Selam dostlar, hemen sıcağına sıcağına ilk bir ay içinde sıfırdan gelip aşağı yukarı bir ev kurmak ve hayattı devam etirmek için ne kadar para harcadım ne yaptım en azından virginia gelecekler için bir fikir oluşur. Unutmadan bu benim kendi deneyimlerim mutlaka farklılık göstere bilir.
ev kirası: Evi Türkiyede iken tutum ( arkadaşımın vasıtası ile yoksa tutamazdım ) 800 dolar gibi bir rezervasyon parası verdim. 2+2 apartman dairesi 3 katlı ,3 katında oturuyoeuz. sadece su içinde birde sorun çıktımı (kloset tamirat vs. site yönetimi hemen tamir ediyor. güvenlilik bir yerve okulpuanı iyi ) 800 doları Deposito dan düştüler. 17 temmuz ile 31 aralık arası kira aldılar 1 deposit (kira 2557 )dolar kira - girekende toplamda 3675 dolar verdik. ( Not eğer siteden tutarsanız nakit geçmiyor kredi kartı, debir kart yada çek kabul ediyorlar. biz arakadaşım üzerinden bankadan çek aldık onun üzerinde öyle verdik). Ve eve girmeden önce sizden ev sigortası yaptırmanızı istiyorlar aylık 14 dolardan 1 yıllık yaptırdım. Bu arada aklınızda olsun eve girmeden başka daireleri de görebilrisiniz. biz 2605 dolalar tutmuştuk. başka daire görebilirmiyiz dedik başka daha buyuk daha ucuz bir daireye geçtik.
Temzlik ve mutfak : 403 dolar Tefal tencere takımı ve bıcak seti kap kaçak biraz vs.
Ev koltuk yatak kanepe pas pas yorgan yastık vs. İkea dan aldık ( 1 tane king size, 1 tane qoueen size yatak,2 lik koltuk çatala,bıcak vs 2514 dolar tutu. NOT: Burda Bob furnutire diye bir mağza var, ev mobilyaları satıyor , 699 dolara ikea aldığımız ikili koltuk yerine, oradan 1000 dolara L koltuk takımı eve teslim alabiliyorsunuz aklınızda olsun. daha ucuza geliyor. Bu arada ikeadan aldınız mobilyaları üzerindeki etiketlerde numaralar var 75.203.25.389 gidip depodan kendiniz bulup seçip tek tek alıyorsunuz. Bazı mobilyaları ordaki görevliye söyleyip size kağıt veriyor onu ödeyip sonra mağzanın bir yerinde pick up yazan yerden kendiniz o kağıdı verip ordan alıyorsunuz. Deponun önünde ortak bilgisayar var ,oraya o etiketeteki 75,206,380.26 sv numarayı giriyorsunuz ve hngi bölümde hangi sırada ve kaç parça almanız gerektiği yazıyor. parçaları alıp tektek market arabasına yukluyorsunuz. benim 2514 dolar olunca para kabul etmedi. göreviliyi çağırdık faturayı ikiye böldü öyle nakit kabul etti . ÖNEMLİ; Burdan aldığınız mobilyları taşımak için Uhall diye kamyon kiralama var bunu telefon app dan kiralayıp aracı oyle teslim alıp ikea getirmeniz lazım aksi taktirde taşıyamazsınız. Benim adıma arkadaşım kiraladı ve gecerli birehliyet istiyorlar. işiniz bittikten sonra en yakın uhall şübesine bırakıyorsunuz aşşağı yukarı 134 dolar tutu.
Banka için BOA gittim snn siz kabul etmediler. ben TD bank gittim lease ( Kira kontratı)ve pasport taki vizelerile kabul ettiler sadece içerde 500 dolar olmak kaydı ile. 700 dolar yatırdım bankaya
Telefon : verizon 3 hat prepaid ödemeli aldım 307 dolar tutu birde ev interneti 100 dolar aldılar. ( Tmobile telefon dahil 50 dola aylık ile veriyor şuan için aklınızda olsun.
Eve Yiyecek 250 dolar 1 haftalık için tutu
Türk market : Burda pilav peynr bakliyat,Türk kahve makinası dahil 354 dolar tutu. Bulgur nohut, vs gibi bakliyatar aldık. Biraz pahalı bilginiz olsun
Araba : Facebook marketten baktım, biraz riskli ford fsion 2014 model 6500 dolara 89 bin mil araba diye gittik , afgandı galiba başka araba önerdi. içime sinmedi. GUVENEMEDİM, facebook markette bu gibi durumlara hazırlıklı olarak gidin. Bunu yerine carfax diye bir tramer sitesi var, ordan baktım rabanın tüm geçmişini görüyorsunuz. , ordaki arabalar daha güvenli en azından bilgileri doğru sizi dealer ( galerici) yönlendiriyor. ve biraz pahalı bütçem 10 bin dolara kadardı. 2016 model ford fiesta 50k milde aldım.vuruğu çırığı yok az bakıma girmiş (sadece periyodik bakımlara girmiş) Burası için söylüyorum hem biraz iyi olsun derseniz 13-15k bin dolara çıkmanız lazım ( Güvenli ve aklınızda soru işareti kalmamanız için ) Ben ford fiesta hcbk aldım 9524 dolara nakit verdim bazı dealar nakit kabul etmiyorlar. aklınızda olsun+ DMV de n üzerinize registraisıon ( üzerinize geçirmeniz lazım 409 dolar tutu) sigortası daha yok daha. Ben benim için 1 yıl sorunsuz bir araba layım diye acale ettim. çünkü arabasız hiç birşey olmuyor. ve aklınızda olsun burdan aldığım 9524 dolar araba ertesi gün satmaya kalsam 5000 dolara zar zor satarım. ben bunu göze alarak aldım arabayı.
Toplamda aşşağı yukarı 17k bin dolar gitti. ve halla bir eksiklikler çıkıyor ama bu eksikler küçük ufak eksiklikler. tamamlamaya çalışıyoruz. Dostlar bu benim deneyimim, her eyalet göre değişir bilginiz olsun bu benim tecrubelerim.