Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar bu sene work and travel programının şartlarında bir değişiklik oldu mu? Ve bu sene WAT'ın iptal edilme şansı var mı pandemi sebebiyle?


  • Bildiğim kadarıyla 2020 yazında WAT yapan kişiler önceden J1 vizesi olanlar, bu yıl kimseye J1 vizesi verilmedi diye biliyorum. Hatta ondan dolayı bazı yerlerde o kadar çok işçi açığı olmuş ki işverenler yoldan adam çevirmeye başlamış iş arıyor musunuz diye. Bildiğim kadarıyla bu tarz çalışma izni dahil olan vizelerin verilme yasağı Aralık 31'e kadar sürüyor. Campusedu gibi şirketlerde WAT için kayıtlar açılmış. Şu an kayıtlar aktif yani. Büyük ihtimal 2021 yazında WAT'ın sıkıntısız gerçekleşeceği düşüncesindeyim. 2020 yazında WAT hayali kuranlara yazık oldu ama bu durum 2021 için tekrarlanmayacak gibime geliyor. Dileğim bu yasağın uzatılmaması ve pandeminin bahane edilmemesi yönündedir. Bahsedilen yasak olayı için aşağıda bıraktığım konuya da göz atabilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3519/trump-ın-göçmenlik-ve-çalışma-vizelerini-yıl-sonuna-kadar-durdurma-kararı-haziran-2020


  • Ben Siner eğitim yada Global Vizyon ile gideceğim. Bu şirketler hakkında bilginiz var mı?


  • @tugba_nyc_love, içinde söyledi: J1 Visa

    Ben Siner eğitim yada Global Vizyon ile gideceğim. Bu şirketler hakkında bilginiz var mı?

    Pek bilgim yok fakat genel olarak bildiğim kadarıyla vizeler verilmese bile paranız çöp olmuyor, şirkette kalıyor diye biliyorum. O şirketlerle önceden konuşup bundan emin olduktan sonra kaydı yaptirabilirsiniz. Benim tek bildiğim campusedu onda da arkadaşım önermişti daha önce wat yapan en iyisi o diyordu.


  • Merhaba work and travek programı için ben başvuru yapacağım başvuruyu ne zamana kadar yapmam gerekiyor gün ay yıl olarak ve başvuru yaptığımda eğer kabul edilirsem ne zaman gideceğim yine gün ay yıl olarak lütfen beni aydınlatın


  • @Fatih-Can-Gürsel, içinde söyledi: 2021 J-1 WAT Programı

    Merhaba work and travek programı için ben başvuru yapacağım başvuruyu ne zamana kadar yapmam gerekiyor gün ay yıl olarak ve başvuru yaptığımda eğer kabul edilirsem ne zaman gideceğim yine gün ay yıl olarak lütfen beni aydınlatın

    Türkiye için Work and Travel program süresi 15 Mayıs – 1 Ekim tarihleri arasındadır. Kayıtlar için ne kadar erken olursanız o kadar iyi, genelde temmuz ağustos gibi kayıtlar başlar ve erken kayıt yaptırırsanız daha çok para kazanabileceğiniz, istediğiniz işte ve yerde çalışma (ingilizceniz de önemli) şansınız olur. Erken kayıtın avantajlarından biri de atıyorum 4500$ olan toplam ücreti 3500$ gibi fiyata da bitirebilirsiniz. Hem daha ucuza geliyor hem de iş/bölge yelpazeniz geniş oluyor. Hazırlık sınıfındakilerin dönemi erken bittiği için 15 Mayıs gibi çok rahat başlangıç yapabiliyorlar fakat genelde diğer üniversite öğrencileri haziran ayında orada oluyor. Eylül'ün 15'ine kadar ana işte çalıştıktan sonra ekime kadar diğer işlerde çalışılabiliyor.
    Kesin tarihin olmaması ile birlikte mayıs-haziran ayında gidilebileceğini göze aldığımızda bence en geç sömestr tatiline kadar yapılması lazım. Çünkü bir süre sonra artık iş kalmıyor ve kontenjanlar dolmuş oluyor. Daha bilgili olan birisi varsa aydınlatabilir, benim araştırdığım bilgiler böyle daha önce WAT tecrübem olmadı.


  • @kaanvercetti çok çok teşekkür edetim verdiğin değerli bilgiler için gerçekten beni şuan aydınlattınız 1 hafta içinde pasaportumu çıkarttıracağım ve başvuru yapacağım o zaman daha erken olmasını herkes söylüyordu bende elimi çabuk tutmak istiyorum


  • Arkadaşlar ben bu hafta work and travel şirketina başvuru yapacağım. Pasaportumu başvurudan önce almam şart mı?


  • @tugba_nyc_love basvurmadan sirkete sorarsaniz bu konuda daha iyi bilgi alabilirsiz,sistem cok hizli degisiyor bu aralar benim gittigim sene acil degildi.Belki bilmiyorsunuzdur diye yaziyorumr,okuldan belge alarak sanirim 2 yillik pasaportu sadece defter parasi odeyerek alabiliyorsunuz.Yani alabiliyordunuz 2014 e kadar su an nasil bilmiyorum 🙂


  • Hangi firma ile giderseniz gidin danışmanların her dediğine inanmayın kendiniz mutlaka herşeyi adım adım araştırın arkadaşlar. İki kez wat yapmış biri olarak bunu söyleyebilirim:) Konuyu görünce yazmadan geçemedim.
    Umarım gelebilirsiniz ve gelince eğlenceli bir yaz geçirirsiniz...


  • WAT olayı iki ayaklı bir olay. Biri buradaki şirket diğer ABD'deki sponsor firmanız. ABD'deki sponsor firmanız (CETUSA, vb) iş ev vb ayarlamaları yapıp bir havuza atıyor. Bu havuzdan dünyanın heryerindeki danışmanlık firmaları işi satın alıyor ve size satıyor.
    TR'deki firma en iyi, en güvenilir en mükemmel firma bile olsa, ABD'de ayarlanan iş oradaki sponsor ve iş verene hatta evi sağlayanın mükemmel kordine çalışmasına bağlı. Arada herhangi bir aksaklıkta bütün program sıkıntıya giriyor. Dolayısıyla TR'deki danışmanın hiçbir suçu olmamasına rağmen günah keçisi olabiliyor. Bu tabi ki işin riski.

    Ne kadar erken başvuru yaparsanız, o iş havuzundan o kadar çok çeşitli iş seçersiniz. O sebeple sadece TR'deki firmayı değil hangi sponsor ile sizi gönderdiklerini öğrenin, araştırın hatta dünyadaki diğer WAT öğrencileri ne düşünüyor ona da bakın. Özellikle, Rusya, romanya, ukrayna gibi çok katılımın gerçekleştiği ülkelerdeki öğrenciler ne diyor bence bakın derim.

    PS: 4 kere wat yaptım 🙂


  • Arkadaşlar iyi günler.2021 yılı için Work And Travel yapılacak mı acaba ? Bununla ilgili detaylı araştırma yapan veya başvuran var mıdır aramızda ? Ankara konsolosluğu hiç vize vermiyor şuan da sanırım.Ama farklı ülkelerin J1 vizesi bastığını duydum.Bu programın geç de olsa yapılacağı anlamına gelir mi ? 3-4 firmadan kontenjanları olduğuna dair olumlu dönüş aldım.üniversitemin son senesindeyim. 1 hafta içerisinde başvurmayı düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bilgisi ve tecrübesi olanlar fikirlerini veya bilgilerini paylaşabilir mi acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @RB-Mbappe, içinde söyledi: 2021 J-1 WAT Programı

    Arkadaşlar iyi günler.2021 yılı için Work And Travel yapılacak mı acaba ? Bununla ilgili detaylı araştırma yapan veya başvuran var mıdır aramızda ? Ankara konsolosluğu hiç vize vermiyor şuan da sanırım.Ama farklı ülkelerin J1 vizesi bastığını duydum.Bu programın geç de olsa yapılacağı anlamına gelir mi ? 3-4 firmadan kontenjanları olduğuna dair olumlu dönüş aldım.üniversitemin son senesindeyim. 1 hafta içerisinde başvurmayı düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bilgisi ve tecrübesi olanlar fikirlerini veya bilgilerini paylaşabilir mi acaba ?

    WAT programi hala duruyor, resmi olarak kaldirilmadi, kaldirilacagini da sanmam.

    Ama sizin dediginiz gibi bir problem var, su an sponsor bulsaniz da vize alamama veya zamanlamadan dolayi ABD'ye gidememe gibi riskler var. Eger bu riskleri alabilecek durumdaysaniz o durumda denemekten tabii ki zarar gelmez; ama henuz konsoloslugun WAT icin bir ayricalik sagladigini goremedik, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    2021 yaz aylarında Work and Travel yapmayı planlayan öğrenciler icin kötü haber!

    Maalesef pandemi nedeniyle bu yaz icin Turkiye'deki ABD konsolosluklarinda WAT vizeleri verilemeyecek. Eger baska bir ulkede bulunuyorsaniz o ulkedeki ABD Konsoloslugu'nun calisma programina gore oradan vize almaya calisabilirsiniz.

    Pandemi nedeniyle pek cok konsolosluk o ulkede yasamayan kisiler icin vize randevusu vermemeyi tercih ediyor, o nedenle su an icin Turkiye'de bulunan ogrencilerin baska ulkelere basvuru yapip vize almasi dusuk bir ihtimal.


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells Ben ukraynada ogrenciyim danismam firmam Turk ama Ukraynada vize randevusuna giremeyeyecegimi cunku kendilerinin Ukraynada banka hesabi olmadigi icin vize ucretini odeyemeceklerini soylediler dogrulugu nedir acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Devran-Devran, içinde söyledi: 2021 J-1 WAT Programı

    @crazycells Ben ukraynada ogrenciyim danismam firmam Turk ama Ukraynada vize randevusuna giremeyeyecegimi cunku kendilerinin Ukraynada banka hesabi olmadigi icin vize ucretini odeyemeceklerini soylediler dogrulugu nedir acaba?

    Danisman firmanizi degistirin isterseniz, ama yeni bir firmayla calismak icin yeteri kadar sureniz olmayabilir.

    Bahsettiginiz firmanin uygulamalarini bilemiyorum, boyle bir karar almislarsa oyle uyguluyorlardir, fakat bu sadece bu danisman sirkete ozel bir durum. Yani J1 programinin veya konsolosluklarin boyle bir kisitlamasi yok.


  • @crazycells ilginiz icin tesekkurler, firmayla tekrardan konustum yurtdisinda okuyan kendi wat katilimcilarin ulke listesini cikartip 1-2 hafta icerisinde banka hesabi actiracaklarini ve vize almanin mumkun olacagini soylediler.


  • Merak ediyorum da; Marsta da hayat bu kadar zor mudur acaba... F1 da hayal oldu sanırım bu açıklamadan sonra.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Devran-Devran, içinde söyledi: 2021 J-1 WAT Programı

    @crazycells ilginiz icin tesekkurler, firmayla tekrardan konustum yurtdisinda okuyan kendi wat katilimcilarin ulke listesini cikartip 1-2 hafta icerisinde banka hesabi actiracaklarini ve vize almanin mumkun olacagini soylediler.

    Bilgilendirme icin tesekkurler, en azindan katilimcilara vize aldirmayi deneyecekler o halde. Lutfen gidisat hakkinda bu baslik altinda da bilgi verin, eger olumlu ornek gorebilirsek o sekilde yonlendirme yapariz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum