@berke-akyuz Kardesim nacizane fikrimi soyleyecegim sana, simdi cikarsa 10 bin dolar ile max. 2 ay rahat durabilirsin sonrasinda bir is bulman lazim muhakkak ve ailenden veya baska birisinden sponsor olmazsa sana muhakkak bir yerlerden para kazanman lazim. Yani demem o ki basvurabilirsin ama universiteyi gozden cikarman lazim ve meslek ogrenmelisin.
-
@ytrbilgisayar, içinde söyledi: Kanadadan ABD Göçmenliğine Başvurma Süreçleri
Arkadaşlar Bilenler yazabilir mi?
Kanada 1,5 Milyon Göçmen Alacağını açıklamış
Bu süreci tamamlayanlar ABD ye göçmen olarak GreenKArt süreçlerine girebilir mi
TeşekkürlerEvet, girebilirsiniz. Kanada ve ABD iki ayri ulke. Iki ulkenin ortak bir gocmenlik programi yok...
Kanada'ya tasinsaniz, orada gecici veya kalici gocmen olsaniz da, ABD'de hala gocmen olabilirsiniz, Green Card alabilirsiniz...
Hangi kategoriden Green Card basvurusu yapmayi planliyorsunuz?
-
Webform direkt linki var mı acaba yada kriz masası email`i bir tekrar kontrol edip email atmak istiyorum da
-
-
Re: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Kanada Hukumetinin yigilmis vize basvurularini sonuclandirmak ve bundan sonraki basvuru sureclerini hizlandirmak icin aldigi tedbirler..
-
Türkiyede ki metropol kirli salas paldir kuldur gurultu martı sesi insan teri kanınıza işlemişse Kanada da yapamazsiniz. Fakat Kanada da birinci dunya ambalajlı soğuk ve asiribpahali mikro ucuncu dunya habitatlarına kesin maruz kalacaksiniz ilk başta..beslenmeyi bilmiyor üşeniyorsanız hersey den saglıgınızda bozulacaktır hergun tim hortons ve günessizlikten. Sevgi pitirciği gibi duruyo ama Kanada da para hersey ve gulumseyen suratlı kapitalistler. Şayet Türkiyeninde en ucra eskiden solcu olan yerleri öyle oldu ya.
-
@dytmelek teşekkürler. O kadar çok vize aldık ki kaçırmış olmanız normal 😂😉
-
Kanadanın Ankaraya en çok benzeyen yeri güneydogu albertayla saskatchewan arası medicine hat Drumheller falan. Ki sogukluk daha fazla. Toronto montreal ottava hem çok nemli hem ankaraya göre çok soguktur. Ankaraya en cok benzeyen yer Amerikada var Eisenhower Passın Güneydogu yamaçları. Güney Colorado Pueblo felan..Kanada hiç uzaktan görüldügü gibi degil.Çinlilerin yanında arapları ürdünlü hintlileri da ekliyorum.Furnished diye ilan veriyolar gidip bakıyorsunyatak masa bile yok. Yerdeki parkeyi furnished diyor. Sözleşmelerde dolap dümen çevirmeye cok meraklılar. Aslında çakal çukallıkta türkiyeye cok benziyor bazı konularda kanada. Hatta çogu açıdan benziyor. Dışarıdan çok güzel gözüküyor ama. Çevrenizi kimle atıp tuttugunuzu kimle yaşadıgınıza dikkat etmelisiniz, Sapıgı uyusturucu bagımlısı falan çok var Shady tip deniliyo,Giriş seviyesinden bir hayata başlayacagınız için bu adamlarla muhatap olmak durumunda kalabiliyorsunuz, Kendi içinize dönüp içsel kuvvetinizi toparlayıp mucadele etmeniz gerekiyor bazen üşüyerek otobus beklerken içinizde bir şarkı fısıldayıp onun enerjisiyle ısınmanız avunmanız gerekebiliyor...Bazı konularda Avrupadaki garanticilik saglamlık güven hissi emin adımlı olma asla asla yok
-
-
Dostum aracı vırmayla yapmadım sanırım - uzun zaman oldu - ama aracı fırma için
VFS Global hakkında
bunlar yapıyor sanırım ..
ama ben kendim gittim yaptım .
-
-
@sir-altan teşekkürler. Verdiğin bilgiler ışığında Kanada resmi sitesinden ilgili sayfayı buldum. İlgilenen arkadaşlar için burada baya detaylı bilgi mevcutmuş.
-
@Ping-PONG Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için 🙂
-
Ne Vancouver ne Toronto. Onceliginiz kesinlikle PR basvurusunda PNP den ek 600 puan veren eyaletler olmali. Ayrica Vancouver gereksiz pahali ve her yer Çinli. Yaklaşık 6 yildir Victoria da yaşıyorum inanilmaz keyifli ve guvenli bir yer. Ozellikle çocukluk aileler icin kesinlikle oneririm.
-
@sir-altan 1.2 milyon olarak 3 yıllık planmış bu ancak korona sebebiyle süreçlerde aksamalar olduğu için planlanan programın gerisinde kalmışlar. O yüzden şu anda puanları da biraz düşürüp mevcutta Kanada'da olan geçici oturma izinli kişilere de kalıcı oturma izni alabilmeleri için başvurular açılmış.
-
-
@alektemovik türkiyede aldığınız bir çok sertifika eğitimi yurtdışında geçerli değil önce onu araştırın isterseniz. kanada da ilgili birimle iletişime geçin detaylı öğrendikten sonra nasıl olduğunu size anlatırlar.
-
@letsdothis şöyle yapınca görünür oldu herhalde.
-
.....2012 yilinda toronto da 6 gun kaldim,gayem niagara selalesine gitmekti onun icin torontyoyu secmistim,gumruk kapisinda havaalani girisinde diyelim guzel karsilandik sohbet ederek giris yapildi,sehir merkezine yakin bir otelde kaldik ahim sahim bir otel degildi ama kaldigimiz oda sanki tek odali bir daire gibiydi,fiatida cok ucuzdu,bir daha gitsem yine ayni otelde kalmayi tercih ederim
....gercek olarak toronto yu vancouverden daha cok sevdim,insanlari cok saygili ve yardim severdiler,sehir tertemiz,gol icinde bir ada var henuz sezon gelmedigi icin henuz acilmamisti,ama tekneler gidip geliyordu,hazirlik icin bahceleri cicekleri duzenliyorlardi,bu adada uzun bir yuruyus yaptik,tekneyle adaya donerken sehirin tum buyuk binalari gorunuyor,o yuksek kuleyede ciktik bir kismi acik havaydi tabi tel koruma var ama ruzgardan fazla durulmuyor,kuleden cekebildigim kadar resim cektim,bir kisminda restaurant oldugu icin resim cekmek sansim olmadi,yeni yapilmis buyuk bir alis veris merkezi var bir iki sefer gittik cok temiz bir merkez,mayis ayinin basinda gitmisdim ic bolge oldugu icinmi hic usumedik,aksine vancouverde donmustuk,toronto civarinda cok goller olmali ucakla yukselirken cok gol gordum,,,tur ile niagara selalesine gittik, gercekten bir doga harikasi.dakikada tonlarca su dereye dokuluyor,asagiya inip selale deresinde tekne gezisi yaptik at nali seklinde olan selaleye cok yaklastik,uzerimize ince yagmurluk vermislerdi,adeta su gibi olduk,kucuk bir kameram vardi resim ceksin diye birine verdim bizim resmimizi cekerken makineye suda girmis ondan sonra resimleri bas asagi gostermeye baslamisti yani kafayi yemis.ilk digital kameramdi.
....kanada guzel bir ulke temiz ulke insanlari gocmen gelenlere alismis kaynasmis bir ulke,ama benim icin cok soguk bir ulke. -
-
@Ceyhun-Şahin, içinde söyledi: İş için Türkiye’den gitmek
Misal örnek veriyorum ben Türkiye’de iki senedir makine oparatörlüğü yapıyorum mermer ocağında iş için Kanada’ya gidebilir miyim kanada’da nasıl bir iş bulabilirim dil olarak İngilizce az biliyorum ne yapabilirim kanada’da çalışmak için
Maalesef dediginiz sekilde olmuyor.
Calisma vizelerini almak icin once bir is bulmaniz gerekiyor. Daha sonra ise sizi ise alacak kurum size vize sponsoru olup sizin adiniza basuruyu baslatiyor. Islemler tamamlaninca da siz Kanada Konsoloslugu'nda vize basvurusu yapiyorsunuz.
Geciken Öğrenci Vizesi
-
Merhaba arkadaşlar, Kanada öğrenci vizesine başvurdum. 4 haftadır herhangi bir yanıt gelmedi. Tecrübesi olan var mı ? En fazla kaç hafta sürebiliyor?
-
@daywalker, içinde söyledi: Geciken Öğrenci Vizesi
Merhaba arkadaşlar, Kanada öğrenci vizesine başvurdum. 4 haftadır herhangi bir yanıt gelmedi. Tecrübesi olan var mı ? En fazla kaç hafta sürebiliyor?
Normalde bu kadar uzun surmeyebilirdi ama bu pandemi doneminde ulkeye girislerde ciddi kisitlama ve yasaklar oldu. Ozellikle de ogrenci vizenizin calisma izni de olacaksa... Su anda Kanada'ya ogrenci vizesi almaya calisan baska arkadaslardan duydugum kadariyla, eger dosyaniz reddedilmediyse bu iyiye isaret... Kanada Konsoloslugu ulkeye girisinizin uygun oldugu bir zamanda onay vermek icin dosyayi bekletiyor olabilir. Eger vize vermeyecek olsaydi reddetmeleri daha kisa suruyor.
Parmak izinizi verip online basvuruyu tamamladiniz mi?
-
@daywalker, içinde söyledi: Geciken Öğrenci Vizesi
Bu arada ek bilgi ulastirdilar, konsoloslugun 8 haftaya kadar yasal suresi varmis zaten, dolayisiyla 4 hafta daha haber alamazsaniz telaslanmayin.
Daha sonradan olumlu veya olumsuz sonucu aktarirsaniz sevinirim, bu aralarda ABD konsolosluklarinin durumundan dolayi Kanada'yi tercih eden baska ogrenciler de var. Aktarilan bilgiler herkesin isine yarayacak.
Benzer Başlıklar
97
27.5k
Users
4.8k
Topics
330.8k