Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

• Bu sabah benzini $2.559’dan aldim NJ, Union Costco’da.

Bu Subat 2022’den itibaren tuttugum benzin kayitlarindaki en dusuk tutar suana kadar. Son 2.5 yilin en dusuk tutari.

Benzin baya dustu. $2.559/gal New Jersey icin baya guzel bir rakam.

• @eire Doya doya gezin, tadini cikartin 🙂

• sokagimin kosesindeki benzinci en dusuk oktanli benzinin litresini 1,55 australya dolarina satiyor,2 gun sonra 1,90 da olabilir.bizim benzinciler yo-yo gibidirler,bir telefon gelir benzin fiati duser, bir telefon gelir fiati yukseltirler.

• Selamlar Texas Houston’dan,
    İlk etapta 1+1 bi ev tuttuk. 1302.$ dolar kira
    Ortalama 110.$ Elektirk faturası
    Su.20$
    İnternet 35.$
    2 telefon faturası 80.$(sınırsız)AT&T
    Aracımı 10.000.$ aldım. Ww Tigıuan. 2017 78.bin mil.
    Şimdilik her şey yolunda bi çok deneyim yaşama şansımız oldu olmaya devam ediyor.
    Zamanla hepsini paylaşacağım.
    Houston başlangıç için çok ideal bir şehir olarak görüyorum.
    Teşekkürler.
    Sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplamaya yardımcı olmaya çalışırım.

• @KEMALAKKAYA merhabalar. Evi tuttuğunuz bölge hangi bölge acaba. Bizde gelmeyi düşünüyoruz araştırma içindeyiz

• Arkadaşlar merhaba herkese mutlu günler
    Yaşım 37. Evli değilim. Beden eğitimi öğretmeniyim. Yelken eğitmenliği. Tenis eğitmenliği. Basketbol antrenörü. Amatör denizci belgesi ( 24 mt kadar kendi teknemi kullanabiliyorum) Denizcilik veya Yatçılık alanında çalışmak istiyorum fakat Beden eğitimi öğretmeni olarak da çalışabilirim (yardımcı öğretmen vs de olabilir)
    İngilizce seviyem orta ama ilerleyebilir sadece pratik eksiğim var
    Hangi şehirleri önerirsiniz veya iş açısından sıkıntı yaşarmıyım ?
    Tecrübeli arkadaşlar fikir verirse sevinirim 🫡

• @KEMALAKKAYA gerçekten çok uygun
    Houston bi kenara not edildi

• Rochester/New York

Kira: 1170 $
    Aidat:70 $
    1+1, site içi, havuz, gym, çocuk parkı, açık otopark, ısınma, sıcak su ve internet dahil
    Elektrik: 70 $
    Su-Kanalizasyon-Çöp: 70 $
    Telefon: 100 $ (Iphone 15 Pro Max+Limitsiz Hat)
    Araç Sigortası: 90 $ (Geico)
    Benzin: 120 $
    Mutfak Masrafı: 800 $ (3 kişi)

• @Hamuchera Fiyatlar gayet uygun geldi bana. Ne iş yapıyorsunuz ve kaç kişi çalışıyorsunuz çok özel değilse merak ettim.

• @misha90 Çocuk küçük olduğu için çalışan tek kişi şimdilik. İş amazon truck driving (şehir içi, daily home) artı off günlerde uber doordash vs ekstralar.

• @mrt01 katy de Cinco ranch bölgesindeyiz fakat
    kredi skorunuz olmadığı için çoğu site kiralamaya uygun bakmayacaktır.
    Araştırmanız gerekir. Müsait olduğunda bana özelden numaranızı atın aklınıza takınlara elimden geldiğince ücretsiz şekilde yardımcı olmaya çalışırım.

• @KEMALAKKAYA merhaba oncelikle yolunuz acik olsun, bol sans dilerim.
    Houston’da hangi bolgeye yerlestiniz?
    İkinci el aracinizi nereden aldiniz?
    Kredi skoru olustuktan sonra mi kira ve arac sahini olabildiniz yoksa skorsuz tutabildiyseniz nasil bir surec gecirdiniz?
    Tesekkurler simdiden.

• This post is deleted!

• @eire Birde Wisconsin ucuz derler, bizde benzin 2.99$ siz 1 hafta once yazmissiniz ama sanirim 3.09$ di 1 hafta once. 🙂 zira kiralar da cok farkli degil, ben suan 2 odali eve 1.754$ oduyorum aylik, NJ kiralari da benzer.

@eire, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Bu sabah benzini $2.559’dan aldim NJ, Union Costco’da.

Bu Subat 2022’den itibaren tuttugum benzin kayitlarindaki en dusuk tutar suana kadar. Son 2.5 yilin en dusuk tutari.

Benzin baya dustu. $2.559/gal New Jersey icin baya guzel bir rakam.

• @Ozden-0 Katy deyiz Cinco ranch
    Aracimi cash aldim.
    Emlakci Arkadaş sayesinde kredi skoruna ihtiyac olmadan basvurdum Kabul edildi 1 Kira pesin 1 Kira deposit odeyerek gectik. Bu Bolgeyi arastirin burayi secerseniz elimden geleni yaparim.

• @vartorian dun 2.66’dan aldim hafif bir artis var ama hala cok guzel fiyatlar.

Kira konusunda yine ne New Jersey’in pahali oldugunu dusunuyorum; ben 1br apartmanimiza $2,080 oduyorum, ayni komplekste 2br’lar en az $2,700’den basliyor.

$1,700-1,800 bandinda 2br bulmak baya baya zor burda. Buyuk ihtimalle vardir ama sizin kiraladiginiz apartmanin standartlarina kesin yaklasamaz. Ben cok da oyle upscale bir komplekste degil, baya siradan ama guzel bir apartman kompleksinde kiraliyorum.

• @eire Anladim, evet kirlar epey yuksekmis gercekten. Suan bizim oturdugumuz apartman kompleksinde spor salonu, havuz, club house gibi imkanlar var ve kira 1754$.. Burda yanilmisim sanirim 🙂

• Selamlar herkese,
    Doğru başlık altına yazıyorumdur umarım 🙂
    Bugün Amerika’daki evimizi resmi olarak kiraladık. Georgia eyaletinin Alpharetta’ya çok yakın bir bölgesinde. 4 oda 3 banyolu 2,600 ft.
    Bahçeli, ortak havuzlu, spor komplekli vs bir single house. Okul puanı 8+ ve fiyatı 2650 dolar.
    O bölgedeki bir Türk emlakçıyla iletişime geçtik. Kendisi beğendiğimiz evleri bizi görüntülü arayarak gösterdi.
    Bu evin bulunduğu bölgede 3200 dolar altında bir ev bulmak biraz imkansızdı açıkçası ama 1 kira depozitoyu ve 5 aylık kirayı peşin vererek bu fiyata anlaştık.
    Ayrıca 11 Ekimde sözleşmeyi imzalamış olmamıza rağmen ev sahibinin kontratı 1 Kasımda başlatmayı kabul etmiş olması bize büyük sürpriz oldu 🙂
    Bu arada eyalette Emlakçı parasını ev sahibinin ödemesi de mükemmel bir haberdi 🎉
    Daha fazla bilgi isteyen özelden değil de buradan yazsın lütfen. Sorularınız başka arkadaşlara da fayda sağlayabilir.

• Bugun gittigimiz bir Amish marketten fiyatlar:

Yesil lahana: $0.29
    Kirmizi lahana: $0.79
    Havuc: $0.79
    Turp: $0.79
    Maydonoz: $0.77
    Kale: $1.99
    Yesil sogan: $0.69
    Pirasa: $3.99
    Findik/ceviz/badem: $4.99
    Broccoli: $0.99
    Karnabahar: $1.99
    Kabak: $0.99
    Patlican: $1.39
    Erik: $2.77
    Elma: $0.88
    Roma elmasi: $0.48
    Idaho patates: $0.79
    Sari patates: $0.69
    Sogan: $0.49

20241111_143840.jpg

20241111_143850.jpg

20241111_144008.jpg

20241111_144037.jpg

20241111_144438.jpg

20241111_144654.jpg

20241111_144950.jpg

20241111_145052.jpg

20241111_145103.jpg

20241111_144315.jpg

• @MySea merhaba.... bu sebzelerde meyvelerde kullanılan zirai kimyasalların denetimleri nasıl ? güvenilir mi ? malüm Türk ürünleri sürekli iade edilip duruyor orda durum nasıl merak ettim. illa ki organik mi almak gerekir her şeyi 🙂

Benzer Başlıklar

• 8
  • 303
  • 16
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |