özellikle ilk sayfasında yazan bilgileri bir de yaşayan kişilerden dinleyin 3 aylık tecrübelerini anlatıyorlar. Özellikle 3. madde araba park etme kısmı
-
@Alper-Bayram Başınız sağolsun. Maalesef en zoru geride bıraktıklarımız/bırakacaklarımız oluyor sanırım.
Ülkenin bu durumu karşısında umursamayan bir kesim olduğu sürece bu gözlemleriniz devam edecek gibi. Gerçi bastırılmış bir toplum haline dönüştük orası da var.
Tekrar başınız sağolsun 🙏
-
@Malkoç-Ömer eyalet sorunun cevabı Florida . Çift vergi sisteminde olan yerlerde yaşam daha zor . Fort Lauderdale Orlando West Palm Beach tarafları yaşam için daha uygun . Miami’den uzak dur . Lottery konusunda en iddialı yerlerden birisi diyebilirim.
-
Zillow, trulie, apartmans marketplace ev arama sürecinde yardımcı siteler.
-
-
@Sharm teşekkürler oraya da bakacağım:)
-
1 yılımı tamamladığım için 6. yıl hedefleri:
ABD vatandaşlığı. LLC kurup şirketi yılda 6 hane gelire çıkartmak. Müstakil ev ve iyi bir araba. Texas'tan taşınıp havası soğuk, kar yağan, daha az güneş gören bir yere yerleşmek. İstanbul bile bana çok sıcak ve güneşli geliyorken Texas dayanılır gibi değil. En önemlisi, mutlu olmak. -
@Programmer Cok tesekkurler
-
-
-
Ağu 12, 2022
Settling in the U.S. | USCIS Settling in the U.S. | USCIS
To help new lawful permanent residents (LPR) integrate to life in the United States, check out the links below. USCIS offers helpful information about education,
-
@Haliax Hortlatmış gibi oldum ama çok güzel yazmışsın biraz profiline girip yazılarını okudum hemen hemen aynı kafa yapısına sahibiz bende amerika'da hayal satılmasına karşıyım ama orada yaşayıpta sürekli kötüleyenlere uyuz oluyorum nj denen türklerin yoğun olduğu yerde çoğunluğu trdeki hükümeti destekliyor ama nedense geri gelmiyorlar daha henüz gitmeden bu insanlarla karşılaşıyorum umarım oradada denk gelmezler
-
@MySea çok teşekkür ederim 🙂
-
@MySea Arkadaşımla bir dahaki konuşmamızda Miami'de hangi bölgede olduğunu sorarım.
teşekkür ederim 🙂
-
-
@semavi Bey yıllar sonra konuyu hortlatmış gibi oluyorum, kusuruma bakmayın lütfen. Okuduğum tüm iletiler sonunda aklıma gelen bir hikayeyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Hintli bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür. Onu kurtarmaya karar verir, parmağını uzatır ama akrep sokar. Hintli, akrebi sudan kurtarmaya gene çalışır akrep onu tekrar sokar. Yanındaki kişi, Hintli'ye, "Vazgeç, görüyorsun akrebi" der. Hintli'nin cevab ise: "Sokmak akrebin doğasında vardır. Benim tabiatımda ise sevmek var. Niçin, sokmak akrebin doğasında var diye, tabiatımın gereği olan sevgiden vazgeçeyim?"
-
@Semihmete türkiyede de çalışma kazanma açsın kim yardım edecek hepsi faso fiso..
iyi bir işi vardı kadın mimardı. Kendini samuray zanneden bi aptal yüzünden öldü. Yani her şey para değil.
Ben burda eşimle cocuğumla kendimi güvende hissediyorum. Burda türkiyenin çok ötesinde bi adalet sistemi olduğuna inanıyorum. Amerika burası biletini fena keserler.. türkiyedeki gibi azıcık yatar çıkarım ama genede seni mahfederim kafası yok yani hani erkekler öyle tehtitler savuruyor ya. Böyle düşünmmeyenleri tenzih ederim tabii.. -
@Muhtaradana Sagolasin 🙂
Kendim istedigim gibi bir is bulmakta yillarca zorlandim, baskalari da ayni zorluklari yasamasin istiyorum. Uzman degilim Linkedin konusunda ama faydali buldugum, benim is bulmamda etkisi olan seyleri paylasmak istedim. Bir katkim olursa ne mutlu bana. -
@goodluck ok sorayım ben onu. teşekkürler.
-
Bu konuyu genelleyemeyiz. Isten ise, kisiden kisiye, calisma arkadaslarina, yoneticilerine gore degisir.
Su farki net soyleyebilirim. Turkiye’de hayatin cogu alaninda stres oldugu icin ister istemez insanlarin kisilik yapilarina yansiyor. Burda ise tam tersi, sabah bir calisma arkadasim elinde kahvesiyle dans ederek ise gelip herkese pozitiflik sacabiliyor. Insanlar genel olarak rahat ve huzurlu.
-
@adgercu yurtdışı turlarla bizim Türkiye de ki fiyatlar aynı değil dışarıdan gelenler çok daha ucuza geliyorlar
Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@serkanist hocam durumunuzu bilmiyorum. Yani neden halen burada kalma konusunda ısrar ettiğinizi ama vizeniz var gidin orada her durumda buradan daha güzel yaşantınız olacaktır. Bundan adım gibi eminim.
-
@denizci10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@serkanist hocam durumunuzu bilmiyorum. Yani neden halen burada kalma konusunda ısrar ettiğinizi ama vizeniz var gidin orada her durumda buradan daha güzel yaşantınız olacaktır. Bundan adım gibi eminim.
Bence Serkan'ın cevap bulması gereken soru şu, buraya geldiğinde gerçekten daha güzel yaşayacak mı
Bunun cevabını bulabilmesi için de dediğiniz gibi buraya gelip 6 ay, tabirimi bağışlayın, burnu sürtmeli ve günün sonunda artıları eksileri düşünerek bir karar vermeli. Çok mesele değil, 5/10 yetenekli hintliler bile H1B ile gelip ev alıp kalmışlar, yaşamlarını sürdürüyorlar.
Mesele uzaktan hep buraya gelmek gibi görünse bile evet biliyorum buraya gelmek çok zor, ancak daha zor olan şu ki buraya geldiğine değecek mi? -
@Kryptonite, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@denizci10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Bence Serkan'ın cevap bulması gereken soru şu, buraya geldiğinde gerçekten daha güzel yaşayacak mı
Bunun cevabını bulabilmesi için de dediğiniz gibi buraya gelip 6 ay, tabirimi bağışlayın, burnu sürtmeli ve günün sonunda artıları eksileri düşünerek bir karar vermeli. Çok mesele değil, 5/10 yetenekli hintliler bile H1B ile gelip ev alıp kalmışlar, yaşamlarını sürdürüyorlar.
Mesele uzaktan hep buraya gelmek gibi görünse bile evet biliyorum buraya gelmek çok zor, ancak daha zor olan şu ki buraya geldiğine değecek mi?Sizin gittiğinize değdi mi peki?
-
Haftasonunda farmers marketten alisveris yaptik. Domates onceden ya $0.79 yada $0.99 idi. Bu defa $1.49 olmus!
-
@MySea Peki ya gaz fiyatlari? Maine'de bir türlü 3.99un altina inmiyor.
-
@sadıkkurtoglu Washington State, benzin bu hafta $4.19a indi diye zil takip oynadik
-
@sadıkkurtoglu Delaware de bugun gas $3.55
-
@MySea Amerika eski Amerika değil.
Bu kadar enflasyon mu olur.
-
@Programmer, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea Amerika eski Amerika değil.
Bu kadar enflasyon mu olur.
Ameriga bitmiş yavvv
-
@tolgasatir Amerika'da yaşanmaz artık. Arjantin cennet gibi.
-
bitmiş amerika biz gidene kadar toparlayıp bize uygun hale getirdikten sonra buyrun @Programmer @tolgasatir green kartınız diyecekler ondan çıkmıyor bize kıyamıyorlar gidip oralarda zorlanmayalım diye
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
bitmiş amerika biz gidene kadar toparlayıp bize uygun hale getirdikten sonra buyrun @Programmer @tolgasatir green kartınız diyecekler ondan çıkmıyor bize kıyamıyorlar gidip oralarda zorlanmayalım diye
ah şu federal hükümetin düşünceli halleri
ya biz gidelim de gerekirse bi el de biz atarız toparlanmalarına
-
turklerin meshur bir sozu vardir, amerika hapsirirsa biz nezle oluruz gibi,amerikada herseylere zam geliyorsa dunyanin diger ulkelerindede zamlar geliyordur.gecen yil kilosunu12 dolara algigimiz kiyma simdi 16,17 dolar oldu,en dusuk oktanli benzinin litresi,$1,80
-
@sir-altan, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
turklerin meshur bir sozu vardir, amerika hapsirirsa biz nezle oluruz gibi,amerikada herseylere zam geliyorsa dunyanin diger ulkelerindede zamlar geliyordur.gecen yil kilosunu12 dolara algigimiz kiyma simdi 16,17 dolar oldu,en dusuk oktanli benzinin litresi,$1,80
biz biraz daha nezle olursak, zatüree ye bağlarız ordan da toparlarmıyız kim bilir.
-
@Programmer Kurulu duzenimiz olmasa geri donecegiz yegen
Siz cennette yasiyorsunuz, kiymetini bilin
-
Onceden $4'e aldigimiz organic sut $5.60 oldu.
$3'e aldigimiz sandwich ekmegi $5.50 oldu.
$18'e aldigimiz zeytinyagi $23 oldu.
$3'e aldigimiz organic yumurta $4.50 oldu.
$5.50'e aldigimiz organic seker $8.50 oldu.Hep dis gucler yuzunden oluyor bunlar. Neyse ki dun Iran'i yendik
-
@MySea gerileme olur mu ? Her geçen yıl artış mı gösterir fiyatlar ?
-
@MySea sana cevabı meral akşener veriyor en güncel market videosu hep amerikada mı çekecekler buyrun Türkiye de çekilen market videosu
-
Onceden $4'e aldigimiz organic sut $5.60 oldu.
$3'e aldigimiz sandwich ekmegi $5.50 oldu.
$18'e aldigimiz zeytinyagi $23 oldu.
$3'e aldigimiz organic yumurta $4.50 oldu.
$5.50'e aldigimiz organic seker $8.50 oldu.
Hep dis gucler yuzunden oluyor bunlar. Neyse ki dun Iran'i yendik
Bence gelin size de cennetten bir köşe ayıralım
Dış güçler çok tehlikeli, ona göre
-
Az once gordum, gas (benzin) $3.45 olmus.
Benzer Başlıklar
98
27.5k
Users
4.8k
Topics
330.8k