Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arnblt, içinde söyledi: Göçmen Aile bireylerinin sonradan ABD ye ilk girişleri konusu

    @RoadtoNewLife ev tutmadan okula nasıl adres vereceksiniz. Ayrıca okula kayıt için öğrenciyi görüyorlar. Bizimkine test bile yaptılar. İş ayarlama farklı bir olay.Telefon mülakatı ile belki olabilir. İlk girişte aileniz gitmezse siz biraz kalıp gerimi döneceksiniz, zira aileniz vize süresini geçirirse tekrar giremez.

    Öncelikle öğrenmek için yazıyorum 🙂 Planım ücretli bir işe girince apartment kiralamak. Ailem muayenin 6. ayı dolmadan gelir diye düşündüm. Türkiye'ye dönme planım yok o süreçte. Öğrenciyi görmeleri gerektiğini bilmiyordum. Malum burda çocuğun kimliğini götürüp kayıt yaptırabiliyoruz.. Yaşamayı düşündüğüm Indianapolis'le ilgili Indeed ve Monster a hazırladığım Resume'e Aldi ve Costco'dan iş teklifleri geldi. Markette Çalışmak başlığında tek maaşın yeterli olmadığından bahsetti arkadaşlar. O yüzden eşime Türkiye'de iken nasıl iş bakabileceğimi de merak ediyorum.?


  • Selam, forumda bir çok kez benzeri sorular sorulmuş ama benimkisi biraz daha farklı GC çıktığında eşim ve çocuklarımı en az 3-4 sene götürmek istemiyorum onlar hiç giriş yapmayacaklar ama ben tabiki 6 ay içinde girişimi yaparım.Önce tek başıma gidip ailemi enaz 3-4 sene sonra yanıma almayı planlıyorum. Bu süreçte eşim ve çocuklarım haklarını kaybeder mi? Bir de durum böyleyken mülakattan önce eşim ve çocuların sağlık muayenesine girmesine ve daha sonra mülakata girmesine gerek var mıdır? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @syetmez ds 260 sadece kendin için doldurman gerekiyor ne çocuk ne de eşin için daha sonra alacağın zaman aşağıdaki iletiyi okursun ayrıca @redsat2000 aynı şekilde tek gitti sadece seve seve müsait zamanda yardımcı olacaktır https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak/72

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @syetmez, içinde söyledi: Göçmen Aile bireylerinin sonradan ABD ye ilk girişleri konusu

    Selam, forumda bir çok kez benzeri sorular sorulmuş ama benimkisi biraz daha farklı GC çıktığında eşim ve çocuklarımı en az 3-4 sene götürmek istemiyorum onlar hiç giriş yapmayacaklar ama ben tabiki 6 ay içinde girişimi yaparım.Önce tek başıma gidip ailemi enaz 3-4 sene sonra yanıma almayı planlıyorum. Bu süreçte eşim ve çocuklarım haklarını kaybeder mi? Bir de durum böyleyken mülakattan önce eşim ve çocuların sağlık muayenesine girmesine ve daha sonra mülakata girmesine gerek var mıdır? Teşekkürler

    Daha sonra kendilerine vize almak icin yukaridaki sayin @ayvalik10 'un paylastigi konuyu inceleyebilirsiniz.

    Eger ABD'ye tasinacaklari kesinse ve ABD'ye giris-cikis ve basvuru yapma sanslari olacaksa, re-entry permit de baska bir secenek:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi


  • @syetmez selam , Ben eşimi ilk etapta ABD giriş yapmayacağı için gerek sağlık ve gerekse mülakata girmedi. Bu nedenle şuan makul bir sebepten dolayı GC hakkını kaybetmiş durumda. Ancak vatandaşlık zamanı benden doğan hak durumu nedeniyle direkt vatandaşlık alacak. Bu şekilde GC dan doğan 6 ay kalma yükümlülüğü ve parasal durumlar atlatılmış olacak. Gelelim 5 sene zarfında giriş yapma konusuna, Buda turistik vize ile yapılacak. (Ancak vizenin red edilme riski olabilir. Onun için makul sebep olmasında fayda var.) 10 senelik vizede esin ve çocukların her sene aralıksız 6 ay kalabilir. Bu durum seni ABD kalma durumunu rahatlatabilir. Şartlar ve özlem açısından zor olsada ABD tek savaşmak daha ucuz ve daha kolay halledilebiliyor. Ev tutma,elektrik ,su ,okul ve giderler gibi bir cok unsura gerek olmayacak. Yaşam gereksinimlerini daha ucuza halledeceksin. Miami gibi pahalı bir yerde 1100 usd aylık sabit bir giderle (araba olamadan) yaşayabilirsin. Dediğim gibi tek sıkıntı özlem ve ailenin gelişinin bir süre geç olması.

    Eğer diğer seçeneği seçersen, yani işlemleri yapayım ve 3 sene sonra yanıma alayım dersen @ayvalik10 ve @crazycells in dediği yöntemden devam etmen lazım. Kafana takılan bir şey olursa Mesaj ile bana ulaşabilirsin


  • @ayvalik10 bu plan bencede mükemmel.benimde 1 oğlum var 7 yaşında eşim ve kendi adıma da ayrı başvuru yaptık çıkması halinde (bana tabi) birlikte giriş yapıp 1 hafta yada 10 gün dinlenip eşimi ve oğlumu göndermek.green cardlar gelince de bir süre sonra onları kalıcı olarak aldırmak.tek başıma olsam hiç sorun değil.ancak eşim ve küçük oğlumuzun adaptasyon sürecinde sıkıntı yaşamaması adına en doğru karar bence de bu..daha mantıklı bir planı olan var ise paylaşabilir.akıl akıldan üstündür sonuçta.desteklerinizi bekliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum