Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

• burada oldugum surece en ucuz benzin fiyatini gordum 2,99 bedford/nh.

• ⭐⭐⭐⭐

This post is deleted!
  • ⭐⭐⭐⭐

@misha90 eşimde bende aşçıyız ikimizde çalışıyoruz. Bunun dışında ek bir gelirimiz yok

• ⭐⭐⭐⭐

@charon amerikada otobüs diye bir şey yok mu? Yaşadığınız yer toplu taşıma olarak yeterli olmayabilir ancak bunu genele vuramazsınız. Mesela san francisco için otobüs gayet yaygın ve kullanışlı, 3-4 gündür Ny gezisindeyiz ve buradada otobüs gayet yaygın

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş San Francisco Veya NYC abdnin genelini Kapsamaz.
    Neyse siz daha iyi biliyorsunuzdur 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@charon ben daha iyisini biliyorum demedim zaten sizede aynısını söyledim abd genelini kapsayarak toplu taşıma yaygın veya toplu taşıma yok demek doğru olmaz

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@Onur-Kürekçi Ayda $1500 ile gecinmek oldukca zor olur.

Tek kişi yemeğini sürekli evde yapan birisi ekmeği dahil. Aylık ne kadara patlıyor acaba? 🙂 Hemen tr ile maliyet hesaplamasi yapiyim 😅

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş abd genelinde toplu taşımaya çok bel bağlamayin, işin özü budur.

• @charon san Francisco veya newyorkta 1500$a pek kiralık ev bulunmaz gibi. Oda olur belki.

• Delaware de $1,500'e 1+1 veya studio daire bulunabilir ama tek kisi icin yine de en az aylik $2,500-3,000 gerekir. Daha asagisi cok zorlar.

Delaware de $1,500'e 1+1 veya studio daire bulunabilir ama tek kisi icin yine de en az aylik $2,500-3,000 gerekir. Daha asagisi cok zorlar.

yemegi full evde yapılsa kaç$ tutar aylık tek kişi? Özellikle benim gibi dışarıdan yemiyen kendi yemeğini kendisi yapan gece eğlencesi olmayan biri için yeter 😂 Anladigim kadari ile tek kişi ne uzar ne kısar hayatını idam ettirecek parayi kazanır. Kenara para atiyim birikimim olsun dersek ek işler yapmamız gerekicek?

• @rnc Bence tek kisi icin kahvaltiyi evde yapip, aksam yemegini disarida yemek daha ekonomik olabilir. Mall'lerdeki food court'larda ortalama yemekler $10-12 civarlarinda. Marketten gunluk aksam yemegi icin alisveris yapmak, tek kisi icin daha pahaliya gelebilir.

• Bugun benzini $2.679’dan doldurdum NJ’de costco’dan.

Subat 2022’den beri butun benzin alisverislerini kaydediyorum ve bu fiyat subat 2022’den beri en dusuk fiyat suana benim aldigim.

Daha once aralik 2022’de $2.779 ve Ocak 2024’te $2.719 en dusuk aldigim benzin olmustu. $2.679 cok iyi bir fiyat.

Ben benzini hep costco’dan aliyorum.

Simdi kayitlarima baktim da aldigim en pahali benzin de haziran 2022’de $4.819 ile olmus yine Costco’dan.

• ⭐⭐⭐⭐

@copataxi san franciscoda zor o fiyata ancak belki kötü taraflarında studio bulabilirsiniz ama o bile kesin değil. O fiyata oda bulabilirsiniz ama

@rnc Bence tek kisi icin kahvaltiyi evde yapip, aksam yemegini disarida yemek daha ekonomik olabilir. Mall'lerdeki food court'larda ortalama yemekler $10-12 civarlarinda. Marketten gunluk aksam yemegi icin alisveris yapmak, tek kisi icin daha pahaliya gelebilir.

Ucuz oldugu için herhalde insanlar dışarıdan yemek yiyorlar. Hoş 2 işte çalışan birisi de evde yemek yapacak vakti olmaz o yüzden dışarıdan yemesi normal olur.

• @Emre-Kurtulmuş Eee NY ve San Francisco'da toplu tasima var ve Amerika'nin bircok yerinde yoksa Amerika'nin genelinde toplu tasima yok oluyor. ki yok zaten ya da cok yeteriz. Charon da dogru soylemis.

• ⭐⭐⭐⭐

@Houstonwehaveproblem ben zaten amerikada toplu taşıma yaygın demiyorum, büyük şehirlerinde toplu taşıma genellikle var yok değil. Ama nasıl ki amerika geneli için toplu taşıma çok yaygın diyemiyorsak, toplu taşıma yok diyede bahsedemeyiz diyorum

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş hocam şöyle;
    abdnin belirli şehirlerinde toplu taşıma yaygındır ve kullanılır. San Fran olsun new york olsun vs.
    lakin diğer büyük şehirlerde toplu taşımanın yaygın oldugunu söyleyemeyiz. Ben vegasta çalışıyorum, abd standartlarında orta büyüklükte bir şehirdir. Burada otobüsler var lakin ya yaygın değil yada uzun süre beklersiniz bir yere gitmek için. Ben ocak ortasında geldim, şubat başında araba almaya karar verdim, martta aldım. İyi ki almışım, öbür türlü saçmalık.
    Houston olsun, dallas olsun, miami olsun benzer şekilde.

abdye yeni gelen herkese ilk söylenen şey;
    -araba alın. Hatta hayatinda abdye sadece turist olarak gitmiş herhangi birine sorsanız bile aynı cevabı alırsınız.

bu laf boşuna söylenmiyor. Bu lafın tek istisnası new yorktur(araba orada ölümdür), veya san frandir. Los angelesta da güzel bir sistem var yaşadığınız yere göre değişir gerçi.

Ha siz dersiniz ki ben toplu taşımayla işimi halledeceğim, biz birşey diyemeyiz. Lakin abd toplu taşımayla bilinen bir ülke değildir. 2-3 tane şehirde olması birşey değiştirmez.
    Hangi şehre gidecekseniz, taşınacaksanız vs. toplu taşımayı araştırın.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon seattle, la, san fran, new york gittiğim büyük şehirlerin hepsinde toplu taşıma olduğunu ve yaygın derecede kullanıldığınıda gördüm. Küçük şehirlerde veya bölgelerde toplu taşıma o kadar gelişmemiştir bu normal. Onun için ben size zaten amerikada toplu taşıma yaygın bir şey demedim ilk iletimdede. Yüz ölçümü bu kadar büyük olan bir ülke için komple olarak bu yok bu var gibi bir genelleme yapmak çok doğru gelmiyor bana bundan bahsettim

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş burada söylenen abdde toplu taşıma yok cümlesi toplu taşımanın pratik olmaması ile alakalı. Büyük şehirlerin ciddi kısmında da toplu taşıma ya yok,ya çok az, ya da pratik değil.
    bunu anlamak zor olmasa gerek.

hadi onu geçtim, sizin dediğiniz gibi toplu taşıma büyük şehirlerde süper olsaydı kimse araba almazdı 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |