Su basliktan devam edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
@Uçan-hollandalı ben ic mimari mezuniyum. Bolumlerin haddinin cok ustunde puanlara gittigi en berbat sene ikibinbeste univ sinavina girdim.istemeyerek o bolumu okudum.hocalar mimarlik jurisinde ,acikca bizden ve okuldan nefret ediyosan okuma burda, biz cizimlerle konusuruz sen politikaci ol dediginde sene ikibindokuz aklimdan cikmiyor siniftaki bikac tikican oto sanayici olsun hocam demisti.
Meslekten okadar nefret ediyomki 2.03 ile mezun oldum dort senede sukur bitti ama.
Evde oturuyorum is fslan yok aramiyorumda dunya umrumda degil bunalimin dibindeyim.ortam kizisinca, tabi beni birinin yanina verdiler komsularinin tanidigiymis
Sabah yedibucuk aksam alti. 30 metrekare bir odada cankayada bodrum kuzey cephe, 5 kisi devamli sigara icerek sararmis bilgisayarlarda cizim yapiyor, ogle yemegi tavukdoner veya ciger hergun, Dediler sen iki ay calis performans gorelim ona gore sigorta baslariz.bisey demedim, ertesi bir hafta sonra ankara ulusta bir yikintiya gir roleve al dediler, almadim ordan otobusle eve dondum.
Ogunden beri kendikendime para kazanmaya calisiyorum kah ac kah tok. Evli mevlide degilim hovarda gibi kazandigimi harcamiyorum .hicbisey umrumda da degil, yarin olsemde.
Kanser oldu babam , green cardi reddetmisti ikibunondokuzda gitmedi, dun ameliyat oldu, bu ameliyat masalarini ben daha iyi imal ederdim konusundan orda dondu dolasti e2 vizesine geldi konu, bana acma yine dedi ordanda kovdu beni. Yanda bir perde baska adam yatuyo koydukmu moydukmu muhabbeti yapiyordu ak kabile.tabi adamlara pustluk yapacagimdan emin oldugundan ailem kovdu beni o hastaneden,
Degisen bisey olmaz giden kendi omrunuz olur.rezillik sefilligi cekersin emekliligi odul sanarsin, hastalikla odullendirir burada hayat adami. Benim kagidim var, ekimde gidecem kanadaya ama moralim bozuk.gutmek zorunda olmaktan.
Merhaba arkadaslar , şu anda 2. evliliğimdeyim. Mulakata istenen evraklar arasinda BOŞANMA MAHKEME KARARI oldugunu gordum. Evli olmama ragmen yine de goturmeli miyim.(nereden bulacaksam 🙂)
@Samet-Ünlü, içinde söyledi: Depremzedeler göçmenlik (Green Card) süreçlerini nasıl kısaltabilirler?
@ynsmry, içinde söyledi: Depremzedeler göçmenlik (Green Card) süreçlerini nasıl kısaltabilirler?
Merhabalar, biz şuan NVC' deyiz şuan DQ olmasını bekliyordum hızlandırma talebi için, sizce şimdiden hızlandırma için yazalım mı?
Ben de yazmayı düşünüyorum belki işe yarar. Türkçe yazmakta sakınca yok diye düşünüyorum ama bilemedim.
Eger dosyaniz NVC'de ise Ingilizce yazmanizi tavsiye ederim. Sadece konsolosluga yaziyorsaniz Turkce yazin.
@ayvalik10 tesekurler
@elif678, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
merhabalar, uscis immigrant fee ödemesi ve adres değişikliği yapmak için account oluşturdum. ödeme yapmadan önce ds-260 a girdiğim adresi değiştirmek istiyorum ancak ilgili sayfayı bulamıyorum. değişiklik için ilk vermiş olduğum adresi sistemde görmem gerekiyor diye anlıyorum ancak bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler şimdiden.
Hayir, o bilgileri goremiyorsunuz. Direkt adres degisiklik formu doldurun ve eski adres bilgisini oraya yazin.
Arkadaslar Selamlar;
Biz Dv 2023 talihlisi olarak Miami`ye 9 Subat 20023 tarihinde giris yaptik.
SSN numaralarimiz hic bir yere basvuru yapmadan belirttigimiz adrese giris yaptiktan 1 hafta sonra geldi.
Fakat Green Card`larimiz; ben ve oglumun giris tarihinden 2 ay sonra geldi.
Esimin Green Card`i 3 ay gecti gelmedi, 3 ay gectikten sonra gelmezse kartiniz, USCIS sitesinden tools bolumu var oradan Green card postalanmadi kismina tikliyorsunuz ve islemlerinizi yapiyorsunuz. Suan esimin karti da yolda, giris tarihinden 4 ay sonra gelmis olucak.
Merhaba, K1 vizesi için sağlık raporu almam gerekiyor, aşağıdaki aşı listesi paylaşılmış. Bunların bazılarını çocukluk döneminde olduğum halde hiçbirinin kaydı devlette gözükmüyor ve aşı kartımı kaybettim. Sağlık müdürlüğüne gittim bunlar çocukluk aşıları, çoğunu olmuşsundur ama senin yıllarında kayıt tutulmuyordu dedi. Aşağıdaki aşıların hepsinin olmam gerekiyor mu? Bazıları canlı aşı olduğu için 3 doz olunması gerekiyormuş 6 ay sürüyor ve benim sadece 2 ayım var. Bu konuda ne yapacağım? Sorun yaratır mı?
Hepatitis A
Hepatitis B
Influenza
Influenza type b (Hib)
Measles
Meningococcal
Mumps
Penumococcal
Pertussis
Polio
Rotavirus
Rubella
Tetanus and diphtheria toxoids
Varicella
Merhabalar eski Bi başlık ama bi sorum olacaktı. Benim daha önce aldığım.bi ceza var ve karar hükmün açık bırakılması olarak kaldı. Bilen bilir 5 yıl boyunca her hangi Bi suç işlememen gerek . 5 yılı doldurdum zaten hic Bi şekilde sabıka kaydımda gözükmüyor arsivlide aldım orda da yok. Ben yine de mülakatta bunu gostermeliyim . Herhsngi yüz kızartıcı Bi suç değil yaralama felab . Konu ile ilgli bilgisi olan var mı
@Naile-İlyas, içinde söyledi: Hamilelik ve Green Card Sureci
@crazycells Gebelik dolayısıyla belli haftalarda çağırıyorlar aşı için kendi isteğimle yaptırmıyorum.Ilk hamileliğim de
1.doz 14 aralık 2018
2.doz 14 ocak 2019
3.doz doğum sonrası 20 ağustos şekilde almıştım.
Şuan ikinci hamileliğim ilk dozu 18 ocak 2023 de aldım. İkici doz için gün verilmişti bir ay sonrası için ama aşı sıkıntısında dolayı yapılmadı. Şimdi kararsız kaldım ne yapacağım diye. Birde sizden birşey sormak istiyorum.
Aşıları yaptırıdığıma dair belge aldım fakat herngi bir imza mühür atılmadı. Kabul olurmu acaba. Daha randevu günüme var tekrar bir gidip görüşüceğim fakat normaldede bu şekildemi veriyorlar kafam karıştı. Bilginiz varmıdır
Muayene yeri ve doktor ismi vs. gibi bilgiler yaziyorsa sorun olmamasi lazim.
@Berkay-BHR Tamamdır, çok sevindim, bilgilendirme için teşekkürler.
@Serap-2 Üniversite okuyan öğrencinin hayali diploma iş vs. Olmalı değil mi hocam ?
Bizimki Amerikada Avrupa'da garsonluk yapmak...
@Özberk red aldiktan sonra feragat etmek için başvuru yaptım. O da yaklaşık 10 ay kadar sürdü.
Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime, titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime!
@Mehmet-Yıldız, içinde söyledi: Greencard'a başvurduktan sonra turist vizesi alabilir miyim?
Benim de ağustosta randevum var, muhtemelen vize vermeyeceklerdir. Giden 160$ oldu 🙂
Bol sanslar. Gidis amaciniz turistik seyahat mi? Yoksa baska bir seyahat nedeniniz mevcut mu?
@Prm-oguzhan bende öyle düşünüyorum
@mamudo pasaportunuza basılı vizenizi elinize almadan hiçbir mal varlığınızı satmayın!
onların değerlerini gösteren expertiz raporlarını sunabilirsiniz.
eğer eş, dosttan hesabınızda gösterecek para alma durumunuz olursa bunu yapmanız en mantıklısı. mülakat sonrası iade edersiniz.
Yeri ve zamanı değil belki ama olası DV2024 mülakat alanlara tavsiyem masraflarıda hesaplamları olsun. Hazırlıklı oluruz. Ben 4 kişilik aile olarak gidicem. Sadece vize almak için çıkan rakamların toplamı arabamın değerine denk geliyor gibi. Arabam eski buarada 🙂 4300$ gibi maksimum cıkabilir gibi duruyor.
@dratay, içinde söyledi: Green card başvuru
mrb arkadaşlar benim iki ismim var başvuruda name kısmına mehmet ali mi yoksa mehmetali şeklinde yazmam mı doğru
forumda 2.ci ad olarak zaten geciyor. Yani ilk adiniz 2.adiniz (var ise) soyadiniz seklinde. 2.ad yok ise zaten orda kutucuk var onu isaretliyorsun.
@Yıldıray81 @AYSY33 çok teşekkür ederim 🙏
merhaba herkese iyi günler dilerim. dv2022 talihlisiyim, malum konsolosluk ve mülakatlar için şuan kesin bişey demek imkansız. ancak naçizane fikrinize danışmak isterim, konsolosluk açıldığında(açılırsa tabi) sizce öncelik olarak geçen seneden mağdur olan arkadaşlardan mı çağırılmaya başlanır yoksa bu seneyle birlikte mi çağırırlar?
@Hasan-Saylı DV2022 süreci resmi olarak başladığında (1 ekim) zaten DV2021 süreci resmi olarak biteceğinden DV2022 dışında hiçbir talihli mülakata çağırılamaz. bu ihtimaller sizi derin düşüncelere sokmasın yani..
*DV2020 gomez davası sonucunda vize alacaklar hariç. onların da kaç kişi olduğu belli değil.
Beklemeye başlayalım bakalım bir köşede.
Bekliyoruz
hepimiz için hayırlısı olsun
@Selami-beey, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Hocam tesekkürler tahminimiz nedir
Maalesef guclu bir tahminim yok, pandeminin etkileri ABD'de ciddi olculerde azalmaya basladi ama ayni seyi dunyanin geri kalani icin soyleyemiyoruz maalesef. Bolgesel olarak sureclerde ciddi farkliliklar yasanabilir... Ayrica ne DV2020, ne de DV2021 tahmin edilebilecek sekilde ilerlemedi... O nedenle DV2022 de kendine ozgu farkliliklarin yasandigi bir yil olacaktir diye dusunuyorum...
@Holtmailh-Gmail, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Merhabalar dv 2022 kazandım şimdi evlilik için bekleyip sonra ds 260 formu doldurucam. evlilik işlemlerim 3-4ay sürecek ds 260 şimdimi doldurmam gerekir mi yoksa nikah işlemlerim bitdikden sonra sıkıntı olmaz mı.
Imzaniza vize bilgilerinizi aktarin...
Eger 3-4 ay kesin ise evlendikten sonra formu doldurup gonderebilirsiniz. Fakat daha cok uzama ihtimali varsa simdiden doldurup gonderin, daha sonra guncelleme yaparsiniz.
Merhaba,
DS-260 formunda Green Card'ın teslimi için oradan bir adres isteniyor ya, onu boş bırakıp mülakat öncesi doldurabiliyor muyduk ? Yoksa orada yaşayacağımız adresi mi boş bırakabiliyorduk ?
Teşekkürler.
@Stiff evet, sonra da bildirebilirsiniz. hatta abd'ye girişte bile bildirebilirsiniz.
Merhaba,
Foruma mesaj yazıyorum onaya düşüyor fakat uzun sürede onaylanmıyor. Bu yüzden mesaj iletildi mi, iletilmedi mi göremiyorum. Tekrar yazıyorum.
Case numaraları ile alakalı araştırma yaptım fakat detaylı bilgi bulamadım. Case numaram EU23xxx'lerde, bu numaraya her şey zamanında sorunsuz ilerlerse görüşme gelme ihtimali var mı? Numara çok mu büyük?
Birde ds260 formunu doldururken ikamet belgesi ile gerçekten yaşamış olduğum yerler uyuşmuyor. Örneğin 6 yıl amerika'da yaşadım fakat ikamet'de son senem görünüyor sadece. Bu durumda gerçekten yaşadığım yerleri mi yazmalıyım sırasıyla forma?
@gamefry merhaba, geçmiş yılların case numarası bilgilerini görmek icin ilgili linke bakın lütfen.
mülakat alıp alamayacağınızı da süreç gösterecek. geçen yıl mülakat alan da oldu, alamayan da. DV2021 icin case numarası 50'nin altında olan arkadaşımız bile mülakat alamadı mesela. bu yüzden durumu süreç belli edecek.
bu arada amerika'da hangi statü ile kaldınız 6 yil?
@gucarslan teşekkürler cevabınız için. Öğrenci olarak kaldım Amerika'da.
Merhaba herkese ben ds260 formunu doldurmaya başladım ve endişelerimde bir hayli arttı öncelikle hiv+ bir bireyim bulaşıcı hastalık kısmına bunu belirtmelimiyim bilemedim çünkü bildiğim kadarıyla dünya sağlık örgütü tarafından kronik hastalık olarak görüldüğünü hatırlıyorum birde Amerika da yaşarken ilaç teminatı kısmında ne gibi sıkıntılar yaşarım mülakatta sıkıntılar yaşar mıyım bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan kişiler aydınlatırsa çok memnun olurum bu konuda düşünmekten uyku uyuyamadım kaç gündür
@morsalphabeth2020 merhaba. konuyla ilgili sn. @crazycells'in yazdığı bu iletiyi incelemenizi rica ederim.
https://yesilkartforum.com/forum/post/25242
ilaç temini konusunda da ABD'de hekimlik yapan, annesi DV2022 talihlisi bir arkadaşımızdan bilgi alip sizi bilgilendireceğim.
Merhaba bankada para göstermek konusunda bir şey aklıma takıldı. şuan benim 200 bin liraya denk tarlam var fakat 5/1 hisse ile bana ait. direkt satıp bankaya koymak istemiyorum çünkü ne kadar beklerse malum fiyatı o kadar artıyor. konsoloslukta görüşmeye giderken hissemi göstersem ve yanında biraz para göstersem olur mu ? amerika vizesi alıp giriş çıkış yaptıktan bi 6 8 ay sonra satıp temelli yerleşmek istiyorum amerikaya
@Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Merhaba bankada para göstermek konusunda bir şey aklıma takıldı. şuan benim 200 bin liraya denk tarlam var fakat 5/1 hisse ile bana ait. direkt satıp bankaya koymak istemiyorum çünkü ne kadar beklerse malum fiyatı o kadar artıyor. konsoloslukta görüşmeye giderken hissemi göstersem ve yanında biraz para göstersem olur mu ? amerika vizesi alıp giriş çıkış yaptıktan bi 6 8 ay sonra satıp temelli yerleşmek istiyorum amerikaya
Kaç kişi gidiyorsunuz ?
Bildiğim kadarıyla tarla için bir emlakçıdan tarlanın değerini gösteren bir belge alıyorsunuz. Sizin durumda hissenize düşen kısım da hesaplanıp belirtilmeli. Çünkü sanırım bu bir hisseli tapu.
@gamefry, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@gucarslan teşekkürler cevabınız için. Öğrenci olarak kaldım Amerika'da.
"ikametimde son senem görünür sadece" ifadenizde belirttiğiniz ikamet abd ikametiniz mi?
çünkü önemli olan yaşadığınız yer, e-devlette yazılı bilgi değil.
@Programmer Eşim ve ben gidiyoruz nasip olursa. evet bir tarlanın 5 de biri bize ait diğer 5 de 4 hisse akrabam olmayan başkalarının üstüne
@Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Programmer Eşim ve ben gidiyoruz nasip olursa. evet bir tarlanın 5 de biri bize ait diğer 5 de 4 hisse akrabam olmayan başkalarının üstüne
Peki bu 200 bin TL size düşen miktar mı yoksa tarlanın toplam değeri mi ?
@gucarslan çok teşekkür ederim o konuya bakmıştım tam yeterli gelmedi açıkçası biraz araştırdım bu konuda hiç bilgi bulamadım cevabınızı merakla bekliyorum