Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Malta

    flag-of-malta.jpg

    sn. @MySea'nin de hatırlatması üzerine sıra malta'da 🙂

    malta, hem konum hem de bilinirlik açısından oldukça popüler bir ülke olmasının yanında, vatandaşlık için en çok tercih edilen ülkeler arasında yer alır. türkler açısından en önemli sebebi elbette ki yakınlığı ve bize benzer iklim özellikleri olarak gösterilebilir.

    malta vatandaşlığı temel olarak 3 farklı şekilde elde edilir;

    • ulusal kalkına fonuna yapılacak geri dönüşümsüz 650.000€'luk bir yardım

    • 350.000€'luk bir evrak satın alma ya da min. 16.000€'luk 5 yıl süreli bir kira kontratı yaparak

    • 5 yıl korumalı ve 150.00€ değerindeki devlet destekli bir fona yatırım yaparak

    peki tüm bunları yapmak için nedenler neler?

    ilk olarak malta vatandaşlığı nesilden nesile geçen bir vatandaşlık türüdür. yani çocuklarınız, cocuklarınızın cocukları, onların cocukları da malta vatandaşlığı hakkında yararlanabilir. bu kural 2014 yılında avrupa birliği tarafından onaylanan kanunla yasal hükmüne de kavuşmuştur.

    ayrıca başvuru sahibi (ve isterse elbette ki ailesi) bütün schengen bölgesi ülkelerinde ikamet statüsü kazanır. bunun yanında abd, ingiltere, kanada ve schengen ülkeleri dahil 166 ülkeye vizesiz seyahat hakkı kazanır. başvuru tarihinden itibaren 1 yıl içinde vatandaşlık prosedürü tamamlanır ve en önemlisi de elbette ki vergi avantajlarından yararlanır başvuru sahibi. çünkü malta, vatandaşlarının yurtdışındaki yatırım ve kazançlarından vergi istemez. sadece malta içindeki yatırımlarında vergilendirme yapar ve bu da malta'yı çekici kılan en büyük özelliklerden biridir.

    başvuru süreci ilgii sözleşmenin imzalanması ile başlar ve 1 ay gibi kısa bir sürede oturum kartları temin edilir. ardından idari süreç biter ve başvuru sahibi pasaportunu almaya hak kazanır.

    türkiye'den bilinen bir çok kişi yakınlığı ve sağladığı imkanlarla malta vatandaşlığını almış ve almaya devam etmektedir.


  • Merhaba arkadaşlar yurt dışına gitmek istiyorum en kolay vatandaşlık hangi ülke veriyor? süreli vize değil


  • @Mustafa-Çınar-0 Almanya. Oturum aldıktan sonra C1 dil seviyesi yaparsan 3 yılda vatandaşlık alabiliyorsun. Yapamazsan 5 yılda B1 yapman lazım.


  • Bütün varlıklı insanların, bizi yöneten siyasilerin çoğunun, onların eşleri ve çocuklarının hepsinin cebinde 2.bir pasaport ya da oturum izni var, hatta ve hatta yabancı ülke vatandaşı bakanlarımız var. Kınamıyorum, dünya böyle artık, benim de durumum elverse hemen bütün aileme kendimce en mantıklı ülkeden pasaport ya da oturum alırım. Ama şimdi gidip te bizim pasaportumuzdan daha değersiz ( vize kolaylığı bakımından) bir pasaport neden alayım( İran,Suriye bu ülkelerden daha iyi denmiş).
    Sn. @gucarslan'ın listelediği ülkelerin başlıkta belirtildiği gibi vize ve vergi kolaylığı var. Onlar da dünyanın en güçlü pasaportları değil belki ama en azından şengen ülkelerine , İskandinav ülkelerine, İsviçre'ye bazıları ek olarak İngiltere'ye vizesiz gidebiliyorlar. Amerika ve Kanada 'ya da bizden daha kolay vize alıyorlardır. Onların yaptığını ülke olarak biz de yapıyoruz, vatandaşlık satıyoruz.

    Ayrıca yurt dışına göç için çabalayan insanlarımızın çoğunun öncelikli hedeflerinden birisi de gittiği ülkenin pasaportuna sahip olmak.

    Pasaport sıralaması linkini de ekliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum