Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • silindi asdas asdas


  • @muraterhan merhaba, yazınız çok güzel. Sırf sorunuza cevap olması adına turist vizesinin çalışmaya uygun olmadığını, h1b vizelerinin iş temelli vizeler olduğunu belirtmek isterim. Umarım şansınız açık olur.


  • silindi başlık



  • @muraterhan kişisel fikrimi söylüyorum ki zaten kişisel fikir istemişsiniz. Bence hiç şansın yok. Hele bu dönemde. Ayrıca İngilizce sana göre A2 ise demekki o da yok. Bizdeki seviye ile gerçek hayat çok farklı. Ama eğer gerçekten istiyorsan biraz zahmetli de olsa bir yolu var:

    1. Dil öğrenimi için bir college kaydol.
    2. Dil yeterliliği aldıktan sonra bir college programına kaydol. Hatta bazı college ler kendi dil kursunu tamamladığında direkt bir programa kaydolmana izin veriyorlar.
      Bana göre ancak bu şekilde şansın olabilir.

      Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.

  • silindir silindi


  • @muraterhan aynen. Hem kişisel olarak da bir gelişim hemde adamlar kendi ülke experience lerini istiyorlar. Lottery bir şans ama ben artık kendi şansımı oluşturmaya karar verdim ve bu yola başvurdum. Hatta Amerikayı şansa bırakıp Kanadayı ön plana aldım.
    Şu an college hazırlık pathway programındayım ve gerçekten İngilizce öğrendiğimi yeni anlıyorum. Her gün akademik essay ödevlerini yetiştirmek- hele başka bir işte çalışıyorken - gerçekten zorlayıcı oluyor. Program tamamlandığında sınavsız bir college programına geçiş yapacağım. Bence daha iyisi yok.


  • turist vizesiyle gidip kalmanız pek olası değil. Yazılım alanında çalışan çoğu şirket lisans derecesi istemekte fakat tavsiyem kendinize etkili bir CV hazırlayıp linkedin profili oluşturmanız. Bazı firmalar kendi alanlarında iş arayan kişiler ile linkedin üzerinden iletişime geçebiliyor. Fakat üniversite olmadan nasıl olur bilmem.

    En mantıklısı da @mehmet-JS 'in dediği gibi dil okuluna kaydolup ardından 2 yıllık bir college'da okumanız. İsterseniz 2 yılın ardından başka bir üniversiteye kolaylıkla devam edebilirsiniz.


  • Oncelikle merhabalar. Ben lise mezunuyum amerikada calismak ve vatandas olmak istiyorum. Universite mezunu degilim ancak yazilim gelistirici olarak calisabilirim. Sizce nasil bir yol izleyerek calisma ve vatandaslik hakki elde edebilirim? Suan benim gordugum kadariyla en kolay yolu yazilim muhendisligi icin 2 senelik bir ogrenim gorup sonra 4 seneye tamamlamak. Daha kolay yollari var mi? Cunku bunun icin yeterli birikime sahip degilim.Eger calismama izin verirlerse karsilayabilirim. Ogrenciyken 20 saatte olsa abd ici baska sirkete remote calismama izin verirler mi? Yanlis bir sey dediysem affola nedense kendimi gergin hissettim 😢

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @harryp4, içinde söyledi: 10 yıllık yazılımcı deneyimim var, amerikaya turist vizesiyle gitsem iş bulup kalma ihtimalim nedir?

    Oncelikle merhabalar. Ben lise mezunuyum amerikada calismak ve vatandas olmak istiyorum. Universite mezunu degilim ancak yazilim gelistirici olarak calisabilirim. Sizce nasil bir yol izleyerek calisma ve vatandaslik hakki elde edebilirim? Suan benim gordugum kadariyla en kolay yolu yazilim muhendisligi icin 2 senelik bir ogrenim gorup sonra 4 seneye tamamlamak. Daha kolay yollari var mi? Cunku bunun icin yeterli birikime sahip degilim.Eger calismama izin verirlerse karsilayabilirim. Ogrenciyken 20 saatte olsa abd ici baska sirkete remote calismama izin verirler mi? Yanlis bir sey dediysem affola nedense kendimi gergin hissettim 😢

    Yapmaniz gereken sey bir is bulmak olmali. Su an is bulmak icin yeteri bilgi birikiminiz ve tecrubeniz olmadigindan bunu ancak egitim alarak ve egitim alirken surekli staj ve networking firsati kovalayarak yapabilirsiniz diye dusunuyorum.

    Ama maalesef egitim almak icin bunu karsilayabilecek maddi birikiminiz oldugunu da gosterebilmeniz lazim, daha sonra bir ihtimal calisma izni de alabilirsiniz lakin sadece bu ihtimal uzerinden konsolosluktan vize alamazsiniz.

    Universiteye hazirlik icin su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları

    Ayrica genel olarak bu konularda hazirlik icin su basligi da inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/423/amerika-da-yazılım-geliştiricisi-olarak-i̇ş-aramak-ve-yapılabilecek-hazırlıklar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum