Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• @MySea benim camlar da kolla aciliyor 🙂 motor icin chip var ama ECU da

• @Redbeard cevabı buraya yazayım dd ve ue yapıyordum ama bıraktım o işleri aracı alırken sabit bir iş buldum, 2024 honda accord hybrid sport aldım bir üst paketi o an yoktu üst paketi de öneririm herkese hybrid sport L diye geçiyor, peşin 2k dolar verdim cash alsaydım araç direkt 32k dolara gelcekti pazarlık yaptım 1k dolar indirdiler geri ödeme toplam 52k dolar, faiz 17.9 bu oran cok yuksek şimdi bunu dusurcem onun için sabit bir işte 3 ay geçtikten sonra bankam yapılandırma sözü verdi bana, sigorta yeni arabada yuksek cıkıyor 200 oduyorum aylık full, birde yenı arabanın ruhsatı da yuksek ilk seneler 600 den baslıyor aldıgınız aya gore değişiyor benım dogum gunume 6 ay vardı aldıgımda o yuzden bu sene 300 odedim. büyük ihtimal yapılandırma sonrası aylık 450-500 e iner ödemeler 72 ay ama ben 6 sene de değil 2-3 sene içinde bitiririm borcunu ne kadar cok ödersen faizden kurtulursun.

• @baran-bozdogan Zaman ayırıp yanıtladığınız için çok teşekkürler... Allah kaza bela göstermesin... Umarım gelecekte re-finansman yaparsınız ve faiz oranını düşürürsünüz. Eğer onu da yaparsanız yazarsanız süper olur... Syg.

• Credit score olmadan kredili araba alınır mı?

Yüzde kaç faiz olur örnek verebilir misiniz. Örneğin 15.000 $ araba 18.000$ gelir gibi.

• @emirhankd Alınır ama önden peşin miktarını fazla isterler, peşin ne kadar vereceksiniz o da önemli ama faiz yüksek cıkıyor her türlü benim kredi skorum 730 du gayet iyiydi ona ragmen sabit w2 işi istediklerinden ve kredi geçmişim az oldugundan yüksek faiz cıktı. Şimdi sabit iş buldum 3 aylık maaşı gösteriip bankadan yapılandırma yapıcam.

• @emirhankd, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Credit score olmadan kredili araba alınır mı?

Yüzde kaç faiz olur örnek verebilir misiniz. Örneğin 15.000 $ araba 18.000$ gelir gibi.

Sadece kredi skoru degil ama duzenli aylik bir gelir de onemli bir faktor. Dealer'dan arac alirken, hem kredi skor check yaparlar hemde aylik gelir ve is bilgisini yani gelirin kaynagini sorarlar.

• @MySea özellikle o iş 1099 olmasın orada sıkıntı cıkıyor hep.

• merhabalar herkese.... Florida Miami'ye taşınmayı planlıyorum. vizemi alabilirsem tabi 🙂 bana önerebileceğiniz dealer'lar var mı ? güvenilir... bildiğiniz...

• @baran-bozdogan Başlangıçta araba almak çok zor olacak gibi ozaman.

• @emirhankd Sıfır araba zor evet

• ⭐⭐

@emirhankd temiz Camry alip gecin nakit ile.

• @charon Camry fiyatlarına bakıyorum ikinci el 2008-2015 model arasına baktım ortalama fiyat 9 bin 10bin civarında gözüküyor. Galerilerden taksitli alma şansım var mı?

• ⭐⭐

@emirhankd 2011 camry's 7500e aldim subatta.
    Daha eski modellere bakin.
    Arabadan az buz anliyorsaniz Facebook marketplace'e bakabilirsiniz.

• @charon facebookta nasıl bulacağımı pek bilmiyorum edmunds.comdan bakıyordum ben.

• Bu arada down payment verirken kredi kartından da verebilirsiniz, ben öyle yaptım.

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zorlu bir araç alma serüvenini tamamlamış bulunuyoruz başımızdan geçenleri fazla sıkmadan detaylarıda atlamadan sizlere aktarmaya çalışacağım. Öncelikle almak istediğimiz araca karar verdik kafamızın çok karışmaması için masaya oturmadan önce eşimle araştırıp Toyota Corolla Cross almaya karar verdik. İkinci el işine girmek istemedik çünkü ikimizde araçlarla pek içli dışlı değiliz bu yüzden bize sorun çıkartacak bir ikinci el araç yerine sıfır olarak almaya ayarladık planımızı. Daha sonra etrafımızdaki toyota bayilerinin sitesinden biraz fiyat araştırmasına girdik bu esnada TrueCar uygulamasını keşfettim forumdaki başlıktan ve oradan istediğimiz araç için talep oluşturup etraftaki dealerlardan teklif almaya başladık. Siz talebi oluşturduktan sonra size otomatik mail atıp ellerindeki araçlarla ilgili bilgileri ve sundukları indirimleride belirtiyorlar. Bu esnada facebooktaki amerikadaki yaşayan türkler grubunda buradaki dealerların birinde bir Türk çalışanın olduğunu gördüm ve ilk önce onun yanına gittik fakat inventoryde istediğimiz araç yoktu ay sonunda gelecekti onun için fiyat konuşamadık bize lease ile finance farkından vs bahsetti leasein daha iyi bir seçenek olabildiğini anlattı ve araç geldikten sonra fiyat konusunda konuşabileceğimizi söyledi. Aynı akşam truecar uygulamasından gelen tekliflere bakınca daha yakınımızdaki bir dealerda inventory olduğunu gördük ve teklifte dealer markup fiyatının uygulanmayacağı ve msrp üstünden ekstra 1500$ indirim teklifi vardı. Sabah bu dealera gittik araçları gördük bize teklifi sunduğu araç ellerinde yoktu gelecekti ama aynı teklifi ellerinde bulunan araca uygulayacaklarını söylediler kağıt üstünde 35bin küsürde gözüken aracı 29bin küsürlerde bize sundular. Öncelikle lease için konuştuk ve fiyat aldık. 5bin down payment vereceğimizi söyledik lease için bize çıkarttıkları fiyat 36ay boyunca 450$ civarı birşeydi 36 ay sonunda 16bin küsür ödeme yapmış olacaktık ve bu süreç sonunda aracı almak istersek 19bin daha ödememiz gerekecekti. Bu noktada lease konusu çok aklımıza yatmadı finance ile daha mantıklıya gelecekmiş gibi hissettik ve birde finance için teklif almak istedik. Bu aşamada satıcı bize kredi geçmişi durumumuzu sordu 1 senedir burdayız kredi puanımız experianda eşimin 740, benim ise 708 seviyesindeydi ama eşimin hiç kredi kullanımı yok kartlar dışında, benimde sadece 1-2 adet affirm üzerinden ufak personal loanım mevcut ikimizde düzenli bir işte çalışıyoruz bir senedir. Çok umudu olmadığını ama yinede deneyebileceklerini ve şansı arttırmak için ikimizden ortak başvuru yapacağını söyledi ve kabul ettik. Bize aklımızdaki faiz oranını sordu bu kısımda hata yapıp çok düşük beklemediğimi 7-8 civarında olabileceğini tahmin ettiğimi söyledi. İçeri gidip 5dakika sonra beklediğim iyi bir oran çıktı diyerek 7.99 faiz oranıyla sonuç alabildiklerini söyledi beklediğim faiz oranı olduğu için bu noktada koz onların elindeydi daha aşağı çekme pazarlığını kaptırmış oldum. Bize iki seçenek sundu biri normal 3yıl warranty ile aylık 600$ civarı bir ödemeye geliyordu 60 ay için, diğeri ise uzatılmış 7 yol warranty ile 660-670$ civarına geliyordu biz 3 yıllık warrantynin yeteceğini söyledik, sigortamızı sordu aracı dealerdan çıkartabilmek için sigorta olması gerektiğini söylediler bizde aracı alsak ama 1-2 gün burda tutsak olur mu diye sorduk fakat bunu yapamadıklarını ve dışarıdan sigorta işlemlerinin tamamlanmasının bir kaç haftayı bulabildiğini söylediönümüze çözüm olarak kendilerinin 1 aylık bir sigortasının mevcut olduğunu dilersek bunu kullanabileceğimizi söylediler fiyatı 400$ zaman sorunumuzda olduğu için o an bunu araştırmaya çok vaktim olmadı kabul ettik ve satış işlemine geçtik. Satış birimine yönlendirince buradaki çalışan bize tekrar 7 yıl warrantyi satmaya çalıştı bizde bu noktada zaten aylık bütçemizin biraz üstünde olduğumuzu belirttik bu yüzden almayacağımızı söyledik böyle olunca bize tekrar bir teklif sundu bu warrantyi 10yıla çıkarıp aylık ödeme farkını 30$ seviyesine çekti miktar düşünce kabul etmeye karar verdik ve işlemi tamamladık. Evrak işlemlerini tamamladık bu esnada araç aynı gün sabah onlara transfer olduğu için inspection ve temizlik işlerini yaptılar ve deposunu doldurup bize teslim ettiler. Şu anda dışarıdan insurance firmalarını araştırıyorum geico, mercury vs gibi şirketlerde genelde bizim için 600$ civarında aylık ödeme çıkıyor şu an bulduğum en uygun olanı Teslanın insurance şirketi. Eğer evrak işlemleride uzun sürmüyorsa erkenden başlatıp dealerın bize sattığı sigortayı iade etmeyi düşünüyorum çünkü dealerın yaptığı 400$ insurance için kapsam miktarları düşük geldi.

Bu bölümde gözüme çarpan, dikkat edilmesi gereken noktalar;
    -birden fazla dealerla görüşün teklif alın
    -ellerinde inventory çok olmadığı için tok satıcı gibi davranmaya çalışıyorlar ama yinede alıcı taraf olarak sizde pazarlık yapmaktan çekinmeyin
    -truecar uygulamasından kesinlikle teklif alın orada sözle yapabileceğiniz pazarlığı direk uygulama üstünden size sunuyorlar siz artık orada konuşarak biraz daha fazlasını elde edebilirsiniz
    -mümkünse aracı almaya kararlıysanız dealera onun için gidiyorsanız dışarıdan sigortanızı yaptırın onların sigortasına mecbur kalmayın
    -sizden beklentiniz olan faiz oranını sorarlarsa aklınızdakinden bir kaç puan düşüğünü söyleyin verdikleri puan üzerinden belki pazarlık etme şansınız olabilir bu noktada

Çok güzel püf noktaları var yazınızda çok teşekkürler 🙂 Truecar ayrıntısı harika olmuş şimdi bi göz attım sitesine 🙂

• Arkadaşlar,Abiler

Araç bilgim yok denecek kadar az,İlk ehliyetimi yeni aldım araçta ilk olacak başlangıç arabası olarak Facebook MarketPlaceden $1500-$2.500 arasında araç bakıyorum.Nelere dikkat etmeliyim,A-B noktası götürsün yeter.Honda civic 2000-2005 arasında bu fiyatlara görüyorum.

• @Emir-1 yağ yakmadıgına emin oldugun bir arac al ikinci olarak altına falan baktırt çürüme olmasın pas olmasın

• ⭐⭐

@Emir-1 1500-2500 arası düzgün araç bulamazsınız.
    Honda civic, toyota camry düzgündür. 5bin civarina bütçeyi çıkarın derim.

o fiyatlar arasında israr ediyorsanız ve arabadan anlamıyorsanız, arabayi almadan önce teknisyene götürün.

• This post is deleted!

Benzer Başlıklar

• 8
  • 11
  • 4
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166

50.5k
Users

4.8k
Topics

473.3k

| | | |