Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kaptanpilot Saglik muayenesi ve gireceginiz testlerden sonra egitime girene kadar olan zaman dilimine air force'da delayed entry program deniyor. Diger branchlerde farkli isimleri var ama islevleri ayni. Senin bilgilerin o branchte oluyor. Istersen eger ben katilmak istemiyorum diyebiliyorsun. Air force'da meslegini kendin seçemiyorsun, sana boslukta olanlari dayatiyorlar. Army'de seçebiliyorsun. Diger branchleri bilmiyorum. Air force'da bu programda sana hem meslek bulmaya calisiyorlar hem de seni egitim icin hazirliyorlar. Sistemleri çok saçma. Army'de ise meslegin hazir, sadece egitime hazirliyorsun kendini.


  • @sadıkkurtoglu hayırlı olsun Sadık Bey detaylı paylaşımınız için de çok teşekkürler


  • @sadıkkurtoglu Tebrikler, hayirli olsun. Bol sans ve kolayliklar dilerim..


  • Herkese merhaba,

    Yaptigim uzun ve kapsamli arastirmalar sonucunda ABD kara kuvvetlerinde yari zamanli olarak askerlik yapma karari aldim. Oncelikle boylesine onemli bir konuda tecrubelerini buraya aktardigi icin basta @tfnsylmz olmak uzere gorev yapmis diger arkadaslara tesekkur ederim.

    Yaklasik 3 hafta once Boston sehir merkezinde bulunan Armed Forces Career Center’a gittim. Kapi zilinde Army, Navy ve Air Force yaziliydi, Army yazana bastim ve kapi 10 saniye sonra otomatik olarak acildi ve SSG Bambary isimli genc bir recruiter beni karsiladi. Ayakustu kisa bir sohbet sonrasi ofisine buyur etti. Orduya katilmak istedigimi soyledim ve bana ordu ilgili ne kadar bilgim oldugunu, Amerika’daki statumun ve egitim seviyemin ne oldugunu, vucudumun herhangi bir yerinde kirik vb olup olmadigini, u******* kullanip kullanmadigimi ve orduya katilma konusunda ciddi olup olmadigimi sordu. Net oldugumu gorunce Army Reserves ile ilgili bir briefing verdi. Daha sonra DS-260 formundaki gibi kapsamli sorular iceren bir basvuru formu uzatti ve bir sonraki gorusmemizde onunla birlikte asagida yazmis oldugum belgeleri getirmemi istedi.

    1. Social Security Card

    2. Green Card

    3. Ehliyet

    4. Lise ve universite diplomalari, transkriptler

    5. Nufus Kayit Ornegi

    2 gun sonra ofise tekrar gittim ve evraklari teslim ettim, recruiter evraklari yazicida taratirken baska bir personel de basvuru formunda verdigim bilgileri kontrol ediyordu.

    Her sey tamamlandiktan sonra ASVAB icin bir sonraki haftaya randevu aldim, bu sinav kelime bilgisi, paragrafi anlama, matematik bilgisi, aritmetik, elektronik, mekanik, fen bilgisi, objeleri birlestirme, otomotiv, ve malzeme bigisinden olusuyor. Bu sinav orduda yapacaginiz meslegi secmenizi sagliyor. Sinav yaklasik 2.5 saat surdu, sure kisitlamasi yoktu, acikcasi ne cok kolay ne de cok zordu, yuzdelik skorum 68 olarak geldi, yani sinava girenlerinin %68’inden daha yuksek bir skor yaptim, benle birlikte bir kisi daha vardi ve sinav bitiminde recruiter ikimize yemek ismarladi. Daha sonra birlikte Seaport’ta bulunan MEPS’e gittik ve orada 20-30 dakikalik asil sinav olan CAT-ASVAB'a girip sinav sonuclarimizi dogrulattik.

    Recruiter birkac gun sonra parmak izi, idrar tahlili ve birkac imza izin ofise cagirdi, ertesi gun ise belgelerimde hicbir sorun olmadigini, saglik muayenesi icin randevu alabilecegimi ve ayni zamanda ordudaki meslegimi rezerve ettirebilecegimi soyledi. Meslek olarak 90’dan fazla alternatif vardi ama sivil hayatimda fitness antrenoru oldugum ve bana en uygun olacagini dusundugum icin 68M - Nutrition Care Specialist, yani beslenme uzmanligini sectim. Bilgisayardaki butun rakamlari ve sozlesme ile ilgili detaylari tek tek gosterdi, sozlesme su sekilde:

    Rutbe: E-4 (Specialist)

    MOS: 68M – Nutrition Care Specialist

    Kontrat Suresi: 72 Ay

    Hizmet Sekli: Ayda 1 hafta sonu, yazin 2 hafta, yilda 38 gun

    Unit: Taunton, MA (Egitim sonrasi eyalet disina tasinacagim icin degistirecegim)

    Temel Egitim (BCT) : 5 Haziran 2023, Fort Jackson, South Carolina, 10 hafta

    Mesleki Egitim (AIT) : 5 Ekim 2023, Fort Sam Houston, San Antonio, Texas, 8 hafta

    Maas ve Yan Haklar

    1. Temel egitim sonrasi ABD vatandasligina basvurma hakki, normalde 2027 yilinda hak kazanacaktim.

    2. Diger kredi kuruluslarina kiyasla daha dusuk faizli ve on odemesiz ev kredisi (VA Home Loan) , 6 yil reserve olarak hizmet veya 90 gun araliksiz active duty olarak gorev yaptiktan sonra hak kazaniliyor).

    3. TRICARE saglik sigortasi (ayda $40 ve tam kapsam)

    4. $30.000 universite egitim odemesi

    5. $10.000 bonus

    6. Egitim suresince aylik $2400 maas, sonra part time olacagim icin $319’a dusecek.

    7. Aylik $100 GI Bill Kicker egitim destegi

    Bu Pazartesi ogleden sonra otele yerlestirilip ertesi gunu ise MEPS’de saglik taramasina girecegim, neredeyse tum gun surecegi soylendi, her sey yolunda gittigi vakit kontrati imzalayip yemin edecegim, bu tartismasiz hayatimin en buyuk gunu olacak. Egitime gitmeden once kisa bir tatile cikmayi planliyorum. Gelisme oldugunda iletiyi guncelleyecegim, simdilik hoscakalin.

    GUNCELLEME:

    2 Mayis 2023 tarihi itibari ile Amerikan ordusuna resmen katilmis bulunmaktayim. MEPS'de yaklasik 7 saat suren kapsamli saglik taramasini da sorunsuz bir sekilde gectim ve son asamada yeminimi edip sozlesmeyi imzaladim. Seremoni sonrasi ailemle goruntulu konustum ve sevincime onlar da ortak oldu. Uzun ve yorucu bir surecti fakat butun bu beklemeye degdi. Simdi gorev zamani. Iyi dilekte bulunan herkese cok tesekkur ederim.

    IMG_5801.jpg


  • @berke1998 Bol sans ve basarilar 👍


  • @berke1998 başarılar dilerim


  • yeni mesleginiz hayirli olsun, bol sanslar.


  • @berke1998 sağlık koşullarını ve nasıl geçtiğini taramaya girdikten sonra yazar mısın?


  • @berke1998 hayırlı olsun. asvab sınavına hiç çalışmadan mı girdiniz hocam ?

  • ⭐⭐

    E-4 rütbesi bile olsa maaş biraz düşük sanki


  • @berke1998 Tebrikler . Eğitimin ilk 3-4 haftası sıkıntılı geçebilir. Hazırlıklı olun. Daha sonra hafiflicek. Son 1 hafta hatta baya rahatlıcaktır. Bol şanslar.


  • @ob16222 tesekkur ederim. yaklasik 2-3 hafta calistim.


  • @berke1998 çalıştığınız kaynaklar neler, sınava hazırlanacaklar için kısaca bahsedebilir misiniz?


  • @kaptanpilot kanka İnternete ASVAB test yazsan bile örnekleri çıkıyor. Yani İnternetten halledebilirsin.


  • app storeda uygulamalar var hem pratik oluyor


    1. Diger kredi kuruluslarina kiyasla daha dusuk faizli ve on odemesiz ev kredisi (VA Home Loan) , 6 yil reserve olarak hizmet veya 90 gun araliksiz active duty olarak gorev yaptiktan sonra hak kazaniliyor)

    Merhabalar @berke1998 emin olmak için soruyorum da, 6 yıl reserve olarak kontratı imzalayıp Amerikan Askeri olduktan sonra VA Home Loan alabiliyor musun? Yoksa 6 yıl reserve'i tamamladıktan sonra mı şansın oluyor? Ve bir limiti var mıdır acaba?

    Teşekkürler 🙂


  • @Joey, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    1. Diger kredi kuruluslarina kiyasla daha dusuk faizli ve on odemesiz ev kredisi (VA Home Loan) , 6 yil reserve olarak hizmet veya 90 gun araliksiz active duty olarak gorev yaptiktan sonra hak kazaniliyor)

    Merhabalar @berke1998 emin olmak için soruyorum da, 6 yıl reserve olarak kontratı imzalayıp Amerikan Askeri olduktan sonra VA Home Loan alabiliyor musun? Yoksa 6 yıl reserve'i tamamladıktan sonra mı şansın oluyor? Ve bir limiti var mıdır acaba?

    Teşekkürler 🙂

    National Guard members and reservists are eligible for a VA home loan if they have completed at least six years of honorable service, are mobilized for active duty service for a period of at least 90 days, or are discharged because of a service-connected disability.

    Miktar olarak limiti lender’larin size ne kadar kredi vermediyle alakali yani sizin kredi skorunuz, gecmisiniz vs


  • @tfnsylmz Teşekkür ediyorum Abi cevabın için. 🙂


  • Merhaba, vatandaşlığa başvurmak için temel eğitimi almak yeterli mi yoksa 1 yıl orduda görev mi yapmalıyız?


  • @usdreamgirl, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Merhaba, vatandaşlığa başvurmak için temel eğitimi almak yeterli mi yoksa 1 yıl orduda görev mi yapmalıyız?

    basvurmak icin 1 yil yapmaya gerek yok ama surecin tamamlanip vatandasliginizi almaniz 1 seneyi bulabilir. daha hizli da olabilir degisiyor case by case


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum