@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
-
@burakbarin, içinde söyledi: Green Card Pasaport Süresi
Merhaba Dv2022 green card'lıyım abd'ye bu ay içinde giriş yapacağım pasaport süremin bitmesine 3 ay var sizce sıkıntı olurmu? Yoğunluktan dolayı uzatamamıştım pasaportumun suresini ve mart'in sonuna kadar giriş yapmam lazım
pasaportunuzu yenilerken vizeye zarar vermemeye dikkat edin. Eski pasaporttaki vizenizi ve yeni pasaportunuzu seyahat icin kullanabilirsiniz...
-
@wisconsin92, içinde söyledi: Green card sağlık mülakatında (Unganlar) yara izi ve psikolojik durum
sağlık muayenesinde sadece sol kolumda faça mevcut tamamen ergenlikle ilintili. bakıyorlar mı orada? bakıyorlarsa bunu nasıl izah etmem gerekiyor? yardımcı olur musunuz?
Evet, izi goreceklerdir, soru sorduklarinda yalan cevap vermeyin.
onemli olan psikolojinizin yerinde olmasi.
-
@Tarif-Atolyesi, içinde söyledi: Green Card Sahibi Türk vatandaşıyla Evlenme
Merhaba, Türk vatandaşı olan biri Green Card sahibi biri ile Green Card’i aldıktan sonra evlendiyse eğer, bunun için nasıl işlemler oluyor? Ve kabul olma şansı nedir?.. 2 yıldan az olanlar için CR1 durumunu anladım ancak diğer işlemler için kabul olma olasılığı nedir ve eğer mümkünse bu yolla koşullu Green Card alma süreci nasıl ilerliyor ve ne kadar sürüyor?.. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim..
soru sormak icin yeni baslik olusturmayin, forumda var olan basliklari kullanmalisiniz.
-
@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
Evet sn @crazycells ...
@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
Case id olarak sıfırsız şekilde case number'ımı, A number olarak da green card'ın ön yüzündeki 9 haneli numarayı (green card ücreti ödeme için gelen notice'de de var aynı zamanda) giriyorum sayın @crazycells . Farklı browser'da da denedim fakat unexpected error hatası aldım tekrar.
@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
Arkadaşlar verify identity yapmaya çalışıyorum. Case ID ve A Number'ı giriyorum fakat unexpected error hatası alıyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?
case ID olarak neredeki kac haneli rakami giriyorsunuz? A number olarak neredeki kac haneli rakami giriyorsunuz?
sayin @isoceylan99 'un yasadigi hatayi yasiyorsunuz sanirim...
Dosya numaranizi 0'lar ile denediniz mi? A'yi da dediginiz gibi 9 rakamli sayi seklinde yazmaniz dogru olmus 👍
bilgilerinizi bana ozelden cihan@yesilkartforum.com adresine gonderir misiniz? Ben deneyeyim sizin adiniza...
-
Cümleten iyi forumlar.
Bu başlığı açmamın asıl nedeni Green Card sürecinde benim gibi Avusturya doğumlu olan arkadaşların ULUSLARARASI DOĞUM BELGESINI Avusturya üzerinde alırken neler yapmasi gerektiğidir.Avusturya doğumlu arkadaşların bu belgeyi talep ederken öncelikli olarak yapması gereken ilk şey en yakınındaki Avusturya Büyükelçiliği ya da Avusturya Fahri Kosolosluguyla iletişime geçmek.
Maalesef Avusturya bu belgeyi online vb. yollarla talep ettiğinizde vermiyor.
Şahsen Avusturya nüfus idaresi ile yaptığım e-postalaşmaların sonrasında bana resmi makamlarca verilen bilgi bu sekilde oldugundan ben de yakınımda olan Fahri konsolosluk ile iletişime geçerek bu belgeyi talep ettim.
Eğer yakınınızda Fahri konsolosluk varsa size gereken yardımı kendisi yapacaktır. Özellikle belgenin doldurulması ödemelerin alımı vs.
Şayet yoksa online olarak Avusturya Büyükelçiliğinden evrak işlemleri talebiyle bir randevu oluşturmanız gerekmektedir.
Bu işlem çok basit olarak: https://appointment.bmeia.gv.at/?office=ankara
internet adresinden yapılabilir.
Ardından belgenin talep edildiği form çıktısı ile randevu saatinde Büyükelçiliğe başvurarak belge talebinde bulanabilirler.
Büyükelçiliğe giderken çıktısını alıp dolduracaklar formun linki:
https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fwww.bmeia.gv.at%2Ffileadmin%2Fuser_upload%2FAllgemein%2FFormulare%2FAntrag_auf_Ausstellung_einer_Urkunde_aus_dem_ZPR_NEU_16_09_2022.docx&wdOrigin=BROWSELINKBütün bu işlemlerde iki tür belge talebi olmaktadır. İlki normal Uluslararası Doğum Belgesi olarak düzenlenmekte ve bu belgenin ücreti olarakta 42 Euro bir ödeme yapılmaktadır.
Eğer istenirse belgeye Apostil yapıştırılabiliyor, şayet Apostil talebinde bulunulursa bunun bedeli olarakta 40 Euro ödeme yapılması gerekiyor. Bu ödemeler TL olarak da yapılabiliyor.(Şahsen ben hem Uluslararası Doğum Belgesi hem da Apostil talep ettim toplamda da 82 Euro ödeme yaptım. Sebebine gelirsem Apostil belgenin doğruluğunu kanıtlayan bir belge olarak geçiyor. O sebeple bu ikisini birlikte talep ettim.)
Belgeyi Fahri konsolos üzerinden talep ettigimden belge başvurusu yaptıktan sonra elime geçmesi ortalama 3 hafta sürdü. Naçizane tavsiyem bu belgeyi almayı düşünen kişilerin erkenden alıp saklamaları yönündedir ki malumunuz konsolosluklar bazen birtakım sebeplerle tatile girebiliyorlar.
Kısacası umarım bu başlık altında anlattıklarım bazı arkadaşların işine yarar.
Yeşilkart Forum'dan çok önemli ve güzel bilgiler öğrenmemin yanında çok da bir şey ifade etmese de naçizane katkım olarak yazmak istedim.
Saygılarımla... -
-
@tolgasatir
Tşk ederim -
Benim de durum şu an aynı. 04.02.2023 itibariyle 12 ay askerde olacağım ama nisanda akıllı telefon götürebileceğim. Sonuçlara bakmakla ilgili sıkıntım yok tek sıkıntı vize görüşmeleri ds260 vs için yeterli vaktim olacak mı veya askerlik gibi bir sebeple erteleyebiliyor muyum? Bilenler cevaplarsa çok sevinirim.
-
@ErdalK, içinde söyledi: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular
Merhaba, ben 2018 yılında askerde iken derin venöz yetmezliği hastalığına yakalandım özetle sağ kasıkta bulunan toplar damar kapakçığı çalışmıyor ve bazı durumlarda ayakta şişlik ve morluklar oluyor. Ara ara kontrol ettiriyorum fakat uygulanan tedaviler ile şuan yaşantıma bir zarar vermiyor, bunun yanında uzun yolculuklarda ayaklarımda şişlik oluyor ve yürümem zorlaşıyor daha önce Almanya uçak yolculuğunda ayağım şişmişti , ben de hastalığa yakalandığımdan beri uçak bileti alırken hem gidiş hem dönüş için uçak kapısı ile havalimanı kapısı arasında tekerlekli sandalye talep ediyorum. Sağlık kontrolünde bu rahatsızlıktan bahsetmezsem ( muayene ücreti artsın istemiyorum ve ekim ayında yaptırdığım doktor kontrolünde bacağımda şuan de bir sorun olmadığını ilettiler) fakat ortalama 10-11 saat uçuş sonrası rahatsızlığımın nasıl bir tepki vereceğini bilmediğim için muhtemelen uçak bileti alırken tekerlekli sandalye talebinde bulunacağım. Amerika ya indikten sonra sarı dosya tesliminde ve ilgili işlemlerde tekerlekli sandalye ile ilk giriş bir sıkıntı yaratır mı bilgi verirseniz sevinirim
gecmis olsun. vize icin onemli olan toplum sagligini etkileyebilecek bulasici hastaliklar, bilginize. o nedenle sagliginizla ilgili herhangi bir bilgiyi saklamanizi tavsiye etmem.
-
@crazycells Dolandırıcılar çok Dikkatli olmak, olmayanları uyarmak bir hizmettir Tşk
-
@Barbaros-Uğur-Yilmaz bende Fransa’dan alicam bir kaç ay sonra nasıl çözmüştünüz
-
@lotusice, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Herkese selamlar arkadaşlar ;
Çok şanslı bir DV2018 kazananı , ama bir o kadarda o sene bize sıra gelmeyerek en şanssızı olarak ( 33xxx lerdeydi numaram - galiba son 13 sene içerisinde gidemeyen yoktu , hep current oluyordu 😞 bize denk geldi ) herkese merhaba demek istedim.
Tabiki başvurmaya devam ediyorum yeniden , burada benimde bir cümlem olsun istedim.
Hepimize bol bol şans ...
Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim , olmayacaksa baştan hiç çıkmasın , sonra daha büyük bir hayal kırıklığı oluyor.Sevgiler hepinize
DV2020 kazananları kendim dahil hayal kırıklığının alasını yaşadık, umudu kesmeden beklemeye devam ediyoruz.
-
@Naile-İlyas, içinde söyledi: Hamilelik ve Green Card Sureci
@Canan-Biçer Merhaba Canan hanım. Öncelikle tebrik ederimve teşekkür ederim.Bende bu konu hakkında çok araştırma yapıp pek bilgi bulamayanlardanım. Şuan 17 haftalık hamileyim. 31 Ağustosta Dq olduk hala randevu bekliyoruz. Yarın normal gebelik takibinden dolayı tetonoz aşımın ilk dozunu olmam için çağırıldım. Ayrıyetten bir kızım var. 3 yaşında o hamileliğimde aşılarımı olmuştum.Yarın gidip aşımı olsam acaba sağlık kontrolunde tekrar aşı olmak zorundamı kalırım. Bir bilginiz varmı? Siz görüşmeye gitmeden önce tetonoz aşısını olmuşmuydunuz? Daha randevu icin mail almadık ama hamile olduğum için gereksiz yere cok aşı olmak durumda kalmak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
TD (tetanoz-difteri) veya TDaP (tetanoz-difteri-bogmaca) olarak karma asi seklinde vuruluyor.
Bu ve diger yaptiginiz asilara dair asi kartlariniz yaninizda olsun, ek doz vurulup vurulmayacaginiza doktorlar karar verecek. Tek basiniza saglik ocagina gidip bu islemlerden dolayi asi vurdurmamalisiniz. Ozellikle saglik randevusundan onceki 30 gun icinde herhangi bir asi vurulmamaniz lazim.
-
@crazycells Teşekkür ederim
-
@nnur DV2022 mülakat deneyimlerinde bununla ilgili çokça örnek bulabilirsiniz, lütfen son mülakat deneyimlerini dikkatlice okuyun;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/4609
-
@rodeon22, içinde söyledi: Current olduktan sonra gelen mail
@arnblt rica etsem randevu tarihi ve kişi isimlerinin listelendiği sayfanın tam linkini atabilir misiniz?
Bu dediginiz uygulama gecmis yillarda vardi; artik konsolosluk boyle bir sayfa yayimlamiyor, bilginize.
-
@johnserim, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
5 senelik gun dolumu konsolosluktaki appointment gunu pasaporta basilan damgadaki greencard tarihi mi yoksa fiziksel olarak greencardi aldigimiz tarih olarak mi baz aliniyor ?
Amerikaya ilk giris yaptiginiz tarih. Zaten Green Card'in uzerinde o tarih yazacak.
-
@zgecantrk vize alacak her kisi icin ayri ucret odeniyor.
-
Herkese merhaba.
Mesajı güncel bilgi olsun, birileri yararlansın maksadıyla yazıyorum.Konu içindeki önceki mesajlardan aldığım bilgiler sayesinde doğum yerim olan Nürtingen'in Standesamt internet sayfasına ulaştım. Almancam olmadığından otomatik translate kullanarak doğum belgesi talebinde bulunabildim. 2 çeşit evrak talep ettim. Biri onaylı doğum sertifikası çevirisiyle ilk sırada yer alan, diğeri internasyonel doğum belgesi adıyla son sırada yer alan seçenek. İşlemi onayladıktan sonra mail adresime evrak başına 12 euro ve posta ücreti olarak +1 euro yollamam için hesap bilgileri içeren bir mail aldım. Açıklamaya ne yazmam gerektiğinide belirtmişler. ( bir kod ve sonrasında soyad, ad) Swift'i yaptım. Sanırım para karşıya ulaştığında benden kim olduğuma dair resmi bir evrak, foto vs isteyeceklerdir. (10.01.2023)
Gelişme oldukça yazdıklarımı güncelleyeceğim.
Güncelleme olarak;
25 euro'yu 10 Ocak'ta swift ile yollamıştım. İşlem esnasında 13,63 euro masraf kesilmişti. Üç gün sonrasında ise hesabımdan 20 euro daha masraf olarak çekildi. Özetle Yapı Krediden swift işlemi yapmayın. 25 euro yollamanın maliyeti 25+33,63 = 58,63 euro oldu.
Nürtingen Standesamt'dan herhangi bir mail gelmedi diye düşünüyordum. Spam'ı kontrol etmesem görmeyecektim. 17 Ocak'ta evrakların postaya verildiğini yazmışlar. (20.01.2023)
DV2022 Bekleme Odası
-
@hascerob anaaa 2 bedrom çamaşır kurutucu içinde apartmanlara bakıyorum fiyatlara bakar mısın
-
@Harvard, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@tolgasatir ben vizeyi aldığım günün akşamına bilet alıp gidiyorum
valiz bile götürmeyeceğim
bak sen ne güzel "Ben" diyebiliyorsun ben "biz " dediğim için süreç çok uzuyor
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@tolgasatir, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hascerob, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hascerob bu arada kansas tanıdıkların var mı eğer yoksa her zaman girmeyen @Nihan sana büyük bir mutlulukla yardımcı olur kansasta
Çocukluk arkadaşım ailesiyle orada yaşıyor. Temelli kalır mıyız bilmiyorum ama ilk başlangıç için ona yakın olmak istiyorum. Ben biraz kaygılı bir insanım yani eskiden böyle değildim ama babamı kaybettikten sonra kaygı bozukluğu başladı. Kendimi güvende hissetmem önemli. O yüzden ille kansas olsun istiyorum.
Olabiliyor güvensizlik hissi benim eşimde de vardı evde tek kalamazdı, babası asker emeklisi çok olay görmüş geçirmiş atlatmışlar , bi gün eve bir geldim yastık altında bıçak komidinde biber gazı
Yok ben tek falan kalırım bendeki öyle bir durum değil. Şimdi bu öncelikli olarak benim hayalimdi eşimi ben ikna ettim çocuğumu ben sürüklüyorum. Onların da faydasına elbette ama orada benim yüzümden zorlandıklarını görmek istemem. Tanıdığım birinin yanına gidersem sanki her şey çok daha kolay olurmuş gibi hissediyorum. Maddi bir beklentiye asla girmem sadece okul seçerken, araba alırken,ev tutarken yol yordam gösterse yeterli sistemi çözene kadar...
Anladım, aynı korkuyu bende yaşıyorum ya gidip sürünüp o hayallerle bahsettiğim hayatı yaşatamazsam hayal dediğimde çok büyük bir hayal değil ama gene de ya zorlanırsam diye korkuyorum ama denemeden de bilemeyiz asla
Hic oyle düşünmeyin. Burada eşek gibi çalışıp ailesinin geçimini sağlayan adamlarız. Orada da beygir gibi çalışıp gül gibi gecinir gideriz. Ailelerimizi de gecindiririz.
İnanın ki geçim derdi umrumda değil. Türkiye de geçiniyorsak orada paşalar gibi geçiniriz. Ama mesela sağlık sistemini bilmem Allah korusun ufacıkta olsa bir hastalık olsa nasış baş ederiz düşündürüyor. Oğlanın okulu mesela bir problem olsa nasıl çözeriz.. arkadaşım en azından 10 küsür senedir orada yaşıyor her şeye hakim. Ben sisteme alışana kadar bana yardımcı olsa yeter bana... sonra ben her işimi hallederim.
-
@hascerob sağlık konusu çoğu kişiyi korkutan bir konu, zira ben de öncelikli olarak bu konuyu araştırmıştım ancak orada yaşayanların youtube da paylaştığı videolardan ya da eş dost yakınları aracılığı ile aldığımız bilgilerden aslında o kadar korkulmaması gerektiğini gördüm. aylık kişi başı ortalama 100$ ile Türkiyedeki tamamlayıcı sigorta kıvamında bir kapsama dahil olunabiliyor gördüğüm kadarıyla. üstelik dar gelirli olma durumu varsa abd sağlık masrafları konusunda ciddi destek verebiliyor. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin. Selamlar..
-
@letsdothis, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@letsdothis
30 umdan sonra mühendis olmaya karar verdim, okuyorum. Allah belasını vermesin. Şunu çok net söyleyebilirim ki; Elektrik, Elektronik ve Makine mühendisliği okuyan kişi her şeyi okuyabilir.Abi sendeki motivasyon bende de olaydı
Umarım sana çıkar şu gc . Paraşütün dibine vurursun
Dostum sana mühendis olmaya zorlamamdaki motivasyonumu söyleyeyim mi?
Benim çalıştığım şirkete girmek benim diyen IT ci için bile zor. Yeni mezunlar için hele akla deve ( @hayallerabd
) Bir kere kafadan okul seçimi var. Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, KOÇ vs...
IT sektörünün okulu olarak görülen bir şirketteyim. Ben deneyimim sayesinde yer buldum.
2017 senesinde bir üniversite stajyeri kız. Benim için aaa bu lise mezunu nasıl almışlar buraya diye küçümsemiş. Bizim şirkette işe başladı geçen sene. Hem de benim departmanın Ankara ofisinde, aynı mesleği icra ediyoruz.Ben kıdemli uzmanım o uzman yardımcısı
Bunun gibi çok fazla olay yaşadım. İnsanların üniversite diploması olmayanlara cahil gözüyle bakmasından iğrendim. En iyisine sahip olacağım dedim. Az kaldı.
Özgüvenim yerindedir bir problemim yok ama tek derdim; Üniversite diplomasının bir halt olmadığını, herkesin alabileceği sıradan bişey olduğunu göstermek tek derdim.
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hascerob bu arada kansas tanıdıkların var mı eğer yoksa her zaman girmeyen @Nihan sana büyük bir mutlulukla yardımcı olur kansasta
Çocukluk arkadaşım ailesiyle orada yaşıyor. Temelli kalır mıyız bilmiyorum ama ilk başlangıç için ona yakın olmak istiyorum. Ben biraz kaygılı bir insanım yani eskiden böyle değildim ama babamı kaybettikten sonra kaygı bozukluğu başladı. Kendimi güvende hissetmem önemli. O yüzden ille kansas olsun istiyorum.
Olabiliyor güvensizlik hissi benim eşimde de vardı evde tek kalamazdı, babası asker emeklisi çok olay görmüş geçirmiş atlatmışlar , bi gün eve bir geldim yastık altında bıçak komidinde biber gazı
Yok ben tek falan kalırım bendeki öyle bir durum değil. Şimdi bu öncelikli olarak benim hayalimdi eşimi ben ikna ettim çocuğumu ben sürüklüyorum. Onların da faydasına elbette ama orada benim yüzümden zorlandıklarını görmek istemem. Tanıdığım birinin yanına gidersem sanki her şey çok daha kolay olurmuş gibi hissediyorum. Maddi bir beklentiye asla girmem sadece okul seçerken, araba alırken,ev tutarken yol yordam gösterse yeterli sistemi çözene kadar...
Anladım, aynı korkuyu bende yaşıyorum ya gidip sürünüp o hayallerle bahsettiğim hayatı yaşatamazsam hayal dediğimde çok büyük bir hayal değil ama gene de ya zorlanırsam diye korkuyorum ama denemeden de bilemeyiz asla
Hic oyle düşünmeyin. Burada eşek gibi çalışıp ailesinin geçimini sağlayan adamlarız. Orada da beygir gibi çalışıp gül gibi gecinir gideriz. Ailelerimizi de gecindiririz.
İnanın ki geçim derdi umrumda değil. Türkiye de geçiniyorsak orada paşalar gibi geçiniriz. Ama mesela sağlık sistemini bilmem Allah korusun ufacıkta olsa bir hastalık olsa nasış baş ederiz düşündürüyor. Oğlanın okulu mesela bir problem olsa nasıl çözeriz.. arkadaşım en azından 10 küsür senedir orada yaşıyor her şeye hakim. Ben sisteme alışana kadar bana yardımcı olsa yeter bana... sonra ben her işimi hallederim.
Arkadaş da yazmış ama şöyle bir durum var sağlık durumu SSN i olmayanlar için sıkıntılı bir konu, SSN varsa uygun fiyatlara sağlık sigortası yaptırınca böyle dertlerin kalmıyor, cocuklara ücretsiz gibi durumlarda var diye biliyorum . Türkiyede de SGK yoksa özel bir hastane muayne bile bin liraya yakın tutuyor. SGK farkı bile bazen 200 lira civarında tutuyor öyle düşünmek lazım ben o konuya hiç takılmıyorum açıkçası
-
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hascerob sağlık konusu çoğu kişiyi korkutan bir konu, zira ben de öncelikli olarak bu konuyu araştırmıştım ancak orada yaşayanların youtube da paylaştığı videolardan ya da eş dost yakınları aracılığı ile aldığımız bilgilerden aslında o kadar korkulmaması gerektiğini gördüm. aylık kişi başı ortalama 100$ ile Türkiyedeki tamamlayıcı sigorta kıvamında bir kapsama dahil olunabiliyor gördüğüm kadarıyla. üstelik dar gelirli olma durumu varsa abd sağlık masrafları konusunda ciddi destek verebiliyor. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin. Selamlar..
Tüm bu detayları kavrayana kadar arkadaşıma yakın yamacında yaşamak bana en mantıklısı geliyor. Sonrası için Allah büyük... ben de izledim çocukları devlet sigortalı yapıyormuş bizler de paket almalıymışız. İçim rahatladı bu konuda biraz.
-
İyi Geceler Forumdaşlarım; Yarın için hepinize bol şans diliyorum.
-
@hascerob anaaa 2 bedrom çamaşır kurutucu içinde apartmanlara bakıyorum fiyatlara bakar mısın
Çok uygun dimi? Ucuz sanırım kansas
-
@Ping-PONG ülkemizin dayattığı en büyük saçmalıklardan biri aslında.. diploma = apolet.. Deneyim, yetenek, karakter, yaklaşım, potansiyel.. bunlar bazen çok rahat ezilip görmezden gelinebiliyor. etiketçi bir toplumuz maalesef
-
Herkes başvurduğu günden beri heyecanla sonuçları bekliyor. Sonunda şafak 1, Adana'ya selamlar
-
@ayvalik10 siteyi detaylı gezmedim ama sanırım bu fiyatlar kansas'a özgü. NJ, Houston ya da San Antonio gibi yerlerde de bu şekilde mi
-
@Ping-PONG ya sabır
birkaç sayfa önce tdk uyarısı yapana bak sen hele
-
@Ping-PONG Evet sizin sektörde özellikle bu durum çok yaşanıyor. Kesinlikle ölçü değil . Madem tersanede çalışıyorsun . Çok fazla işçi görmüşsündür. Borucular,kaynakçılar vs. Çok değil 6 ay önceye kadar rmk marine’de bir geminin makine dairesinde nefes nefeseydim
ben de YTÜ mezunuyum Erasmus yaptım . Bir Amerikan ilaç firmasında staj yaptım . Kariyerimde boruculuk da olmuş oldu haha üniversite bu kadar önemli işte .
-
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG ülkemizin dayattığı en büyük saçmalıklardan biri aslında.. diploma = apolet.. Deneyim, yetenek, karakter, yaklaşım, potansiyel.. bunlar bazen çok rahat ezilip görmezden gelinebiliyor. etiketçi bir toplumuz maalesef
Bunun bir de kılık kıyafet görüntü kısmı var.
2013 senesinde Vestel Manisa ya eğitim vermeye gittik. Bizi 2 sefer kafeterya dan bunların burada ne işi var diye kovan mühendis eğitimimize katılımcı olarak girdi.
Olay duyulduğunda işten atılmıştı. Ne yalan söyleyeyim pek üzülmemiştim ama hoşumada gitmemişti. Yanımdaki arkadaş çok sevinmişti. Fazla içerlemişti duruma -
@hayallerabd, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG ya sabır
birkaç sayfa önce tdk uyarısı yapana bak sen hele
Benim evde edebiyat hocası var. Çektiğim çileyi yansıtıyorum arada olsun o kadar
-
@hascerob sağlık konusunun ense karartacak bir durum olduğunu ben düşünmüyorum. yakın tanıdık falan varsa tabi ki büyük avantaj. Dediğiniz gibi paket uygulamalar ile aile ya da ferdi olarak kapsama girilebiliyor. Bir süre olayı kavrayıp sonrasında sisteme dahil olunabilir. Yalnız eyalet uygulamalarına da bakmak lazım tabi farklılık gösterebilir
-
@Ping-PONG tek başıma bu zulüme katlanamam diyorsun
-
This post is deleted! -
@hayallerabd, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG tek başıma bu zulüme katlanamam diyorsun
Nasıl değerlendirirsen artık
Benzer Başlıklar
74
27.5k
Users
4.8k