocuğu birakip gidecekte değilim. Mecbur greencard bekliyorum. Bu nafaka ve gelir adaletsizliği gibi konular galiba beni daha fazla bunaltmadan buradan kaçacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Başvuru yapmadan önce Türkiye'de çürüyüp gideceğimi düşünürken başvurudan sonra sanki Türkiye'de tatildeymişim de geri ABD'ye dönecekmiş gibi hissediyorum 🙂

  • ⭐⭐

    Valla ben mental açıdan Türkiye’den çoktan gittim de fiziksel açıdan gidemedim henüz. Kart bana çıksın gidip gitmemekten ziyade Eyalet / Şehir konularını düşünürüm direkt. Ben sabah kalktığımda dolar acaba kaç lira olmuş, her şeye ne kadar zam gelmiş diye düşünmek istemiyorum artık. Yüzde 150 enflasyondan sonra yüzde 5-10 enflasyonla mutlu nesut yaşamak istiyorum.


  • 2 yıl sonra konunun canlanması hoşuma gitmedi değil. Ben biyerden başardım diyebilirim. 2kasim miami ile başlayacağım.

  • ⭐⭐

    ben de fikir olarak ve yaşayış olarak bbu toprakların adamı değilim. bak gencim diye demiyorum kesinlikle bizim gençlerin gençlik kültürüyle bile bir alakam bağım yok. abd olsam 1 gram memleket hasreti çekmem, evimde olduğum zamanlar mutlu, ülkemin kaldırımında yürürken mutsuzum. amerikaya gidene kadar ne kadar kendimi soyutlarsam o kadar iyi. bu ülkedeki borçlu hissettiğim tek insanlar bu forumdaki abilerim, atatürk ve ailemdir. kısaca adapte olduk biz 🙂


  • @celica aslında tam bu toprakların adamıyım. Bu toprakta dediğiniz insanları bir görüşte tanıyabiliyorum. Derdimi anlatabiliyorum. Anlatamadigimdan uzaklaşıyorum, istedigimde bir çözüm buluyorum. ancak sıkıntı şu ki bu malum zamanlarda hak ve adalet terazisinde bozukluk had safhada olustu. Tepeden bakanlar cogalmisti biraz azaldı ancak sonuçta güçlünün güçsüzü ezdiği bir ülke olduk. Bu dediklerim abi kardeş ilişkisinde bile geçerlidir. Bazen dersin 7 kat yabancı bile daha yakın olabiliyor. Yani sana minnet edeceğime elin gavuruna minnet ederim duygusu hakim oldu bende. Çok çalışmak başarmanın sebebi değildir. Ama bizim ulkemizde nekadar amele is yaparsan nekadar cok amele calistirirsan o kadar basarilisindir. Aslinda Hayallerinin peşinden koşanlar ve firsatlari kacirmayanlar başarılıdır. Bu hayallerini oluşturabilecek imkan bu ülkede şu an için yok malesef.

  • ⭐⭐

    @Abraham-Trust Yolunuz açık olsun inşallah. Umarım bir gün biz de oralara gelebiliriz..


  • Günlük rutinimizde foruma girip yeni şeyler öğreneyim, biraz youtube'dan video izleyeyim, eyaletlerin özelliklerine bakalım, nerde ne yapılır derken resmen yaşadığım hayatın bir parçası oldu. İnsanoğlunun en hayati becerilerden birinin adaptasyon olduğunu düşünüyorum. Nacizane bu konuyla alakalı çok pis adapte oldum gecemiz gündüzümüze girdi o ayrı 🙂


  • Başka başlıklarda da yazdığım üzere, Gc yi boşuna beklemeyin. Diğer yolları deneyin gerçekten çok istiyorsanız

  • ⭐⭐

    Ben de şahsen kafa olarak Amerikadayım bedenen burda olsam bile. Aklım sürekli orada her gün girip evlere bakıyorum, @semavi abinin siteye giriyorum yeni araba gelmiş mi diye, linkedin vs sitelerinden işlere bakıyorum bütün planlar oraya göre yapılıyor

  • ⭐⭐

    @OrlandoGücü Tam hazirligim yok abim ya... En erken cikarsa mulakat tarihine kadar 10 bin dolari fullemis oluyorum... yoksa her yolu denerim. beni bu gruba dahil etmezsin 🙂


  • @Abraham-Trust Ben 2 yıldır kendimi buna hazırlıyorum. Hazır hissetim ve başvurdum 🙂 Bir cocugum var 1 yaşında. Eşimde sıkıntıya gelen biri değil. Orta halli bir aileyiz. Orada 1 yıllık bir süreç var zorlu geçecek. Ama bu Türkiye de farklı bilmediğiniz bir şehire taşınmaktan farkı yok. Heycan, korku acaba sorusu her zaman olacak. Oraya taşındıktan sonra 1 yıl extra efor sarf etmek, sabırlı olmak ve kaanatkar olmak benim bu 2 yıl süreci içinde edindiğim izlenim. Bol araştırma yapıp doğru ve gerçekçi bir planlamayla sorunsuz bir geçiş için en iyi yöntem.


  • Kafa olarak amerikada olup bedeni bu ülke topraklarında takılı kalmış gibi hissedenlerdenim.
    Sürekli acaba hangi eyalette yaşasak daha hızlı adapte oluruzu düşünüyorum sanki GC kazanmışız gibi.
    Eşim istemediği için başvurmuyordum bu sene kendisi söyledi.
    Başvurular açıldığı gibi hemen başvuralım diye. Tek başvuruda yüzü gülenlerden olmak vardır inş. kaderde. Kendimi o kadar çok hazır hissediyorum ki.


  • @OrlandoGücü detaylı anlatımı varsa gitmek için diğer yolların linkini size zahmet paylaşırmısınız. Detayları öğrenip o şekilde adımlar atayım. Geçen sene maalesef kazanamadık hevesle bekleyip olumsuz sonuç görünce moral olarak çöküyorum. Bu sene eşimle beraber başvurduk çıkmazsa diğer yasal yolları deneyeceğim.


  • B1-B2 turist vizesi aldım ben, F1 öğrenci vizesi var, Eb1, Eb2, Eb3 çalışma vizeleri var,
    Genelde en kolayı turist vizesi alıp Amerikaya gelince F1 statüsüne geçmek


  • Başardınız mı gidebildiniz mi acaba
    @Abraham-Trust, içinde söyledi: Greencard çıkmadan ABD'ye adapte olmak

    Mesela ben kendimden bahsedeyim. 39 yaşındayım 2002 yılında bir şekilde amerikaya gitme fikrinden basit bir Arap ülkesine muhendis olarak çalışmak için gittiğimde guzel bir treni kacirdigimi anlamam 15 yıl sürdü. 15 yıl sonra ben 2. Evliliğini yapmis bir adamdım. 1. Evliligimle ilgili sorunlar halen devam ediyor ve nafaka konusu gibi haksızlıklarla bu ülkede devam edemeyeceğim fikri bende oluştu. Şuan 3 çocuğum var ve 2. Karakter olarak yaklaşık 3 yıldır amerikaya tam adaptifim. Ancak mutlu bir evlilik ve 3 çocuğu birakip gidecekte değilim. Mecbur greencard bekliyorum. Bu nafaka ve gelir adaletsizliği gibi konular galiba beni daha fazla bunaltmadan buradan kaçacağım.


  • @nrcn ewt amerikadayim. 5 ay oldu geleli kimsem yok burada cok yogun bir kacak gocek gelen turk nufusu var. Ben vize ile girdim fakat eski gelen turkler yeni gelenleri acayip disliyorlar. Kendim tamir bakim isi yapiyorum. Bu konuda kendimi gelistirdim. Ingilizcem, artik soylenenleri anliyacak seviyeye geldim diyebilirim. Su ana kadar Craiglist ile is bulup deneyerek kendimi 2 firmaya sabitledim. Burada kimse calisma izniniz yoksa sizi isci olarak calistirmaz. Bu yuzden bende kafama gore buldugum islere gidiyorum. Yani haftanin yarisi bi yerde diger yarisi baska yerde takiliyorum. Aslinda benim amacim burda firma sahibine yardim etmek. Bu adamlarin yardima ihtiyaci vardi ve ben bu ihtiyaci gordum ve karsilamaya calisiyorum. Basta bana verebilecekleri fiyattada degisiklik istemiyorum. Ne verirlerse Allah bereket versin deyip geciniyorum. Burada Gordugum bircok sikinti var. Oyuzden eger ingilizceniz iyi degilse ve burada size sahip cikacak birileri yoksa gelmeden ingilizce yapin derim. Cunku ben gozlemledim ve kanaat edindimki. Buradaki turk toplumunu begenmedim arkadaslar. Buraya geldiginizde Her turk size banami guvendinde geldin muamelesi yapacaktir. 200 dolar avanta vermeden isinizi cozmeyeceklerdir. Biraz zor sartlari var birde asiri dolandiricilik metotlari gelistirmisler. Umut satip paranizi aliyorlar bu konuda Sahit oldugum bir cok olay var. Mesela doordash kiralayip 1 aylik kazancinizi ic ederler hic bisey yapamazsiniz. O yuzden emeginizle para kazanacak meslek edinmenizi tavsiye ederim. Kolay kazanmak istiyorum derseniz cok carpilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @mahiroktay Türkiyede başka şehire taşınmak gibi değil aslında gurbet.Ben 12 sene Rusyada yaşayan biri olarak söylüyorum bunu. Ki rusya 2,5 saat uçuşla Türkiye’ye gelinebilecek bir yer.
    Kendinizi bir çok şeye özellikle yalnız başınıza işlerinizi halletmeye hazır olmanız gerekiyor.
    Ben kendi adıma başka bir ülkede bunu yaşayarak kısmen test ettim.
    Ama tamamen farklı bir coğrafya ve uzak bir coğrafyada yalnızlık hissini yenmek zordur. Çelik gibi bir irade ister.
    Hep beraber hazırlanacağız.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 1
  • 141
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum