DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• @Irmak-Deli Sigorta full coverage yaptirmak her zaman icin iyidir. Liability sigortaya gore dogal olarak daha pahalidir ama bir kaza sonrasi isinize en cok o yarayacaktir.

Taksit ve sigorta odemeleriniz olacak. Birde eyaletine gore inspection ve registration yenileme. Bazi eyaletlerde yillik, bazilarinda 2 yillik olabiliyor.

• @MySea Merhabalar aracı taksitle alacağım için yüksek sigorta olur mu orneğin 13k araba için 5k down payment ile ne kadar sigorta çıkar

• ⭐⭐⭐

@Irmak-Deli sigorta ücretlerini etkileyen bir çok etken var. Yaşadığınız yer, arabanın değeri, ehliyet geçmişiniz vs gibi. Onun için tahmin yürütmek zor. Ancak şunu unutmayın bazı eyaletlerde arabayı alabilmeniz için önce sigortayı almanız lazım Sigorta olmadan dealer aracı çıkartmanıza izin vermiyebilir eğer öyle bir kural varsa

• Merhabalar, San Francisco da yaşıyorum, araba bakmaya gittim ve orda aylık ödeme olarak kağıtta 320 dolar yazıyordu en düşük kredi skoruna göre. Fakat arabayı taksitle almak istediğimde ödeme kalemlerini Örnek olarak yazabilirmisiniz. Mesla Araç taksit, Sigorta, ve başka ödeyeceğim aylık ücret var mı kasko iye duydum taksitli alınca mecburen kasko yapıyorlarmış ve aylık kasko sigorta hariç 650 dolara kadar çıkabiliyormuş

• ⭐⭐⭐

@Irmak-Deli profilimden girip bakarsanız bir kaç ay önce aldığımız araba deneyimini ve sigorta deneyimini paylaştım san francisco için. Bence sorularınızın cevabını bulacaksınızdır deneyimimde

Bulamadıysanız diye linklerini bırakıyorum San Franciscoda araç alma

San Franciscoda araç sigortası

• Merhaba Arkadaslar, Abd de daha cok yeniyim 6 aylik full covarage sigorta yaptirdim. Birden fazla yerden teklif aldim 162 ile 103 dolar arasi degisiyordu. Bende tabii ki 103 dolarligi sectim. sigorta sirketi progresivve.

• @Not_Born_Yesterday 2000 yilinda geldigimde 400 dolar taksitle 60 ay odemeli bir pick up`u 0 faiz ile 24000 dolara almistim hala biniyorum....

• @ismailayaz Hocam o guzel yillar ve kalite bir daha geriye gelmeyecek. Arabalara elektronik, chip chop chup geldi, mertlik ve kalite bozuldu 😁😁

Almanya'dayken 4 yil boyunca 1989 model BMW kullandim. Camlar manueldi, cevirmeli. Sunroof manueldi, cevirmeli. AC yoktu ama ACS vardi, yani Ac Cami Serinle 🤣🤣 Hic sorunsuz kullandim, yag degisimi haric tamirci gormedik. Simdiki BMW lerde yilda en az bir kere tamircidesiniz. Ozellikle araba 5. yilini gectikten sonra...

BMW-1989.jpg

• @MySea araba harikaymis , 3.20 miydi? Bende E30 - 36 ve 46 kasaya bayiliyorum Amerikada temizini bulursam almak istiyorum. Almanyada nerdeydiniz?

• @dkagan55 103 dolar aylık herhalde ?

• @AE123 320i idi. Mannheim'daydik.

• @ismailayaz, bugun ayni kalitedeki arabalari 0 down payment ile 0 faizle verseler tabi de...
    Ne oyle araba kaldi ne de oyle alisveris. Almanlar da akillandi eskitme muhendisligi ile araclari/makineleri yillara sari eskitiyorlar ve artik bu araclar oyle yagini suyunu koy gider mantigi ile gitmiyor. Parcadan da kazanmak istiyorlar, servisten de, opsiyonal garantiden de...

• Selamlar,

Bir aksilik olmazsa Amerikaya gider gitmez iş konularını oturtana kadar delivery yapmayı düşünüyorum. Hangi aracı tercih etmeliyim? Credit Score'um olmadığından dolayı taksit ile araç alabilir miyim? Ortalama ne kadar down payment öderim? bu konularda bilgisi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler 🙂

• @Yamtar evet aylik.

• @Not_Born_Yesterday, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

@ismailayaz, bugun ayni kalitedeki arabalari 0 down payment ile 0 faizle verseler tabi de...
    Ne oyle araba kaldi ne de oyle alisveris. Almanlar da akillandi eskitme muhendisligi ile araclari/makineleri yillara sari eskitiyorlar ve artik bu araclar oyle yagini suyunu koy gider mantigi ile gitmiyor. Parcadan da kazanmak istiyorlar, servisten de, opsiyonal garantiden de...

Hocam, Nissan Rogue dusunurseniz, kredi skorunuz iyiyse, 0 downpayment ve 0% faiz ile 36 aylik odeme ile sifir alabilirsiniz. Nissan bayiisinden tabii ki.

• @MySea, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

@AE123 320i idi. Mannheim'daydik.

Araba harika gozukuyor eminim su an bile cok keyif verecektir, Amerikada temizini bulsam almak isterim ama E30 kasalar icin Amerikadaki modellerde bir takim gorsel kozmetik farkliliklari var Euro versiyonlara gore.

Basligin konusu farkli ama kisaca Almanya - Amerika kiyaslamasi yapsaniz neler arti eksi oldu sizin gozunuzde iki ulke acisindan?

• @MySea, sağolun hocam.
    Benim burada dikkat çekmek istediğim şu aslında;
    Diyelim ki hesabınızda $50K var ve başka hiç bir varlığınız yok. Bu durumda sahip olduğunuz equity=personal worth oluyor ve o da $50K.
    Bir bayiye gittiniz ve $36K msrp si olan nissan rogue u peşin ve boş paket alacağım dediniz.
    Teksas’ta bunu yaparsanız, %7.25 sales tax ve doc+dealer fee ler ile ~$3.5K para vereceksiniz. Elinizdeki para kalır $10.5K.
    Arabanızın değeri siz imzayı attığınız anda en az $1K değer kaybeder çünkü artık siz satmak istediğinizde ödeme seçeneği olarak alıcıya sadece cash-only sunuyorsunuz. Müşteri kitleniz bu ülkede çok azaldı.
    Daha dealershipten çıkmadan $10.5K+$(36-1)K=$45.5K yani $4500 lık bir equity kaybınız (personal worth düşüşünüz) oldu. Anlık bir kayıp.
    Sıfır araba tabiki alınabilir, sadece mantıklı ise; 0 down 0apr vb.

• @Not_Born_Yesterday Ve tabii ki alip hemen satmayacaksaniz. Sifir araba alinca, bence en az 3-4 yil kullanmak daha mantikli.

• @AE123

Bana gore, ABD ekonomi, imkanlar ve firsatlar acisindan cok daha iyi.

Almanya toprak ve nufus orani bakimindan cok kalabalik. Sinirlar yok, o yuzden cok yabanci var. Gerci ABD'nin de guney siniri son 4 yildir acik 🙂

Almanya da halk cok irkci ve milliyetci, ve bunu da yabancilara karsi acikca belli ediyorlar. Siz bakmayin oradaki gurbetcilerin havalarina, ben ikinci sinifa konulduklarina orada cok sahit oldum. ABD'dede oradaki kadar cok olmasa da bazen irkcilik var ama gizliden 🙂

Gezip tozma, eglence acisindan bence Almanya daha iyiydi. Yeme icme acisindan ABD daha iyi.

Evler ABD de daha buyuk ve genis. Almanya da odalar, mutfak alani falan cok daha kucuk. Ustelik kiralar cok daha pahaliydi. Ucretler de daha dusuktu biz oradayken.

Ve tabii ki Almanya'da arabasiz rahat rahat yasayabilirsiniz, toplu tasima cok gelismis ve cok kullaniliyor. ABD de arabasiz yasayamazsiniz, NYC haric.

Almanya'da Turkler cok oldugu icin sokakta yabancilik cekmezsiniz. Heryerde mutlaka Turk'e rastlarsiniz. Yine her turlu Turk urunune aninda ulasabilirsiniz. Turk market, restaurant, isyerleri heryerde.

Biz Almanya'da 4 yil hic Almanca ogrenmeden rahat rahat yasadik. Inglizce ve Turkce ile herseyi hallettik. Zaten Amerikalilarla beraber calistik ve yasadik. O yuzden, Almancaya ihtiyac duymadik. ABD'de Ingilizcesiz olmaz! 🙂

Simdilik aklima gelenler bunlar.

• @MySea, kesinlikle.
    Yukarıda bahsedilen gibi alınca (iyi çıkarsa ve giderse) gittiği yere kadar (20-25 yıl) kullanmak kaybı en aza indirmenin en iyi yolu.
    Sıfır alıp 1-2 yıl içinde satmak da para kaybetmenin en güzel yolu olur. Hele bir de >%5 APR ile alırsanız 🙂 mis gibi finansal kayıp vakası olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

48

46.7k
Users

4.6k
Topics

458.0k

| | | |