dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
-
@ilkerkaynar90 Mesajı okuduktan sonra şöyle bir ayağa kalkıp selam verdim,
8180109d-0ae5-4e3c-a00f-761fff25f534-image.png
Güzel dileklerin için teşekkürler hocam. Motorla gezmeden önce bende geleceğim bilginiz ola. 😅
-
@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi -
@Movistar74 Abd'ye gidişten kastım TR havalimanında sorun olup olmamasıydı. Yani görünen o ki bakaya durumundayken mahkeme kararı ile yurt dışı yasağı gelmediği sürece çıkılabilirim.
-
Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?
-
@baba-yaga tabi buda bir seçenek giderleri daha düşük bir eyalet seçip daha sonra L.A gidebilirsiniz
-
@deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..
-
@DenizMaths Çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 Teşekkürler. 18 yaşındayım. Buradaki masraflar 1000 usd tutuyor sanırım, uçak masrafı vb. hazırlıklar masraf olarak 2 bin doları gözden çıkarıyorum. Masraf hariç 15 bin dolar diyorsunuz . Peki evi üzerime alsam, taşınamaz varlık olarak ek bir katkısı olur mu?
Ek olarak internetten kazanç sağlıyorum. Türk Lirası olarak. Şahıs şirketim var. bunları gösterebilir miyim maddi durum olarak?
Ve son sorum, case number çok geç sıraya verilirse yurtdışından, hangi ülkeden katılınmalı?
Her şey için tekrardan teşekkürler <3.
-
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
-
Bu yıl 7. başvurum, ilk başvurduğumdan beri hayatımda çok şey değişti. Şuan da Almanya’ya taşınma sürecindeyim ama ABD’nin bendeki yeri her zaman ayrı. Umarım bu sene o senedir.
-
Muhtemelen bu konuda en fazla söz hakkına sahip kişi olabilirim. 18. başvurumu yaptım ben başvuru yaptığım zamanlarda posta ile gönderiliyordu. bu zamana kadar 5 farklı aileye çıkmasına vesile oldum, 3 aile şuanda orada :), kendime hayrım yok.
-
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...

DV2022 Bekleme Odası
-
@Rhonster senin için normal de yaparım
-
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/biden-sozunde-durmadi-gocmen-sayisi-degismiyor-6379143/
Bu ne anlama geliyor bilen varmı?
-
20 gun. geri sayim devam ediyorSavannah, Georgia
-
This post is deleted! -
@cem-ceylan-Ankara bizi alakadar eden bir durum değil.
-
@Rhonster mülteciler ile alakalı doğru mu? Biran haberi görünce korktum
-
@cem-ceylan-Ankara niye korkasınız ki
15 bin değişmeyecek diyor direk bunun green card olmadığını anlamalıydınız
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hascerob 8mayısta hem boş ds260 hem de açıklamasını koyucam ondan bekleyin boş ds260 kendinize göre taslak yapıp online açılınca kopya yapıştır yaparsın
Şimdiden teşekkür ederim
-
@Rhonster vallaha anlamadım ne yalan söyleyeyim. Bu dönemde o kadar saçma durumlar olduki insan şaşırmıyor artık kötü bir haber alınca
-
@cem-ceylan-Ankara zaten bizi ilgilendirse bile bu tak diye olacak birşey değil en kongresi senatosu oylaması vs vs bir yığın iş var hele pandemi de varken iyice uzar.
-
@Rasim-Topçu, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Herkese merhaba,
23 Nisan'da askere gidiyorum, 12 ay boyunca ortalıkta bulanamayacağım malesef. Fakat 8 Mayıs'ta Green Card açıklanacak. Bunun sonucunda bana green cardın çıkması durumunda nasıl bir yol izlemem gerekir? Askerde bulunduğum sürede olası bir mülakata katılma durumumu nasıl sağlayabilirim? İzin alma gibi bir durumum olabilir mi?
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.Öncelikle şimdiden hayırlı teskereler
Kabaca cevap vermeye çalışayım. Kesin doğrudur / böyledir diyemem ama. Askerde bazı şeyler değişmişte olabilir.
Nisan'da askere gittin, en geç Temmuzda dağıtımın ve 10 gün iznin olacak. O arada 260 formunu doldurdun diyelim.
Mülakat zamanı için de izin alıp gidebilirsin. Kaldı ki mülakatlar da normal takvimde Ekim 2021'de başlayacak.
İzin işini ayarlayacak yazıcı arkadaşla samimiyet durumuna göre belki green kart mülakat muhabbetini dile getirmeyebilirsin. Duruma göre. Benim gibi kıskanç biri de olabilir. İzin işinde terso yapmasınBazı terimler yabancı gelebilir. Dağıtım, yazıcı vs. Askere gittikten sonra daha iyi anlayabilirsin.
-
@Rasim-Topçu izin alırken sakın green carddan bahsetme en büyük tavsiyem bu. onun harici diğer şeyleri sayın @hadi-BE açıklamış zaten
-
Merhaba arkadaşlar
Bu sene totem yapıp 3 senedir dışardan takip ettiğim foruma üye oldum.
2018 de ilk başvurumdan sonra GC çıkmasa da işi şansa bırakamam diyip 2019'un Ekim ayında F1 Vizesi ile New York'a giriş yaptım. Ama maalesef belki de hayatımın içerisinde beni en son yakalamasını isteyeceğim dönemde Pandemi beni New York'ta yakaladı. 2020 Mart ayında apar topar ani bir dönüş yaptım. 2020'nin sonunda Ankara Anlaşması üzerinden Londra'ya yerleşme düşüncesi ile ECAA Vizesine başvurdum ama onda da vizenin bitiş döneminde başvurmam sebep olsa gerek 4 ay bekleyişin ardından sıcağı sıcağına bir red almış bulunmaktayım.
Biliyorum bu kadar talihsiz biri olarak bu sene de bana vurmayacak loto. Ama bu sene %1 şansımı %2 ye çıkarmak için kız arkadaşıma da başvuru yaptım. Belki onun şansı güler yüzümüze.
Umarım bu sene Orta Doğu'dan çıkış biletinin tüm kontenjanı düşük case'ler ile bu forumdaki arkadaşlara çıkar -
@Rasim-Topçu
Açık ve net bir şekilde Green Card talihlisi olduğunu dile getir. Bu durumda sana izin vermek zorundalar hatta. Hayatınızı etkileyecek durumları engelleyemezler. Sonuç olarak gönüllülük (zorunlu olması bir şeyi değiştirmiyor.) esasında yapılan bir hizmettesiniz. Hayatınızı etkileyecek her konu için olduğu gibi bunun içinde izin vermek zorunda oldukları düşünüyorum.Örnek vermek gerekirse;
YKS, DGS, TOEFL, MSÜ vs... ÖSYM sınavları,
Ehliyet sınavı,
Açıköğretim sınavları,
Uzaktan eğitim sınavları,
Askerlik hizmetinden önce planlanmış ve gerçekleştirilememesi durumunda size olumsuz dönüşü olacak (hayatınızı olumsuz yönde etkileyecek) her şey için, önceden bildirmek ve görevinizi aksatmayacak şekilde izin alma hakkına sahipsiniz.Askeriye de çarşı izinleri de sadece haftasonu kullanılmaz. Haftasonu kullanılan izinler, genel kuraldır. Haftaiçi izin kullandırımı da mevcuttur.
Bunların hepsi, 15 aylık hizmet sürecimde, özel görevimin yanı sıra bölük komutanı habercisi olarak görev yaptığım için aşina olduğum hatta bir çoğuna kendi ellerimle paraf attığım şeyler.
Ben teskeremi alalı tam tamına 10 sene 4 ay oldu. Bizim dönemimizde mümkün olan şeyler günümüzdeki rahatlığa baktığımda çok daha kolay olacaktır.
Olayların üstlerinize ve size göre ne kadar değişeceğini gösteren bir örnekte vereyim.
Canım sıkıldığı zaman hava kuvvetleri lojistik kıta dan yakıt almaya giden ulaştırmaya bağlı bölük araçlarına kendimi araç komutanı olarak yazar, bölük komutanın parafını elimle atar, çıkar gezerdim.
Başçavuşum (bağlı olduğum takım komutanı) moralimin bozuk olduğunu vesaire gördüğünde beni git çarşı kağıdını getir diyip imzalayarak, çarşıya komponent almaya yollardı.
-
@Ping-PONG sakın yapmasın yakın zamanda askeriye tecrübem olduğu için biliyorum izin hakkı var her türlü kullanabilir istediği şekilde.
-
Valla ağzından bal damlıyor inşallah gerçekleşir abi
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için, tahmin ettiğimden daha kolaymış o zaman vergi ve plaka işleri, buna çok sevindim
Zaten öyle bir düşüncemiz var bir roadtrip çok istiyoruz, aklıma böyle bir şey yapsak nasıl olur diye geldi, doğru araç ve rota seçimiyle çok da güzel olur gibi duruyor, mantıklı araç seçimi konusunda da senden yardım alırız abi kısmetse ve zahmet olmazsa
İnşallah bu sene kazanmışızdır da seneye gerçekleştirebiliriz bu hayali
-
@gariban, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Çıkarsa ne ısmarlayacaksın bize hadi totem yapalım
Florida da bir mangal partisi iyi olur bence.
Şimdi ben şöyle düşünüyorum, toteme kimler katılır bilmem ama şu konuda anlaşalım, kim hangi şehre yerleşecekse uygun bir zamanda bu toteme katılanlar ve Green Card kazananlara şöyle ailecek o şehirde mangal partisi veriyor, yani o zamanın deyimiyle Barbecue Party
Böylelikle farklı farklı şehirlerde hem gezip görüp hem de ete doymuş oluyoruz, inşallah toteme katılan herkese çıkar da bol bol gezeriz
Ben bu yazıyla birlikte @Rhonster @Ping-PONG @Emtee ye meydan okuyorum, var mısınız
-
@TughanTug ben zaten vardım bütün forum ahalisinin kanına girdim zaten forumca Tampa'ya gidiyoruz
tekneyle balığa çıkar yakaladığımız balıkları da gömeriz
hep kırmızı et olmasın
-
herkes Tampayı konuşuyor aeuhaeuhua
-
@Rhonster Amerika'da iyi ki et ucuz yoksa bu kadar kişiyi nasıl doyuracaksın, biz ailece 4 kişiyiz 10 aile kazansa forumdan, ortalama 3 kişi diyelim aile başı, 30 kişi yaparız hepimiz Tampa'dayiz barbekü partisindeyiz

Benzer Başlıklar
106
54.5k
Users
4.8k
Topics
483.0k