Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Toronto, Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, Ontario eyâletinin başkentidir.

    Nüfusu yaklaşık 6 milyondur ve genelde İngilizce konuşulur. Nüfusunun %54'ünü göçmenler oluşturur; Chinatown, Greektown, Koreantown, Little Italy, Little Portugal gibi azınlık mahalleleri vardır.

    Gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptir; yeraltında alışveriş merkezleri ve metro istasyonları vardır. Son derece güvenli bir yerdir, suç oranları çok düşüktür. Niagara şelaleleri'ne, Ottawa, Montreal, ABD'ye oldukça yakındır.

    En önemli simgesi "CN Tower"'dır. "Rogers Centre" (eski adıyla "Skydome") şehrin merkezindedir. Güneyinde Ontario Gölü vardır. Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan "Toronto Zoo" doğusundadır.

    Şehrin futbol ve basketbol takımları ABD'de görev yapar.Basketbol takımı NBA'de, futbol takımı ise NFL'de oynar. Aynı zamanda ülkenin de tek beyzbol takımı olan bluejays de oyunlarını burada oynamaktadır.

    Şehirde gelişmiş bir kütüphane sistemi vardır. Her mahallede kütüphane bulunmaktadır ve özellikle soğuk havalarda insanlar vaktinin çoğunu kütüphanelerde geçirmektedir.

    alt metni


  • CN Tower'a çıkmışlığım var, zeminin bir kısmı cam ve orada yürümek garip bir his vermişti


  • 2002-2003 seneleri arasında 1 senemi geçirdim, eğlenceli ve kozmopolit bir şehir, tekrar gitmek isterim ama artık zor, yaş oldu 40, hedef green card ile ABD.


  • Kanada hojdır güzeldir ama çok soğuk 🙂

  • ⭐⭐

    .....2012 yilinda toronto da 6 gun kaldim,gayem niagara selalesine gitmekti onun icin torontyoyu secmistim,gumruk kapisinda havaalani girisinde diyelim guzel karsilandik sohbet ederek giris yapildi,sehir merkezine yakin bir otelde kaldik ahim sahim bir otel degildi ama kaldigimiz oda sanki tek odali bir daire gibiydi,fiatida cok ucuzdu,bir daha gitsem yine ayni otelde kalmayi tercih ederim
    ....gercek olarak toronto yu vancouverden daha cok sevdim,insanlari cok saygili ve yardim severdiler,sehir tertemiz,gol icinde bir ada var henuz sezon gelmedigi icin henuz acilmamisti,ama tekneler gidip geliyordu,hazirlik icin bahceleri cicekleri duzenliyorlardi,bu adada uzun bir yuruyus yaptik,tekneyle adaya donerken sehirin tum buyuk binalari gorunuyor,o yuksek kuleyede ciktik bir kismi acik havaydi tabi tel koruma var ama ruzgardan fazla durulmuyor,kuleden cekebildigim kadar resim cektim,bir kisminda restaurant oldugu icin resim cekmek sansim olmadi,yeni yapilmis buyuk bir alis veris merkezi var bir iki sefer gittik cok temiz bir merkez,mayis ayinin basinda gitmisdim ic bolge oldugu icinmi hic usumedik,aksine vancouverde donmustuk,toronto civarinda cok goller olmali ucakla yukselirken cok gol gordum,,,tur ile niagara selalesine gittik, gercekten bir doga harikasi.dakikada tonlarca su dereye dokuluyor,asagiya inip selale deresinde tekne gezisi yaptik at nali seklinde olan selaleye cok yaklastik,uzerimize ince yagmurluk vermislerdi,adeta su gibi olduk,kucuk bir kameram vardi resim ceksin diye birine verdim bizim resmimizi cekerken makineye suda girmis ondan sonra resimleri bas asagi gostermeye baslamisti yani kafayi yemis.ilk digital kameramdi.
    ....kanada guzel bir ulke temiz ulke insanlari gocmen gelenlere alismis kaynasmis bir ulke,ama benim icin cok soguk bir ulke.


  • Nisan ayinda ailecek Kanada ve Toronto ziyaretimiz olacak. Karayolu ile kendi aracimizla gidecegiz. Niagara selalelerinin Kanada tarafinda Hotel isini ayarladik. 6 gunluk bir tatil olacak. Gezmek, gormek acisindan Toronto ve cevresinde onerilere acigiz.

  • ⭐⭐

    @MySea

    .....toronta guzel ve tertemiz bir sehir, selaleden bir hayli uzakta,bir kac gunde toronto sehrinde kalip sehri gormenizi tavsiye ederim,nisan ayinda oralari hala soguktur,,gol icinde bir ada var cok guzel ne yazikki haziranda filan halka aciliyormus....kuleye cikip sehire tepeden bakmakda bambaska oluyor, asagidayken gordugumuz dev gibi binalar tepeden bakinca kucucuk gibi gorunuyorlar... hayirli tatiller.


  • @sir-altan Abi iyi dilekler icin tesekkurler! Kalacagimiz otelden Toronto sehir merkezi yaklasik 2 saatlik surus mesafesinde. Biz zaten buyuk ihtimalle 1 veya 2 gunlugune Toronto'ya gideriz. Amacimiz buyuk sehir gezmek degil aslinda. Dogal guzellikleri kesfetmek 🙂


  • @MySea Oncelikle iyi tatiller dilerim abi.

    Kanada'nin Niagara tarafi cok guzeldir, Niagara-on-the-lake'i de gezmenizi oneririm cok guzel meyve bahceleri var ve manzarasi cok guzel.

    Old Toronto'yu gezmeyi ihmal etmeyin. Ardindan yakininda bulunan Distillery District'de gormeye deger. Icersinde vintage restorantlar ve barlar bulunan guzel bir yer.

    University of Toronto'nun yakinlarinda bulunan Queen's Park'i da gezebilirsiniz. Tarihi bir deger olan UofT'de gezmek icin guzel bir mekan.

    Gelmisken Toronto Zoo ve Toronto Science Museum'a ugrayabilirsiniz.

    Simdiden iyi tatiller. 😊 🙂


  • @ahmetty Tesekkurler 👍 Yazdiklarinizin hepsini inceleyecegim ve goz onunde bulinduracagim oraya varinca.


  • @mysea merhaba Toronto’ya geldiğinizde vaktiniz olursa tanışmak isterim.


  • @ikizbabasi Kesin olarak soz veremem, ama musait olursak, haber veririm. Tabii ki tanismak isterim..

  • ⭐⭐

    Merhabalar, biraz gundem disi gelebilir sorum ama ben Toronto'da evlendigim icin evraksal konularda orada bulunan bir arkadastan kucuk bir yardim gerekiyor.

    Yardim: online siparis ettigim belgelerin, bir Toronto adresine ulastiktan sonra bana (Turkiye) ulastirilmasi.
    Absurt ve konu disi kaldiysa kusura bakmayin lutfen, forum sansini denemek istedim.
    Simdiden tesekkurler anlayisiniz icin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum