Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle konu başlığını doğru yere açıp açmadığımından emin değilim dolayısıyla isteyen arkadaş doğru konuya yönlendirebilir, Benim sorum şu şekilde olacak örnek veriyorum ben şuan Türkiye’deyim ve Amerika’da 3 Adet tır aldım yatırım amaçlı, ben bu tırlara herhangi bir işçi bulup çalıştırabilir miyim ? Veya hali hazırda bu işi yapan arkadaşlara ortaklık teklif edebilir miyim? Ve Bu yaptığım yatırımdan ne kadar bir kar marjı sağlayabilirim, sizce değer mi ? Şimdiden teşekkürler iyi günler diliyorum herkese

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Kısa ve öz batarsın. Çünkü dün gece amcamla konuştum ücretler aşırı düştü kafa aldın 200k dolar kredi ile 5 yıl sonra 30k olacak kazandığın paran krediye ve masraflara gidiyor


  • Kim eksilemis hemen ya 🙂 Kisa ve oz batarsin olayini da pek anlamadim acikcasi.Soforluk yapan arkadaslar cevap verirse daha iyi olur bence.Arac yatirimini alip satmak icin dusunmediginiz icin aracin deger kaybini bahane etmek cok dogru olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aliarmgn ben bir konuda yazı yazıyorsam ispatlayarak yazarım. Aşağıdaki kişilerle direk irtibata geçin kendisine sorun. Hem tır sahibi hem de şoförlük yapıp çalıştırıyor. Ayrıca amcamın hem kafa hem dorse sahibi hem de kendi tırını kullanıyor. Tırı alıp satmak değil zaten masrafların yüzünden artık tırı değiştirmek zorundasın.


  • @ayvalik10 Hocam ben size bir ithamda bulunmadim,fikrimi soyledim sadece yanlis anlamayin.Yazdigimda yanlis bisey de yok.Forumda sofor arkadaslar var onlar cevaplarsa cok daha iyi olur dedim.Binlerce insan var bu isi yapan,benim de arkadasim yapiyor hatta.Tek sorunun soforler oldugunu onun disinda cok iyi para kazandigini soylemisti.Hatta kendi araciyla calisiyor.
    Daha once soyledigim gibi, birebir bu isin icinden arkadaslar var diye biliyorum burada, onlar cevaplarsa cok daha iyi olur.Yoksa benim arkadasim kazaniyor,bu soyle dedi vs demek cok dogru degil.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @eneskanar, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

    Merhaba arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle konu başlığını doğru yere açıp açmadığımından emin değilim dolayısıyla isteyen arkadaş doğru konuya yönlendirebilir, Benim sorum şu şekilde olacak örnek veriyorum ben şuan Türkiye’deyim ve Amerika’da 3 Adet tır aldım yatırım amaçlı, ben bu tırlara herhangi bir işçi bulup çalıştırabilir miyim ? Veya hali hazırda bu işi yapan arkadaşlara ortaklık teklif edebilir miyim? Ve Bu yaptığım yatırımdan ne kadar bir kar marjı sağlayabilirim, sizce değer mi ? Şimdiden teşekkürler iyi günler diliyorum herkese

    E2 yatırımcı vizesi kapsamında bir yatırım yapıp oraya yerleşe de bilirsin bu yatırımla. İşin başında olmazsan her iş gibi bu da riskli. İşin başında olursan, iş veren şirketlerle, şöför tedarik eden HR şirketleriyle, tamirci ve parçacılarla tanışıyor olursan sürdürülebilir bir iş projesi. İşten anlamıyorsan sadece yatırımcı olarak tırları alıp şöför tutarak nakliye işleri alma ve iş başı para kazanma projen varsa, işten anlamadığını anladıkları an sırasıyla bu saydıklarımın hepsinden kazık yersin. Çünkü insanlar ne kadar niyetlerini gizleseler de amaçları cebinizdeki parayı almak olacaktır. Yatırım alanına girebilecek bu konuyu E2 yatırımcı vizeleri ile alakalı başlığa taşıyabilir ve daha farklı yorumlar alabilirsiniz. Tanıştığım biri Miami de kamyon ile harfiyat nakliyesi işi satınalarak yatırımcı olup girdi bu işlere. O iş batınca Tır işine girdi, o da batınca Limosine işine başlamış, pandemide de batmak üzere olduğunu söyledi en son. Her tür yatırım işinde, işi bilmek, işveren ve iş yaptıracaklarından (hizmet ve ürün tedarikçisi) çevresi olmak ve biraz da şanslı olmak lazım. Başarı sağladım, güzel gelir kazandım diyene kadar çeşitli defalar kazıklanmaya, dolandırılmaya ve iş yapamaz hale gelip batmaya kadar varan süreçlere mali dayanıklılık olarak hazır olmak gerekiyor. Şans faktörü, kazıklanma ve dolandırılma sayısının düşüklüğü olarak kendini gösterecek. Geri kalan tüm dayanıklılık size ait. İnsanları okumayı ve niyetlerini çözmeyi iyi bilmelisiniz. Bu da ticari tecrübe geliştikçe oluşuyor. Olmayacak bir iş değil, ama bildiğiniz ve çevreniz olan bir işse girin.


  • @ibrahimasar benim niyetim daha doğrusu birisiyle niyetimiz bu işi yapan bir Türk arkadaşla ile yapmaktı yani örnek veriyorum onun şirketi varsa 2 tırda ben eklesem o şirkete payı neyse tabiki o verilir ancak değer mi değmez mi emin olamıyorum

  • ⭐⭐

    @eneskanar Şirketin %51 i sizin olmalı diye biliyorum. Aynı soruyu geçenlerde e2 başlıklı konuda sormuşlardı zannedersem. Sİz de sorunuzu o başlığa taşırsanız daha faydalı cevaplar alırsınız. Hatta o başlığı baştan sona okumanız sizin açısından daha faydalı olur.

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐

    @eneskanar, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

    @ibrahimasar benim niyetim daha doğrusu birisiyle niyetimiz bu işi yapan bir Türk arkadaşla ile yapmaktı yani örnek veriyorum onun şirketi varsa 2 tırda ben eklesem o şirkete payı neyse tabiki o verilir ancak değer mi değmez mi emin olamıyorum

    Sorunuzu anladım. Cevabımda geniş manada bu ticari faaliyetinizi gerçekleştirirken karşılaşacağınız sorunların bir kısmını yazdım. Yani E2 vizesi alıp gitmeyecek olsanız bile, örneğin bu tarz taşıma işi yapan 10 tırı olan bir işletmeye 1 tır parası koyup %10 ortak bile olsanız çok ciddi mali yükümlülükler ve sizi de kapsayan günlük iş akışındaki aksiliklerin ortaya çıkaracağı maliyetler olacaktır. Kısaca böyle bir yatırımı buradan yapmanıza değmez. Elinize ciddi bir gelir geçmez. Örneğin 30 bin dolar koyup böyle bir iş yapamak yerine Türkiyede otomobil alıp satsanız daha çok kar edersiniz.
    Son dip not: Ortak iş yapmayı asla önermem. Her ortaklık, henüz dağılmamış bir işletme demektir. Eninde sonunda ayrılık gerçekleşecektir ve mutlaka iki taraf da kendince zarar edecektir.


  • 2 tır demek $300k demek. Bu para bile olmayan bir işletme satın alsanız (restaurant, araç yıkama, franchising gibi..) size daha çok kazanç sağlayacaktır kanaatimce. Tır işinde gider kalemler değişkendir. Araçların ne zaman sorun çıkartacağı belli olmaz. Kaldı ki 0 aldığınız araçları satarken 500k mile üstüne koyduğunuzda mıhtemelen yarı fiyata gidecektir. Daha garanti yatırımlarla da e2 alınabilinir. Tabi niyetiniz e2 alıp yerleşmekse..


  • @ibrahimasar tavsiyeleriniz için teşekkürler işin açıkçası henüz tam bir karar vermedim ve işin açıkçası dediğiniz gibi değip değmediğinide bilmediğim için açıkçası yatırım yapacak arkadaşada birşey söylemek istemiyorum yinede teşekkürler,biraz daha araştırmam daha iyi olacak sanırım


  • @smyael alacağımız tırları sıfır almak yerine 2.el nakit para ile almayı düşünüyordum ancak dediğiniz gibi eğer iş olmazsa ve üzerine 500K mile koyup zarar etmekte var işin içinde onun için araştırmaya devam ediyorum umarım herkes için hayırlısı olur,teşekkürler yinede


  • //////////////

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yalta, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

    @ibrahimasar yazdiklari ile olaya noktayı koymuş 😂

    @ayvalik10 eger adamlar kar etmeseler bu isi yapmazlar yada batarlar.

    @yalta, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

    @ibrahimasar yazdiklari ile olaya noktayı koymuş
    eger adamlar kar etmeseler bu isi yapmazlar yada batarlar.

    Her işin, son halinden çok çok ufak bir kuruluş aşaması var.
    Bir işletme var usa da benim tanıdığım. Adamlar 4-5 tane van tipi araçla eyaletler arası ufak yükler taşıyorlar. Bir paletlik ürünler gibi. Bir kaç motor, bir kaç çeşit elektrik malzemesi, çeşitli satınalınmış ürünler. Belli bir ruth planı var. Araçların nerede olduğu, ne zaman nereye geçeceği falan hep belli. Bu adamlar 4-5 yıldır aynı sayıda araç ile oturmuş bir iş düzeninde sürekli olarak çalışıyor. Bu adam bir tır alıp işini çeşitlendirebilir. Sonra tır sayısını artırabilir. Zaman içinde van tipi araçları tamamen işten ayırıp 4-5 tırla ve sonra sayıyı artırarak bu işi yapabilir. Nakliye işi alabileceği oturmuş bir müşteri kitlesi, şöför çevresi, muhtemelen tamirci, parçacı ve aklımıza gelmeyecek pek çok sektör ve tedarikçiden bağlantısı hali hazırda vardır. Bu adam yapabilir ve büyük ihtimalle batmaz, yatırımı ölçüsünde kar da eder. Tabi ki birileri yapıyorsa kar edilen bir sektördür. Ama I-95 yolundan mı U-17 Highway inden mi (atıyorum yol isimlerini) giderse daha avantalı olabileceğini henüz bilmeyen, konuya, işe ve usa ya uzak birinin bu işten kar elde edebileceğine çok ihtimal vermiyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • ........


Benzer Başlıklar

  • 7
  • 69
  • 43
  • 10
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum