Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist Statüsü uzatma başvurusundan sonra cevabı beklemeden Türkiye'ye gidip geri dönmek


  • Herkese Merhaba.

    Forumda yeniyim. Benimde sormak istediğim bir şey var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Florida'ya 15 şubat 2020'de geldim. İş için.
    Şu an Türkiye'ye gidip ailemi görüp 1 ay sonra geri dönmek istiyorum. 1 ay sonra tekrar girdiğimde kapıda ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim acaba? Girememe, ya da alınmama gibi durumlar olur mu? Fakat baktığınız zaman uzatma talebimi yasal süreler içinde yaptım, "Talebinizi Aldık" mektubunu da teslim aldım fakat ve cevabını beklemeden ülkeme dönüp 1 ay sonra yeniden gelmek istiyorum.

    Not: Haziran-Temmuz ayında burada Covid geçirdim. Şu an iyiyim.

    Şimdiden herkese teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Akin-Kececi, içinde söyledi: Turist Vizesi Uzatmamı Süresinde Verdim Fakat Cevabı Beklemeden 1 AY Türkiye'ye Gidip Geri Dönmek İstiyorum.

    Herkese Merhaba.

    Forumda yeniyim. Benimde sormak istediğim bir şey var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Florida'ya 15 şubat 2020'de geldim. İş için. Maaşımı Türkiye'den alıyorum. Burada bir işte çalışmıyorum. Mali Müşavirim ve burada bulunan şirketimizin denetimi için geldim. Korona çıkınca E-1 vize başvurumu henüz yapamadık konsolosluklar nedeniyle. Son oturum tarihim 15 Ağustostu fakat avukatım içeri 7 ağustosta uzatma talebini verdi ve şu an uzatma talebinin "Alındı" yazısı kaldığım eve posta olarak gönderildi. Fakat henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap henüz gönderilmedi.

    Şu an Türkiye'ye gidip ailemi görüp 1 ay sonra geri dönmek istiyorum. 1 ay sonra tekrar girdiğimde kapıda ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim acaba? Girememe, ya da alınmama gibi korkularım var. Fakat baktığınız zaman uzatma talebimi yasal süreler içinde yaptım, "Talebinizi Aldık" mektubunu da teslim aldım fakat ve cevabını beklemeden ülkeme dönüp 1 ay sonra yeniden gelmek istiyorum. Bu şekilde bakıldığı zaman illegal bir durum yok. Fakat endişelerim var geri neden döndün, Turist isen eşin neden Türkiye'de vs...

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.

    Not: Haziran-Temmuz ayında burada Covid geçirdim. Şu an çok şükür iyiyim.

    Şimdiden herkese teşekkürler.

    Oncelikle gecmis olsun... Iyi olmaniza sevindik 🙂 👍

    ABD'ye yeniden girebilmek icin vizeye ihtiyaciniz var. Ne amacla turist vizesini uzattiginizi bilmiyorum ama o basvuru ABD'ye tekrar giris icin bir sey ifade etmeyecek, daha dogrusu olumludan ziyade olumsuz etki etme ihtimali yuksek... Basvuruda hangi tarihe kadar ABD'de kalacaginizi soylemistiniz?

    Eger gecerli bir turist vizeniz varsa, ABD'ye yeniden girme ihtimaliniz var ama bu durumda CBP gorevlisi sizin ABD'ye giris amacinizin ne oldugunu ve bunun turist statusune uyup uymadigini degerlendirecek. Eger bu surecte supheli bir durum gorurse, ya da ABD'de yeterince uzun kaldiginizi dusunurse girmenize izin vermeyebilirler.

    Siz su an sanki asil yasadiginiz yer ABD'ymis ama arada Turkiye'yi seyahat ediyormus gibi dusunuyorsunuz, oysaki turist vizesinde bunun tam tersi olmasi gerekiyor. Turist statusu ABD'de kisitli bir sure kalacaklar icin veriliyor. Su basliktaki bilgiler de isinize yarayacak:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/176/b1-b2-turist-vizesi-i̇le-amerikada-uzun-süre-kalabilmek


  • @Akin-Kececi merhaba durumunuzu merak ettim. Türkiye ye gelip tekrar Giriş yapabildiniz mi?


  • Merhaba arkadaşlar ben 6 buçuk aydır Amerikadayım ve kalış süresi uzatma talebinde bulundum. Şuan herhangi bir cevap gelmedi 1 ay sonra ABD'den çıkış yapsam benim için herhangi bir sorun olur mu yada 1 veya 2 sene sonra tekrar giriş yapmak istediğimde sorun yaşar mıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim


  • @Mücahit-Demirkoparan Merhaba, EOS yaptıktan sonra tekrar giriş yaptığınızda problem çıkardılar mı? Aynı aşamaları bizde yapmayı düşünüyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mücahit-Demirkoparan, içinde söyledi: Turist Vizesi Uzatmamı Süresinde Verdim Fakat Cevabı Beklemeden 1 AY Türkiye'ye Gidip Geri Dönmek İstiyorum.

    Merhaba arkadaşlar ben 6 buçuk aydır Amerikadayım ve kalış süresi uzatma talebinde bulundum. Şuan herhangi bir cevap gelmedi 1 ay sonra ABD'den çıkış yapsam benim için herhangi bir sorun olur mu yada 1 veya 2 sene sonra tekrar giriş yapmak istediğimde sorun yaşar mıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim

    Basvurunuzda belirttiginiz tarihte mi cikis yaptiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MuratErgur, içinde söyledi: Turist Vizesi Uzatmamı Süresinde Verdim Fakat Cevabı Beklemeden 1 AY Türkiye'ye Gidip Geri Dönmek İstiyorum.

    @Mücahit-Demirkoparan Merhaba, EOS yaptıktan sonra tekrar giriş yaptığınızda problem çıkardılar mı? Aynı aşamaları bizde yapmayı düşünüyoruz.

    Bu basvurularin zaten onaylanmasi aylar suruyor, o nedenle eger belirttiginiz tarihte cikarsaniz bir problem yasamazsiniz. Zaten cogunlukla ABD'den ciktiginizi gordukleri icin basvurunuz onaylaniyor.


  • @crazycells tekrardan Amerika’ya gittiniz mi bu süreçler sonrasında ?
    Amerikada EOC yaptıktan sonra tekrar Amerika girişinde problem oldu mu? Bunu merak ediyorum aslında

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MuratErgur, içinde söyledi: Turist Vizesi Uzatmamı Süresinde Verdim Fakat Cevabı Beklemeden 1 AY Türkiye'ye Gidip Geri Dönmek İstiyorum.

    @crazycells tekrardan Amerika’ya gittiniz mi bu süreçler sonrasında ?
    Amerikada EOC yaptıktan sonra tekrar Amerika girişinde problem oldu mu? Bunu merak ediyorum aslında

    Eger basvuru zamani verdiginiz tarihleri gecirmediyseniz ve ABD icinde cok asiri uzun kalmadiysaniz, yeniden ABD'ye giris yapabilirsiniz. Ama ABD'ye donusunuzu cok hizli yaparsaniz ve bu girisinizin nedenini iyi aciklayamazsaniz, girisinize izin vermeyeceklerdir.


  • Merhaba, lütfen bilgisi ve deneyimi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.Ben geçtiğimiz mart ayında ilk girişimi new york'tan yaptım ve 6. ayımın bitmesine 1 ay kala uzatma işlemini yaptım. Ancak uzatmanın 4 gününü kullandım yani totalde 6 ay 4 gün kaldım.Eylül 6'de ny'den çıkış yaptım ancak tekrar gitmek istiyorum sizde ocak gibi gitsem sorun olur mu ? bir de 2. kerer uzatma yapılabiliniyor mu ? şimdiden teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 16
  • 34
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum