Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?


  • @HockeyUmpire2 merhaba bende İngilizce işletme bölümünden mezunuyum , pedagojik formasyon aldim ve Türkiye deyim suan , burda ogrendim ki TESOL Sertifikası alarak ingilizce öğretmenlik yapabiliyorum ozel kurumlarda. Ama TESOL Amerika ve İngiltere disinda diger ülkelerde geçiyor. Amerika da geçmediğinden oraya gelip ESL (english as a second language teacher) ingilizce öğretmeni olarak caliasamiyorum . ama gordum ki sizin TeXes diye belirttiğiniz bir sitede öğretmenlik mezunu olmayanlar bile yapabiliyor demissiniz. Baktim orda da ESL öğretmenliği var yani bende katılabiliyor muyum bu programa? Bilginiz var mi ? Tesekkurler.

  • ⭐⭐

    @İpek-Erdur inanin hic bilgim yok ama bilgisi olan yardimci olur umarim. Iyi sanslar


  • merhaba, turkiyeden isletme diplomam var , burada derslerimi saydirip denklik almak istedim bir de amerika diplomam olsun diye fakat universiteyi aradigim zaman universite diplomam oldugu icin ikinci bir diploma alamayacagimi soylediler.Sadece gereklilikleri yerine getirmek sarti ile yuksek lisans yapabilecegimi vurguladilar.Bu konuyla alakali lutfen bilgilerinizi paylasir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Basak, içinde söyledi: türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?

    merhaba, turkiyeden isletme diplomam var , burada derslerimi saydirip denklik almak istedim bir de amerika diplomam olsun diye fakat universiteyi aradigim zaman universite diplomam oldugu icin ikinci bir diploma alamayacagimi soylediler.Sadece gereklilikleri yerine getirmek sarti ile yuksek lisans yapabilecegimi vurguladilar.Bu konuyla alakali lutfen bilgilerinizi paylasir misiniz?

    Evet, maalesef universiteyi bitirdikten sonra bu dersleri ABD'de saydirip mezuniyet icin kullanamazsiniz. Ancak Turkiye'deki universite dersleriniz bitmediyse bu dersleri ABD'de bir okulda saydirip o okuldan mezun olabilirsiniz. Bu konuda bilgileri su baslikta bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite

    Denklik icin sizin alaninizda bilgi sahibi olan ve sizin derslerinizi ve notlarinizi inceleyip size denklik belgesi verebilecek kurumlardan birine basvurmaniz gerekiyor. Bu kurumlar genelde egitim kurumlari olmuyor, sadece denklik bilgisi iceren rapor hazirliyorlar.


  • Merhaba havacılık ile ilgili meslek yapan veya okulunu okuyan var mıdır acaba ? İnternette çok fazla kaynak bulamadım bu konuda

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum