Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Muslu Law Firm

    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) Göçmenlik ve Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası’nın 312 maddesi uyarınca vatandaşlık için ABD’nin tarihinin temellerini ve devlet ilke ve yapısı hakkında bilgi ve anlayışa ilişkin eğitim gereksinimini güncelliyor.
    Genel olarak, vatandaşlığa kabul için başvuranların İngilizce diline ilişkin temel bir anlayışa ve yurttaşlık bilgisi ve anlayışına sahip olmaları gerekir. Başvuru sahiplerinin ilgili İngilizce ve yurttaşlık bilgisi sınavlarını geçmek için iki fırsatı vardır. USCIS, 2008'de uygulanan son revizyonu da içerecek şekilde, yıllar içinde periyodik olarak testleri revize etmiştir. USCIS şimdi içeriğin alakalı, daha anlamlı ve kapsamlı kalmasını sağlamak için yeniden tasarlanmış bir yurttaşlık bilgisi testi uygulayacak. Özellikle, revize edilmiş test, USCIS’in, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası gereği, başvuru sahiplerinin ABD tarihi ve yurttaşlık bilgisi hakkındaki bilgilerini ve anlayışını değerlendirme becerisini geliştirmeyi amaçlıyor. Yeni test soruları 2020 Temmuz/Ağustos aylarında denendi.
    Sınava hazırlık yapan başvuru sahiplerinin ve toplum temelli kuruluşların, gözden geçirilmiş sınava hazırlanmak için yeterli zamana sahip olmalarını sağlamak için yapılan bu güncelleme 1 Aralık 2020'de yürürlüğe girecek ve ileriye dönük olarak yapılan vatandaşlık başvuruları için geçerli olacaktır. USCIS, geçerlilik tarihinden önce yapılan başvuruları önceki kurallara göre karara bağlayacaktır. Politika Kılavuzunda yer alan güncelleme, konuyla ilgili herhangi bir önceki kılavuzun yerini almaktadır.
    ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER
    • Yurttaşlık bilgisi testi soru bankasındaki soruları 100'den 128'e, sınav için test sorularının sayısını 20'ye (10'dan) ve buna bağlı olarak yurttaşlık bilgisi sınavını geçmek için gereken doğru cevap sayısını 12'ye (6'dan) çıktı. Geçmek için gereken test puanı (yüzde 60 doğru) değişmeyecektir.
    • USCIS'in, 65 yaşında veya daha büyük olmaları ve en az 20 yıldır yasal daimi ikametgahları olmaları nedeniyle özel değerlendirmeye hak kazanan başvuru sahiplerine 10 test sorusu (gerekli 6 doğru cevapla) uygulamaya devam edecektir.
    • Memurlar, başvuru sahibi geçer bir puan alsa bile, 20 test öğesinin tümünü (veya 10 özel değerlendirmeye başvuran adayına) sorabilecektir.

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com, https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ ve https://www.instagram.com/muslulawfirm/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


  • Konu ile ilgili bir göçmenlik avukatının YouTube videosu linkte.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum