Yaz sıcakları yaklaşırken, New York valisi Kathy Hochul klimaya ihtiyacı olan düşük gelirli New Yorklulara yönelik yeni bir yardım programı başlattı.
15 miyon dolarlık bir fonla oluşturulan Ev Enerjisi Yardım Programına (HEAP - Home Energy Assistance Program) başvurular 1 Mayıs'ta başladı ve 31 Ağustos 2024'e kadar devam edecek. Yardım programı fonlar bitene kadar başvuru önceliğine göre dağıtılacak.
Başvuru sitesi:
Cooling Assistance Benefit – ACCESS NYC
Programdan hak kazananların bir pencere veya taşınabilir klima ünitesi veya vantilatör için 800 dolara kadar destek alabilecek. Eğer halihazırda duvar kılıfı bir klima ünitesi varsa, bu destek 1.000 dolara kadar çıkabilecek. Ancak, destek alabilmek için belirli kriterlere uygun olmak gerekiyor.
Başvuru şartları:
Ev halkının brüt aylık geliri, ev halkı büyüklüğünüze göre aşağıda belirtilen tabloda yayımlanan gelir seviyesine eşit veya daha azsa, veya
Screenshot 2024-05-09 at 22.47.18.png
Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP)'ından faydalanıyorsanız, veya
Temporary Assistance (TA) alıyorsanız, veya
Code A Supplemental Security Income (SSI Living Alone) alıyorsanız, veya
Bu program yılında 21 dolardan büyük "Regular benefit" aldıysanız veya bu program yılında 21 dolarlık bir "Regular benefit" aldıysanız ve kira dahil ısınma için devlet destekli konutlarda yaşıyorsanız, ve
Ev halkınızın aşırı sıcaklıktan etkilenen belgeli bir tıbbi durumu olan en az bir birey varsa, veya
Ev halkınızın yaşından dolayı hassas bir üyesi varsa (60 yaş üstü veya 6 yaşın altı) ve diğer şartları karşılıyorsa, ve
Ev halkınızın bir üyesi ABD Vatandaşı veya Yasal Göçmen ise, ve
Şu anda çalışan bir klimanız yoksa veya sahip olduğunuz klima beş yıldan eski ise, ve
Geçtiğimiz beş yıl içinde HEAP tarafından finanse edilen bir klima almadıysanız
başvuru yapabillirsiniz...
Bu şartlar hakkında ayrıntılı bilgiyi şurada bulabilirsiniz:
New York State Office of Temporary and Disability Assistance
Home Energy Assistance Program (HEAP)
Home Energy Assistance Program (HEAP)
The Home Energy Assistance Program (HEAP) can help eligible New Yorkers heat and cool their homes.
Program sayesinde, düşük gelirli ve dezavantajlı hanelerin sıcak yaz aylarında konforlu ve serin bir ortamda kalabilmesi hedefleniyor.