DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

• ⭐⭐

@MySea Hepinizin sonu Florida olacak, biz bekleriz 🙂

• ..orta dogu karisiyor,bu gunlerde biraz yiyecek depolamak lazim gibime geliyor.pandemi gibi.

• @EasternStar Evet Florida da olur. Hocam bu arada nufusunuz 23 milyonu asmis. En cok goc alan eyaletlerin basinda Florida var. Delaware'in nufusu 1 milyon civarinda.

• ⭐⭐

@MySea Doğrudur hocam, sürtünmeden alev alacağız yakında. Hafta içleri I-95 kullanmak ölüm oluyor. Şu an bir de buranın ölü sezonu, Kasım ayında ne olacak hiç bilmiyorum; ama bulunduğum bölgenin yarısı kadar bir alanda 6 milyon nüfusun yaşadığı bir ülkeden geliyorum, çok büyük dert değil 🙂

• @sir-altan, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

..orta dogu karisiyor,bu gunlerde biraz yiyecek depolamak lazim gibime geliyor.pandemi gibi.

Abi, Ortadogunun her zaman ki hali. Orada savas ve catisma kolay kolay bitmez.

Bu arada, Israil hemen hemen eszamanli olarak once Yemen, sonra Lubnan, sonra Iran ve birde Suriye de hedefleri vurdu. Ve karsisinda hicbirisi duramiyor...

• @EasternStar Gecen yaz oradaydik. I4 den nefret ettigim kadar hicbir yoldan nefret etmedim! Cekilecek dert degil. Her 4-5 mile da bir ya kaza oluyor yada yol calismasi..

• ⭐⭐

@MySea Ben daha güneydeyim I-4 ile işim yok ama iki kere gitmek zorunda kaldım. Allahım affetsin, bu arada çok iddialıyım, dünyanın en kötü şoförleri Florida'dadır.

• @EasternStar Kotu soforluk konusunda kesinlikle ayni dusuncedeyim. Florida da cok kotu arac kullaniyorlar. Ayrica trafikte cok yasli insan var.

• ⭐⭐

@MySea vegas daha kötü hocam

• ⭐⭐

@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea Ben daha güneydeyim I-4 ile işim yok ama iki kere gitmek zorunda kaldım. Allahım affetsin, bu arada çok iddialıyım, dünyanın en kötü şoförleri Florida'dadır.

Bu iddiana karsilik Turkiye’yi unutmussun derim. 😀 Ankara rezalet otesi mesela. Bende Miami ve Orlando trafigini begenmiyorum. Ama kendi sehrimde gayet iyi ve saygili yapi var.

• ⭐⭐

@goodluck Hocam 17 sene Ankara'da yaklaşık 1 senedir de Florida'da araba sürüyorum, kesinlikle Florida çok daha kötü. Kötü derken, yeteneksizler.

• @goodluck Ankara konusunda katılıyorum. Bir gün iş için Ankara gittik. bir 4 yol ağzında kırmızı ışıkta duruyorum. (Neresi tam olarak onu hatırlamıyorum. Anatolium Ankara'ya yakın bir yerler olabilir. Tam hatırlamıyorum lokasyonu, yalan söylemeyeyim.) Sağdan gelen geçiyor , soldan gelen geçiyor. Allah Allah diyorum ışıkta kırmızı? bende mi bir problem var diyorum. Hatta aynı şerit de arkamdaki araç korna vurdu. Niye gitmiyorsun Ey salak der gibi 🙂 Allahtan bir süre sonra yeşil ışık imdadıma yetişti de kurtulduk salaklıktan 🙂 Bu arada ben Amerika'da New Orleans - 'den California kadar araç ile gittim bu sene New Orleans - Dallas - Austin - San Antonio - Tuscon - Phoenix - Arizona - Las Vegas - San Francisco - Los Angeles ile bitirdik. (Bazı yerlerde 1-2 gün kaldım.) Arada saymadığım geçtiğim yerler var. Geçen sene de niye aynı şekilde New Orleans - New York Araç ile gittim. Özetle büyük şehir merkezleri ve küçük kasabalar hemen hemen nerdeyse bir Amerikalının görmediği yerleri gördüm. Özetle cidden Amerika'daki araç kullananlar iyi araç kullanmıyor. Türkiye'de bu kadar fazla dikiz aynası kullanmıyordum. Burada sürekli olarak ayna kontrolünden bıktım ya 🙂 Bırakın iyi araç kullanmayı burada "Öfkeli" araç kullanan bir popülasyon var. Hemen hemen her yerde böyle tipler gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam ehliyet eğitim kitapçığında bile bu duruma atıfta bulunuyorlar. (Böyle kişilere yol verin Vb. öneriler) Özetle Türk şoförleri gerçekten iyi 🙂

• Selam dostlar, hemen sıcağına sıcağına ilk bir ay içinde sıfırdan gelip aşağı yukarı bir ev kurmak ve hayattı devam etirmek için ne kadar para harcadım ne yaptım en azından virginia gelecekler için bir fikir oluşur. Unutmadan bu benim kendi deneyimlerim mutlaka farklılık göstere bilir.

ev kirası: Evi Türkiyede iken tutum ( arkadaşımın vasıtası ile yoksa tutamazdım ) 800 dolar gibi bir rezervasyon parası verdim. 2+2 apartman dairesi 3 katlı ,3 katında oturuyoeuz. sadece su içinde birde sorun çıktımı (kloset tamirat vs. site yönetimi hemen tamir ediyor. güvenlilik bir yerve okulpuanı iyi ) 800 doları Deposito dan düştüler. 17 temmuz ile 31 aralık arası kira aldılar 1 deposit (kira 2557 )dolar kira - girekende toplamda 3675 dolar verdik. ( Not eğer siteden tutarsanız nakit geçmiyor kredi kartı, debir kart yada çek kabul ediyorlar. biz arakadaşım üzerinden bankadan çek aldık onun üzerinde öyle verdik). Ve eve girmeden önce sizden ev sigortası yaptırmanızı istiyorlar aylık 14 dolardan 1 yıllık yaptırdım. Bu arada aklınızda olsun eve girmeden başka daireleri de görebilrisiniz. biz 2605 dolalar tutmuştuk. başka daire görebilirmiyiz dedik başka daha buyuk daha ucuz bir daireye geçtik.
    Temzlik ve mutfak : 403 dolar Tefal tencere takımı ve bıcak seti kap kaçak biraz vs.

Ev koltuk yatak kanepe pas pas yorgan yastık vs. İkea dan aldık ( 1 tane king size, 1 tane qoueen size yatak,2 lik koltuk çatala,bıcak vs 2514 dolar tutu. NOT: Burda Bob furnutire diye bir mağza var, ev mobilyaları satıyor , 699 dolara ikea aldığımız ikili koltuk yerine, oradan 1000 dolara L koltuk takımı eve teslim alabiliyorsunuz aklınızda olsun. daha ucuza geliyor. Bu arada ikeadan aldınız mobilyaları üzerindeki etiketlerde numaralar var 75.203.25.389 gidip depodan kendiniz bulup seçip tek tek alıyorsunuz. Bazı mobilyaları ordaki görevliye söyleyip size kağıt veriyor onu ödeyip sonra mağzanın bir yerinde pick up yazan yerden kendiniz o kağıdı verip ordan alıyorsunuz. Deponun önünde ortak bilgisayar var ,oraya o etiketeteki 75,206,380.26 sv numarayı giriyorsunuz ve hngi bölümde hangi sırada ve kaç parça almanız gerektiği yazıyor. parçaları alıp tektek market arabasına yukluyorsunuz. benim 2514 dolar olunca para kabul etmedi. göreviliyi çağırdık faturayı ikiye böldü öyle nakit kabul etti . ÖNEMLİ; Burdan aldığınız mobilyları taşımak için Uhall diye kamyon kiralama var bunu telefon app dan kiralayıp aracı oyle teslim alıp ikea getirmeniz lazım aksi taktirde taşıyamazsınız. Benim adıma arkadaşım kiraladı ve gecerli birehliyet istiyorlar. işiniz bittikten sonra en yakın uhall şübesine bırakıyorsunuz aşşağı yukarı 134 dolar tutu.

Banka için BOA gittim snn siz kabul etmediler. ben TD bank gittim lease ( Kira kontratı)ve pasport taki vizelerile kabul ettiler sadece içerde 500 dolar olmak kaydı ile. 700 dolar yatırdım bankaya

Telefon : verizon 3 hat prepaid ödemeli aldım 307 dolar tutu birde ev interneti 100 dolar aldılar. ( Tmobile telefon dahil 50 dola aylık ile veriyor şuan için aklınızda olsun.
    Eve Yiyecek 250 dolar 1 haftalık için tutu
    Türk market : Burda pilav peynr bakliyat,Türk kahve makinası dahil 354 dolar tutu. Bulgur nohut, vs gibi bakliyatar aldık. Biraz pahalı bilginiz olsun

Araba : Facebook marketten baktım, biraz riskli ford fsion 2014 model 6500 dolara 89 bin mil araba diye gittik , afgandı galiba başka araba önerdi. içime sinmedi. GUVENEMEDİM, facebook markette bu gibi durumlara hazırlıklı olarak gidin. Bunu yerine carfax diye bir tramer sitesi var, ordan baktım rabanın tüm geçmişini görüyorsunuz. , ordaki arabalar daha güvenli en azından bilgileri doğru sizi dealer ( galerici) yönlendiriyor. ve biraz pahalı bütçem 10 bin dolara kadardı. 2016 model ford fiesta 50k milde aldım.vuruğu çırığı yok az bakıma girmiş (sadece periyodik bakımlara girmiş) Burası için söylüyorum hem biraz iyi olsun derseniz 13-15k bin dolara çıkmanız lazım ( Güvenli ve aklınızda soru işareti kalmamanız için ) Ben ford fiesta hcbk aldım 9524 dolara nakit verdim bazı dealar nakit kabul etmiyorlar. aklınızda olsun+ DMV de n üzerinize registraisıon ( üzerinize geçirmeniz lazım 409 dolar tutu) sigortası daha yok daha. Ben benim için 1 yıl sorunsuz bir araba layım diye acale ettim. çünkü arabasız hiç birşey olmuyor. ve aklınızda olsun burdan aldığım 9524 dolar araba ertesi gün satmaya kalsam 5000 dolara zar zor satarım. ben bunu göze alarak aldım arabayı.

Toplamda aşşağı yukarı 17k bin dolar gitti. ve halla bir eksiklikler çıkıyor ama bu eksikler küçük ufak eksiklikler. tamamlamaya çalışıyoruz. Dostlar bu benim deneyimim, her eyalet göre değişir bilginiz olsun bu benim tecrubelerim.

• ⭐⭐

@EasternStar @Redbeard yazdiklarinizin ortak noktasi bireysel olarak araba kullanma konusunda “yeteneksiz” olmalari. Buna katiliyorum. Benim bahsettigim Bireysel olarak degilde bir butun olarak ele aldigimizda Turkiye’de komple trafigin kendisi kotu. Trafikte neden yetenekli olmaliyiz ki? Akilli olmak gerekiyor cunku herkesin kendi kurallarini yaratmasi gerekiyor. Hatta insanlarin kendi yarattiklari bu kurallara uymazsaniz azar isitiyorsunuz. Mesela turkiye’de stop sign da hic araba yokken bile duracaksin desen bir tane duran cikar mi? Cikmaz. Disardan baktiginda salaga bak araba yok duruyor dersin. Cift yon gidis gelis olan bir yola cift yonlu parkedilmistir. Herkes o yolu bilir ki arada bir bosluk buldugunda arabanin biri o bosluga girecek ve diger araba gececek. Aslinda hicbirine gerek yoktur. O yola cift yonlu parkedilmezse bu sorun cozulecektir. Gunun sonunda Turk yetenekli Amerikali aptal olmustur 😀 sistem saglam olsun ben yeteneksiz sofor olmaya raziyim. Abd’dekk Ofkeli sofor konusunu kontrol etmek imkansiz. Onlara da uymamak gerekiyor. Ben sahsen uymuyorum.

• ⭐⭐⭐

@ametin-k ufak tefek eksikler hiç bitmez ya canınızı sıkmayın. Düzeninizi kurmuşsunuz, tebrik ederim 🙂

• @EzgiLera Çok teşekkür ederim , Ezgi hanım

• Peki ABD'de ne iş yapıyorsunuz . Bende gelmeyi düşünüyorum fakat mesleğim yok oraya gelenler ne meslek yapıyor acaba.

• ⭐⭐

@goodluck Buradakiler hem yeteneksiz hem de kurallara uymuyorlar. Uymuyorlardan kastım şu; okul önlerinde yavaşlama ve dur işaretine hemen hemen herkes riayet ediyor; ama sarı yandığında hızlanma, sağa dönerken durmadan direkt geçme, düz beyaz çizgide şerit değiştirme konusuna %90 kimse uymuyor diyebilirim. Hatta geçen gün Miami'de sarı ışığı görünce frene basıp durdum diye manyağın biri bana saldırmaya çalıştı 🙂 Allahtan olay yerinde polis vardı da hemen müdahale ettiler, bana da durduğun için teşekkürler gerisini biz halledeceğiz dediler.

Türkiye'de kuralsızlığın bile kuralı var dediğiniz gibi, dar yollar ve nüfus yoğunluğu ne yazık ki bizi saçma sapan işler yapmaya yöneltiyor. Burada alan da var, yer de var, kocaman yollar var, yine de deli gibi kaza yapmayı başarıyorlar.

Bu arada Florida State Troopers yeni 10 adet hızlı arabayı Turnpike, I-95, I-75 ve I-4 üzerinde kullanmaya başlamış, yüksek hızda gidenleri affetmeyeceklermiş. Daha dün 2 ölümlü kaza yaşandığını düşünürsek bu aralar 65'i geçmemek lazım.

• @JUSTWATCH-JW Ilk gelenler, eger gelmeden once kendi alanlarinda bir is ayarlama imkanlari olmadiysa, ne is bulurlarsa onu yapiyorlar.

Gelmeden once kendi alaninda is ayarlayabilmek cok kolay degil. Belki IT ve bazi muhendisliklerde daha olabilir bir durum ama diger sektorlerde ulke icinde bulunmak ve denklik falan almak gerekiyor genelde.

O yuzden, cogu kisiler uber veya doordash gibi islerle veya restaurant pozisyonlari ile basliyorlar. Kendi alanlarinda is bulmak biraz zaman alabiliyor. Ozellikle saglik, veterinerlik, hukuk ve bazi teknik alanlarda diploma denkligi ve lisans alma gibi surecler gerekiyor.

Ben kendim finans alaninda calisiyorum. Denetlemeciyim, Ingilizce de auditor veya internal control veya quality reviewer falan diye geciyor. Butce, muhasebe, sistemler, contract odemeleri ve diger maas/seyahat odemeleri gibi alanlardaki islemleri ve prosedurleri denetliyorum. 20 yildir ABD'de bu alanda calismaktayim.

• Farmers Marketten $1 altindaki urunlere devam:

20240804_183213.jpg

20240804_183133.jpg

20240804_182954.jpg

20240804_182945.jpg

20240804_182914.jpg

20240804_182757.jpg

20240804_182735.jpg

20240804_182708.jpg

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104

46.1k
Users

4.6k
Topics

454.4k

| | | |