twitterda @yukselhos diye bir profesor var takip edin bence yardımcı olacaktır, hatta bir web sitesi vardı...
-
Internette gectigimiz 10 yil icerisinde IND'ye Ankara Anlasmasi ile calisma ve oturma izni basvurusu yapmis ve bir sekilde red aldiktan sonra mahkeme kanaliyla bu karara itiraz etmis olan Turk vatandaslarinin davalarina ait pek cok tutanak kaydina ulasabilirsiniz. Mahkeme tutanaklari halka acik oldugundan tum detaylari gorebiliyorsunuz, sadece isim, adres gibi kisisel veriler gizleniyor.
Ornegin Google'a RVO Turkse zelfstandig ECLI yazip aratmayi deneyin. Daha yakin tarihtenki davalari gormek icin arama kelimeleri arasina 2023 ekleyebilirsiniz.
Ben bu sekilde yaklasik 20 tane dava dosyasina ulastim. Bunlardan edindigim izlenimlerim soyle:
Insaat ustasi, boya ustasi, marangoz, kalipci, tamirci, berber, kuafor vs. gibi alanlardan birinde esnaf veya serbest meslek sahibi bir kisi olarak, yani sahis sirketi (ZZP) veya iki ortakli basit sirket (VOF) kurarak yapilan calisma izni bavurularinin neredeyse tamaminda IND dosyayi RVO'ya yani Ekonomi Bakanligi - Girisimciler Daire'ne gondermeye gerek bile buymadan direkt reddetmis. Red sebebi hep ayni "Firmaniz ve siz Hollanda'nin onemli bir cikarina hizmet etmiyorsunuz". Yani bir baska deyisle, "sizin meslekten burada cok adam var, sizin ekonomimize al-sat yapmaktan ote hic bir gercek katkiniz olmayacak. para kazanip kar etseniz dahi bizi gelecek yuzyila tasiyacak, ileriye goturecek bir sey yapmayacaksiniz. O yuzden size ihtiyacimiz yok".Bu, kisaca Hollanda'nin Ankara Anlasmasi'na olan bakis acisini ozetliyor. Onlar duz adam aramiyorlar. Gercekten ekonomiye onemli katki yapabilecek, yenilikci bir urun veya hizmet gelistirebilecek, teknolojik inovasyon yapabilecek, yeni istihdam saglayabilecek ve uretim yatirimi yapabilecek girisimciler ariyorlar. 1963de yapilmis bir anlasmada cizilen kapsamin gunumuzde gecerliligini yitirmis olmasi cok normal. O donem Avrupa Birligi'nin insan gucu ve duz isciye ihtiyaci vardi ve o zamanin plotikacilari buna uygun bir anlasma imzaladi. Keske ileri goruslu olup bu anlasma sadece 20 veya 25 yil icin gecerlidir, sonrfa kosullari tekrar gorusulecektir demis olsalardi. Anlasmna suresiz oldugu icin beklentilerimizde basvuru sahipleri olarak biz hakliyiz, ancak Hollanda'nin guncel kosullarda ekonomik cikarlarini korumak istemesini de garipsememeliyiz,
Bu alanlardan birinde basvuru yapip onay almis, veya basvurusu once reddedilip sonra mahkemeye giden ve mahkemece hakli bulunarak genellikle 5 veya 8 hafta icinde yeniden incelenme talimati verilerek bu ikinci inceleme sonunda onay almis olan vatandaslarimiz da var. Su linkte ornek bir dava dosyayini bulabilirsiniz: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBDHA:2022:14621Bu ornekte basvuru sahibinin IND'ye sundugu destekleyici kanitlarin dava surecinde ne kadar ise yaradigina dikkat edin. Oyle ki, mahkeme "basvuru sahibinin sundugu pazar arastirmasinin cok detayli olmasina gerek yok, RVO'nun degerlendirmesine yetecek kadar detay verilmis, bundan otesi gereksiz formalitedir ve IND'nin boyle ivir zivir bilgileri one surerek basvuruyu reddetmesi anlamsizdir" diyor. Yani basvurunuzu yaparken doldurdugunuz 9531 numarali formda belirtilen belgeleri birebir sunmak zorunda bile degilsiniz, yeter ki kritik bilgileri vermis olun. Mesela belgeler arasina bilanconuzu eklemissiniz, bu durumda IND acilis bilanconuz yok diyemez, veya net bir fiyat analizi yapmamissiniz, ama fatura ornekleri eklemissiniz. Bu durumda RVO faturalardan yola cikarak fiyatlandirma politikanizi anlayabilir diyor.
Nitekim dava dosyalarinin cogunda RVO'nun butun bu destekleyici kanit ve analizlerin sunulmadigi baska basvuru dosylarina inisiyatif kullanarak hep olumlu gorus vermis oldugu, yani Ankara Anlasmasi basvurularinda asil engelin genellikle IND oldugu ve gelen red kararlarinin hep bu ilk asamada IND tarafindan verildigi net bir sekilde goruluyor. RVO girisimcileri destekleyen bir kurum oldugundan gelen dosyalara olabildingce sans vermeye calisiyorlar, yani onemli bir eksiklik olmadikca onlari ikna etmeniz IND'"yi ikna etmenizden daha kolay diyebiliriz. Zaten RVO bir kere olumlu gorus verince IND o dosyaya calisma iznini vermek zorunda, o yuzden daha elestirel ve engelleyici tavir hep ilk incelemeyi yapan IND'de.... Bunu unutmayin.
Ikinci olarak, dosyalarin islenme surelerine baktigimda, Ankara Anlasmasi'na Hollanda icinden basvuru yapildigindca dosyalarin 2 ila 4 ay icinde IND tarafindan degerlendirildigini, eger Turkiye'den yani MVV ile birlikte basvuru yapilmisa ilk inclemenin 5 ay ile 1 yila kadar uzayabildigini goruyoruz. Bu dosyalarda eksik belgelere daha cok rastlaniyor, uzamasinin nedeni bu da olabilir. RVO incelemeleri ise nisbeten daha kisa suruyor, yani maksimum 5 ayda cevap vermisler cogu dosyada.
Default letter gondererek cevap suresini hizlandiran cok sayida dosya var. Iste size cok yakin bir tarihte, yani Temmuz 2023'te ilk basvurusu yapilip Kasim'da notice of default gonderilen ve 7 Aralik'ta mahkeme tarafindan karara baglnanan bir dosya: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBDHA:2023:19073 Mahkeme "cok uzattiniz, 2 ay icinde nihai kararinizi verin, o gune kadar da basvuru sahibine gunluk 100 EUR odeyin" demis. Basvuru yapip da henuz cevap almamiz herkes hemen yarin bu default letter'i gondersin. Baska turlu sonuc almaniz cok zor gorunuyor IND'den.
-
@charon Konuyu açan arkadaş Amerika'ya vize alamamış danışmanı da Sırbistan'a yönlendirmiş. Yani oraya git bir şekilde Amerikaya kaçak girersin demiş açıkçası.
Ben Almanya ,Fransa yazdım ama aynı şekilde Amerikayada Sırbistandan insan kaçakçılığı yapılıyor. Kısa bir araştırma yaparsanız Sırbistan şehirlerinin göbeğindeki parklarda yüzlerce yasa dışı göçmenin güvenlik güçlerinin gözü önünde hiç bir müdahale olmadan sere serpe yatarak kaçak göç için sıralarını beklediklerini öğrenebilirsiniz. Adamlar bu kaçakların kendi ülkelerinde kalmıyacaklarını, geçici olduklarını biliyor. Tarifesi var , menüden bütçenize göre seçiyorsunuz. Vize, çalışma izni ... ne kadar ekmek o kadar köfte! Paranız yetersizse en düşük tarifeden sizi Avrupada Almanya,Fransa gibi ülkelere kaçak geçirip bırakıyorlar, gerisi size kalmış.
Youtube da Amerikaya ,Avrupaya bu şebekeler vasıtasıyla nasıl gittiklerini anlatan onlarca vlog görebilirsiniz.
Amerika uzak ve maliyetli olduğu için oraya genellikle iltica yolunu tercih edenler gidiyor.
Yani kısacası arz-talep dengesi. Talep oluştuktan sonra gitmek istediğiniz yer için bedeli karşılığında size yol yordam gösterecek arz ortaya çıkacaktır. -
Yardımcı olabilecek var mı arkadaşlar
-
Selam herkese.
Oğlum hafta içi slovakyaya gelecek. D vize ile. Oturum alana kadar bir işe ihtiyacı var. Nasıl iş bulabilir. Kendisi düz lise mezunu. Bildiğiniz gibi sonuçta orda da euro harcanıyor. Malu 32 kat pahali ulkemizden . Bir şekilde geçimini sağlaması gerek. Maddi durumu bu aralar oldukça kötü. Tüm birikim masrafına gitti. Birazda harçlık. Şimdi orda bir işe ihtiyacı olacak.
Varsa bilgisi olan yada bir tanıdik vs iş bulabileceği çok minnettar kalırız -
@aldaci-0 başvurduğunuz yerin iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz özelden? ayrıca tutar ile ilgili de bilgi verebilir misiniz?
-
@Lifepark-0 Vize başvurusunda pasaportun işlem görmüş tüm sayfalarını istiyorlar. Vize formunda daha önce giriş çıkış yaptığınız ülkeler sorulmuyor. O nedenle büyük sorun olacağını sanmıyorum.
-
@AE123, içinde söyledi: ABD'de iken Schengen vizesi almak
South Carolina eyaletinde yasioruz, esim Gc sahibi Alman konsoloslugundan vize basvurusu yapmak istiyoruz direk konsolosluga gitnek gerekiyor mu, yoksa online da vize basvurusu yapabilir niyuz?
ABD vatandaşı olmadığı için online başvuru yapamaz. Türk vatandaşı olarak konsolosluk üzerinden başvuru yaparak vize alacak.
-
-
Merhaba, Company Letter kısmında ".. Give details of your accommodation on arrival in the State" diye bir kısım var. Siz Company letter de yada başka bir yerde accomodation belirttiniz mi vize başvurusu yaparken? Asgari ne kadar bir süre için otel rezervasyonu yapmak gerekir ? Neticede hızlı bir şekilde ev kiralamayı düşünüyorum ama tabi süresini öngörmem mümkün değil.
-
..kibris bir adadir, cok az bir kismi turklere aittir,gelecek hala mechuldur,bir muddet sonra ada hayati SIKAR insani..K.K.TC. Henuz kendi yagiyla kavrulacak durumda degildir.
-
@Ghost , merhaba verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Ghost ve diger bilgili arkadaslara sorum şu olacak , Usa / Tr cift vatandas olan biri 3. vatandaslik olarak Romanya pasaportu da alabilir mi ? Bildigim kadariyla Usa kac vatandasliginiz oldugunu cokta umursamiyor ama Tr galiba sadece cift vatandasligi onayliyor ama emin olmadigim icin sormak istedim.
-
-
Tebrik ederim.
-
@crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Bazı yorumlarda Litvanya vb ülkelerden çalışma izni aldıysanız o ülkeden başka yerde asla çalışamazsınız gibi yorumlar geliyor. Benimde kafam karıştı.
Birde ikinci bi sorum olacak. Şimdi ben burada emekliyim. Litvanya yada almanyada yasal olarak çalışsam buradaki maaşımda herhangi bir kesinti olurmu. Malûm zaten kuş kadar emekli maaşımız var. -
-
@İpek-Dedemen-Erdur sitelerde yazan kriterlerden hangisi sizde var acaba
Hollanda Vatandaşlığı: 2023'te Başvuru Şartları ve İşlemleri
Hollanda Vatandaşlık İşlemleri
-
-
sicilya adasi italyan mafiasinin dogdugu yerdir..demek italyada zenginlesmis
-
@DonTurcos Videodaki arkadasin azmi gercekten takdire deger. Ilkokul mezunu ve mobilyaci olarak Avrupa'dan degisik ulkelere is basvuruslari yapiyor ve Slovakya'da bir sirkete kabul ediliyor. Tahminimce kendisi mobilya ustasi. Birkac ay icerisinde vize islemlerini falan tamamlayip gidiyor.

Bulgaristan ve Diğer Avrupa Ülkelerinde Oturum İzni
-
Merhabalar, eşim Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere çifte vatandaş. Yeni evliyiz benim şuan herhangi bir işlemim yok. Avrupaya yerleşmek ve çalışmak istiyoruz eşim avrupa vatandaşı olduğu için çalışabiliyor ancak benim diğer avrupa ülkelerinde çalışma durumum nedir acaba ? Kısaca evlilik yoluyla bulgaristan D vizesini aldığımda bulgaristan dışındaki diğer avrupa ülkelerinde de oturabilir ve çalışabilir miyim?
-
iyi gunler @goksel, bu mumkun. bulgaristan d vizesi ne demek bilmiyorum ama evlilik nedeni ile bulgaristanda verilen oturum izni oldugunu varsayalim. eger esin soz gelimi hollandaya tasindi is nedeni ile sen oncelikle vizesiz o ulkeye tasinabilirsin esin ile. daha sonra hollanda da avrupa birligi vatandasi olmayan aile uyesi olarak kayit yaptirip oturuma basvurabilirsin. prosedurler biraz degisiklik gostersede hemen hemen ayni butun ulkeler icin. bu sayfadan on bilgi alabilirsin: non-eu-family-members-residence-card esin ulke degistirirse yeniden basvurman gerekecek bu tarz oturum icin o yuzden ilk yerleseceginiz ulkeyi iyi secmek ilerde de vatandasligina basvurmak mantikli.
not: imla, turkce karakter
-
@goksel, içinde söyledi: Bulgaristan ve Diğer Avrupa Ülkelerinde Oturum İzni
Merhabalar, eşim Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere çifte vatandaş. Yeni evliyiz benim şuan herhangi bir işlemim yok. Avrupaya yerleşmek ve çalışmak istiyoruz eşim avrupa vatandaşı olduğu için çalışabiliyor ancak benim diğer avrupa ülkelerinde çalışma durumum nedir acaba ? Kısaca evlilik yoluyla bulgaristan D vizesini aldığımda bulgaristan dışındaki diğer avrupa ülkelerinde de oturabilir ve çalışabilir miyim?
Bunu eşinize sordunuz mu?
-
@nordlendingen çok teşekkürler açıklayıcı cevabınız için
-
birde ek olarak eşiniz olmadan tek başınıza seyahat edemezsiniz. 3-5 yıl önce kural böyleydi. şimdi değiştimi bilmiyorum
-
@anesthetic, içinde söyledi: Bulgaristan ve Diğer Avrupa Ülkelerinde Oturum İzni
birde ek olarak eşiniz olmadan tek başınıza seyahat edemezsiniz. 3-5 yıl önce kural böyleydi. şimdi değiştimi bilmiyorum
Merhaba, hala değişmedi ise vizesiz avrupa birliği içinde seyehat etmek isterse yasaktı sanırım. Ama vizesini aldıktan sonra tek başına istediği yere seyehat edebilir. Ayrıca avrupa birliği vatandaşı ile evli olduğu için vize ücreti alınmıyor sadece sağlık sigortası ve işlem masrafı alınıyor.
Konu dışı olarak : eşiniz nasıl buldu işi? bir ben mi beceremiyorum acaba çifte vatandaş olup gitmeyi
-
@rabbit62 merhaba teşekkürler cevabiniz için. Şuan maalesef herhangi bir is bulamadı boyle birsey olsa gidebilir miyiz ve au vatandasi olmadigim için bende calisabilir miyim diye bilgi almak istedim. Greencard cikmayinca avrupaya yonelmek istedik ancak olur mu olmaz mi bilgi bulamadik fazla.
-
@goksel Eu da yaşama veya çalışma konusunda prosedür nasıl işliyor çok bilgim yok fakat kuzenlerim TC vatandaşı ile evlenip yurtdışına çıktılar. Eşleri iş buldukları için, eşleri belgeleri hazırladıktan sonra 1 ay içerisinde çalışmaya başladılar.
-
@rabbit62 TC vatandasiyla derken iki tarafta Türk olarak mı is bulup gittiler hocam.
-
@rabbit62 TC vatandasiyla derken iki tarafta Türk olarak mı is bulup gittiler hocam.
İşi bulan kişiler TC vatandaşı, kuzenlerim ise çifte vatandaş.
İki ayrı çift olarak bir çift Fransa'ya diğer çift ise İsveç e gitti. Yaklaşık 1 ay sonra ise TC vatandaşı olan eşler hem çalışma hem oturma izinlerini almış ve çalışmaya başlamışlardı.

Benzer Başlıklar
77
37.0k
Users
5.5k
Topics
400.5k