Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)


  • @salih2825, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Açılacak dava ile ilgili elimizde bir tarih var mı net olarak ?

    Davalardan ilki yalnızca DV lotteryi kapsıyor. AILA nın üyesi olan avukatlardan birisi mustakilen dava açmış. Bir aksilik olmadıysa bu gün gerçekleşecek . Diğeri ise genel olarak EO vize banı ele alıyor ve AILA tarafından açılmış. 17 temmuzda .


  • Merhabalar, Dün görülen dava ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olanımız var mı aramızda ?
    Teşekkürler.


  • P.tesiye ertelenmiş


  • patlıyor muyuz şimdi ne anlama geliyor bu 😃


  • @this-time89 sıranız neydi o zaman? Benim şuan 297—— ne olur bilemiyorum


  • Trump yakinda yeni bir gocmenlik kararnamesi yayinlayacagini acikladi. Daca ve vatandaslik ile alakali olacakmis gocmenlerin niteliksiz olanlarini sinirdisi etmeyi nitelikli gocmenlere ise vatandasligi hizlandirma yolu acilacak demis.


  • @DustyBlue, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Trump yakinda yeni bir gocmenlik kararnamesi yayinlayacagini acikladi. Daca ve vatandaslik ile alakali olacakmis gocmenlerin niteliksiz olanlarini sinirdisi etmeyi nitelikli gocmenlere ise vatandasligi hizlandirma yolu acilacak demis.

    Isletme doktorasi olan mi daha nitelikli yoksa iyi bir tesisatci mi? Cok cok gri bu tartisma...


  • @DustyBlue, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Trump yakinda yeni bir gocmenlik kararnamesi yayinlayacagini acikladi. Daca ve vatandaslik ile alakali olacakmis gocmenlerin niteliksiz olanlarini sinirdisi etmeyi nitelikli gocmenlere ise vatandasligi hizlandirma yolu acilacak demis.

    Bide bu mu cıktı? Diyecek cok sey var.. kaynagı nedir bu haberin?


  • Gorunuse gore yakinda bir EO daha gelecek. DACA ve nitelikli (merit-based) gocmenlik ile ilgili...

    https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-immigration/trump-says-planned-immigration-order-would-be-merit-based-idUSKCN24F2XW


  • DACA olayı çok karıştırır iç politikayı ama merit based ile DV tamamen iptal edilebilir. Şimdilik bunları seçim propagandası olarak görmek lazım ancak kasım sonrası hepsi birer birer gerçekleşebilir görünüyor. Yavaş yavaş seçimlere odaklanmalı.


  • @semavi, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @DustyBlue, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Trump yakinda yeni bir gocmenlik kararnamesi yayinlayacagini acikladi. Daca ve vatandaslik ile alakali olacakmis gocmenlerin niteliksiz olanlarini sinirdisi etmeyi nitelikli gocmenlere ise vatandasligi hizlandirma yolu acilacak demis.

    Isletme doktorasi olan mi daha nitelikli yoksa iyi bir tesisatci mi? Cok cok gri bu tartisma...

    daca dan 800 bin kişi var bunların yüzde kaçı suça bulaşmış ona bakmıştır belkide suça bulaşanlar çoğunluksa(ben nasılsa hepsini gönderemiyorum diyerek) tamam daca lılar kalsın ama suça bulaşanlarıda sınırdışı edeceğiz kalnlarda suça bulaşmamak ve xyz şartı ile kalabilir dese(10 sene sonra vatandaş olacaklar şartı koysa) beni şaşırtmaz. kısaca 800 bin dacalı çocuğun suça bulaşmış çoğu gitsin karşılığında da geri kalanı uzun süreli bir vatandaşlık yolu açalım diyebilir. sonuçta yarısı gitse adam kar mantığı ile bakıyor. beceriye dayalı göçmenlik olayında kanadayı örnek alacaklarmış ya da avustralyayı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Miami Herald Dava ile ilgili Haber

    ABD'ye yasal olarak göç etmek için Visa Piyangosu'nu kazandılar Şimdi Trump'a dava açıyorlar.

    ABD hükümetinin Çeşitlilik Vizesi piyango programında kazanan ABD'den yaklaşık 70 ülkeden 200'den fazla göçmen olacak ve ABD'li akrabalar, Cumhurbaşkanı'nın göçü askıya almasıyla ilgili son yürütme emri hakkında gelecek yıla kadar dava açtılar.

    “Davadaki davacılar kurallara uydular ve yapmaları gereken her şeyi yaptılar. Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir hayat kurmayı planlamışlardı ”dedi.

    Federal dava Columbia Bölgesi'nde açıldı ve Trump yönetiminin ABD'nin demografisinde yeterince temsil edilmeyen ülkelerden göçü kolaylaştırmak amacıyla Kongre tarafından 1990 yılında oluşturulan Çeşitlilik Vize programına tekrar tekrar saldırdığını iddia ediyor.

    Haziran ayında yürürlüğe giren icra emri, 50.000'den fazla kişiden oluşan Çeşitlilik Vizesi Giveaway'in kazananlarının göçmen vize başvuru sürecini tamamlamalarını engelliyor. Dışişleri Bakanlığı, Eylül ayı sonundan önce başvurularını tamamlaması gereken göçmenler için bir istisna oluşturmayacağını söyledi.

    Trump, emrin , koronavirüs pandemisinin işsizliği tetiklediği ve ekonomik durgunluğun korkulduğu bir zamanda ABD iş piyasasını korumaya çalıştığını söyledi . Ancak avukatlar ve yaklaşık 500 davacı - vize kazananlar ve akrabalar dahil - katılmıyor.

    Yürütme kararı aynı zamanda ABD'de daimi olarak ikamet edenlerin ailevi taleplerini de etkilemektedir. Binlerce kişi , Beyaz Saray sitesinde barındırılan We The People platformundaki önlemi iptal etmek için bir dilekçeye katıldı .

    2020 yılında Çeşitlilik Piyangosu kazananları arasında en fazla temsil edilen ülkeler sırasıyla 2.703 ve 1.068 vizesi ile Küba ve Venezuela'dır. Davacılar, diğerlerinin yanı sıra her iki toplumdan ve Mısır, Ukrayna, Katar ve Litvanya gibi uzak ülkelerden gelen aile üyelerini içermektedir.

    Morrison, Kasım 2017'de Trump yönetiminin Kongre'den Visa piyango programını iptal etmesini istediğini söyledi. İki partili bir anlaşmaya varamayan Beyaz Saray, 2018'de talebini yeniledi ve Kongre bunu reddettiğinde, yönetim “2020'de sabotaj yapmak için bir dizi yürütme önlemi aldı” dedi.

    Avukat, Mayıs 2020'den itibaren sadece iki göçmen vizesinin işlendiğini söyledi.

    Yeni yıla kadar olan göç yasağı 2019'da çekilişi kazanan on binlerce kişiyi doğrudan etkiliyor.

    Kocasıyla birlikte Çeşitlilik Piyangosunu kazanan endüstriyel bir kimyager olan Küba'dan Katia Elena Casanova, “Hayalimiz her zaman Amerika Birleşik Devletleri'ne orada ailemle tanışmak ve hayallerimizi profesyonel olarak yerine getirmek için çalışmaktı” dedi.

    “Kocam her zaman Çekim Yasası'nın gücüne inanmıştı. Bu çekilişi kazanacağımızdan hiç şüphe etmedik, ancak Başkan Trump yeni kararnameyi imzaladığında kalplerimiz düştü ”dedi.

    ABD'nin kendisine göçmen vizesi vermesi gerekliliklerini karşılamak için Casanova ve kocası bazı eşyalarını sattı. “Görüşme için Guyana'ya seyahat etmek için kişi başına en az 2.500 $ lazım. Şimdi borçlarımız var ve seyahat etme umudunu aldılar ”dedi.

    “Biz üniversite öğrencisi, genç ve işçiyiz. Biz en iyimizi ABD'ye getirmek ve o ülkeyi evimiz yapmak istiyoruz ”dedi.

    Morrison, davanın sorumlu yargıçının Ağustos ayında göçmenler için olumlu bir karar vereceğine dair iyimser olduğunu söyledi.

    Morrison, “ Hakim, Dışişleri Bakanlığına ipso fiili vizeleri vermesini isteyebilir veya Dışişleri Bakanlığı'na sürecin Eylül ayında gerçekleşebilmesi için vizeleri bir kenara bırakmasını isteyebilir” dedi.

    “Hiçbir şey, umutsuz insanlara umut vermekten ve sonra bu umudu iptal etmekten daha korkunç değildir” diye ekledi.

    Avukat müvekkillerinin “inanılmaz, çok kibar ve sabırlı olduklarını” söyledi.

    “Tek yapmak istedikleri, Amerika Birleşik Devletleri'ni daha iyi bir ülke yapmak için katkıda bulunmak” dedi.


  • @redsat2000 bilgilendirme için teşekkürler


  • 22 Hazirandaki Executive order kararları imzalandıktan sonra zaman içerisinde bazı kısımları düzeltiledi bazı kısımları ise değiştirildi ilk önce 30 hazirandaki aşağıdaki küçük değişiklikten sonra ⬇

    7 temmuzdada travel.state.gov üzerinden aşağıdaki açıklama paylaşılmıştı

    "Daha önce 23 Nisan'da geçerli olan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeden önce vizenin süresi dolmuş olan DV-2020 programı için vize verildiyseniz, daha fazla bilgi için lütfen vizenizin verildiği Elçilik veya Konsolosluk ile iletişime geçin" ⬇

    Şu anda ise Executive Orderda çok büyük sayılabilecek bir muafiyet getiren bir güncelleme haberi travel.state.gov adresinden paylaşıldı

    Detaylar⬇

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/exceptions-to-p-p-10014-10052-suspending-entry-of-immigrants-non-immigrants-presenting-risk-to-us-labor-market-during-economic-recovery.html

    Buradaki yeni getirilen muafiyetlerde

    1-applicants who are subject to aging out of their current immigrant visa classification before the relevant P.P.s expire or within two weeks thereafter

    (burada yaşlanmaya tabi olan vize kısıtlamalarından anladığım bazı göçmen vize başvurularında 21 yaş sınırı var, başvuru sahibi eğer 21 yaşı geçerse başka bir vize kategorisinde değerlendiriliyor, bu mağduriyeti gidermek için bu güncellemeyle birlikte başvuran kişi 31 Aralıktan önce veya bu süreden 2 hafta sonra eğer yaşlanıyor ve başvurduğu vize kategorisinden çıkıyorsa bu Executive order kararlarından muaf tutuluyor (aslında bu Ailanın Nisan orderına karşı çıkarken kullandığı ana itiraz noktasıydı,bana bu güncellemeler ile mahkeme tarafından executive order kararlarının durdurulmasına karşı önlem almaya çalışıyorlar gibi geldi)

    2-certain H and J visa applicants who are traveling to work in support of a critical U.S. foreign policy objective (such as COVID-19 response) and/or traveling at the request of the U.S. government

    Buradada sanırım covid gibi Abd menfaatlerine mücadele edilecek kritik H ve J sınıfı vizelerine başvuranlara bir muafiyet getiriliyor

    3- spouses and children of certain visa class holders, such as H, J, and L visa holders who are already excepted from, or not subject to, P.P. 10052.

    The Department of State will continue to issue H, L, and J visas to otherwise qualified derivative applicants who are otherwise currently excepted or where the principal applicant is currently in the United States.

    Bence güncellemedeki en can alıcı nokta burası, H, J ve L vize sahibi kişilerin eş ve çocuklarını mevcut Executive order kararlarından muaf tutuyor, ki bu tür aile parçalanmaları haberlere konu oldu bir çok ulusal haber ajansı bu tür haberleri geçti

    Güncellemenin en son kısmında DV2020 talihlileri içinde bir paylaşım var, yukarıdaki 3 güncellemede bazı sorulara net cevaplar verilmezken en büyük belirsizlik sanırım bu son kısımda, travel.state.gov çok net bir açıklama yapmamış

    Applicants for immigrant visas covered by the proclamation, including ​Diversity Visa 2020 (DV-2020) applicants, who have not been issued an immigrant visa as of April 23 are subject to the proclamation's restrictions unless eligible for an exception.  No valid visas will be revoked under this proclamation.

    Bu son kısımda mesala covidle mücadele edecek sağlık personeli Nisan bildirisinde kapsam dışıydı ama ne Rusyadan nede Türkiye'den dv talihlisi sağlık personelinin bu kısıtlamalar içinde sayılamayacağını konsolosluklar arkadaşlara bildirdi, bu güncellemeyle istisnalar içindeki dv talihlilerinin başvurularını kabul etmeleri lazım diye yorumladım

    Ayrıca son cümlede Dv talihlileri için söylenen " Bu bildiri kapsamında hiçbir geçerli vize iptal edilmeyecektir" ifadesi sağlık raporu bitenleri kapsıyormu bunlar hep akıllarda soru işareti @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    ne Rusyadan nede Türkiye'den dv talihlisi sağlık personelinin bu kısıtlamalar içinde sayılamayacağını konsolosluklar arkadaşlara bildirdi,

    Bu arkadaslarin hicbiri "saglik personeli" oldugu icin vize almiyor, cekilisten talihli olduklari icin aliyor. Dolayisiyla istisna uygulanmayacaktir diye dusunuyorum, ayrica kararnamede COVID-19 ile ilgili yardim saglayacak saglik personeli diyordu diye hatirliyorum, yani demek istedigim cok spesifik bir ifade var orada saglik calisanlari ile ilgili... Dolayisiyla iki durum arasinda cok ciddi fark var...

    COVID-19 alaninda saglik calisani olacaksaniz kabaca su asamalardan geciyorsunuz (zaten forumda ayri basliklar altinda da konular mevcut):

    • Turkiye'de saglik personeli olmak
    • Yasayacaginiz eyaletin saglik calisani sartlari saglamak; gerekli denklikleri ve sinavlari almak
    • Lisans basvurusu yapmak ve almak (alaniniza gore 4-5 yil egitim almaniz da gerekebilir, 1 sinav sonucunda da alabilirsiniz)
    • Sizi ise alacak ve COVID-19 alaninda hizmet veren veya calisan bir hastane/enstitu bulmak

    Bu 4 asamayi tamamlayan kisiler vize icin istisna talep edebilir, ama zaten bu seviyedeki birinin basvuru kategorisi DV yerine H1B veya J gibi vizeler oluyor... Sizin bahsettiginiz calisanlar ise henuz birinci satirdalar, birinciden sonuncuya gecmek yillar suren bir surec... o nedenle bu yonde yillardir hazirlik yapan kisiler degillerse, konsolos bu kisileri istisna kapsaminda degerlendirmeyecektir diye dusunuyorum...

    Ayrıca son cümlede Dv talihlileri için söylenen " Bu bildiri kapsamında hiçbir geçerli vize iptal edilmeyecektir" ifadesi sağlık raporu bitenleri kapsıyormu bunlar hep akıllarda soru işareti @crazycells

    Saglik raporu biten kisinin gecerli vizesi yoktur diyebiliriz aslinda, konsolosluklarin hepsi icin konusamam ama Turkiye'deki ABD konsoloslugu bu konuda olumlu sinyaller verdi, dolayisiyla tarihi gecen vizeleri yenilerlerse bu kisiler ABD'ye sorunsuz girebilecek demek oluyor...


  • @crazycells anladım, teşekkür ederim
    Bugün Ankara konsolosluğu ile iletişime geçen sağlık personeli arkadaşımıza sizin bahsettiğiniz duruma benzer bir açıklama yapılmış⬇
    20200717_193125.jpg


  • Bu arada dün gece itibariyle Charles Kuck (Kuck Baxter Immigration) , Jeff Joseph (Immigrant_Atty) ve Greg Siskind birleşerek Dv özelinde ilk davayı açmış oldu, hepimize hayırlı olsun,

    Ailanın davasının ise haftasonuna kadar tüm 22 Haziran Executive order kararlarından etkilenen kesimler için açılacağı duyuruldu.Bugün bu dava ile ilgili bir haber alabiliriz

    Charles Kuck ve Greg Siskind twitter da dava ile ilgili bilgiler verirken özellikle sayın Siskind 36 adet tweet dizisinde dava içeriğini 8 adet itiraz noktasını ayrıntılarıyla aktarmış


  • Sayın Greg Siskind bugünkü açılacak Aila davasınında detaylarını paylaşacak, yukarıda bahsettiği 4 farklı davayı açılış tarihlerine göre sıralarsak

    • İlk dava 10 Temmuzda Curtis Morrison tarafından mandamus davası olarak açıldı

    Bu davaya asıl talihli ve ailesi başvuran kişi sayısı toplam 492 kişi oldu, arasında Türk arkadaşlarımızında olduğu 70 farklı ülkeden başvurular toplandı

    Amaçlanan ve hedef

    Mandamus davasında asıl hedef mahkemenin sonuçlanmasını beklemekten ziyade bu süreçte Dos(Dışışleri bakanlığı) gibi devlet organlarının harekete geçmesini sağlamak

    Örnek verecek olursak

    Mülakat sonrası ap ye kalmış talihlinin dosyasının sonuçlandırılmasını sağlamak, evrak onayı almamış talihlinin evraklarını işlenmesini sağlamak ve mülakat için konsolosluklara transferini sağlamak, yani bu aşamalarda hangi kurım devredeyse kcc gibi mahkemenin emir vermesiyle yada bu tür emir vermeden önce kendiliğinden çalışmasını sağlamak olmuştur

    Curtis Morrison ilk amacınında bu olacağını kendisi ifade etti

    Bu mandamus davasının ikinci amacı ise dv 2020 talihlileri için mahkeme tarafından Dos'a 30 Eylül 2020 tarihinden sonraya vize saklamasını emretmek olacak, Curtis Morrison un bu amaçlara örnek olarak gösterdiği dv 2017 ve dv 2019 dönemlerinde iki dava mevcut

    Dv 2017 talihlisi için mahkemenin. 30 Eylül tarihinden sonraya vize saklayın emri var fakat 30 Eylül tarihi yasalarla belirlendiği için her ne kadar mahkemenin bu tür bir emri olsada bu talihliye vize verilemiyor, ama dosyası sanırım açık tutuluyor

    Burada önemli olan Curtismorrison un açtığı davanın mevcut vize verilmeye en büyük engel olan Executive order kararlarını durdurmaya yönelik olmaması

    İşte bu sebeplerden hareketle Curtis Morrison un davasının tek başına olumlu kararlar alınsa bile Executive order kararlarının mevcudiyeti ve 30 Eylül tarihinin yasalarla belirlenmiş olması durumunun bir faydası olmayacağı yorumları yapılıyor

    Curtismorrison davasının katılımcılar için en büyük dezavatajı ücretli olmasıydı, asıl talihliden başvurmak için 1000$, davanın kendi adına sonuçlanması (tam olarak vize garantisi vermiyor) durumunda +1000 $ ve varsa eş ve çocuklar içinde ayrı ayrı 500 er dolar daha istenmesiydi

    Dava detayları için ⬇

    Davada ilk sonuçlar Curtismorrison un bir davacıya cevaben verdiği ifadeden anladığımız kadarıyla ağustos ayının ortalarında bekleniyor ⬇

    "Ok so you understand, that is the day we are filing the case. We will not hear anything on a decision for weeks. Hopefully by middle of August"

    Curtismorrison mandamus davası ile ilgili eksik ve düzeltmeleri sayın @İrem-Güzel yapacaktır

    • İkinci dava ise 15 temmuzda Wasdanbanieslaw tarafından açılan ve H1b ve H4 vize yasaklarına karşı açılan dava, bu dava ile ilgili fazla bir bilgi sahibi olamadım, ama isterseniz internet sitelerinden daha detaylı bilgiler edinebilir veyahut iletişime geçip sorularınızı direk sorabilirsiniz⬇

    https://www.wasdenbanias.com/h1beolitigation

    Dava ile ilgili tweetlerden bazıları

    • 3.dava ise Charles Kuck (Kuck Baxter Immigration) , Jeff Joseph (Immigrant_Atty) ve Greg Siskind birleşerek açtığı Dv özelinde dava oldu, bu dava özelinde mahkemenin ne zaman gün vereceğini sayın @Özgür-Dinç in sorusuna Charles Kuck'ın verdiği cevaba göre dün mahkemeye teslim edilen dava dosyası için önümüzdeki 10 gün içerisinde mahkeme günü verileceği belirtilmiş ⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/153605

    Charles Kuck :
    "We will be filing a request for a temporary restraining order and injunction early next week we would expect a hearing with 10 days if not sooner"

    Bu dava ile ilgili bir üstteki iletide gerekli bağlantı linkleri ve açıklamayı yaptığımız için (yukarıdaki iletide haklı itiraz 8 itiraz noktasına değineceğiz) burada daha fazla detay paylaşmıyacağım ama Charles Kuck beyin ilgimi çeken bir açıklamasını burda paylaşmak istiyorum yanlış anlamadıysam dün açılan davada burada Temporary Restraining Order (TRO) ile Mandamus davasının aynı davada olacağından bahsedilmiş, bu tür bir davada ikisi birleştirilebiliyor sanırım? Sayın @crazycells

    Bu davaya katılan 149 kişinin birçoğu Türkiye talihlisi ⬇

    20200717_181255.jpg

    4. dava olarak ise Ailanın bugün mahkemeye dava dosyasını vereceği tüm Executive order kararlarından etkilenen kişilerin katılımcı olarak bulunduğu, Executive order kararlarını tümden durdurma davası var

    Burada aynı Charles Kuck, Greg Siskind yaptığı gibi Executive order kararkarından etkilenlerden hikayeler istendi, bu işlem Ailanın dava direktörü Jesse Bless [email protected] e-mail adresi ve britsimonsays.com sitesinde paylaşılan bir form aracılığıyla yapıldı, bildiğimiz kadarıyla bu gelen hikayeler incelenip tüm etkilenen gruplardan örnek hikayeler seçilerek,hikaye sahiplerine ulaşılarak dava için gerekli diğer bilgiler temin edilip dava dosyasına konuldu, bu başvuru içinde önümüzdeki günlerde bir mahakeme günü verilmesini bekliyoruz

    Sonuç olarak şu anda Executive order bağlantılı 4 ayrk girişim mevcut, bazılarında ortak hedefler var, hangisinin etkilenen gruplar için ne tür kazanımlar elde edeceğini şu an söylemek çok zor, ama işleri bu sefer baştan sıkı tutarak davaya iyi hazırlandıklarıbu söyleyebiliriz, Temmuz sonunda bu işin hangi noktaya varacağını merakla bekliyorum, okuduğum yorumlar ve son gelişmeler ışığında mahkeme kararlarının Executive orderdan etkilenen grupların lehine sonuçlanağını düşünüyorum


  • İngilizcesi iyi seviyede olanlar şunu dinleyebilir mi? Breaking News olarak youtube a yüklenmiş...

  • ⭐⭐

    @orchuns, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    İngilizcesi iyi seviyede olanlar şunu dinleyebilir mi? Breaking News olarak youtube a yüklenmiş...

    Trump, dv lottery'nin iptal edilip merit based'e geçilmesi için kongre'ye çağrı yapıyor ve hemen başlayalım buna diyor. Sonra videoyu yükleyen, ses kaydının Kasım 2017'ye ait olduğunu söylüyor. Devamını dinlemeye gerek duymadım 🙂

    bu arada diversity değil, diversary 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum