@Darko Mesajın ve temennilerin için çok teşekkür ederim.Umarım hayallerine kavuşursun
-
-
@jesus-0 Ingilizceniz varmis, onceliginiz kendinizi gelistirmek olmali. Tir soforlugu konusunda hicbir fikrim yok ama bence okula giderek ilerisi icin kendinize iyi bir yatirim yapabilirsiniz.
Bulundugunuz yerdeki bir community college'den baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken bir alan secin ve donemde birkac ders almaya baslayin. Ayni zamanda da calisabilirsiniz.
Ornek olarak yaziyorum: Ben 50+ yasindayim, 4 yillik ve MBA mezunuyum, duzenli bir isim var, ve su anda hala community college'de ders aliyorum, haftada 1 aksam okula gidiyorum ve ayrica online dersler aliyorum. Ihtiyacim oldugu icin degil ama kendimi gelistirmek, insanlarla kaynasmak icin. Beyin gelisimi/korunmasi acisindan da yeni seyler ogrenmek her yasta faydali.
-
-
@knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
-
Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
-
Selamlar herkese,
Doğru başlık altına yazıyorumdur umarım 🙂
Bugün Amerika’daki evimizi resmi olarak kiraladık. Georgia eyaletinin Alpharetta’ya çok yakın bir bölgesinde. 4 oda 3 banyolu 2,600 ft.
Bahçeli, ortak havuzlu, spor komplekli vs bir single house. Okul puanı 8+ ve fiyatı 2650 dolar.
O bölgedeki bir Türk emlakçıyla iletişime geçtik. Kendisi beğendiğimiz evleri bizi görüntülü arayarak gösterdi.
Bu evin bulunduğu bölgede 3200 dolar altında bir ev bulmak biraz imkansızdı açıkçası ama 1 kira depozitoyu ve 5 aylık kirayı peşin vererek bu fiyata anlaştık.
Ayrıca 11 Ekimde sözleşmeyi imzalamış olmamıza rağmen ev sahibinin kontratı 1 Kasımda başlatmayı kabul etmiş olması bize büyük sürpriz oldu 🙂
Bu arada eyalette Emlakçı parasını ev sahibinin ödemesi de mükemmel bir haberdi 🎉
Daha fazla bilgi isteyen özelden değil de buradan yazsın lütfen. Sorularınız başka arkadaşlara da fayda sağlayabilir. -
@cgokhan Tavisyeni dikkate alacağım cv konusunda. Ayrıca bol bol iş görüşmesi mülakatlarına hazırlansam iyi olur olur dil çok önemli bir bariyer ama bizim gibi azimli insanların elinden her iş gelir bir şekilde o işi bulup hayata adapte olacağız başka yolu yok. 6 aylık IT eğitimi alan birine iş vermek de ayrı bir caresizlik iş veren için, aslında iş bulmada biraz nasip işi konum,firma biraz etken. Şimdilik planım gelmeden önce cv üzerine yoğunlaşmak geliştirmek. iş mülakatlarına hazırlanmak ingilizce çalışmak birazda ilanlardaki gereksinimlere dikkat edip o alanda cv mi güclendirmek bunları daha ABD ye gelmeden yaparsam biraz olsun işim kolaylaşır diye düşünüyorum.
-
@EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı.
Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar.
Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler.
Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden.
Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^ -
Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
-
@Seyfi-Tonguc $10,000 altindaki miktarlarda sorun olmaz. Ustundeki miktarlarda ise bankalar kanunen kaynagini sorgulayabilirler ve hatta IRS'e bildirimde bulunabilirler.
-
@Darko Mesajın ve temennilerin için çok teşekkür ederim.Umarım hayallerine kavuşursun
-
-
@valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
-
Turkiye'den Turkce kitap almak isteyenler icin asagidaki websitesini tavsiye ederim. Ben kullandim ve memnun kaldim. ABD'e shipping yapiyorlar.
Kitapyurdu, Kitapla buluşmanın en kolay yolu -
2 hafta önce san francisco'ya geldim. 3 gün san diego, 2 gün los angeles gezdim. san francisco'da çinli ve hintli nüfus dışında kimseyi görmüyorum. burada bir düzen oturtmaya çalışmak istiyorum ama emin olamıyorum.
amerikan kültürünü sevdiğim için amerikaya geldim.
san francisco'da business mindseti olan (non-tech) insanlarla nerede tanışabilirim?
-
USA Learns Homepage Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
-
USA Learns Homepage Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
-
-
@seray Asagidaki link de aciklamalar ve bilgiler mevcut:
Facts About SNAP | Food and Nutrition Service
Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
Selamlar, benim aylik sabit giderlerim su sekilde:
Rent - 1 bedroom apartment - Wellesley, MA - $1800 (heat, hot water, parking included)
Car loan monthly - 2024 Mazda CX-5 - $490 (monthly)
Car insurance - $110 (monthly)
Gas - $120 (monthly)
TMobile - Home and mobile - $135 (monthly)
Health insurance, dental, vision - $70 (weekly)
Cooking gas, electricity - $50 (monthly)
Highway - $80 (monthly)
Car wash - $40 (monthly)
Grocery - $400 (monthly - one person)*Calistigim yer Boston Seaport tarafinda
-
hocam 1 oda 1800 dolar çok değil mi? boston da bile ortalama 1000 dolara gördüm ben zillow ve marketplacete
-
@datanist 1800 dolar verdikten sonra o parayi krediye vermek mantıklı değil mi? en azindan insanin kendi evi olur diye düşünüyorum?
-
6.2 fix 30 yil %5 pesin versen $1800 Boston'dan kumes alabilirsin sanirim su an. Houston'da bile zor boyle fiyatlar.
Boston ve cevresi inanilmaz pahali ancak Houston'a yuz kere tercih ederim orasi ayri. Umarim bir gun:)
-
@Onur-Kürekçi
Türkiye'de daireler 1+1 ya da 2+1 şeklinde satışa ya da kiraya sunuluyor ama ABD'de oturma odası ilanda bahsedilmez. Yani 1 bedroom deyince 1 yatak odası + oturma odası olan tüm daireden bahsedilmiş olur. Hatta 1bed 1bath ya da 2bed 2bath denilir.
Boston'da merkezde veya merkeze yakın lokasyonlarda 1 yatak odalı daire fiyatları en az 2500 ve üstüdür ama sayın datanist merkezin az dışına çıkmış 1800'e 1 yatak odalı ev kiralamış arabasıyla işe gidiyor sanırım. Çok da iyi yapmış güle güle otursun.
Sizin bahsettiğiniz kiralık oda, bir daire ya da bahçeli ev içinde her odada bir kiracı kalır, banyo ve mutfak ortak olur, fiyatlar 1000'den başlar doğrudur. -
@Houstonwehaveproblem airbnbde 1 bedroom daireler var 1100 dolar civarina.
1800 dolar abartili.Vegasta bile 1000 1200e bulunabilir ki Vegas pahalidir.
-
@Onur-Kürekçi 1 bedroom apartment fiyatı, 1 room değil.
-
@rnc $1800 1 bedroom dairenin kirası.
-
@Serapp Wellesley’i gördükten Boston’da yaşamak çok mantıklı değilmiş onu anladım. Arabanız olması lazım tabi ve araba ile 15 dakikada her şeye ulaşmak mümkün. Ben özellikle Natick Mall tarafına gidiyorum alışveriş için.
-
@datanist wellesley genel olarak nasıl eğitim güvenlik açısından bilginiz var mı ? çocuklu ailelere önerir misiniz ? sizin imzanızda görüp bakmıştım... küçük merkeze nispeten yakın bir yer... ama kiralar bayağı yüksek gibi
-
@serel güvenlik ve eğitim açısından çok iyi. Kiralık yer bulmak biraz zor ama. Yaşayanların çoğu çocuklu aile zaten.
-
@datanist anladım hocam teşekkürler
-
@charon 10 yil once ben yasarken evet oyleydi fiyatlar $1100 civari Boston'da.
Kiralar Vegas'ta Boston'a gore cok dusuk kalir.
-
@Houstonwehaveproblem bahsettigim yer Houston
-
@charon Ben ev almaktan bahsettim yukarida. Sonuc olarak Houston icin $1100'e evet 1 bedroom ev kiralanabilir, ama cok saglikli degil lokasyon olarak bu fiyatlardaki yerler. Sabah arabaya lastikleri alinmis arabanizi gordugunuzde ufak bir sok gecirmek mumkun. Komsulariniz cok keyifli olmayabilir, sikintilar yasanabilir, aileye uygun olmayabilir.
Internetten bakip evet var bu fiyatlara demekle realde olan seyler biraz farkli olabiliyor. Ancak sonuc olarak evet var mi var. Barinma yine bircok sehirden uygun mu, evet. -
Son donemki gozlemlerimi yazmak istedim...
Elle tutulur evler 300k uzeri.
Faizler 6+ hala, ama gevsemeye baslar.
Insaat sektoru cok hizli ve ev yapan firmalar evlerin fiyatlarini kontrol etmek adina kisitli arz yapiyorlar.
Duzgun yerlerde 1+1 1100 ve uzerine yerler var.
Oturulabilecek evlerin kiralarida, kotu olmayan bolgelerde 2k+ buyukluk ve lokasyona gore.
Houston suan cok degisik bolgelere dogru genisliyor. Sehir merkezine yakin yerlerde oturulabilir bolge az kaldi. Konfor ve guvenlik arayanlar sehrin disina cikti. Sehrin disinda ise cok guzel mahalleler kuruluyor. 3000sq + yeni evler icin genellikle 600k+ fiyatlari gozden cikarmak lazim. elbette 600 ve uzeri evler icin guncel faiz oranlari ile, eger bolge yeni ise, yuksek vergi ile 5 ile 6k arasi aylik odemeler gelebiliyor.
Elbette daha kucuk evlerin yapildigi bolgelerde 300k civarina yeni evlerde almak mumkun.
Benim son gozlemlerim bu sekilde...
-
Peki güvenli olarak bilinen ve bütçeyi fazla zorlamayan nereler var Houston da. Ben ve eşim umarım mülakatımız olumlu sonuçlanırsa çocuksuz bir aile olarak Sugar Land gibi yerlere baktık ama nasıl olacağını bilmiyoruz tam olarak. Örneğin araba ihtiyacımızı @semavi beyfendinin galerinden bakıyoruz hatta ara ara web sitelerine girip neler var diye fikir ediniyorum.
-
@evrentnrkl, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Peki güvenli olarak bilinen ve bütçeyi fazla zorlamayan nereler var Houston da. Ben ve eşim umarım mülakatımız olumlu sonuçlanırsa çocuksuz bir aile olarak Sugar Land gibi yerlere baktık ama nasıl olacağını bilmiyoruz tam olarak. Örneğin araba ihtiyacımızı @semavi beyfendinin galerinden bakıyoruz hatta ara ara web sitelerine girip neler var diye fikir ediniyorum.
Bunun kesin bir cvabi yok aslinda. Mantik olarak soyle dusunun. Bir cok Amerikali, mahalleler eskidikce ve karmasiklastikca bir tik daha disariya tasiniyor...
Ben geleli 8 yil oldu. Buralar dutluktu dedigim bir cok yerde suan mahalleler olusturuldu. Mesela fulshear , veranda, aliana, richmond, rosenberg vs bir cok yerde yeni yerler yerlesime acildi. Buralara gidebilirsiniz desem, yeni gocmenlerin is sorunlari olacagi icin, biraz kalabalik yerlerden uzak kalirsiniz ve dezavantajda olabilir.
Yani bir cok dogru var, hangisi size uygun? O yuzden 'burasi mukemmeldir, yada cok kotudur' tarzinda kesin yonlendirmeleri yapmaktan cekiniyorum. Sugarland gorece temiz, sorunsuz bir bolge. Hareketlilik fazla. Oraya yakin olmak avantaj olabilir.
Lakin, burada yillardir yasayan, is sorunu olmayan, cevresi oturmus, arkadasliklari oturmus kisilerin verecegi tavsiyelerde illaki empati kismi eksik kalabilir (benim gibi). O yuzden, kendi sartlarinizla karsilastirmanizda fayda var...
-
@evrentnrkl Son zamanlarda turkler Katy bolgesini tercih etmeye basladi ozellikle. Onun disinda Sugarland, Richmond, Cypress, Tomball, Spring, daha kuzeyde Woodlands. Yine downtown'a yakin bazi guvenli bolgeler tercih edilebilir. Kendi sartlariniza gore tercih etmekte yarar var kesinlikle.
-
@achillesoag Aradan gecen 4 ay sonra bir guncelleme yapayim
Houston , TX
Organic yumurta (24 adet): $6.99
Tavuk gogus (3 lbs): $9.5
Organic dana kiyma (1 lbs): $5.99
Balik Wild Salmon (2 lbs): $18.5
Muz (1 lbs): $0.49
Organic Strawberry (1 Ibs): $5.99
Organic Raspberry (1 Ibs): $5.99
Organic Blueberry ( 1 Ibs): $6.99
Avacado (6 adet): $3.49