@nihat26 merhaba, aşağıdaki linkte yer alan konu size yardımcı olabilir.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/1845
-
@Kara-Kartal, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
herkes pasaport şartı kaldırılacak diye beklerken ABD ters köşe yapıp birde maddi durum şartı koyarsa herkes ofsayta düşer.. 🙂 belki beni tefe koyarlar ama keşke şartları sıkılaştırsalar iyice. tek umudum başıboş başvuruların engellenmesi. şans olarak fakir zengin orta durumlu aynı olsun onda hemfikirim. ama kardeşim başvuruya para şartı konsun 200- 300- 500 dolar gibi neyse artık hesabını yapsınlar hem ABD kazansın hemde gitmekte karar veremeyen kişiler başvurmasın. parası olmayan ne yapacak gibi yazılar yazarak kimse kendini acındırmasın kardeşim. 1 yıl var biriktirilir. kimse bahane üretmesin. günde 2 paket sigara içen adamlar. acıtasyon yapıyor.
Ben ABD diplomatı olup yılda ellibin göçmeni ülkeme alıp birde vatandaşlık yolu açacak olsam önce kendi ülkende neyi başarmışsın bunu görmek isterim. Mülakat günü bana göstereceğin banka hesabını şimdi oluştur o hesapta paranı göster derim. Minimum uçak bileti, sağlık kontrolü ve mülakat ücreti desen 2bin dolardan aşağı göstereni kafadan elerim. Çoluk çocuk gösteriyorsan her aile bireyi için yine muayene ücretini bu tutara eklerim. Şimdi bazıları çıkıp ama belki evi var çıkınca satıp gidecek belki diyecekler. Ya satamazsa, ya planladığı gibi olmazsa... Bir yandan insanlar kendini başvuru yaparken ispat etsin diyoruz bir yandan da daha zaman var biriktirir diyen çıkıyor aramızdan. Pasaport şartının kaldırılmasını isteyenden farkları yok. O iki tane ahmak zaten bu şartın kaldırılmasını isteyerek kendi şanslarını düşürdüler. Ki onlara çıksa bile kendilerini fişlediğini düşünüyorum, onlar alamaz görüşmede elenirler gibime geliyor. Her neyse sonuç olarak hak veriyorum, banka hesabı olur, tapu olur, araç ruhsatı olur birşeyler gösterip bu şekilde katılma imkanı olursa insanların kendilerinide yormazlar bizide yormazlar.
-
-
@kubra94 merhaba. elbette pasaportunuzdaki vizeyle abd'ye tekrardan giriş yapabilirsiniz.
vizenizin yanındaki "admitted" damgasının üzerinde yazan tarihin üzerine 1 yıl koyarak hesap yapın.. o tarihe kadar o vizeyi kullanarak abd'ye giriş yapabilirsiniz. ama elbette 6 aydan fazla abd dışında kalmamaya gayret gösterin.gc'nin teslim edilmesini de bu başlıktaki yönergelere göre takip edebilirsiniz;
-
@gucarslan Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Umarim emsallik ve sonu guzel biten bir deneyim yasayabiliriz. Guzel gunler.
-
@JackFoxy, içinde söyledi: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular
@bildik Bulaşıcı bir hastalık taşımadığınız ve Tüberküloz belirtisi göstermediğiniz sürece bir sorun olmayacaktır. İlaçlar için doktordan ilaç raporu/reçete temin ettiğinizde genelde bir sorun yaşamazsınız.
İlginiz için teşekkür ederim.
-
-
-
-
@rosa8 tekrar form nasıl açtırılıyor mesela bende onu merak ediyorum... kcc ye mail mi atılıyor bu mail için bir örnek var mı mesela?
-
@coldplay3 Bahsettiğimiz dosya onayı size gelen ds260 barkodlu belgesi değil. Sistemde sıkıntı yoksa barkodlu belge formu dolduran herkese gidiyor.
Dosya onayı ise eğer DV2023’de KCC evrak isterse, size evrak istediklerine dair email gelecek ve siz listedeki evrakları göndereceksiniz. Sonrasında eksiklik ya da hata yoksa dosyanız onaylanacak.
-
@caliskanpr Almanya kazanan 530 Türkiye 2700 kişi fakat başvuru sayısına bakmak gerekiyor
-
-
@cem-ceylan-Ankara siz çekilişi kazandınız mı yoksa kazanmadınız mı?
çünkü imzanızda DV2023 bilgileri var, kazanan değilseniz lütfen düzeltin.gelelim sorunuza; bu durum bir araştırma sürecine tabi tutulur ve sizden ilgili mahkeme kayıtlarının beyanı talep edilir. ilgili inceleme sonrası karar tamamen konsolosluk görevlisinin takdiridir. bunun sonucunu da kimse bilemez.. her şey onların takdiridir.
-
teşekkür ederim
-
-
-
@animehime94 merhaba. ilgili durumunuz çekilişe başvurmanızı elbette engellemez. kazandığınız takdirde vize alıp alamayacağınız öncelikle sağlık muayenesinde doktorun vereceği rapora ve sonrasında mülakatı yapan konsolosluk görevlisine bağlıdır.
ilk olarak baktıkları elbette bulaşıcı hastalıklar oluyor. bu durumda bir sorun yoksa abd'deki hayatınızda geçiminizi kendi başınıza sağlayabilecek fiziki durumunuzun da olması konusunu kontrol edeceklerdir. burada karar elbette muayeneyi yapacak hekimin takdiridir, bu konuda fikir beyan etmemiz doğru olmaz.
kazandığınız ve mulakat aldığınız takdirde genel olarak masraflar 350$ - 400$ arası doktor muayenesi, 330$ mülakat ücreti olacaktır.
-
@gkhanfeez caseniz 17k imiş mayısta mülakat gelmiş tahmini 17klara hep mayıstamı geliyor örneğin bu senede sizce öylemi olur
DV2022 Bekleme Odası
-
@FurkanAydn ismi küçük karakterle yazdığınızda i olarak yazılacak, örneğin; sila. ama büyük yazdığınızda İ mi olacak yoksa I mı bilmiyorum örneğin SILA veya SİLA. Muhtamelen küçükte i, büyükte I olacak.
-
-
-
Arkadaşlar şuan ben ön lisans okuyorum lise diploması olarak yazsam bir problem çıkar mı?
-
@FurkanAydn Bildiğim kadarıyla en son mezun olduğunuz okul bilgisini istiyorlar o yüzden lise mezunu olarak kayıt yaptırmanız en doğru şekil olacaktır.
-
@hazarkargin Bilgi için teşekkür ederim
-
Yeni kimliklerde hangi il ilçede doğduğun yazmıyor..başvuru sorusunda ne belirttiniz geçensene mesala
-
@hazarkargin, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim bu sene benimde ilk başvurum olacak 20 yaşındayım sorum şu 21 yaş altı için tek başına başvuramama gibi bir durum var mı forumda 21 yaş altı için bazı yazılar okudum tam olarak anlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.
21 yaş meselesi ebeveynin talihli olması durumunda önemli, sizin bireysel başvurunuzda yaşın bir önemi yok, lise diplomanız olduğuna göre sıkıntı yok.
-
@UFUK-BİLMİŞ, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Yeni kimliklerde hangi il ilçede doğduğun yazmıyor..başvuru sorusunda ne belirttiniz geçensene mesala
Eski kimliğimizde yazdığı şekilde yazdık.
-
@aysegul eskiyi yok sayarsak yeni kimlikliler ne yazmalı kafamda deli sorular
-
@FurkanAydn, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Benim soyadım da ı harfi var bunu ı olarak mı yazmalıyım yoksa i olarak mı?
Küçük harfte ‘i’ , büyük harfte ‘I’ kullanmalısınız.
Çünkü ingilizcede küçük ı yok, büyük İ yok.
Aydin veya AYDIN şeklinde yazmalısınız örneğin. -
@UFUK-BİLMİŞ, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@aysegul eskiyi yok sayarsak yeni kimlikliler ne yazmalı
Eski kimliği vardır sanırım başvuracak herkesin, illaki yok sayacaksak ve eski kimlikte yazanı hatırlamıyorsanız gerçekte olanı yazabilirsiniz, hangi il ve ilçede doğduysanız onu yazabilirsiniz.
-
@aysegul Çok teşekkürler
-
Soracak sorusu olan buradan sorabilir, mesaja gerek yok.
-
Eveeet fotoğraf sorularını başlatıyorum
2021 başvurumda kullandığım fotoğrafla 2022 başvurusu yapsam sorun olur mu? -
This post is deleted! -
@Passion geç kaldın sordular bile
-
Herkese merhaba iyi pazarlar arkadaşlar, kafama takılan bir durum var sizlere sormak istiyorum. Mülakatta bankadan belli bir tutar kadar dolar göstermek gerekiyor ya o parayı nakit olarak gösterebilir miyiz ? Bunu neden soruyorum inşallah olmaz ama yarın öbürgün devlet bankada duran dolarlara kısıtlama getirirse veya el koyup kendi belirlediği değer üzerinden bizlere tl verirse gibi paranoyak fikirler oluştu kafamda.
-
Günaydın Portland
Oregon eyaletinin en kalabalık ve en büyük şehridir. Bir liman şehridir. ABD'nin Kuzeybatı Pasifik kıyısında Willamette ve Kolumbiya nehirlerinin kavulma mevkiinde kurulmuştur. 380 km kare bir alana sahiptir. Yaklaşık 653 bin nüfusa sahiptir. Önceleri bu bölgeye nehir yoluyla malların rahatlıkla getirilmesi sağlandı. Kereste sanayi, şehrin yeni başlayan ekonomisinde önemli bir güç olmuştur. 20. yüzyılın başlarında kent dünyanın en tehlikeli liman kentlerinden biri olarak ünlenmişti. Çünkü liman organize suçlar ve haraç alma merkeziydi. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra artan liberal yaklaşımları ile dikkati çekti. 21. yüzyılın gelişen bir kültür kalesi olarak ün kazandı. Öyle ki, Pew Araştırma Merkezi'nin 2009 verilerine göre ülkede insanların yaşamak istediği sekizinci popüler şehir durumundadır. Şehir toplu taşıma araçlarının ve kamusal alanların fazlalığı ile dikkati çeker. Çok geniş yürüme alanları, bisiklet kullananların çokluğu, 4000 hektarlık park alanları bulunmaktadır. Bu özelliği şehri, dünyanın en fazla çevre bilincine sahip şehirlerinden biri yapar. İklimi ılımandır. Yazları kurak ve serin, kışları ise yağışlıdır. Bu iklim gül yetiştirmek için idealdir. Yüzyılı aşkın süredir Portland, Gül Şehri adıyla da bilinir. Yiyecek, içecek ve giyim dahil hiçbir üründen vergi alınmamaktadır. Sapporo, Guadalajara, Aşkelon, Ulsan, Suzhou, Habarovsk, Kaohsiung, Mutare, Bologna, Utrecht kardeş şehirleridir.
PORTLAND HAKKINDA FUN FACTS
- Portland, dünyanın en küçük parkına ev sahipliği yapar. Mills End Parkında yeşillik alan 0.6 metre çapındadır. Toplam alan ise 0.29 metre karedir.
- Kurucuları Asa Lovejoy ve Francis Pettygrove, şehrin adı konusunda ikileme düştüklerinden, şehrin ismini yazı tura ile belirlemişlerdir. Maine eyaletinin Portland şehrinden olan Pettygrove kazandığı için şehrin adı Portland olmuştur. Eğer Lovejoy kazansaydı, şehrin ismi Boston olacaktı.
- Şehrin sloganı "Portland'ı garip tutalım" idir.
- Şehir dünyadaki en geniş bağımsız sahafa sahiptir. Powell's Books isimli bu dükkan 4 milyon kitaba sahiptir ve her gün yaklaşık 3000 kullanılmış kitap alırlar.
- Şehir, dünyada kişi başına düşen en fazla sayıda küçük bira fabrikasına sahiptir. Zaten dünyadaki "en iyi bira şehri" ünvanına sahiptir.
- Şehrin en ikonik sakini, tek tekerli bisiklet süren, Darth Vader kostümü giyen, Unipiper isimli şahıstır.
- Dünyanın en geniş ormanlık parkıne sahiptir. Bu park, 100'den fazla kuş, 60'dan fazla memeli türüne ev sahipliği yapar.
- Şehrin havaalanı iç hatlar sektöründe, Dünya'nın en iyi havaalanı ünvanına sahiptir.
- Portland sakinlerinin ortanca yaşı 36.3'tür.
- Nüfusun %50,5'u kadındır.
- Portland, şehir sınırları içerisinde faal olmayan bir volkanik dağa sahip iki şehirden biridir.
- Şehirde her sene Dünya Çıplak Bisiklet Sürüşü yapılır.
- Portland kişi başına düşen en fazla striptiz kulübüne sahip şehirdir.
- İçerisinde 500'den fazla farklı tipte gül barındıran uluslararası bir gül bahçesine sahiptir.
Açıkçası burada paylaştığım şehirler arasında beni en çok etkileyen şehir bu oldu.
-
arkadaşlar hayırlı pazarlar hepinize.ailenin fotolarını çektim bugün .https://www.idphoto4you.com/ adresinden ayarladığımda 4 tane foto alt üst yanyana veriyor.acaba yanlışmı yaptım.başvuru esnasında nasıl yapmıştık hatırlayamadım.biriniz yardım edermi?
Benzer Başlıklar
96
22.9k
Users
4.2k
Topics
294.3k