Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sevgili Yesilkart Forum ailesi,

    Ozellikle "ABD'de Yasam" bolumunde acilan basliklari duzenleyebilmek ve pek cok konuya daha hizli ulasabilmek amaciyla yakinda bazi duzenlemeler yapmayi planliyoruz.

    (goruntuleri asagidaki iletilerde bulabilirsiniz)

    Buradan hareketle bu konudaki gorus ve onerilerinizi ogrenmek istiyorum... 8 ana kategoride herhangi bir degisiklik olmayacak, ama maalesef "ABD'de yasam" kategorisindeki alt-kategorilerin sayisi daha da artacak 🙂 Fakat bu degisikliklerin, forumun daha saglikli ve duzenli buyumesine vesile olacagini dusunuyorum.

    Su sekilde ozet yapayim:

    • Emeklilik ve Yatirim konularinin kendi alt-kategorisini hak ettigini dusunuyoruz, bu konularda foruma aktaracagimiz pek cok konu hala bekliyor 🙂

    • "Hak ve Hukuk" konulariyla diger burokratik islemleri (vergi islemlerini de icine katarak) ayri bir alt-kategoride birlestirmeyi planliyoruz.

    • Internet/telefon/tv gibi konularin daha ayrintili tartisilmasi icin alisveris ve mutfak bolumunden ayrilarak "iletisim ve teknoloji" alt-kategorisini olusturmayi planliyoruz.

    Foruma girer girmez butun bu alt-kategorilerin gorunmesi, ilgili kisilerin (ozellikle de foruma yeni uye olan arkadaslarin) istedigi konuyu daha hizli bulmasi icin onemli olacak diye dusunuyorum. Fakat kisiye gore gorunum seceneklerini degistiremeyecegimiz icin bu degisiklik herkesi etkileyecek. O nedenle bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Forumu sade (ana kategorili gorunum) olarak kullanmaya devam edebiliriz, veya ayrintili (alt-kategorili) gorunume gecis yapabiliriz. Fikirlerinizi hem ankette, hem de bu basliga yorum olarak belirtebilirsiniz.

    Ayrica bunlarin disinda surada su bolum de olsun dediginiz durumlar varsa lutfen bu basligi o amacla da kullanin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sade kategori görünümü

    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrıntılı altkategori görünümü

    alt metni
    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: Forum kategorileri hakkında düşünceleriniz (Anket)

    Ayrıntılı altkategori görünümü

    alt metni
    alt metni

    forever ayrıntılı 😃


  • @crazycells, içinde söyledi:

    ....... O nedenle bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Forumu sade (ana kategorili gorunum) olarak kullanmaya devam edebiliriz, veya ayrintili (alt-kategorili) gorunume gecis yapabiliriz. Fikirlerinizi hem ankette, hem de bu basliga yorum olarak belirtebilirsiniz.

    "Şeytan, ayrıntıda gizlidir." Sözü gereği ayrıntılı olması iyi olur.


  • Araba alim satimiyla ilgili bir bolum isterdim. Texas piyasasi degilde tum abd yi kapsasa iyi olur. Ben new jerseydeyim. Texas farkli bura farkli


  • Detayları severim. Ayrıntılı kategori daha iyi olur. Ama doğrudan böyle yayılmış şekilde olması yerine kategoriler kapalı bir şekilde alt alta sıralansa ve istediğimiz ana kategori başlığına tıkladığımızda ya da üstüne geldiğimizde usulca alt menü başlıklarını açsa daha şık olurdu. Çok şey istedim bende. 🙂

  • ⭐⭐

    Ayrıntılı olsun bencede

  • ⭐⭐

    ayrıntılıya oy verdim


  • Resim paylasim alani da olabilir. Gezdiklerimiz gorduklerimiz, yediklerimiz ictiklerimiz falan gibi 🙂


  • aranılanı daha kolay bulabilmek açısından tabi ayrıntılı daha iyi olurdu eksiği yok fazlası var


  • detayli olmasi hos olur ancak cok fazta text biraz sinir bozucu. @mydream 'in dedigi gibi jQuery accordion/hide-show tarzi bir script ile alt basliklar sadece tiklaninca yada delayed mouveover ile acilirsa daha rahat navigasyon imkani saglanir. belki basliklarin solundaki ikonlara da bir ozellik atanabilir bu cercevede.


  • Bence de ayrintili daha iyi olur, daha kullanici dostu olacagini dusunuyorum ayrintili oldugunda.


  • @nordlendingen, içinde söyledi: Forum kategorileri hakkında düşünceleriniz (Anket)

    detayli olmasi hos olur ancak cok fazta text biraz sinir bozucu. @mydream 'in dedigi gibi jQuery accordion/hide-show tarzi bir script ile alt basliklar sadece tiklaninca yada delayed mouveover ile acilirsa daha rahat navigasyon imkani saglanir. belki basliklarin solundaki ikonlara da bir ozellik atanabilir bu cercevede.

    Profesyonel bir açıklama oldu ve bana tercuman oldunuz. İşi bilene bırakacasın boşuna demiyorlar. 🙂


  • ayrıntılı olması daha iyi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Hepinizin farkettigi uzere forumdaki uye sayisi ve buna bagli olarak baslik ve konularinin sayisi gun gectikce artiyor, bu surecte hem kullanim kolayligi acisindan hem de forumun saglikli ve duzgun sekilde buyuyebilmesi icin "ABD'de Yasam" ana kategorisindeki alt-kategoriler de bazi duzenlemeler yapmamiz gerekiyor.

    Daha once "Devlet Isleri ve Vergi" olarak bir alt-kategori olusturacagimizi belirtmistim, ama "vergi" konusunda forumda cok fazla soru var, ve bu basliklarin sayisi ilerde kesinlikle artacagi icin diger burokratik islemlerin (evlenme, bosanma vs.) bulundugu bolumden tamamen ayri olmasinin cok daha kolaylik yaratacagini dusunuyorum. O nedenle "vergi sistemi" alt-kategorisi hem "bankacilik" hem de "devlet isleri" alt-kategorilerinden ayrilmistir.

    Screen Shot 2021-03-08 at 8.15.57 AM.png

    Benim kisisel olarak amacim su, bir kullanici "ABD'de Yasam" bolumune girdigi zaman, aradigi bilgi, konu veya soracagi soru icin hangi alt-kategoriye girmesi gerektigini hizli bir sekilde anlayabilmeli. Ve mumkunse tum "ABD'de Yasam" konulari bu alt-kategorilerden birine dahil olmali. O nedenle bu bolumdeki alt-kategorilerin sayisi biraz fazla; ama bence bu, forum duzeni icin gerekli bir durum.

    "ABD'de Yasam" bolumundeki alt-kategoriler ve diger forum kategorileriyle ilgili soru, oneri veya dusunceleriniz varsa lutfen cekinmekten belirtmeyin. Forum guncellemelerini bitirmeden once bu konulari tamamen cozmus olalim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica belirtmis olayim, oylama sonucu %82-%18 "Ayrıntılı altkategori görünümü" secildiginden, guncellemelerden sonra forumu bu sekilde kullanacagiz.

    Fakat sayin @mydream ve @nordlendingen 'in belirttigi konuda da calismalar yapacagiz.


  • @crazycells Ben coktan unutuldu diye dusunmustum o mevzu. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mydream, içinde söyledi: Forum kategorileri hakkında düşünceleriniz (Anket)

    @crazycells Ben coktan unutuldu diye dusunmustum o mevzu. 🙂

    Tabii ki unutulmadi sayin @mydream , fakat sizin onerdiginiz metodu kolay bir sekilde uygulayamadik. Bu konuda calisma yapmamiz gerekiyor.

    NodeBB'den bazi degisiklikler istedik (yonetim ve teknik konulari kolaylastirmak amaciyla) ve birkac ay icinde yayimlanacak yeni surumde bizim istedigimiz degisiklikler de olacak. Forum guncellemeleri icin bu surumu bekliyoruz.


  • @crazycells Ilgi alaka ve emeginiz icin tesekkur ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum