bu tur konulari "Gundem" bolumunde tartismayi tercih ediyoruz sayin @hou77 , su konudan bilgilere ulasabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3402/abd-polisinin-sert-müdahalesi-sonucu-olen-siyahi-adam
Yurtdışında üretilen arabalara %25 ek tarife hayırlı olsun!
@zerooo Aynı sayfanın North Carolina için olanını da ben ekleyeyim:
NCDOT
@WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir.
Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir.
Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler.
Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım.
Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler:
İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir.
Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir.
Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz:
Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar.
Leasing Ofisiyle Görüşme:
Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın.
Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz.
Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz.
Yasal Haklar:
Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir.
Sosyal Medya veya Forumlar:
Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir.
Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim!
leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım:
Introduction & Acknowledging the Situation
"Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone."
Clarifying Our Efforts to Be Quiet
"We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors."
Mentioning the Noise from the Neighbor Below
"However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue."
Evidence of the Situation
"We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well."
Expressing Willingness to Find a Solution
"We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully."
Seeking Assistance or a Fair Resolution
"We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution."
Ending on a Positive Note
"Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
@erenotti, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
Şöyle komik bir içerik gördüm arkadaşlar, ben baya tebessüm ettim sizlerle de paylaşmak istedim 🙂
https://www.instagram.com/reel/DFVU-lBsu_j/?igsh=ZTVqd242NzQ5OXdk
😃
Amerika'da, Finlandiya'da, Endonezya'da, Mogolistan'da, Macaristan'da veya kendi evinizde, Turkiye'de mutlu olabilmenin sirrini veriyorum:
Toksik insanlardan ve onlarin bos fikirlerinden uzak duracaksiniz.
Aglayan, sizlayan, surekli yakinan, surekli olumsuz konusup ondan bundan sikayet eden, elestiren insanlari asla hayatnizda, cevrenizde barindirmayin. Hayatinizdan cikartma imkaniniz yoksa Iliskinizi, gorusmenizi minumumda tutun.
Dunyanin hic bir yeri cennet degil. Olumsuzluklar, zorluklar her yerde var. Bir yerde mutlu olabilmek tamamen sizin cabalamaniza bagli. Bir yerdeki olumsuzluklari tekrar tekrar saymanin, siralamanin ya da bunlari baskasindan tekrar tekrar duymanin size verecegi hic bir sey yok. Siz ne istediginizden emin olun ve bu ugurda elinizden gelen her seyi yapin. Bu ugurda mucadelenizi verirken motivasyonunuzu dusurecek, moralinizi bozacak toksik insanlardan uzak durun. Zorluklar her yerde ve her zaman olacak. Hepsini teker teker asarsiniz.
Başlık denk geldi, paylaşayım.
Bir gün garajda tam arabaya bineceğim kapıyı açtım. Garajımın önünde beyaz 2008-2009 Ford Fusion bir araba durdu, sürücü camını yavaş yavaş indirip çıkardı bir iphone 14/15 beni kayda almaya başladı. Ben de bu esnada bakıyorum tabi. Baktım fotoğraf değil, video kaydediliyor. Ne yapıyorsun anlamında elimi işaret ettim. Kaydı durdurup devam etti. 35-38 yaşlarında kilolu beyaz amerikalı bir kadın. Dedim herhalde bu keşif yaptı, soymaya gelecek. Atladım hemen arabaya peşinden tampon tampon takip ediyorum. Bir ara geçeyim diye yana çekip durdu, arkasına geçip bekledim. Bizim evlerin olduğu tarafta bir tur atıp diğer bloklara doğru geçti. Gate kodu girmek için yanaştı ama açamıyor. Sonra birisi uzaktan gate'i açtı ve araba içeri girdi.
Bu durumda ne yapmak gerekir, yasal haklarım vs ne diye biraz araştırdım. Sonunda bunu site yönetimine bildirmenin en makul yol olduğu kanaatine vardım.
Olayı, zamanı, plakayı ve profili anlatan bir eposta atıp geçtim. Eylemi kamusal alanda yaptığı için olay biraz ortada kalıyor, ben kendi garajımda olduğum için hak ihlali var.
Böyle tuhaf bir olaydı, Yer: Kuzey Dallas Zaman: Tem-Agu 2024.
Tc de ki is hayatima reklamci olarak baslamistim bir sure devam edip sonra guvenlik gorevlisi olup 6 yil kadar universite,plaza ve muzelerde calismaya basladim Guvenlik sefligine terfi ettigim gun USA vizem elime ulasti.Sonra herseyi geride birakip USA yerlestim burada once part time bazi bilinen magazalarda calistim kisa bir sureligine ve suan son 6 yildir profesyonel olarak akilli telefonlar,elekronik arabalar,MRI,Xray vb.gibi teknolojik aletler icin bilgisayar chipleri ureten dunyaca unlu bir firmada fulltime jenerator unitleri uretimi icin assembly operatorlugu yapiyorum..
@zge Wrapping paper ile iyice sarin ve valizinizde getirin. Bir sorun cikmaz sanirim.
ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
Merhaba bu sorunuza cevap alabildinizmi benimde kizim abd vatandasi herhangi bir para yardımı alabiliyormuyuz turkiyeden
@jesus-0 Ingilizceniz varmis, onceliginiz kendinizi gelistirmek olmali. Tir soforlugu konusunda hicbir fikrim yok ama bence okula giderek ilerisi icin kendinize iyi bir yatirim yapabilirsiniz.
Bulundugunuz yerdeki bir community college'den baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken bir alan secin ve donemde birkac ders almaya baslayin. Ayni zamanda da calisabilirsiniz.
Ornek olarak yaziyorum: Ben 50+ yasindayim, 4 yillik ve MBA mezunuyum, duzenli bir isim var, ve su anda hala community college'de ders aliyorum, haftada 1 aksam okula gidiyorum ve ayrica online dersler aliyorum. Ihtiyacim oldugu icin degil ama kendimi gelistirmek, insanlarla kaynasmak icin. Beyin gelisimi/korunmasi acisindan da yeni seyler ogrenmek her yasta faydali.
@knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
@EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı.
Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar.
Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler.
Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden.
Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^
Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
@valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Turkiye'den Turkce kitap almak isteyenler icin asagidaki websitesini tavsiye ederim. Ben kullandim ve memnun kaldim. ABD'e shipping yapiyorlar.
Merhaba arkadaşlar ,
Amerika Rehberi Konumun En altında yer verdiğim ve güncellediğim Amerikaya göç etmiş olanların yaşam maliyetlerini artık bu başlık altında toplayacağım.
Diğer konuda gözden kaçtığını ve yeterince faydalı olamadığını düşünüyordum.
Yeni giden ve hali hazırda Amerika'da yaşayan arkadaşlarda benzer bilgilerini paylaşmak isterlerse onları da ilk mesaja ekleyeceğim.
Yeni bir hayata başlayacak olan arkadaşlara faydalı bir rehber olması dileği ile....
Forum Dışından Vlog Lardan Örnekler
★★→ Spring Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2017 )
(Can Çolpan Vlogundan - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
4 kişi
Gider | Aylık | Tek Seferlik |
---|---|---|
Ev Kiralama (2+2) | 1000 $ | 500 $ (Depozito ) |
Elektrik | 50 $ | 500 $ ( Depozito ) |
Kiracı Sigortası | 12 $ | |
Araba | 4.000 $ (Subaru Jip) | |
Araba Sigortası | 150 $ | |
Telefon | 100 $ | |
Yakıt | 100 $ | |
Sağlık (Obama Care) | 220 $ | |
Mutfak | 400 $ |
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Houston , Texas - ( Yıl = 2018 )
(@semavi Forumdaki Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
4 kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Kira 2+2 | 1.327 $ - ilk kira ve depozito 2.000 $ |
Kiracı Sigorta | 5 $ |
ilk Ev Eşyaları | 1.000 $ - Tek Sefer |
Elektrik | 80-90 $ |
Su | 80-90$ |
İnternet | 10 $ |
Telefon | 27 $ / Kişi |
Araba | 2000 $ - Tek sefer |
Araç Sigorta | 625 $ - ( 3 Araç , 2 Şöför için ) |
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Bellaire Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2018 )
(Kenan Ören @knnrn Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
3 kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Ev Kirası (Çöp+Su Dahil) | 1380 $ |
Elektrik | 80-100 $ (Depozito 350 $) |
İnternet | 55 $ (15mbt Sınırsız) |
Kiracı Sigortası | 11 $ ( Lemonade ) |
Araç Tercih | 2017 Corolla + 2018 RAV4 |
Araç Taksit | 820 $ |
Araç Sigortası | 150 $ ( 2 Araç , 2 Sürücü ) (Root Insurance, 2 Araç , 2 Sürücü, Liability+Comprehensive+Collision+UM) |
Amazon Prime | 14 $ |
Netflix | 15 $ |
Cep Telefonu | 24 $ (2 Hat+2 GB DataAylık Dahil) |
Benzin | 100 $ ( 2 Araç ) |
Market | 500 $ |
Çocuk Extended Day | 280 $ (3:20-05:30 arası) |
Sağlık Sigortası | 550 $ |
★★→ Houston , Texas - ( Yıl = 2018 )
(@googlegibiherif Murat Bey - Forumdaki Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
2 kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Kira 1+1 | 800 $ |
Kiracı Sigorta | 10 $ ( Lemonade ) |
Elektrik | 60 $ |
Su | 38 $ |
İnternet | 40 $ ( xfinity 60 mbt Sınırsız ) |
Telefon | 2 Telefon 1 Yıl Ücretsiz- ( Kampanya Linki ) |
Araba | 780 $ / Ay ( highlander ve ls460l ) |
Araç Sigorta | 250 $ - ( 2 Araç , 2 Şöför için ) Full Coverage |
Fitness | 45 $ ( Aile Üyeliği ) |
Sağlık Sigortası | 120 $ - 2 Kişi için |
★★→ Long Beach - California - ( Yıl = 2017 )
(İlkay Zaman Vlogundan - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
Gider | ||
---|---|---|
Ev Kirası | 2000-3000 $ | ( iyi bir yer iyi bir site , fitness havuz jakuzi ) |
Araç Tercih | Hyundai Elantra 2017 | ( Eski Araç - Mercedes GLK200 ) |
Araba Muayene | 200 $ | Pul başka bişey yok.. |
Araç Sigorta | 85 $ / Ay |
★★→ Roseville CA - ( Yıl = 2018 )
(Facebook Grubundan Cemal Bey Mesajından- Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim. )
4 kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Ev Kirası | 1.580 $ 2+2 Ev ( 1.500 $ - Depozito ) |
Ev Eşyaları | 1.800 - 2.000 $ |
Elektrik | 50-70 $ |
Doğalgaz | 20-50 $ |
Su + Çöp, | 80 $ |
Telefonlar Samsung | 40+40= 80 $ - 2 Hat Sınırsız İnternet |
xfinity+HBO | 45 $ |
Araç | 3.500 $ - Mercedes C 240 - 2002 Model |
Araç Sigortası | 370 $ / 6 Ay |
★★→ Santa Clara (San Jose) CA - ( Yıl = 2018 )
... kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Ev Kirası | 2.000 $ 1+1 |
Kiracı Sigortası | 35 $ |
Elektrik | 85 $ (Elektrikli Isınma) |
Su ( Çöp, atık su, sıcak su, normal su ) | 300 $ |
İnternet | 76-80 $ (xfinity sınırsız 20 mb) |
Araç Sigortası | 1.500 $ / 6 Ay ( 2 Araç ) |
★★→ Kansas - ( Yıl = 2017 )
(Pioneers Vlogundan İshak Bey - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
3 kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Ev Kirası | 800 $ |
Ev Kirası - Müstakil Ev | 1.100 $ ( 3 Oda+2wc+2Garaj ) |
Ev Kirası - Müstakil Ev | 1.300 $ ( 4 Oda+2 wc+Garaj ) |
Elektrik | 100 $ |
Su | 70 $ |
Gaz | 100$ Kış - 35$ Yaz |
Gıda | 300-500 $ |
ilk+orta+lise
Okul Bedava + Kitap Defter Bedava + Okul otobüsü Bedava
★★→ Evans , Georgia - ( Yıl = 2018 )
(Serkan Yurekli Vlogundan - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
Aylık Gider | 4 Kişilik Aile | Tek Kişi |
---|---|---|
Ev Kirası | 1.000$ | 400$ |
Mutfak | 500$ | 200$ |
Elektrik | 80$ | 50$ |
Su | 60$ | 30$ |
İnternet | 80$ | 80$ |
Cep Tel.FT | 40$ | 40$ |
Sağlık Sigortası | 250$ | 80$ |
Araba Sigortas | 80$ | 80$ |
Benzin | 100$ | 50$ |
Giyim | 100$ | 50$ |
Kişisel Masraflar | ||
(Sigara,Alkol,Abur-Cubur ,Dışarıda Yemek,Sinema..) | 200$ | 150$ |
Çocuk Okul Etkinlik Masrafları | 50$ | --- |
Kredi/Mortgage | 250$ | --- |
Toplam(+/- 150$) | 2.790$ | 1.200$ |
★★→ Daytona Beach , Florida - ( Yıl = 2018 )
(biancowasthere Vlogundan - Neslihan Hn. ve Ailesi Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
2 kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Kira | 700 $ |
Mutfak | 450 $ |
Araba Sigorta | 200 $ |
Yakıt | 160 $ (2,59 Galon / 2,06 Galon) |
Elektrik +Su+Çöp | 100 $ |
Telefon | 40 $ |
İnternet | 45 $ |
★★→ Miami , Florida - ( Yıl = 2018 )
(iboABD Vlogundan - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
2 kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Kira | 850$ |
Market | 150$ |
Telefon | 130$ |
Araç Kasko | 105$ |
Araç Yakıt | 180$ |
Sağlık Sigorta | 80$ |
Elektrik+Su | 70$ |
Giyim | 60$ |
★★→ Philadelphia - ( Yıl = 2018 )
(İZMİR İZMİR Youtube Vlog Paylaşımlarından - Kendilerine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)
3 kişi
Aylık Gider | Tutar |
---|---|
Kira 1+1 | 1.030 $ (Isınma+Havuz Dahil) |
ilk Ev Eşyaları | 1.000 $ - 1.500 $ |
Elektrik | 25 $ |
Su | Kiraya Dahil |
★★→ Santa Clara County, Santa Clara/ CA - ( Yıl = 2019, Subat + Mart + Nisan ortalamalari )
3 kişi (2 yetiskin + 1 (3 yas) cocuk)
Gider Adi | GP | GPT | Aciklama | Uyari/Not |
---|---|---|---|---|
Esyalar | T | 3000$ | Evde beyaz esya harici hersey | Bu paranin icinde yerlseik duzende ne gerekiyorsa aldik + mutfak esyalari+cocuk odasi +lp;tuk takimi+yatak odasi +TV dahil |
Kira | A | 2500$ | Aylik ev kirasi (2 oda + 1banyo) Condo | Sozlesme aylik ve ise giris oldugunda yenilenecek, Su+Cop+Otopark (1+1) dahil |
Kira Depozit | T | 5000$ | Ev kirasi depoziti | Sozlesme yenilendiginde yeniden hesaplasilacak, normalden fazla. |
Elektrik | A | 100$ | Tum ihtiyaclar icin ortak | Isinma, sicak su, mutfak, bilgisayarlar, aydinlatma vb hepsi |
GAS | A | 80$ | Seyrek kisa mesafe kullanim | Ayda 1-2 saatlik yol, genelde 10 dk mesafelere haftada 1-2 alisveris vb. |
Kira Sigorta | Y | 120$ | Tek seferde odedik | Tasininca birlikte gidilen eve gore kullanilmaya devam edilebiliyormus. |
Dogal Gaz | A | ? | Kullanmadik | Abone olduk ama kullanmadik sabit ucret gelmedi henuz |
Arac sigorta | A | 156$ | 6 Aylik ve history olmadigindan fazla | Arac bir dostumuzun. Ehliyeti alir almaz degistirecegiz |
Saglik sigortasi | ? | ? | ? | Karisik isler, sonra anlatacagim |
Telefon | A | 141$ | 30 ay sozlesmeli, 2 hat+2 Samsung S9 Plus | Sinirsiz txt,wifi, konusma, sadece hotspot yok, TR ayri ucretlendiriliyor |
Mutfak | A | 1000$ | TG+HG | Bogazimdan hic kismadim. Et+Sut+Yumurta+Sebzeler+Meyveler hic eksik olmadi. Hafta 1-2 disarida hamburger veya TR yemekleri yiyoruz. Taviz vermedigim hatta TR den fazla harcadigim konudur. |
GP: Gider Periyodu (A: Aylik tekrarlayan, Y: Yillik tekrarlayan, T: Tek seferlik, H: Her gerceklestiginde)
GPT: Giderin periyodik tutari (periyot basi tutar)
TG: Temel Gida
HG: Hazir Gida
GAS: Gas (Benzin)||
★ FORUM ÜYELERİMİZDEN GELEN BİLGİLER ★
NEW YORK - QUENNS BOLGESİ - SUNNYSİDE MAHALLESİ - (Yıl=2018)
(3 kisilik aile)
Kira: $1800 yenilenmis 1bedroom (fakat genis oldugu icin biz 2 bedroom yaptik)
Su ve isinma kiraya dahil
Elektrik gas ortalama $85
Cep telefonlari limitsiz $95
Internet$42
Arac sigortasi aylik $85
Saglik sigortasi henuz yok
Mutfak masrafi degisken 600$-1000$ arasi
**Tavsiye: ** Minimum aylik 3500$ kazanmalisiniz ki Manhattan'a reel 15 dk uzaklikta, guvenli, okullari iyi, suc orani cok dusuk, huzurlu bir bolgede yasayabilesiniz.
NEW YORK - MANHATTAN - UPPER EAST SİDE - (Yıl=2018)
(1 kisi)
Kira: $2600 (1+1)
Elektrik, su, isinma ve gas toplami $130
Cep telefonu limitsiz $25 (baska arkadaslarla aile paketi)
Internet $50
Arac - yok
Mutfak masrafi 600-1200 arasi ( kac gun disarda yemek yenildigine gore degiskenlik gosteriyor)
NEW YORK - WESTCHESTER BOLGESİNİN HUDSON RİVER'A YAKİN KİSMİ (Yıl=2018)
(4 kisilik aile)
Ev kirasi:1200$
Elektirik su ve internet icinde dahil
Mutfak masrafi 850 ve üstü aylik
Telefon 125$(aile paketi kullanıyorum)
Araba finance: 575$
Araba sigortası:210$
Yakıt ve ısınma kiraya dahil
Sağlık sigortası aylık:58$ aile olarak
NEW JERSEY - TOWN: NORTH ARLİNGTON - BERGEN COUNTY - (Yıl=2018)
(1 kisi)
Kira $1200 (2+1) - 850 sf. + kiraya su ve isinma dahil
elektrik+gas aylik $30
aylik $150-$200 arasi mutfak masrafi
$80 internet
$70 telefon
araba lease $285
benzin $100
saglik sigortasi $185 full coverage (500$ deductible)
NORTH CAROLINA - CHARLOTTE AREA - IREDELL COUNTY (Yıl=2018)
(2 Yetiskin 1 Bebek)
Kira: $1350 (2+1)
Elektrik, su, isinma (Isinma Klima ile) $120
Cep telefonu hatti $26
Internet $25
Arac - $520
Arac Yakit - $175 (gunluk 50 mil - 81km isyeri gidis gelis + hafta sonlari gezinti)
Arac Sigorta - $0 (Diger bir sahis sigortasi uzerinde)
Mutfak masrafi $680 - Degisken
Disaridan Yemek - $180
Alisveris & Eglence & Diger Ihtiyaclar- $350 - Degisken
Saglik Sigortasi - $65
Bebek Masraflari - $250
New York'un Queens Bölgesinden Müsrif Bir Arkadasin Harcamalari Şöyle
- (Yıl=2018)
(2 kisilik aile)
Ev kirası $3000
Araba otopark $300
Saglik sigortasi $100
Benzin $250
Tv-internet-ev telefonu $200
Cep telefonu $150
Elektrik $150
Mutfak-Alisveris-Diger $1500-$2000
New Jersey (North East) - Manhattan'a Çok Yakin Bir Bölge - (Yıl=2018)
(2 kisilik aile)
Ev Kirasi + su $3200
Elektrik + Yakıt/Isinma $110
Internet $60
Mutfak masraflari $1000
Telefon $60
Araba $250
Araba Sigortası $120
Sağlık sigortasi N/A
NEW YORK LONGİSLAND SUFFOLK BÖLGESİ - (Yıl=2018)
(2 yetişkin 2 cocuk)
kira $1100 (2 ida mutfak salon bir)
elektrik isinma su kiraya dahil
internet $80
cep telefonu $100
arac $254
arac sigortasi $200 (kaza dolayisiyla yukseldi)
yakit $200
saglik sigortasi 0
mutfak masrafi 700-800 degisken
disarda yemek $100 (disardaki yemekleri cok tercih etmedigimiz icin)
alisveris - digerler 500
Wisconsin Door County (Yıl=2018)
( 2 kişi )
Kira+elektrik+su+ısıtma+internet $700-800
Mutfak Masrafı :$400
Araba Sigortası: $170 (iki kişi iki araba)
Yakıt:$200
Sağlık Sigortası N/A
Cep Telefonu: $70
Gelir Ortalama: 2500-3000
Connecticut-New Haven-East Rock bölgesi - (Yıl=2018)
(2 kişi, karı-koca)
Ev Kirası: 1050 $ (su ve çöp dahil)
Elektrik: 35 $ (Depozito 0 $)
Gaz: 60-140 $ (mevsime göre değişiyor, depozito 0 $)
Netflix: 14 $
amazon prime: 13 $
İnternet+HBO: 78 $ (100 mbps)
Cep Telefonu: 86 $ (2Hat)
Market: 400-500 $
İş yeri öğlen yemeği (üniversite' de indirimli kafe): 6 x 22= 132 $
Toplu taşıma: 50-100 $
Sağlık Sigortası (Göz+Diş hariç): 100 $ (üniversiteden dolayı indirimli oluyor.)
Washington State - (Yıl=2018)
Kirkland - 2 kişi + 1 kedi
Kira: 1600$ (1+1 daire, su çöp dahil)
Elektrik: Yaz 30-50, kış max 80$
Kredi kartları: 1500$ ortalama (aşağıdakiler bu harcamaların içinde)
İnternet: 40$ + 10$ modem kirası
Cep telefonları: 80$ limitsiz
Araba sigortası: 150$
Benzin: 100$
Yemek: 500$
Netflix: 13$
Geri kalan alışveriş, dışarda yeme içme, eğlence gibi masraflar.
Toplam: 3100$ +/-
Stockton/California - (Yıl=2018)
(4 Kişi )
Ev Kirası (Çöp+Su Dahil)1+1 1020 $
Elektrik 100$
İnternet criket+tv 35$
Kiracı Sigortası 11 $
Araç Sigortası(liabilty) 85 $ ( 1 Araç , 2 Sürücü )
Cep Telefonu 90 $ (2Hat metropcs)
Benzin 170 $ ( 1 Araç )
Market 500 $
Sağlık Sigortası(CA covered) 2 $
Gelmek için kredi aldım Türkiye'den ve uçak paraları aylık bunları da ödüyoruz 280$
Boca Raton, Fl. - (Yıl=2018)
(2 Yetişkin + 2 çocuk, liseye gidiyorlar. 4 kişi.)
Ev kirası: 2.000 $ ( kapalı garajlı, 3 katlı, müstakil townhouse)
Araba sigortası: 250 $
Benzin: 150 $
Elektrik: 100 $
Su parası yok, gaz kullanılmıyor.
Sağlık sigortası: obamacare, ödeme çıkmadı. 2019 da yaptırmayacağım.
Okul masrafı: 200
Yemek vs: 1.000
Diğer: 500
Aylık: 4.000 civarı harcama
Chicago - (Yıl=2018)
Evli, Çocuksuz.
Ev kirasi 2.225 $ (ilk 17 gun bedavaydi, $2,100 civari efektif)
Elektrik ve gaz 100 $
Market 700 $
Honda CRV LX AWD - 281 $ - ($2,000 down, 36 ay ayda $281.16, yilda 12,000 mil)
Arac sigortasi - 143 $ - (6 aylik $850 pesin odendi)
Benzin - 60 $
Toplu tasima - 100 $ - (brut maaştan kesiliyor)
Telefon - 149 $ (2 limitsiz tmobile+iphone xs, netflix dahil)
İnternet - 31 $ - (xfinity performance starter)
Spor salonu - 138 $ - (sirketim $175 odedi, $20 salon indirim yapti, ilk ay yari fiyat efektif $116)
Chicago wheel tax. - 8 $ - (Aylik Ortalama)
Haftada 1 disarda yemek 50x4= 200 $
Muhtelif gezme - 200 $
Alisveris - 200 $
Vitamin, supplement - 50 $
Dental, vision, healthcare benim payim $550 gibi brut maaştan dusuyor.
Woodbury ,NJ (South Jersey) 1 Kişi - (Yıl=2018)
Ev Kirası: 1020 $ ( 1+1Apartment ,su çöp ısınma dahil)
Elektrik: 35 $ (Depozito 120 $)
nternet+Kablolu (Comcast): 110 $
Cep Telefonu: 140 USD ( İçinde telefon var. Verizon )
Market: 200-250 $
İş yeri öğlen yemeği :200-250 $
Toplu taşıma: 70 $ (Aylık ve 2 Zone şeklinde alıyorum işyerimin uzaklığı 2 zone olduğu için.Ayrıca bütün sosyal ve sağlık hizmetlere 2 zone içerisinde ulaşımım var yani ekstra bir harcama yapmıyorum )
Sağlık Sigortası( Medical + Vision + Dental ) :98 $ (Amazon Benefits üzerinden yaptırmıştım.Detay isteyen olursa özelden yollayabilirim. )
Lyft +Uber : 100 $
Austin / Texas - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin 1 Çocuk ( 1.5 yaşında )
Kira 1450 $ (2+1 güzel bir apartmen kompleksi)+ 700 $ deposit
Ev eşyaları tek seferlik 1.300 $
Araba sigortası 80 $
Araç 17.000 $ (2017 ford escape suv)
İnternet+Tv 80 $
Cep Telefonu 2 kişi 80 $
Elektrik+Su 200 $
Benzin 100 $
Laundry+kurutma makinası kiralık aylık 40 $
Çocuğun parttime daycare 450 $
Market masrafı 600-800 $
Dışarda yeme içme 300-400 $
Astoria / Newyork - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Bir Hafta Otel Maliyeti - $700 - HotelNirvana
ilk Ay Ev Kirası - $2.000 - Astoria
Ev Depozito - $2.000 - Astoria
Emlak91 Ocreti - $2.000 - Astoria
Yatak - $200 - LocalStore
Karyola - $175 - Amazon
Yorgan - $30 - Marshalls
Çarşaf - $30 - Marshalls
Yorgan Kılıfı - $20 - Ikea
Yastık (2 Adet) - $20 - Marshalls
3'lü Koltuk - $750 - Ikea
Yemek Masası - $130 - Ikea
Elektrik Süpürgesi - $50 - LocalStore
ütu - $35 - LocalStore
ütu Masası - $25 - Ikea
Mutfak Eşyaları - $150 - Marshalls
TOPLAM - - $8.315
Houston / TEXAS - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin + 1 Çocuk
Ev Kiralama (1+1) 980 $ (Çöp + Su +Kiraci sigortasi dahil)
1.864,3 $ - (1.100,3 Ilk kira/Sozlesme ivir zivirlari + 764 Depozito)
Elektrik Henuz gelmedi Muhtemelen 90 civari olacak 160 (Depozito)
Ilk ev esyalari 1.000 $
Telefon 80 $ (Iki hat sinirsiz)
Arac 7.000 $
Arac sigortasi 65 $ - (65 pesin verildi aylik 65 taksit en dusuk liability)
Alışveriş Ilk ay 1.000 $ civari
Benzin 180 $ (ilk Ay Ortalama Üstü Kullanım)
Washington, DC - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Kira: 1.920 $ (1+1)
Utilities: 140 $
Telefonlar: 150 $ (iki iphone XS ödemeleri dahil)
Comcast: 70 $ (internet ve tv kutusu)
Mutfak masrafı: 400 $
Ulaşım: 150 $ civarı (arabamız yok)
Toplam ~ 2.900 $
Plano ve Frisco, TX - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Kira : 1.414 $ - 2 oda 100 m2
Elektrik: 65 $
Su:50
2 telefon sınırsız internet, 2 iphone ve 2 apple watch: 200 usd
Araba kredisi: 300 $ ( jetta s 2019)
Araç sigortası : 215 $ - iki araba için
Wifi : 50 $
Sınırsız yeme içme : 500 $
Dallas, TX - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Ev kiralama 1+1,5 dublex apartman dairesi aylık 940 $ + 10 $ pet fee (ilk girişte 250$ administration fee, +400 $ deposit + 75 $ application fee)
Elektrik (Paylesspower) (sakın bulaşmayın) aylık 150 $
Su, atık, çöp gibi diğer giderler aylık 70 $
Kiracı sigortası (GEICO - pet coverage dahil) aylık 17 $
Araba vw passat 2014 7.000$ + focus 2012 4.500 $
Araç sigortası 2 araç 2'şer sürücü liability aylık 160 $
Telefon hatları (2 kişi T-mobile unlimitid) aylık 120 $
Yakıt ve mutfak masrafları kişiye göre değişmektedir.
Los Angeles ( SV Valley LA County ) - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Kira : 1.800 $ - 1bd
Elektrik: 120 $
Su:Kiraya Dahil
2 Adet verizon sınırsız aylık 150 $
Araba kredisi: 350 $ ( Prius )
Araç sigortası : 120 $
Wifi : $50 internet 200mbit + $35 te tv streaming ( showtime hbo cinemax amc etc. ) total $85
yeme içme 2 kişi aylık 800 - 1.000 $ arası
Sağlık sigortası YOK!
Benzin : 80 $ Aylık
Delaware - (Yıl = 2019)
1 Yetişkin
Ev mortgage: $1.300
Araba loan: $215
Cep tel (3 hat, hersey sinirsiz): $90
Internet: $70
Su: $15
Elektrik/dogal gaz: $100 (ortalama)
Araba sigorta (2 araba/2 driver, full coverage): $130
Cop servisi: $30
Arabalar benzin: $120 (ortalama)
San Francisco - Tek kisi
Kira: $3.500 (Studyo)
Telefon: $85
Elektrik: $30
Arac sigortasi: $130
Yakit: $50
Yeme icme: $1.000
Market: $500
Austin - (Yıl = 2019)
2 yetiskin 1 cocuk (3.5 yas)
Internet Aboneligi 50 $
Lemonade ev sigorta 6.5 $
Austin Aquarium 12.83 $ (ayda bir gidiyoruz, ozel ilgi diyelim)
AAA TX Membership 9.75 $ (Soforler odasi federasyonu vb gibi bir sey, cekici hizmeti ve baskaca hizmetleri var)
Wash,N,Roll 19.99 $ (Lyft yapinca duzenli olarak arac yikatiliyor temizleniyor)
AT&T 151.94 $ (2 hat ve telefonun taksiti, sinirsiz data,text, konusma)
TxTag 150 $ (surekli bi kadar gelmiyor tabii ama maksimum yazdim, Toll gecis ucreti)
Texas Gas 70 $ (En cok yazin geliyor, dus sikligi artiyor ve cok sicak su kullaniyoruz)
Pedarnales Electric 80 $ (maksimum)
Gasoline 380 $ (Bu da maksimize hali, 33mpg yakiyor aracim, bu kadar gelmiyor genellikle)
Mutfak 800 $ (Bogazimdan vazgecmem)
Kira+Utilities 1.600 $ (Utilities 110 $ civari) [Ev 2+2 (2 bedroom, 2 wc+banyo]
Arac sigortasi (2 surucu): 100 $
Toplam: 3.431,01||
Forumumuzdan Sn. @FreeWoRLD tarafından hazırlanmış 2018 Yılı Amerikada ve Türkiyede Yiyecek ürünlerinin birim başı maliyet karşılaştırma tablosu aşağıdadır.
Kendisine teşekkür ederim.
Fiyatlar $ ve ₺ olarak değil 1600 birim kazanan kişi kaç birim ile ne alabiliyor kriterine göre hazırlanmıştır. ürünler kalite olarak birbiri ile aynı veya yakın kalite olarak değerlendirilmiştir.
güzel dokuman olmuş
@smesut emeğinize sağlık
Bizimkinde bazı düzeltmeler ve güncellemeler yapmak istiyorum:
@knnrn Güncel bilgiler için teşekkür ederim. Hemen Güncelleme yaptım.
emeğine sağlık
Araç sigorta fiyatı değişti... Kasko değil benimki. 3 araba (2003 Mitsubishi diamante, 2008 Mercedes ML550 ve Satürn Relay ) için 625 dolar 2 ABD ehliyetli şoför için. Detayli yazdim cunku arabaya gore sigorta rakami da degisiyor...
Diğerleri hemen hemen aynı. Isınma dönemsel olarak değişti ama sonra rutine biner...
@semavi Hemen güncelledim.
güncel bilgiler için teşekkür ederim.
Farklı eyaletlerden de rakamlar gelmeye devam etse keşke. Sigorta sistemi iyi oturmuş mu merak ettim. Ciddi maaliyet getirisi var primlerin çünkü.
Kiralarda artış görüyorum. Zillow, Trulia bazen yanıltıcı olabiliyor. 1300-1400$ gibi 1+1, 2+2 condo bulabiliyor sanırım. Müstakil ev fiyatları nasıl acaba? Geçenlerde konuşuldu konuyu takip edemedim. Ev alan oldu mu? 30 yıl'da şartlar nasıl oluyor?
@caglaror Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
Farklı eyaletlerden de rakamlar gelmeye devam etse keşke. Sigorta sistemi iyi oturmuş mu merak ettim. Ciddi maaliyet getirisi var primlerin çünkü.
Kiralarda artış görüyorum. Zillow, Trulia bazen yanıltıcı olabiliyor. 1300-1400$ gibi 1+1, 2+2 condo bulabiliyor sanırım. Müstakil ev fiyatları nasıl acaba? Geçenlerde konuşuldu konuyu takip edemedim. Ev alan oldu mu? 30 yıl'da şartlar nasıl oluyor?
Ekliyorum konuya...
maliyetler ortalama 2500$ civarı. geldiğimizde kazancımız bu maliyetlere yetecek mi? çalışma saati 16$ dan aylık 2500$ olur. Yanlış hesap mı yapıyorum? Ne dersiniz arkadaşlar ancak hayatta mı kalmış olcaz
Maliyetleri arttıran en büyük kalemlerden bir tanesi kira... 600 dolara bir artı bir ev bulmakta mümkün Bu tamamen bölge ile alakalı... Bekarlar için durum çok dramatik değil. Çocuğu olmayan arkadaşlar için de yine çok ciddi sorun yaşanmaya bilir. Asıl problem çocuğu olup okula göndermek zorunda olanlar için. Çünkü kira maliyetlerini arttıran en önemli etken okul bölgesi. Yani bizim yazdığımız rakamlar a bakarken bunu göz önünde bulundurun ve kendi durumunuz ile karşılaştırın. Okula giden çocuğun olmasaydı bir artı bir ev tutabilir biraz daha ucuz bir bölge seçebilir dim. Mutfak masrafı bedavaya çıkardı
Biz merkezde oldugumuz icin 1.5+1 daireye neredeyse 1400 dolar veriyoruz. Merkezden 30 mil uzakta bir arkadasim 2+2 daireye 800 dolar veriyor. Nerede oturdugunuz cok onemli. Ben Medical Center'da calistigim icin merkezde ev tutmak zorunda kaldik. Sabah aksam birer saat araba surmeye raziysaniz ayni fiyata 3-4 yatak odali mustakil evde de oturabilirsiniz.
Yani şimdilik okula giden çocuğumuz yok ama gidicekler ilerde. Çocuk okula gitmeye başladığında çok mu zorlanıyor olacağız? Geçim türkiyedeki gibi zor mu olacak? Mesela sizler nasıl yapıyorsunuz? Aylık gelirler 2500 civarı mı asgari ücret üzerinden bakarsak?
En dusuk saat ucretleri reelde 10 civari... Aylik 1700-2200 bandinda bir para kazanabilirsiniz... Ben en dusukleri soyleyeyim de, daha iyisi olmamasi icin hic bir neden yok...
Asgari ucretle dunyanin neresinde olursaniz olun zorlanirsiniz. Kisa bir sure idare edilebilir ama daha sonra geliri artirmanin yollarini aramak lazim. Cocuksuz bir ailenin rahat yasamasi icin aylik 3000-3500 dolar veya ustu kazanmasi gerekir.
@suatipeks Cocuk okula gitmezken istediginiz semtte oturursunuz, ama okula baslayinca, iyi bir semtte oturmak isteyeceksiniz ve kiraniz ikiye katlanacak. Yoksa cocuk okutmak turkiyedeki gibi masrafli degil.
Maddi noktada zorluk çeken oluyor mu? Yaşam kalitesi izinler nasıl sosyal hayata vakit ayırabiliyor musunuz yoksa geçim sıkıntısının vermiş olduğu stresle boş zamanınız yok mu ek işler mi yapılıyor? O işten bu işe mi koşuluyor? Binlerce soru var aklımda?
Eğer belli bir birikim yok ise Türkiyede şehir bile değiştirseniz ilk bir kaç yıl zorlanırsınız. Bu çok normaldir, birde kıtalar arası göçmekten bahsettiğimizde ilk gittiğimizde sıkıntı çekmek (eğer 5-6 ay yetecek kadar bir birikim yok ise) kaçınılmazdır.
Kenan beyinde dediği gibi asgari ücret ile yaşamak her ülkede bir çok sosyal aktiviteyi yapamamak demektir. Ama benim gördüğüm Amerikada kafanız çalışıyor ise, kendinizi geliştirmeye açık iseniz ve çalışkan iseniz gelirinizi arttırmak için önünüzde bir engel yok.
İşyerinde yükselme bir pozisyona seçilme vb. işler bizim ülkemizdeki gibi adam kayırma yöntemi ile değil, liyakat (yeterlilik ve yetenek) ilkesine göre işliyor.
Serbest çalışıp kendi işini yapmak ise amaç, yine aynı mantık geçerli, çalışkan iseniz, kendinizi geliştirir ve işinizi üçkağıtla değil de dürüstlük ile kaliteli yapar iseniz önünüzde hiç bir engel yok...
Sonuçta adamlar 10 yıllık taksitle araba ve 30 yıllık taksitle ev satıyor ve bunların faizleri gerçekten çok düşük. Yıllık enflasyonunda çok düşük olduğunu göz önünde bulunduru isek çalışkan insanın geçinmek gibi bir derdi olmayacaktır...
Çokmu iyi bir tablo çizdim, sonuçta gitmek istediğim için belkide olduğundan iyimser bakıyorumdur, ne dersiniz?
@suatipeks Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
Maddi noktada zorluk çeken oluyor mu? Yaşam kalitesi izinler nasıl sosyal hayata vakit ayırabiliyor musunuz yoksa geçim sıkıntısının vermiş olduğu stresle boş zamanınız yok mu ek işler mi yapılıyor? O işten bu işe mi koşuluyor? Binlerce soru var aklımda?
Kisiden kisiye degisir. Maddi acidan cok zorlanip, hic bir isi tutturamayip donenler de gordum, bir kac sene icinde cok sansli bir sekilde inanilmaz derecede kariyer yapan da.
Sorularinizin cevabi su faktorlere de bagli:
Bu konulari zihninizde cevaplayin, iyi kotu bir fikriniz olur. Onun disinda asilcenk 'e katiliyorum.
Bir de turkiyedekiyle basabas maddi refahiniz olsa bile, burda hayat daha az stresli, trafikte burokraside bogulmuyorsunuz, onun icin hayat kaliteniz otomatik olarak artmis oluyor bence.