@lesnarhomie Minnesota'da kazanilan parayla, Georgia'da kazanilanin arasinda ucurum var yalniz. Ben kendim Georgia'da yasiyorum ve su an yaptigim is Minnesota'da yaklasik %50 daha fazla kazandiriyor. Bu da goz onunde bulunsun.
-
@Ertan-Turgun Merhaba,paylaştığınız linkten Nil Hanım'a yazmıştım,aradı konuştuk.Ev bakıyor şu anda bizim için.Çok teşekkürler 🙂
-
Kişisel görüşümdür, Des Plaines’den Hoffmann Estates’e bir çizgi, Des Plaines’den Carpentersville ve yine Carpentersville’den Libertyville’e bir çizgi çizerseniz aradaki bölgeyi düşünebilirsiniz yaşam için mesleğinizi bilmemekle birlikte, yani Chicago’nun kuzeybatı ve kuzey suburbleri.
NY kış ile çok benzer mi emin değilim, dün sabah mesai başlangıç saatinde hissedilen -16 °C gösteriyordu weather forecast 😉
-
-
@mervey Merhaba Merve hanim. Hem Amerika'ya hemde Maryland'e hos geldiniz. Bence hic basit isler ile vakit kaybetmeyin. Yaptiginiz isler ilgili cevredeki firmalar ile gorusmeye calisin. Gerekirse ucretsiz yada dusuk ucretli bu firmalardaki proje islerine dahil olup alaninizda burada tecrube sahibi olmaya calisin. En azindan gecirdiginiz zaman bosa gitmemis olur ve resumenizde yazmak istemeyeceginiz yerlerde calismamis olursunuz. Ingilizce'niz yeterli degil diye sizi kimse dislamaz. Israrci olmaktan cekinmeyin. Mumkunse firma calisanlarina yuzyuze ulasmaya calisin. Arayip randevu isteyin ve gidip yuzyuze gorusun.
-
@Yusuf-Surmeli $18.5 eline $2400 para kalir 40 saat calistiktan sonra. Atlanta'da kendi basina bu ucrete bir apartman tutman imkansiz. Uber vs. islerde de inanilmaz bir yigilma oldugu icin ucretler dusuk simdiden kolay gelsin o yollari gecmek kolay degil.
-
@lesnarhomie Minnesota'da kazanilan parayla, Georgia'da kazanilanin arasinda ucurum var yalniz. Ben kendim Georgia'da yasiyorum ve su an yaptigim is Minnesota'da yaklasik %50 daha fazla kazandiriyor. Bu da goz onunde bulunsun.
-
@Final-Approach Fortwayne banada cazip gelmeye başladı okulların yoğun olduğu biyerse öğretmenlik yapabilirim
-
@akara, içinde söyledi: Pennsylvania
@geçmiştengeleceğe ehliyet aldıgınızda deneyimlerinizi yazarsanız bizde ileride faydalanırız. İnşallah phılephıa ya gelecegiz
Tabi mutlaka paylaşacağım.
-
-
@Bener-Ersoy-0 Merhabalar.Hala Knoxville'de olduğunuzu varsayıyorum.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları?page=1
Bu başlıktan geliyorum.İleride belki bu başlıkta canlanabilir sayımız arttıkça.
Vaktiniz olduğunda Knoxville ile ilgili güncel bilgiler verme şansınız var mı? -
@emirhankd Delaware icin $10-11k butce tek kisi icin bile olsa dusuk gelecektir. Tek odali apartment dairelerinin aylik kirasi $1500'den basliyor. Eger Airbnb tarzi oda kiralama yolunu secerseniz de buyuk ihtimalle aylik $1000 civari odersiniz. Tabii ki kredi gecmisiniz olmadigi icin ilk basta 2-3 aylik pesin ve deposit ile birlikte sadece konaklama icin paranizin yarisi gidecektir daha ilk eve girerken.
$5000 altinda duzgun araba bulmak oldukca zorlasti. Olanlarda da buyuk ihtimalle sorunlar vardir, sizi 4-5 aydan daha fazla masrafsiz goturmezler.
Garsonluk vb isler hakkinda bilgim yok ama yapanlardan duyduguma gore doordash vb delivery islerinde Delaware'de saatlik ortalama kazanc $15 civarinda. Hatta bazi bolgelerde ve saatlerde bunun altina da dusebiliyormus.
Kisacasi, size ozelden de yazmistim, tanidiginiz olmayan biryerden baslamak kafadan eksi (-) puanla baslamak anlamina geliyor, ozellikle de kisitli butce ile. Eskiden yani Covid oncesi donemde olsaydi, daha kolaydi ama simdilerde oldukca zor. Bence siz kuzey NJ taraflarini deneyin! Oralar Turklerin yogun oldugu bolgeler. Ozellikle Giresunlular..
-
@murat_35643 Evet Manchester hariç güvenli eyalet orası da güvenli ama insanları garip
-
-
@ahuramazda downtown Güneyi tekin değildir mümkün olduğunca north ve eastside da kalmaya çalışın derim. North fiyat olarak daha uygundur. Tramvay hattı da açtılar downtowna ulaşım daha kolay hale geldi.
-
Selamlar, evet missouri hakkında çok çok az bilgi var. @gucarslan cevap bile verilmemiş zamanında @emrahka tarafından. Bizde kafayı yediğimiz için ufak araştırma yaptım. Tabi hep ilk karşımıza olumsuz kısım olan suç oranı yüksek St.Louis diyolar, ama gerçek bu olmadığını sanıyorum.
Güzel ve faydalı bir video buldum, youtube 'da. Bu video Haziran 2024 te yüklenmiş yani güncel diyebiliriz. Ingilizce dir -
@Senay-Sirin Senay Hanim merhabalar hala Birmingham’da mi yasiyorsunuz? Sevgiler
-
@geçmiştengeleceğe, içinde söyledi: Ohio
@EzgiLera, içinde söyledi: Ohio
Ohio Eyaleti, Cleveland Şehri için
Kiralık Oda İlanıEv arkadaşım ve benimle beraber 2 kişi yaşadığımız evimizde boş olan odamızı hem kendi bütçemize katkı sağlamak hem de buraya gelmeyi düşünenlere fayda sağlar düşüncesiyle kısa dönemli kira veriyoruz. Odadan ve kiralama şartlarından bahsedeyim biraz:
Oda
Kendinize ait bir odanız olacak. Oda gayet sade, kullanabileceğiniz bir çift kişilik yatak, küçük bir gömme dolap ve bir tane masa var. Kendinize ait bir banyonuz olacak. Odaya ait bir banyo değil, odanın hemen yanında. Evde üst katta 1 tane, alt katta 1 tane olmak üzere toplam 2 tane banyo var ve biz sadece aşağıdakini kullanıyoruz. Üst kattaki banyo sadece odayı kiralayan kişinin kullanımına özel olacak.Ortak Alanlar ve Eşyalar
Mutfak, salon, bahçe gibi diğer alanları bizimle ortak kullanabilirsiniz. Evdeki çamaşır makinesi ve kurutma makinesi de dahil olmak üzere tüm beyaz eşyaları kullanabilirsiniz. Ayrıca kahve makinesi, airfryer gibi küçük ev aletlerini de kullanabilirsiniz, tabii ki temiz bırakmak şartıyla 🙂 Evdeki temizlik malzemelerini kullanabilirsiniz. Süpürge, Vileda gibi temizlik aletleriyle beraber çamaşır deterjanı, ev temizlik ürünleri, şampuan, diş macunu, diş fırçası gibi tüketilebilir temizlik ürünlerini de kullanabilirsiniz (Kuponla alışveriş yapmayı sevdiğim için ucuz buldukça bolca alıyorum bunları ben zaten).Aslında kısaca kişisel eşyalarınızı valizinize doldurun gelin, yediğiniz içtiğiniz gezdiğiniz size ait, gerisi hazır.
Odayı Kiralamak Isteyecek Kişiden Beklentilerimiz ve Kiralama Sartları:
Tek kişi veya bir çift için oda uygundur. Çocuğunuz varsa bilemiyorum, dediğim gibi tek yatak var. Bebeğiniz varsa beraber yatarsınız belki ama çok konforlu olmaz gibi geliyor bana çift kişiden fazlaysanız. Odayı tutacak kişinin vize türü ne olursa olsun kesinlikle Amerika'da yasal statü ile bulunması gerekmektedir. İsterseniz odanın 10 katı ücret teklif edin, yine de kaçak gelmiş birini kabul etmeyeceğiz eve. O yüzden kaçak kişiler lütfen teklif bile etmesin. Anlaşması kolay, en azından kendi pisliğini kendisi temizleyebilecek düzeyde temizlik yapabilen, evin düzenini bozmayacak, mahallelinin huzurunu kaçırmayacak birini istiyoruz. Uzun dönemli birini aramıyoruz. Oda kiralamayı en fazla 1 aylık yapabilirsiniz. Uzun dönem Airbnb gibi düşünebilirsiniz ama ekstralarıyla 🙂 Bu süreyi kendinize düzenli kalacak bir yer ararken geçici konaklamak için veya Amerika'ya ilk giriş yaptığınızda SSN, Green Card, banka kartları, ehliyet gibi şeyleri halledecekseniz geçici konaklamak için veya Amerika'yı eyalet eyalet gezenlerdenseniz geçici olarak konaklamak için kullanabilirsiniz. Odanın ücretini, odayı tutmayı düşündüğünüz tarihleri rezerve etmek ve kiralamanızı kesinleştirmek için peşin olarak önden ödemenizi bekliyoruz.Peki Odayı Kiralayan Kişiye Ne Gibi Avantajları Olacak?
Öncelikle eğer Cleveland Hopkins International Airport'a inerseniz sizi indiğinizde havaalanından alabilirim. Odayı kiralayan kişi SSN, Green Card, banka kartları, ehliyet gibi belgeler için adresimizi kullanabilir, mülakatta da adresimizi verebilirsiniz. Olur da Green Card'ı falan beklemeden Türkiye'ye dönerseniz ya da başka yere taşınırsanız, isteğiniz doğrultusunda kartınızı size Türkiye'ye veya yeni adresinize postalayabilirim ya da bir sonraki gelişinize kadar saklayabilirim. Siz gelmeden veya geldikten sonra ilk telefon hattınızı almanıza destek olurum. Üyesi olduğumuz, normalde yıllık üyeliğin ücretli olduğu, üye olmayanlar içeri giremediği wholesale marketleri bizim üyelik kartımızla kullanabilirsiniz. Güncel olarak Costco ve Sams üyeliğimiz var. Ayrıca diğer ücretli üyeliklerden Walmart+ ve Amazon Prime üyeliğimiz de var. Walmarttan ve Amazon’dan ihtiyaçlarınızı eve ücretsiz sipariş verebilirsiniz. Şu anki işim buna müsait, ileride ne olur bilemem tabii ama yine de sorun olmaz gibi düşünüyorum: İlk banka hesabınızı açmanız için destek olurum, sizinle bankaya gelirim/sizi bankaya götürürüm. Aynı şekilde ehliyet sınavına girmeniz için de sizi götürebilirim ve henüz araba almadıysanız aracımla direksiyon sınavına girebilirsiniz (tabii önceden de şoförlüğünüz olduğunu varsayarak öneriyorum bunu). Ve bonus olarak: Havanın durumuna bağlı olarak bahçede bir mangal yaparız beraber ya da sizi bir restorana akşam yemeğine götürürüz 🙂Birkaç dezavantajı da olacak muhtemelen, baştan sayayım ki daha sonra kimseyle sorun yaşamayalım:
Evde ara ara tadilat yapıyoruz, genelde paramız ve vaktimiz olduğunda. Mesela şu an üst kattaki banyoyu yenilemeyi planlıyoruz. Çok fazla ses gürültü olan şeyler olmuyor genelde ama geçici olarak çok kısa süreli ses olabilir -makul saatlerde tabii ki-. Evin bazı kısımları kullanım dışı olabilir geldiğiniz zaman, mesela o an garajı yeniliyorsak, çamaşır makinesi ve kurutma makinesi garajda olduğu için birkaç gün kullanım dışı olabilirler. Driveway 3-4 araba sığacak kadar büyük ama 2 arabadan fazlasını aynı anda park edersek birbirlerini engellemeye başlıyorlar. O yüzden arabanızla acilen çıkmanız gerekirse istediğiniz kadar acil çıkamayabilirsiniz arabanızın konumuna bağlı olarak. Ev çok merkezi bir yerde değil ama 10-15 dakika yürüyerek (arabayla birkaç dakikada) gidebileceğiniz yerler var. Tabi eve çok yakın (2 dakika yürüme mesafesi) bir fast foodcu da var ama diğer gitmek isteyebileceğiniz yerler bu kadar yakın değil. Elektrikli aracınız var ise veya almayı planlıyorsanız maalesef evde şarj etmeniz mümkün değil çünkü evin elektrik sistemi buna uygun değil.Açıkçası şu an aklıma gelenler bunlar. Başka bir şey gelirse eklerim.
1 aya kadar odayı kiralama ücreti $1100.
Bu fiyata faturalar, aidatlar vs. tüm giderler ve yukarıda saydığım avantajlar dahil. Sadece kişisel harcamalarınız size ait ekstra olarak. Sessiz, sakin, güvenli bir mahallede ev. İsterseniz kendiniz de haritadan bakabilirsiniz, Painesville bölgesi. Arabayla eve 20 dakika mesafede ihtiyacınız olabilecek her şey var. Tabi her yer 20 dakika uzakta değil, 20 dakikalık alan içerisinde.
İletişim için DM gönderebilir veya bu postun altına yorum yazabilirsiniz. İsterseniz Ohio Telegram grubumuza katılıp oradan da iletişime geçebilirsiniz.
Telegram Grubu linki: https://t.me/+9iJwuMEaGIgxODVk
Merhaba, ilgili oda fiyatı 2 kişi için de mi 1100$ yoksa 2 kişi için aynı oda 2200$ mı oluyor?
Merhaba. Fiyat oda bazında, 2 kişi ya da çocukla beraber 3 kişi olması önemli değil. Toplam $1100.
-
Pennsylvania
-
@jesus-0 ilana dikkat li incele han bölgede pa nj ye göre tabiki daha ucuz fakat gelir de düşme yaşanacak, 500 dolar kiralar genelde income restiction yada retired insanlar için oluyor, değerlendirmenizi çok yönlü yapın,
-
Greencard kazanan Pittsburgh da yaşayan ve yaşamak isteyenler
-
@mehmetizmirli ben greencard aldım ve pittsburgh düşünüyorum yaptigim araştırmalar neticesinde. Kirayı geçtim ev fiyatları da uygun geldi bana craigslistte.
-
@Burak-5 doğrudur güzel bir şehir tavsiye ederim hem çocuk yetiştirme hem güvenlik hem de iş anlamında başlangıç için güzel bir şehir
-
@mehmetizmirli Philadelphia bizim ilk gideceğimiz yer hawertown bölgesi
-
Pensilvanya ehliyet konusunda bilgi paylaşırsanız sevinirim. Tr de ehliyet var. Çünkü her eyalette farklılık gösteriyor diye okudum. Pensilvanya hakkında bilgiye ulaşamadım.
-
-
@akara bu eyalette tanıdığınız varmı geçen gün philadelphia merkezindeydim çok karışık karmaşa geldi New York gibi geldi kendimi güvende hissetmedim açıkçası
-
@akara
Pennsylvania eyaletinde ehliyet almak
Yaşadığınız bölgede sınav merkezleri var ssn ve adres kanıtı istiyorlar Greencard yerine size basılan vize yi gösterin (upon endorsement serves as temporary i-551 evidencing permanent residence for 1 year) yazısı sizin resmî olarak ülkede ikamet edebileceğinizi gösteriyor bu ifadeyi internette devlet internet sayfalarında bulun gösterin.iki tane mektup bankada hesap açınca eve göndermelerini isteyin kartın yada bilgilendirme mektubu ssn veya Greencard gelirse o mektup zarfınızda gösterebilirsiniz eski ehliyetinizi yanınıza alın
Sınava çalışalacak kaynaklar var direk bu sorulardan çıkıyor bazen istisnai sorular geliyor
Amerika ya ilk geldiğimizde yeni bir hayat yeni bir başlangıç olduğundan bir telaş içinde olunuyor gelmeden sınava Türkiye’de çalışıp gelmekte fayda var çünkü eğer bir tanıdığın yanına gittiğseniz o kişiye külfet olmamalı onun bol zamanına göre hareket etmek zor olabilir
Sınavdan geçemezseniz sınav merkezinin yöneticisini bulun Türkçe yada başka dil sınav için gün veriyor sınavı Google translate çevrilmiş normal usul sınav yapıyorlar
Sınav ekranlar üzerinden oluyor 18 soru soruluyor16 doğru olmalı 3 tane bilemezseniz ekran kapanıyor yarın bir daha girme hakkınız oluyor bilemediğiniz soruyu atlamanızı tavsiye ederim
Sınava çalışırken ezber yapmak kodlayarak yapmak daha iyi İngilizce seviyeniz iyise sorular zaten kolay
Sınavı geçtiniz hemen görevli size anlatıyor dmv sitesinden randevu al diye size verilen evraktaki kodla sürüş sınavı için randevu alıyorsunuz merkezi sınav yerleri dolu oluyor 40 dakika 1 saat uzaklıktaki sınav merkezleri boş oluyor sınava sigortası ve registration ve ehliyeti olan biriyle gitmelisiniz bu belgeler her araçta olmalı zaten sınav çok kısa ama Amerika’da kuralları dönüşleri stopları bilmezseniz ilk sınavda elenirsiniz
SSN gelince ilk işiniz ehliyet almak olmalı Amerika’da ehliyet geçmişi bir çok şeyde geçerli uber yolcu taşımacılığı ilerde yapacaklar en az 1 yıl olması isteniliyor
DMV ehliyet bürolarında eyalet kimlikleride alabilirsiniz
Amerika’da ilk yapılacak sıralamalarda ehliyet almak gelir
Yolunuz açık olsun
-
@mehmetizmirli çok sagolun güzel bir bilgilendirme olmuş
-
@mehmetizmirli evet hawertown da tanıgıdıgımız var ilk etapta oraya gideceğiz.
-
@akara o zaman güzel şehri daha önceden tanıyan biri olması bellide gideceğiniz yer güvenli bir yerdir büyük eyaletlerde şehirlerde başlamak benim fikrim zor bir başlangıç
-
selamlar, philadelphia dublin driving license center da 19 kasimda road test randevum var normal ehliyet icin. aracini kullanabilecegim bana eslik eden birisi cikar mi? sürücü kurslarindan kiralamaya calistim dubline gelmiyoruz diyorlar. ucretli olarak yardim istiyorum boş vakti olup degerlendirmek isteyen arkadaslar varsa.
-
@geçmiştengeleceğe ben georgiada ehliyet aldığımda gittiğim kurs road test servisi de sunuyordu.
bakmanızı öneririm böyle bir seçenek varsa. -
@geçmiştengeleceğe ehliyet aldıgınızda deneyimlerinizi yazarsanız bizde ileride faydalanırız. İnşallah phılephıa ya gelecegiz
-
@akara, içinde söyledi: Pennsylvania
Tabi mutlaka paylaşacağım.
Benzer Başlıklar
108
48.8k
Users
4.7k
Topics
467.5k