Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba dün itibariyle green card kazandım ve ds 260 formunu doldurmaya başladım ncak green card adresi isteniyor ve onu yazmam gerek bu tarz şeyleri karşlayıp benim ve benim gibi çıkmış kişileri ilk yıllar alıp eğiten ne biliyim çevreyi eyaleti iş bulmamaıza yardımzı olabilecek güvenilir kurumlar var mı yardımcıı olabilir misiniz ne yapmamı önerirsiniz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @darkstar, içinde söyledi: Green card kazandım amerikaay gitmeme yardımcı olacak kuruluşlar var mı ?

    Merhaba dün itibariyle green card kazandım ve ds 260 formunu doldurmaya başladım ncak green card adresi isteniyor ve onu yazmam gerek bu tarz şeyleri karşlayıp benim ve benim gibi çıkmış kişileri ilk yıllar alıp eğiten ne biliyim çevreyi eyaleti iş bulmamaıza yardımzı olabilecek güvenilir kurumlar var mı yardımcıı olabilir misiniz ne yapmamı önerirsiniz ?

    Sayin @darkstar siz kurulus degil "dolandirici" ariyorsunuz 🙂

    Size soruyu soyle sorayim, durumu daha iyi anlarsiniz... Suriye'den gelen gocmenlere onculuk eden, onlara Turkiye'deki hayati ogreten, is bulmalarina ve sehir secmelerine yardimci olan birileri var miydi? 🙂 Bu sorunun cevabi ile, sizin sordugunuz sorunun cevabi ayni...

    Yapmaniz gereken, ABD'deki hayati, kulturu ogrenip, seceneklerinizi bilip, bilincli ve kisisel secimler yapmak olmali... Lutfen bu sekilde "butun islemleri bitirecek" kisiler veya kurumlar aramayin, sizin iyiliginiz icin soyluyorum... cunku siz "umut taciri dolandirici"larin tanimini yapiyorsunuz sorunuzda 🙂 Bu konu, istismar edilmeye cok acik...

    Tabii, yanlis anlasilmasin, dediginiz soruyu kucuk parcalara ayirip hepsini ayri ayri profesyonel olarak yapan kisilere ulasabilirsiniz, ama siz "her sey bir paket" sorusu sorunca, benim aklima umut taciri dolandiricilar geliyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells Arkadaşın talebi dolandırılmaya açık olsa da herkes dolandırıcı değil. Bu talebi iş fırsatı olarak görenler de var.


  • @crazycells, içinde söyledi:

    Sayin @darkstar siz kurulus degil "dolandirici" ariyorsunuz 🙂

    Gece gece güldüm. 🙂


  • @knnrn Teşekkür ediyorum hocam

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sayin knnrn , bu arkadasi hatirladim sanirim...

    Hani tum Green Card sureci boyunca forumda verdigimiz bilgilerden yararlanan, forum kaynaklarini kullanan ve forumda sorularini soran ve cevaplarini alan... ama vizeyi alir almaz forumu terk edip kendine blog acip, sanki tum sureci kendi cabasiyla halletmis gibi bizi ve herkesi insanlara bilgi vermek icin para istiyorlar, yarim yamalak bilgi veriyorlar ve tum isi ticarete dokmusler diye suclayan... ayrica benim kendisine bu dediklerinin kesinlikle forum hakkinda yalan ve yaniltici oldugunu belirttigimde "burasi benim sitem, istedigimi yazarim" tarzi bir cevap veren Mehmet adli arkadas degil mi bu 🙂 ?

    Kendisi yukarida tanimladigim gibi birisi kanimca... Size ve iyi niyetinize ne kadar guveniyorsam, linkte verdiginiz arkadasa o kadar guvenmiyorum 🙂 Insanlarin parasini almak icin her turlu yalani soyleyebilecek biri kendisi bence... Daha once yapmadigi sey degil 🙂


  • Bu sekilde dolandiranlar olabilecegi gibi, boyle bir durumu firsata cevirip, insanlari kendi menfaatlari ugruna kullanan cok fazla kisiler de var. Ozellikle, Turkiye'den ilk defa gelen gocmenler, ogrenciler ve hatta turist vizesiyle gelenler malesef boyle kisilere denk gelebiliyorlar.

    Mesela, adamin pizza restauranti var ve hicbirsey bilmeyen ama yardima ihtiyaci olan kisileri yaninda en ucuz sekilde calistirmaya basliyor. Kendisine sorsaniz, yardimci oluyorum der ama aslinda kendisine yardimci oluyor. Amerikali calistirsa, 1- fazla saat ucreti odemek zorunda kalacak, 2- vergisini falan odeyecek, 3- birseyler ters giderse, kendisini sikayet edebilir. Halbuki yeni gelmis gocmen veya ogrenci vb ona en azindan bir sure muhtac, kimseye birsey sikayette edemez ve ustelik vergisiz, undertable is gucu....

    Boyle durumlara cok dikkat edin! Cok var ornekleri. Sadece pizzacilar icin degil, her alanda var. O yuzden hep diyoruz, yeni gelenlere ilk birkac hafta, ev-is-araba gibi konularda yardimci olacak, yol gosterecek bir yakin tanidik bulmak cok onemli. Eger hicbir tanidik yoksa, malesef zorluk ilk basta cok fazla olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Green card kazandım amerikaay gitmeme yardımcı olacak kuruluşlar var mı ?

    giderse, kendisini sikayet edebilir. Halbuki yeni gelmis gocmen veya ogrenci vb ona en azindan bir sure muhtac, kimseye birsey sikayette edemez ve ustelik vergisiz, undertable is gucu....

    youtube de bu durumdan mağdur olanlar var başta benim aklıma iboabd ile yesoabd geldi mesela saatlik ücreti 2 dolara çalışmışlar zamanında bir markette. asgari ücretin bile altındaydı ozaman diyor.


  • @darkstar Bambaşka bir ülkeye gitmeye cesaret ediyorsunuz, o halde tüm zorlukları kendiniz deneyimlemeyi göze almalısınız. Zorluklar, süreç eşittir tecrübe demektir. Zorluklarla başa çıkabilme gücünüz yoksa zaten hiç gitmeyin bence, yine de sizin kararınız.


  • @darkstar bende senin gibiyim şuan hiç bir konuya vakıf değilim bana da yardımcı olabilirmisiniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum