Kismetse burada yasamak istiyorum vatandas olana kadar 🙂 Hem insani duzgun İngilizce konusuyormus hem de koy gibi bir yermis Bence gercek Amerika bir forum mudavimimizin dedigi gibi orta eyaletler veya boyle yerler. Buz gibi golde kano ve Snowboard gibi hobilerle ve doga manzarasiyla beni icine cekiyor. Sıkıntili bi haftadan sonra hayallere dalmak ii geldi
-
Selamlar , Ben North Dakota Jamestown da yasiyorum. Ekonomi olarak iyi ve suc orani gercekten cok dusuk bir yer. Fargo ve Bismarcki da cok sik ziyaret ediyorum keza onlar da ayni sekilde. Eyalette bayir yok heryer dumduz.Soguk sizin icin onemli degilse yasanilasi yer ancak turkiyeye kiyasla burasi kutup bolgesi gibi. Eylulde kar basliyor mayisa kadar kar kalkmiyor ve bu kis eksi 40 celcius lari gorduk ve ruzgarda cok siddetliydi . Iklimi alaska ile benzer amerikanin en soguk eyaletlerinden birisi diyebilirim.
-
Fairfax Turk nufusun ve dogal olarak Turk marketlerinin yogun oldugu bir bolge. Okul puanlari ve buna bagli olarak kiralar ve ev fiyatlari yuksek.
Ben Fairfax County e bagli West Springfield bolgesinde oturuyorum, cogu zaman evimin kapisini kilitlemeyi unutuyorum, gayet nezih ve suc orani dusuk bir bolge.
www.niche.com adresinden yasamak istediginiz bolgenin istatistiklerine ulasabilirsiniz. -
Üstteki yorumumu silebilsem hemen silecegim 🙂 The grass looks greener on the other side.
Maine'e gelis sebebimiz "güvendigimiz" birinin olmasiydi. Yoksa burayi tek basiniza yasam kurmak icin asla düsünmeyin. Göçmenlere uygun bir eyalet degil.Maine insani:
Burada herkes beyaz diyebilirim. Portland ve Lewiston kentlerinde Somaliler yasiyor. Sayilarini bilmiyorum. Onlari da Katolik hayir kurumlari getirtmis. Eger esmerseniz insanlar sizden biraz uzak durabilir. Hayatlarinda ilk kez kahverengi bir insan görmüs gibi suratiniza dik dik bakanlar olabilir. Maineliler icin egitimli ve liberal diyorlar ama ben bu ikisinin bize olan iyi bir etkisini göremedim. Pasif irkcilik kesinlikle var.
Iklimi ve cografi durumu
Soguk, buzlu ve karli. Bir ara gündüz -20'yi gece -50 celsius'u gördük. Kar firtinasi dolayisiyla isleriniz aksayabilir. Yazin buralar cok güzel oluyormus. 25-35 derece. Eyalet nüfusu 1 milyon civari, yazin bir anda 9 milyona cikiyormus. Gölleri çok güzel. ABD'nin yüzdelik olarak en yogun ormanlarina sahip eyalet burasi. Okyanus kenarlari genelde kayalik. Sahil diyebilecegimiz yerler çok güzel sayilmaz bence. Sehir hayatina alisiksaniz burada shock gecirirsiniz çünkü her yer orman. Bir süre sonra agaclar uzerinize dogru geliyormus gibi hissedebilirsiniz.
Is güç:
Firsatlar cok cok kisitli. Zanaatiniz yoksa hayatinizi burada kurmaya yetecek meslekler bulmak imkansiz.
-
Kismetse burada yasamak istiyorum vatandas olana kadar 🙂 Hem insani duzgun İngilizce konusuyormus hem de koy gibi bir yermis Bence gercek Amerika bir forum mudavimimizin dedigi gibi orta eyaletler veya boyle yerler. Buz gibi golde kano ve Snowboard gibi hobilerle ve doga manzarasiyla beni icine cekiyor. Sıkıntili bi haftadan sonra hayallere dalmak ii geldi
-
@charmysea @losersweepers @grictavia depremden dolayı yaşadığınız felaketin haberini şimdi gördüm. Çok büyük geçmiş olsun. Sizler de bir şey yoktur umarım herkes iyidir. Başka yaşayanlar varsa acaba nasıl olduklarını yazabilirler mi acaba.
Mynet / DünyaABD'de kimyasal felaket! Beyaz Saray'dan açıklama geldi ABD'de kimyasal felaket! Beyaz Saray'dan açıklama geldi
ABD'nin Ohio eyaletinde zehirli kimyasallar taşıyan trenin raydan çıkmasının ardından meydana gelen patlamalar sonucu bölgede yaşanan çevre felaketi, üzerinden günler geçmesine rağmen tartışılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, eyaletteki "kimyasal felaketin"...
-
@nicely selam Seattle da crime neden uçup gitti belli bir sebep varmı ben yabancı sayfalardan okumaya çalıştım , homeless ordusu var diye yazmışlar , violent crime dedikleri çok yüksekmiş , yaralama adam öldürme tecavüz meskene girme hırsızlık vs , abartılıyormu yoksa gerçekmi , teşekkürler
-
Ashley / Oca 16
A look at two years of living in Charlotte (after moving from California) A look at two years of living in Charlotte (after moving from California)
Sharing my experience on life after two years of living in Charlotte, North Carolina after moving from the San Francisco area in California.
-
@ayvalik10 biz bile koşuşturma için bazen kendimizi unutuyoruz. Binlerce km ötede böyle şeyler duymak gerçek güzel.
-
Daha önce Rapid City / Keystone taraflarında bulunan oldu mu? Veya genel itibari ile SD'da bulunmuş birisi eyalet hakkında yorumlarını paylaşabilir mi? İlkbahar ve yaz aylarında havası nasıl hissettiriyor vs merak ediyorum. Mayıs ayında bir aksilik çıkmazsa burada olacağım.
İlginç bulduğum bir hava olayını da paylaşmak istiyorum. Özellikle 4:15. dakika
-
@Crazyrunner
Selamlar. 1.5 senedir Augusta’dayim. -
-
@berke1998 sponsor lazım olacak en az 1 yıllık Massachusetts eyaletinin ehliyetine sahip. Ben olmak isterdim ama mağlum geleli daha 3 ay oldu 🤭 bulamazsan haber et ama çevremkilerden rica ederiz hallederiz
-
Merhaba,
Tecrübelerime istinaden ABD'de yeni bir hayat kuracaklar için en zorlu konulardan biri muhakkak ki kiralamak veya satın almak için ailenize sıcak bir yuva bulmak olacaktır. Bu noktada bilmediğiniz bir coğrafyada önünüze hem sosyal güvenlik numaranızın (SSN) olmaması hem de kredi risk skoruna / geçmişine sahip olmamanız nedeniyle çeşitli engellerin çıkması, ev için yapılan onlarca başvuru arasında başvurunuzun elenme ihtimalini oldukça yükseltmektedir.
ABD'ye resmi yollardan gidebilmek için iyi bir avukat ile çalışmak sizin için ne kadar önemli ise ev bulma konusunda da engellere rağmen sizi iyi bir şekilde temsil edebilecek, empati yapabilecek, ikna kabiliyeti yüksek bir emlak danışmanı ile çalışmak bir o kadar önemlidir.
Kısıtlı bir zaman aralığında ev bulma konusunda tam umudumuzu yitirmişken bize yardım elini uzatıp, kendimize sıcak bir yuva bulmamız konusunda yardımcı olan, özellikle yakın zamanda benim gibi yeni bir maceraya atılacaklar ve özellikle Washington DC, Virginia ve Maryland civarına yerleşmek isteyenlerin Arda AKBAS Hanım ile +1 (917) 324-4704 numaralı cep telefonundan iletişime geçmelerini tavsiye edebilirim.
Yakın zamanda ABD'ye yerleşmiş ve Türk emlak danışmanı bulmakta oldukça zorlanmış biri olarak umuyorum ki bu mesaj birilerine faydalı olur.
-
merhaba, is bulma her meziyete gore farkli tabiki ancak zor degil. yukarida da yazdigim gibi cok yogun degil buyuk sehirlerde oldugu gibi. ancak is bulmak ta uzun surmez. bazi aplikasyonlari da kullanabilirsin sonuc olarak yasam ve gecim konusunda asiri bir zorlanma yasanilmaz diye dusunuyorum. ilk zamanlar icin kucuk bir eyalet olmasi avantaj ancak providence ve yakin cevresi daha hareketli bazi bolgeleri cok sakin bir yasam var ona gore hareket etmek gerekir. hispanic nufusa gelince kontrol etmedim ama %15 in biraz ustudur 20 cikmaz . genel olarak criminal bir arastirma yapmadim ama burada cok olacagini sanmiyorum hic bir problem gormedim. genellikle pozitif tabi her bolgede oldugu gibi var bir iki problemli yerler. kislari evet soguk yazlari en fazla 1 aylik bir donem sicak olur geri ortalama sicaklikta 25-30 C arasi . kiralar yere gore degisir tabiki . odalar 500-700 arasi ortalama - evler 2+1 ortalama 1250-1750 arasi ( zillow dan kontrol edebilirsiniz)
-
Selamlar ben önce iş nedeniyle Nisan 2019 da Fort Dodge, IA ya geldim. Hali hazırda devam eden GC surecimizde Ağustos ayında sonuçlandı ve ailecek Ağustos ayından beri burada yaşıyoruz. Burası Amerikada bilinen en büyük alçıtaşı rezervine sahip şehirlerden birisi. Zaten Mineral City diye de adlandırılıyor. Ben maden mühendisiyim yine bu sektörde çalışıyordum ve şimdi burada devam ediyorum. FD 25.000 nüfuslu çok da büyük olmayan bir şehir fakat Amerikada zincir olarak görebileceğiniz bir çok market mağaza ve restoran var. Zaten nereye giderseniz gidin aynılarını yada baska istiraklerinim isimleriyle görürsünüz.
Yasam pahalı değil. Marketlerde mağazalarda sürekli eleman aranıyor ilanı var. Des moines ve Ames e 2 ve 1.5 saat uzaklıkta. Şehirde toplu taşıma yok, taksi bile çok sınırlı. Yollarda evsiz falan görmezsiniz. Genel olarak herkesin bir işi var. 3 tane büyük alçı levha fabrikası, Nestle Purina pet food fabrikası, çiftlikler yakınlarında et işleme tesisi gibi iş olanakları var. Amerikanın çoğu yerinde olduğu gibi insanlar genelde evlerinde aileleriyle zaman geciriyor. O yuzden bazen arkadas toplantilari yapiyorlar. Bizim henuz bir arkadisimiz yok maalesef. Bir turk aile oldugunu ogrendik fakat henuz tanisamadik. Amerikada neredeyse herkesin bir hobisi var bu en begendigin özelliklerden birisi; balık tutma, motor sporları, kano vb
Alış verişlerde ki vergi oranı 7% civarında. Alim gücü yuksek, herkes herşeye sahip olabiliyor.
Hava olarak; aşırı nemli nisan ayında kar erimiş fakat hava hala serin ve bol yağışlı oluyor. Hazirandan sonra gerçek yaz başlıyor ve bu günlerde yağmur olmasına rağmen hava hala sicak ve nemli. Genelde hurricane pek gorulmedigini soyluyirlar. Fakat tornado olabiliyormus ama nadiren. Kasımdan sonra kar yagidigi söyleniyor. Sanırım mart sonunda kalkmış oluyor.
Henüz biz de şehri ve çevresini kesif asamasindayiz ama yinede soru sormak isteyenler lutfen cekinmesinler.Hocam merhaba.
Çalıştığım şirketin bir fabrikası da Iowa da eğer olurda dv2024 de yüzümüz gülerse bu eyaleti tercih edeceğim.
Hâlâ oradaysaniz biraz daha bilgi verme şansınız var mı:) -
-
Jacksondayim, asiri yagislar nedeniyle aritma tesislerinde sorun yasandi. Sehrin bazi noktalarinda ucretsiz içme suyu veriliyor. Target vb yerlerde kişi basi 2 buyuk su alim siniri var. cesmelerden henüz kahverengi akan suya tanik olmadim. Cep telefonlara suyun kaynatilarak icilmesi konusunda uyari mesajlari gelmekte.
Oregon
-
This post is deleted! -
Oregon 'da yaşayan kımse varmı? hayat nasıl ? Bir arkadasım oraya gıdebılır. benden bıraz bılgı öğrenmemı ıstedı
-
-
@Betfair39, içinde söyledi: Oregon
Oregon'a bir kaç kez gittim sözde amerikanın en liberal ( özellikle Portland ) eyaleti denilip diversity olarak en sonda olması komik
beyaz liberaller kendi kendilerine takılıp eğleniyorlar.Siyahi nufus ise yok denecek kadar az.Aaa Oregon çok liberalmiş diyipte buraya gelirseniz hayal kırıklığına uğrarsınız Arizona'ya gidin orası bile daha iyidir buradan.
Doğası için söylenecek söz yok her köşesi her yeri her günü rüya gibi kartpostallık.Hemen hemen 1 yıldır Oregon da yaşıyorum..Oregon ile alakalı görüşlerim hala değişmedi..Bir yeri ziyaret etmek ve bir yerde yaşamak arasında ciddi farklar vardır..Kuzey Oregon oldukça Libareldir..Siyahi Nufüsünün burada pek fazla olmamasının nedenleri farklıdır..Siyahi nüfus amerikada genelde güney Amerika eyaletlerinde yoğundur..Artı..Amerikada köleliliğin olduğu yıllarda,Oregon Eyaleti Köleliği kabul etmemiş fakat Eyalete Siyahi Nufüs sokmayıp var olan Siyahi Nufüsüda başka eyaletlere sürerek kendince bir çözüm bulmuş..Bu gibi sebeplerdendir ki.Oregonda siyahi nufüs gerçekten azdır..Galiba arkadaşın Siyahi nüfusa karşı bi ilgisi var.:)
-
@Oregon-Tek-Turk Merhaba
biraz hayatınızdan bahseder misiniz. Cem yılmaz a sorulan soru gibi, sayın yılmaz neden mizah
size de neden Oregon diye sorarsak sorun olmaz sanırım
ne iş ile meşgulsünüz? teşekkürler şimdiden.
-
@Nothing-Man Yaklaşık 1 yıldır Oregon da yaşıyorum..Ben Evlendim eşim buralı olduğu için Oregondayım..Eşim Alabamalı olsaydı Alabamada olacaktim ki Şükür olmamış. :))BATI yakası güzeldir..hatta bunların bir lafı var"Best Coast West Coast"..diye..
-
Eskiden baska bir forumda Fethiye Hanim vardi, sanirim Portland, Oregon'da yasiyordu. Oregon deyince aklima nedense hep kendisi gelir, baskada oradan kimseyi bilmiyorum zaten
-
Oregon'u bende merak ediyorum. Bir yerlerden çok yeşil olduğunu ve günlük güneşlik bir iklimi olduğunu duydum. Bilenler, yaşayanlar aydınlatabilir mi ?
-
-
@Oregon-Tek-Turk Ben Portland tarafındayım
-
@MySea kendisi hala orada yaşıyor:) çok sevdiğimiz bir ablamız:)
-
Her şeye sıfırdan başlamak için uygun bir eyalet mi? Eğer kart çıkarsa aklımdaki eyaletlerden biri. Hayallerde yaşıyoruz şimdilik
-
@this-time89 Herşeye sıfırdan başlamak için uygun olabilir. Ev kiraları Austin, TX ile benzer yani 1+1 evi burada 1.000- 1.300 arasına çok rahat bulabilirsin. Havası güzel, Türk çok az var. Buranın dez avantajı kimine göre Türk'ün az olması olabilir. Yardım edecek kişi burada az sıfırdan başlarken. Ama sen hele gel bakarız elimizden geleni yaparız
-
@nicely bakalım heyecanla 6 haziranı bekliyoruz
Teşekkür ederim yardım teklifiniz için de. Sevgiler
-
iş imkanı ilk gelince ne yapabiliriz temel ingilizce ile pek cvp yok sanırım aslında bu 49 eyalet için geçerli
-
@haymatlos_ şu anda mesleğin varsa temel ingilizce bile olsa sonuçta işin hazır fakat burada bir mesleğin yoksa ozaman diyoruz ki bir şekilde meslek edinme kurslarına katıl öğren. El emeği işi olarak ne yaparsan yap aç kalmazsın ama LÜTFEN üzerine alınma ama ilk gelince ne yapabiliriz cümlesini herkes kuruyor. Bas Bas herkes söylüyor burada eşşek gibi çalışacaksın ama hayvanlar gibi de kazanıp sefa süreceksin. Ondan daha gitmeye 6 ay var. Kaldı ki ekim ayına mülakat çıksa bile ondan tembellik yapıp hiçbir şey öğrenme ondan sonra eeeee ben ne yapıcam diye dolaşırsın. LÜTFEN üzerine alınma direk sana yazılmadı genel bir yazı
-
Lale tarlalari, Oregon
-
Bir güncelleme yapayım arkadaslar ben Vancouver, WA da yasıyorum. Oregon son 1 yılda perisan oldu özellikle Portland ve çevresi. Oregon eyalet olarak Washington dan çok daha geride ve yönetimi daha kötü. Polis teşkialtının içine ettiler Oregonda. Gelecek arkadaşlar illa North West istiyorsa Washington eyaletini tavsiye ederim.
-
Portland da yaptigim ufak bir gezinin 3 videosu
-
Merhaba bu eyalet gc ile ilk gelecekler için nasıldır 2 kişilik bir aile için ilk başta sıradan kalifiye olmayan işler yapacağımız için bu konuda aydınlatabilirmiaüniz ortalama aylık kira ne kadardır? Oregon da kalınabilecek en iyi şehir hangisidir iş ve güvenlik açısından?
Benzer Başlıklar
40
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.2k