Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror bahsettiğiniz gibi aralarda parttime çalışma işten atılma vs durumum olmadı. Pandemiden dolayı işsiz kaldım ve işsizlik durumum devam ederken böyle bir durum yaşadım.


  • @esmadeniz TX'da epostalara gec de olsa donuyorlar. Sizin durumunuzda -teorik olarak- o haftalarin parasini sonradan da olsa almaniz gerekiyor. Ancak federal odemeler state odemesine bagli, bir sebeple state geri donuk vermezse federal de gidiyor. Umarim kisa surede alirsiniz.


  • @crazycells Merhaba Virginiadan Houstona taşındım.Adresimi değiştirirsem işsizlik ödenek tutarının değişmesi veya kesilmesi durumu var mıdır?😩

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Basak, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells Merhaba Virginiadan Houstona taşındım.Adresimi değiştirirsem işsizlik ödenek tutarının değişmesi veya kesilmesi durumu var mıdır?😩

    Maalesef net cevabi bilmiyorum, daha once benzer durumda olup deneyimlerini aktaranlar vardi sanirim, onceki sayfalari incelediniz mi? Su an en net bilgiyi Texas eyalet hukumetinin "Department of Labor"indan alabilirsiniz diye dusunuyorum.

    Tutarlarda degisiklikler olabilir, cunku issizlik maaslari eyalet hukumetleri tarafindan yonetilen bir surec, federal bir sistem degil.


  • 2020 Kasım ayında giriş yaptım ve bugüne kadar çalıştım. Delivery olarak çalıştım. Ben bu durumda eylüle kadar hak ediyor muyum ? Ortalama ne kadar veriliyor ? Uber tarafından bir hak vs oluyor mu ? Yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @M-Emir, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    2020 Kasım ayında giriş yaptım ve bugüne kadar çalıştım. Delivery olarak çalıştım. Ben bu durumda eylüle kadar hak ediyor muyum ? Ortalama ne kadar veriliyor ? Uber tarafından bir hak vs oluyor mu ? Yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim

    issiz mi kaldiniz? yoksa hasta mi oldunuz? sorunuzu tam anlayamadim... issizlik maasini eyalet devleti veriyor, sirketlerle direkt bir ilgisi yok.

    ulkenin geri kalanini cok iyi bilmiyorum ama New York'ta her sey normale donmeye basladi... restoranlar %100 kapasite ile calisiyorlar ve fully vaccinated kisiler pek cok yerde maskesiz gezebiliyorlar.


  • Covid issizlik maasini sona erdiren eyaletler cogalmaya basladi. 25 eyalet bu yaz degisik zamanlarda covid issizlik maasini vermeyi birakiyor.


  • Issizlik maasinin Federal kismini iptal edecekler ama zaten normalde maks 26 hafta maas veriliyordu (uzatilmisti) asil onu durduruyorlar. Boylece disaster nedeniyle verilen maaslarin tamami bu eyaletlerde duracak. Yahoo Finance daki bir haberde Federalden local ekonomiye dogru olan bu para akisinin bir anda kesilmesi karsiliginda gerceklesemeyecek reel uretim nedeniyle local ekonomilerin zarara ugrayacagini yaziyordu (yaklasik 12.2B$). GIG isleri haric hala eski is olanaklari geri gelmis degil. TX standart sebeplerle (disaster nedeniyle degil) issiz kalanlarin haftalik 125$ civari min issizlik maasi almaya devam edebilecegini duyurdu. Halkin %50 kadari en az 1 asi olmus. Sonuclari piyasalar acilinca hep birlikte gorecegiz.


  • @caglaror @crazycells merhaba Virginiada issizlik maasindan yararlanmak icin her hafta iki is basvurusu yapilmasi gerek dendi.Is basvurusu yapiyorum fakat gov2go hesabima is basvurusu yaptigimi bildirecegim bir claim gelmiyor.3-4 haftadir issizlik maasi yatmadi.Bilginiz var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Basak, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @caglaror @crazycells merhaba Virginiada issizlik maasindan yararlanmak icin her hafta iki is basvurusu yapilmasi gerek dendi.Is basvurusu yapiyorum fakat gov2go hesabima is basvurusu yaptigimi bildirecegim bir claim gelmiyor.3-4 haftadir issizlik maasi yatmadi.Bilginiz var mi?

    maalesef ben de net bilmiyorum, forumdan bilen cikmazsa reddit'e bakarim bilgi var mi diye...


  • @Basak TX da Texas Work Comission var ve tum is basvurularini kendi uzerinden yaptirtiyor. Ayni kurum Fedaral+State issizlik maaslarini da oduyor. Ilk once burada da duyurdular, 2 haftada simdi hatirlamadigim sayida basvuruyu gormek istediklerini belirttiler. Ama sonra hizli bir sekilde geri cektiler ve basvuru gerekmiyor dediler. 2 haftada bir issizlik maasini talep ettigimiz bir form var. O formu dolduruken seceneklerden birisi "gecen 2 hafta icinde kac ise basvurdunuz", digeri de "hic is teklifini geri cevirdiniz mi?"seklinde.
    Zorunluluk kalktigi icin doldurmak zorunda kalmadim bu nedenle baskaca detay istenen basamak var mi bilmiyorum. Ama TR deki isci bulma kurumu gibi olan parcasiyla da ortak calistiklarindan kendi kayitlarindan gorebildiklerini dusunuyorum. Eger diger eyaletlerde iki ayri kurum ise bir belge ile ayrica is basvurusu kanitlamak gerekebilir. Ayni eyaletten tecrubeli birisi varsa yardimci olabilir. TX da durum boyle.


  • New york da baş vurdum mail mesaj geldi her pazar işsiz olduğumu beyan ediyorum ama hala ücret hesabına yaymadı . Böyle sorun yaşayan var mı ne kadar sürede ödemeye başlıyorlar ?


  • Merhaba @crazycells
    Ben, 2 sene calistim.
    Sirket kapandi hepimiz cikartildik
    Issizlik maasina basvurdum. Tryeye gidecegim. Trdeyken abd de yasayan kuzenim benim yerime issizlik maasimi almam icin her hafta mail atacak. Ben, turkiyede sigortali calisirsam. Abddeki issizlik maasim kesilir mi?
    Simdiden tesekkürler


  • @ozgem Ulke disina ciktiginiz andan itibaren tekrar geriye donunceye kadar issizlik maasinizin dondurulmasi gerekir. Issizlik maasi alirken fiili olarak is ariyor olmaniz gerekiyor ve ayni zamanda size bir is teklifi gelirse, hemen baslayabilmelisiniz.

    Kuzeninizin sizin adiniza online bildirim yapmasi hem yasal degil hemde etik degil!!


  • @caglaror ben size DM atabilir miyim? Bir sorum olacak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum