Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @secondchance deneyiminizi paylaştıgınız için cok teşekkürler. umarım mulakatiniz da sorunsuz ve kolay geçer. şimdiden bol şans..


  • ewt sayin @keysnambır zaten duzen labaratuari test icin kan aliyor ama ne sucicegi ne kizamik icin antikor testi yapmiyor ve unganlar standart 3 asi uygulamasi yapiyor

    fikrimi sorarsaniz sucicegi ve kizamik icin tekrar kan vermek yerine ilk kan verme isleminde antikorlara baksalar belkide bir cok insan onceden asilanmis yada hastaligi gecirmis oldugu icin en az 1 doz asi eksik yapmak zorunda kalirlar .... yani demek istedigim standart prosedur 😃


  • tesekkurler sayin @gucarslan 👍


  • @Sono tesekkurler 🤞


  • @crazycells 👏 tesekkurler daha detayi mulakata ,


  • Merhaba, eğer mülakatımız olumlu sonuçlanırsa "permanent resident" statusunu ne zaman kazanmış oluyoruz? Mulakatta vize onaylanir onaylanmaz mi, Amerika'ya ilk girisi yaptiktan sonra mi? Bir de sanirim Greencard ile birlikte bir USCIS Numberimiz oluyor, bu pasaporta basilan immigrant vizede de olacak mi?

    Okul başvurularında permanent resident olarak başvurmak büyük kolaylık sağlıyor, ondan dolayi her sey yolunda giderse ben de faydalanabilir miyim merak ettim.(Başvurular Aralık basi civarında genellikle)

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetcpaos Vizeniz basıldıktan sonra ABD’ye yapacağınız ilk girişle birlikte yasal oturum sahibi olacaksınız. Giriş yapmadığınız sürece vizenin oturum açısından hiçbir anlamı yok.


  • @Sono Anladim, cok tesekkurler bilgi icin.


  • Merhaba, 13 ağustos tarihinde mülakatım var sormak istediğim hesabımda kabaca 15.400 civarı dolar ve yine kabaca 230K civarı arabamı göstereceğim ve bunun yanında sponsorum da var evrakları herşey şuan hazır, fakat sponsorumu konsolos görevlisi istemeden vermek istemiyorum parayı yetersiz bulması halinde o anda sponsorumda var buyrun evraklarım demek saçma mı olur acaba. Bu arada Brooklyn e gitmeyi planlıyorum. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @OZTURK, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba, 13 ağustos tarihinde mülakatım var sormak istediğim hesabımda kabaca 15.400 civarı dolar ve yine kabaca 230K civarı arabamı göstereceğim ve bunun yanında sponsorum da var evrakları herşey şuan hazır, fakat sponsorumu konsolos görevlisi istemeden vermek istemiyorum parayı yetersiz bulması halinde o anda sponsorumda var buyrun evraklarım demek saçma mı olur acaba. Bu arada Brooklyn e gitmeyi planlıyorum. Teşekkürler.

    sacma olmaz, eger maddi durumla ilgili sorular sormaya baslarsa ve yetersiz oldugunu dile getirirse sponsorluk belgesini verebilirsiniz.


  • Merhaba
    Bugün iş bankasından hesap dokumu aldım. Daha sonra kaşe basılmadığını farkettim. Antetli kağıtta 2 imza ve sirkülerleri mevcut. Sorun yaratıyor mu kaşesiz olması.
    Diğer sorumda bu verdikleri belgede hesap hareketleri yazmıyor. Bunun yanında hesap hareketlerinide çıkarttım ancak ona imza atılmadığını söylediler
    . Bu aldığım hesap dokumu yeterli olur mu
    Teşeklürler. Saygılarımla

  • ⭐⭐⭐

    @Gökhan-G, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba
    Bugün iş bankasından hesap dokumu aldım. Daha sonra kaşe basılmadığını farkettim. Antetli kağıtta 2 imza ve sirkülerleri mevcut. Sorun yaratıyor mu kaşesiz olması.
    Diğer sorumda bu verdikleri belgede hesap hareketleri yazmıyor. Bunun yanında hesap hareketlerinide çıkarttım ancak ona imza atılmadığını söylediler
    . Bu aldığım hesap dokumu yeterli olur mu
    Teşeklürler. Saygılarımla

    Her bankanın uygulaması farklı sanırım ama eskilerin hesap cüzdanı dediği şeyi istiyor aslında konsolosluk. Para yatırma ve çekme gibi işlemlerin son 6 ay listelendiği ve üstünde bankanın kaşesi, imza yetkilerine sahip 2 farklı kişi tarafından imzalanmış belge.

    Sanırım size genel bir varlık dökümü vermişler. O da olur, hatta birden fazla hesap açısından konsolosluğun daha çok işine yarar ama siz mutlaka birikiminizin bulunduğu hesabın son 6 aylık hesap hareketlerinin bulunduğu dökümü - cüzdanı alın ve o belgenin banka tarafından verildiğini gösterebilmeniz açısından üstüne kaşe ve imza attırın.


  • @Gökhan-G Bankadan hesap cüzdanı isteyin. Özel noktalı yazıcı ile yazdıkları hesap bilgisini içeren evrak. Genelde hesabı ilk açtığınızda veriyorlar. Sonra istenildiği zaman üzerine işleniyor.

    Bunun yanında hesap dökümü alacaksanız schengen vizesi için son 6 aylık döküm isterseniz daha kolay anlayabilirler. Banka çalışanlarından schengen vizesi için hesap dökümü sıklıkla isteniyor. Çıkan her sayfayı imza sirkülerindeki kişilerden müsait olan (Genelde banka müdürü) kaşeleyip imzalıyor ve imza sirkülerinin fotokopisini de veriyorlar.


  • Bu banka hesap dokumleriyle ilgili benim de kafama takilan bir mevzu var. Benim gosterecegim paranin cok buyuk bir kismi Amerika'da kullandigim bankada. Online sistemdeki "account statement"ta istenilen seyler olmadigi icin musteri hizmetleriyle konusup bir evrak hazirlattim. Büyükelçiliğe vereceğimi falan söyledim ancak hiçbir fikirleri yoktu. O yüzden şu linkteki yönergenin ilgili kısmını okudum onlara direkt: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-EN.pdf. Ilgili kismi asagi kopyaladim.

    Statement from a senior officer of a bank showing present balance of applicant’s account, date
    account was opened, the number and amount of deposits and withdrawals during the past 12 months, and the average
    balance during the year (if there have been recent unusually large deposits, an explanation should be given)

    Onlar da tam olarak burada yazan seylere gore bir evrak hazırlayıp taratıp göndermişler ama forumda yazanlara gore birkac farklilik var:

    1. "the number and amount of deposits and withdrawals" dedigi icin tek tek listelemek yerine ornegin "toplam miktari $11,000 olan 8 tane deposit" yazmislar.
    2. Yönergede sadece "Statement from a senior officer" dediği için ben sadece branch manager imzali istemistim, oyle hazirlamislar. Branch manager'in adi ve imzasi var altta. Kaşe yok yani. İmza sirküleri de yok. Öyle bir sistemleri var mı bilmiyorum.

    Sorum da kisaca su yani: Bu iki eksiklik/farklilik ve taratilmis evragin ciktisi olmasi(islak imzali olmamasi) herhangi bir problem olusturur mu?


  • Merhaba arkadaşlar, sizlere Unganlar'daki sağlık muayenemin detaylarını aktarmak istiyorum. Öncelikle ön bilgi olarak söyleyeyim, 2018 yılında Pulmoner Emboli (Akciğer Embolisi) geçirmiş ve 2020'ye kadar ilaçla tedavisi görmüş 25 yaşında bir kişiyim. Bu rahatsızlık araştırıldığında sebebi genetik testlerde çıkmadı yani ani gelişen bir rahatsızlık oldu benim için ve sebebi bulunamadı. Akciğerimde izleri mevcut ki bu durum beni geriyordu Tüberküloz'la karıştırılır ve balgam testi istenir, süreç uzar diye. Kendimi kanıtlamak için belgelerimi ve hastane kayıtlarımı alarak randevuya gittim.

    Randevum bugün (02.08.2021) saat 9:45 deydi, ben saat 9:40'da oradaydım. Hemen binaya girip 4. kata çıktım. Bankoda 2 arkadaş çalışıyor, kendilerine yaklaşıp randevum olduğunu söyledim birazdan çağıracaklarını söylediler. İçlerinden birisi 9:45 de seslendi. Evrak olarak kazandı sayfasının çıktısını ve pasaportumu götürdüm, aşı kartımı sordu onun olmadığını söyledim. Ardından işlemlere başladı ve 10 dk sonra fotoğraf çekimi ve ilk imzamı atmak için çağırdılar. Sonrasında imza attığım kağıt ve pasaportumla birlikte alt kata yani Düzen Lab'a inmemi söylediler. Düzen'den içeri girince direk karşıda yoğunluğun olduğu taraftaki bankoya giderek elimdekileri teslim ettim, çağırılmak üzere beklemeye başladım. 10:10'da beni ödeme için yine aynı bankoya çağırdılar ve ödememi TL bazında 988,63 TL (yani 117 USD) olarak kartla yaptım. Sonra çağırılmak üzere yan taraftaki bekleme salonuna geçtim ve orada 5 dk sonra çağırıldım. Kan ve idrar testi için hızlıca destek oldular 2 imza orada atarak 10:30 itibariyle röntgeni beklemeye başladım. 10:55'de röntgene çağırıldım ve akciğerimde öncesinde geçirdiğim bir rahatsızlık olduğunu oradaki arkadaşa da söyledim. (tekrar röntgen istenme ihtimalini azaltmak ve detaylı çekebilmesi adına). Orada da 1 imza atarak çekimin ardından 11'de yukarı çıktım ve kağıtla pasaportu Unganlar bankodaki arkadaşa teslim ettim ve 14:30'da tekrar gelmem gerektiği bilgisini aldım.

    14:25'de tekrar geldim ve yine yukarıya çıktım. Kısa bir bekleme ardından hemen çağırıldım ve Mehmet Bey'in odasına alındım. İçeri girdiğimde masasında çalışıyordu. Önce kilo ve boy ölçümüm yapıldı. Ardından tek kullanımlık önlük verildi. Önlüğü giyip sedyede 2 dk kadar bekledim, Mehmet Bey geldi. Kronik rahatsızlığımın olup olmadığını, ameliyat olup olmadığımı sordu ve uzanmamı istedi. Ben de durumu anlattım ve evraklarımın yanımda olduğunu söyledim, bakmaya gerek duymadı. O bu arada tansiyon ölçümü, göğüs ve ciğer dinlemesini yapıyordu. Hastalık genetik miydi, bacaktan dolayı mı oldu gibi sorular sordu, cevapladım. Sonrasında Amerika'da ne iş yapmayı planlıyorsun? Mental olarak kendime zarar vermeyi düşündün mü? Uyuşturucu kullanmıyorsun değil mi? gibi sorular sordu. Biz bunları konuşurken kendisi 1 karma 1 de normal aşı olmak üzere iki aşı yapmıştı. Uçağa binerken bacağına bir basınçlı çorap almayı ve kan sulandırıcı iğne yapmayı unutma diyerek hayırlı olsun dedi. Sonra 14:35'de içeri döndüm ve ödemeyi TL bazında 2.111 TL olarak (252 USD) kartla yaptım. İletişim bilgilerimi teyitleyerek yarın 12'ye kadar telefonumu açık tutmamı ve bir sıkıntı halinde iletişime geçeceğini söyledi bankodaki hanımefendi. Yarın (03.02.2021) saat 4-6 arası gidip raporu alacağım bir aksilik olmazsa. Benim de Unganlar deneyimim bu şekildeydi, faydalı olması dileğiyle 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetcpaos hesabın abd bankasında olması sorun teşkil etmez ama ilgili evragin yeterli olup olmadığını konsolsolug'a mail atıp sormanizda fayda var. çünkü mülakat sırasında talep ettikleri banka dökümlerini ıslak imzalı istiyorlar. en doğru ve sağlıklı yöntem bu olacaktır diye düşünüyorum..


  • @gucarslan Tesekkurler cevap icin. Question formu kullanarak bir mesaj gonderiyorum simdi, belgenin redacted versiyonuyla birlikte. Cevap aldigimda buraya da yazarim.

    Bu arada ortalama cevap suresi kac gun konsoloslukta? Su anda 3.5 hafta falan zaman var mulakatima. Eger gec cevap veriyorlarsa simdiden cevap hayirmis gibi hazirlik yapmaya baslamam gerekebilir.


  • Arkadaşlar merhaba;

    Mülakata girecek olan arkadaşların dikkatine❗❗

    E-devletten almış olduğunuz belgeleri doğrulamak için app üzerinden indireceğiniz "e-devlet belge doğrulama" uygulaması ile beraber belgelerinimizi kontrol edelim.Daha önceki deneyimlerden bir arkadaşın evrakları doğrulanamadığından AP sürecine kalmış eksik evraktan.Malum süre az ve zamanımız yok unutmayalım tüm evraklarınızı eksiksiz tamamlayalım.

    Tüm dv2021 ailesine başarılar.


  • @crazycells @gucarslan Merhaba, mülakat öncesi konsolosluk tarafından gönderilen e-postada "Lütfen aşağıdaki evrakları aşağıda listelendiği sıra ile vize görüşmenize gelmeden ÖNCE her aile üyesi için ayrı ayrı hazırlayınız." notu yer alıyor.

    "GETİRİLMESİ GEREKEN BELGELER" başlığı altında istenen belgeler arasında askerlik belgesi yer almıyor. Daha önce KCC'ye yolladığımız bu askerlik belgesini gelen bu son e-posta doğrultusunda belgeler arasına koymayalım mı?

    Yanıt için çok teşekkürler.


  • Merhaba, genel bir soru soracağım aslında ama şu an 2021 mülakatları devam ettiği için buradan sormak uygun olur diye düşündüm.

    Mülakatta "Neden Amerika'da yaşamak istiyorsunuz ?" gibi bir soru soruyorlar mı ? Ya da "Neden Türkiye'den gitmek istiyorsunuz ?" gibi. Yanlış hatırlamıyorsam bir konuda görüşmede politikaya girmeyin gibi bir öneri okumuştum. Türkiye'den gitmek isteme nedenlerinde politik sebepler başta geldiği için böyle bir soru geliyor mu merak ettim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum