Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Iyi gunler,

    Esimin abd vatandasligi vasitasiyla 24 mart’ta basvurdugunuz yesil kart surecimiz 13 Kasim’da USCIS tarafindan onaylardi, yani I-130 formumuz.

    Simdi dogal olarak NVC asamasindayiz. Haftaya NVC’nin ucretlerini odeyip dosyalari yukleme islemine baslayacagiz.

    Bizim durumumuz su sekilde; esim dogumundan itibaren 17 yasina kadar ABD’de yasadiktan sonra ailesi ile avrupa’daki asil ulkelerine temelli donus yapiyorlar. O zamandan beri de abd’ye bir iki kere cok kisa sureligine seyahat haricinde uyramadi esim. Bildiginiz gibi abd vatandasinin esine sponsor olabilmesi icin ya abd’de ikametgahi olmasi ya da NVC ve konsoloslugu amerika’ya temelli donecegine ikna etmesi gerekiyor.

    Esimin adres bilgilerini bir yakininin evi olarak gosterdik abd’de. I-130 formunu bu bilgi ile doldurduk. Ama esim tabi abd’de yasamiyor.

    Ben dubai’de yasiyorum esimle birlikte ama esimin burada oturma izni yok, turistik vizesi ile kaliyor.

    Simdi bizim NVC ve konsolosluk surecinde nasil bir yol izlememiz gerekir? Domicile (ikametgah) kaniti olarak neler gosterebiliriz esim abd disindayken?

    Esimin adina abd’de bir bankada hesap actik. Ayrica bir sim card aldik arkadasi vasitasi ile. Secmen kaydi yaptirdi secimlerden sonra. Is basvurulari yapiyor su anda firmalara. Bunlarin disinda temelli yerlesme isareti olarak neler yapabiliriz baska?

    Birbirimizi 10 senedir tanidigimiz ve 3 senedir de evli oldugumuz icin bina fide evliligi kanitlamak cok kolay ama bu domicile isi cok kafamizi karistiryor.

    Bilgisi olan var ise cok sevinecegim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eire su iletideki I-864 surecini okumanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/2598

    Turkiye'deki Ankara ABD konsoloslugu'nun yonergelerini bulabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Diger konsolosluklar da benzer bilgileri kabul edebilirler ama kabul da etmeyebilirler. Hangi konsoloslukta mulakata girecekseniz o konsoloslugun web sitesini incelemenizi tavsiye ederim.


  • @eire merhaba, acaba biraz sizden bilgi alabilir miyim? Ben US vatandaşıyım ve eşime green card çıkarıyorum. NVC her belgeyi "approved" dedi, domicile hariç. Siz Türkiyeden nasıl Amerikada nasıl banka hesabı açtınız onu soracaktım. Teşekkürler.


  • @Handan Merhabalar.

    Bizim banka hesabi acma hikayemiz birazcik farkli diger kisilerden. Benim esim Polonyali-Amerikali. ABD'de bankalar haricinde ayni bankalar gibi isleyen, banka statusunde olan ama adi "Credit Union" olan kurumlar var. Bu credit unionlar genelde belli bir kesimin bir araya gelip olusturdugu finans kurumlari. Bir cok farkli kesimin credit unionlari var burada. Yahudilerin olabilir, atiyorum Pennsylvania eyaleti ogretmenlerinin credit union'i olabilir, Colorado kamyon soforlerinin credit union'i olabilir.

    Bizim acimizdan ise burada Polonyalilarin kurduklari bir credit union var. Benim esimin ailesi, esi dostu falan hep bu credit union'da hesaplari var. Oyle olunca esim yurtdisinda olmasina ragmen telefonla arayarak banka hesabimizi actik. Normalde banka hesabi acabilmek icin kisinin abd'de olmasi gerekiyor. Ama biz calistigimiz credit union'i arayinca, esim de lehce konusunca cok daha anlayisli oluyorlar.

    Biz bu sekilde actik ilk banka hesabimizi. Hala da bu credit union'da hesaplarimizi tutuyoruz, hatta ilk kredi kartimizi da bu credit union uzerinden aldik.

    Calisanlarin hepsi Polonyali. Musterilerin de %99'u polonyalidir zaten. Polonyalilarin dayanisma finans merkezi gibi birsey.

    Turklerin kurdugu bir credit union var mi cok emin degilim. Umarim vardir, eger bulabilirseniz belki telefonla arayarak, Turkce konusarak bir turlu halledebilirsiniz.

    Konud egil ama burda tekrardan yazmasam olmayacak, biz turkler olarak gercekten yurtdisinda hic kenetlenmis, birbirine yardim eden insanlar degiliz istisnalar haricinde. Burda polonyalilarin sistemlerini, birbirlerine nasil yardim ettiklerini, komunitelerini nasil koruduklarini gorunce imrenmemek elde degil. Ben Dubai'de de yasadim, orda da ayniydi olanaklar olcusunde. neyse, dert yanmis olayim bu arada.


  • @eire Geri dönûşünüz için çok teşekkûr ederim. İşin ilginç yanı bizim açımızdan, biz eşimle 25 sene önce zaten bu süreçten geçtik. Eşimin kızkardeşi aniden vefat edince Türkiyeye dönmek istedi eşim. Haliyle 13 sene kalınca da eşim green card hakkını kaybetti. Şimdi de NVC domicile istiyor ve tonlarla para harcamadan nasıl yapabiliriz diye düşünüp duruyoruz.

    Sizin sitem ettiğiniz konuda bizde çok tecrübeler yaşadık, ve eşimle hep konuşuruz Türklerin kenetlemedikleri ve birbirine yardımcı olmaktan çekindiklerini. Bize ufak konularda yardımcı olabilecek Amerikadaki Türk arkadşlar bile yardımcı olmaktan vazgeçti, ve durum bizi üzdü. Neyse bende dert yanmaya başladım😊

    Tekrar teşekkürler dönüş için, good luck🍀🍀🍀


  • Merhabalar bu durum da bizde varız eşim amerikan vatandaşı ve uzun zamandır turkiyede amerikayla hiç bir bağlantısı uzun yıllardır yok ve birlikte gidebilmemiz için sponsor bulmamız şart mı başka hangi yolları izlemeliyim @crazycells


  • @Mert-Sarac Merhaba, evet joint sponsor bulmanız şart. Yani sizin mali yükümlüğünüzün sorumluluğunu alacak bir kişi istiyor NVC. Bu eşiniz de olabilir, eşinizin iş durumu vs yoksa şu an Amerikada o zaman joint sponsor şart. Bunun yanı sıra size ana sponsor olan eşiniz ikametinin Amerikada olduğunu kanıtlamak zorunda. Tüm dokumanlarınızı kabul eder NVC fakat Amerikada yaşıyor görünmüyorsa eşiniz maalesef orada takılacaksınız, bu da sizin vize bekleme sürenizi uzatır.


  • @Handan bilgiler için teşekkürler. Eşim amerikada yaşamadı hiç ikametgah görün müyordun nasıl bi yol izliye biliriz.


  • @Mert-Sarac Sizin oncelikle joint sponsor bulmaniz gerek. Tanidiginizin tanidigi bile olsa biri gerek. Esiniz de proof of domicile yani ABD de surekli olarak ikamet ettigini isptlamak zorunda. Bizim her sey “approved”geldi, ama proof of domicile da belge yuklenmedigi icin ek belge istendi, bu da bizi en az 3 ay geriye atti surecde. Turkiyeden banka hesabi, vergi beyani belgeleri, ya da Kimlik/ehliyet cikaramadigim icin ABD ye gidip bunlari yaptim. Joint sponsor olarak da esimin amcasi orada one gosterdik. Sizin esiniz ABDye onden gidip benim gibi orada calistigini vs gostermesi gerekecektir. Tabii forumdaki birinin farkli deneyimi vardir Belki, biraz daha burada arastirin derim.Kolay gelsin 🍀


  • @Handan çok teşekkür ediyorum bilgiler için 😊


  • Merhabalar, ben ABD doğumlu bir ABD vatandaşıyım fakat doğduktan sonra Türkiye'ye ailemin kesin dönüş yapması nedeniyle ABDde bir ikametgahım ya da herhangi bir kaydım bulunmuyor. Sadece oradaki akrabalarımı ziyaret amaçlı bir kaç defa gittim, ilk okulda bir sene geçirdim gibi ara ara ABDde bulundum. En son 2017de bir 4 ay kalıp Türkiye'ye döndüm. Ailem de ABD vatandaşı aynı şekilde onların da orada kaydı bulunmuyor şu an için. Hepimiz çift vatandaşız ve Türkiye'de ikamet ediyoruz. Yakın zamanlarda nişanlandım ve nişanlım ile ABDye taşınmak istiyoruz. Bununla ilgili araştırmalarımız sonucunda burada evlenip I130 formunu doldurarak başvuruyu başlatmak en doğru yol olduğuna karar verdik. Buradan sonraki süreç nasıl işliyor sizler ne gibi belgeler sağladınız merak ediyoruz. Bizim önden hazırlık yapmamız gereken konular için bizi bilgilendirebilirseniz çok seviniriz. Mümkün olan en kısa sürede süreci tamamlamak istiyoruz.

    Not: Şu anda bir firmada çalışıyorum ve aylık kazancım yaklaşım 1500 USD, USD cinsinden maaşım yatıyor. Şirketin Türkiye entitysine bordroluyum. Sponsorluk şartını sağlıyor muyum emin olamadım.


  • @gkorkmaz Merhaba. Sizin eşinize sponsor olmanız için ABD de ikamet ediyor olmanız şart. Geliriniz açısından fakirlik sınırı üstünde olmalı yıllık kazancınız, bu bilgiler başvuru yapacağınız websitesinde zaten var. Bu arada eğer Amerikadan işi bulup şirket sizi buraya tayin ettiyse bu da ABD de ikamet olarak kabul edilebilir bazı durumlarda. Size kolaylıklar diliyorum.


  • Merhaba. Ben ABD doğumlu bir Amerikan vatandaşıyım. Çocukluğumdan beri Türkiyede yaşadım. Geçen yıl evlendim ve eşimle birlikte Amerikaya yerleşmek istiyoruz. Eşimin I130 başvurusu onaylandı. NVC aşamasındayız. Proof of domicile durumunu Türkiyede yaşarken nasıl çözebilirim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?


  • Merhaba Arkadaşlar,Umarım herkes iyidir. Bu post'a uzun süredir yazı yazılmamış ancak biz de aynı durumdayız, eşim 3 yaşında ABD'den ayrılmış ve bir daha hiç gitmemiş. Şimdi ABD'ye yerleşmek için başvurduk ve NVC süresindeyiz. Avukat bizden bir lease talebinde bulundu, bunu yapacak birini arıyoruz ancak hala bulamadık. Bu sorunu çözelim eşim gitsin dedik ancak o da gidince ehliyet, state ID vb alabilmek için yine bir adrese ihtiyacı var. Açıkçası süreç bir hayli tıkandı. Hiç mi bir çözümü yok bu durumun acaba ? Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 1468
  • 116
  • 57
  • 644
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum