Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba size bir kaç soru danışmak istiyorum fikir verirseniz çok mutlu olurum
    1.türkiyede kadrolu bir öğretmenim ve öğretmenliği bırakıp amerikalı arkadaşımla evlenmek biraz korkutuyor beni
    2. 4 yaşında kızımla birlikte gideceğiz
    3.Benim en büyük korkumda İngilizce bilmiyor oluşum... Lütfen bir akıl verirseniz sevinirim
    4.Türkiyede kalıp çocuğumu büyütmek öğretmen maaşım la çok zor, ay sonunu zor getiriyoruz. Ama kafam çok karışık


  • Merhaba, öğretmenlik maaşları ve geçim sıkıntısı hakkında kesinlikle haklısınız (maalesef), diğer taraftan endişeleriniz de çok yerinde. Peki ABD vatandaşı olan arkadaşınız ile bu konuyu konuştunuz mu ? Yani size bu konuda bir güven veriyor mu? Yoksa yalnızca sosyal medya üzerinden tanışarak böyle bir karar almayı düşünüyorsanız, dil bilmemeniz de göz önünde bulundurulursa büyük bir risk olduğunu düşünüyorum. Hem kızınız da var. Fakat arkadaşınız uzun yıllardır tanıdığınız, yüzyüze de gördüğünüz ve güvendiğiniz birisi ise neden olmasın ? Tekrar söylemeliyim ki; eğer sadece sosyal medya üzerinden iletişime geçtiyseniz ve size böyle bir teklifte bulunduysa bence güvenmemelisiniz. Bununla ilgili bir çok benzer hikaye biliyorum ve sonuçları hüsran oluyor.


  • Cevabınız için çok teşekkür ediyorum, öncelikle daha ilişkinin başındayız bende aklımdaki sorulara cevap bulabilmem için yazdım. Gereken güveni sağlandıktan sonra elbetteki adım atılacaktır.
    Tüm şartlar sağlandıktan sonra dil bilmeden oraya gelmem sıkıntı yaratır mı? Sosyal bir insanım yeniliklere açığım.


  • @mamma-mia Lütfen beni yanlış anlamayın, siz zaten öğretmensiniz ve bilinçli bir insan olduğunuza inancım tam. İngilizce bilmeden gitmeniz elbette ki ciddi bir sorun yaratmayacaktır, dil bilmeden giden çok insan var. Size sorun yaratabilecek olan kısım dil değil şahsi fikrimce. Eğer duygusal olarak bir ilişki yolunda Amerika'ya giderseniz ve olur da herhangi bir şekilde beklentileriniz karşılanmazsa, kızınızla dil bilmediğiniz bir ülkede yapayalnız kalma ihtimaliniz bana korkutucu geliyor. (Ben erkeğim, bekarım ve buna cesaret edemezdim açıkçası) Yoksa dil bilmeden ve herhangi bir duygusal bağ içerisinde olmadan, elbette ki gidip orada zorlansanız bile bir süre sonra aşamayacağınız hiçbir şey yok. Sizin de söylediğiniz gibi gerekli güveni ve ilerici adımları sağlarsa neden olmasın, hem siz de bu süreçte dilinizi geliştirmek adına Türkiye'de adımlar atabilirsiniz.


  • Evet çok haklısınız, gereken süreci doğru atlatmak için yazmak istedim zaten.Verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkür ediyorum.


  • @mamma-mia , içinde söyledi: ABD VATANDAŞI YLA EVLİLİK...

    Evet çok haklısınız, gereken süreci doğru atlatmak için yazmak istedim zaten.Verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkür ediyorum.

    Rica ederim, gelişmelerden bizleri de haberdar edersiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

  • ⭐⭐

    @mamma-mia bende birşey paylaşmak isterim öğrenmen maaşı ile çocuk büyütmek zor evet ama buradaki erkek arkadaşınıza güvenciniz ne kadar onu ilk önce test edin düşünün buraya geldiğinizde mutlaka evlenmelisiniz ki yasalar sizin adınıza rahat işlesin ben 3 aydır burdayım nişanlılık yolu ile geldim ama henüz hala evlenmedim nişanlım emin olmaktan bahsediyor 2 sene ilişki yaşadık hala emin degil yani ortada kalmanızı asla istemem. Ayrıca dil konusu. Bence sorun yaratacaktır çünkü burada herkes inglizce konuşuyor tabi gideceğiniz bölgeyede bağlı inglizce. Öğrenmek zor mu değil ama çabalamak pratik yapmak lazım 2 sene oldu nişanlım ile görüşüyorum. Çok bir İngilizce geliştiremedim hala açıkçası yani Allah doğru karar vermeyi nasip etsin tavsiyem bazı şeyleri netleştirin öyle adım atın


  • @stardium aynen katiliyorum. sosyal medya veya whats up gibi app ler uzerinden evlilik konusunda sahtekarliklar cok yaygin. Cok dikkatli olunmali.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum