Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @breezyguy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, Bosna Hersekten iş vizesi alma düşüncesindeyim. Aldıktan iki ay sonra oraya yerleşip işimle ilgilenceğim. Bu süreçte CN ım current olursa ve mülakat yeri olarak Bosnayı seçersem vizeyi alıp almamam konusunda ne gibi etkisi olur Bosna Herseğe taşınmamın ?

    ABD'ye tasinmayi dusundugunuz surece olumlu ya da olumsuz bir etkisi olacagini sanmiyorum.

    Fakat hem size en yakin ABD konsoloslugunun gocmen vize verdigine emin olmalisiniz, hem dosya transferi icin yeteri zaman olacagina... o nedenle sayin @gucarslan 'in dedigi gibi bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz.


  • Merhaba,

    Greencard süreci malesef şuan için belirsizlik arz ediyor.. Numaramız ortalama olarak avantajlı olmasına rağmen malesef ki bu süreç pandemi kaynaklı bir takım engellerle karşılaşabilir. Talihli eşim.. Bir konuda bilgi almak istiyorum. İngiltere için Ankara Antlaşması bu 31 aralık 2020 itibariyle sonlanacak ve İngiltere puan sistemi ile göçmenlik sürecine geçecek. Ankara Antlaşması için ben başvuru başlatırsam ve onaylanır ise, greencard sürecimiz olumsuz olarak bundan etkilenir mi acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orchuns, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba,

    Greencard süreci malesef şuan için belirsizlik arz ediyor.. Numaramız ortalama olarak avantajlı olmasına rağmen malesef ki bu süreç pandemi kaynaklı bir takım engellerle karşılaşabilir. Talihli eşim.. Bir konuda bilgi almak istiyorum. İngiltere için Ankara Antlaşması bu 31 aralık 2020 itibariyle sonlanacak ve İngiltere puan sistemi ile göçmenlik sürecine geçecek. Ankara Antlaşması için ben başvuru başlatırsam ve onaylanır ise, greencard sürecimiz olumsuz olarak bundan etkilenir mi acaba?

    Hayir, ikisi birbirinden bagimsiz, farkli ulkelere ait surecler.


  • @gucarslan cok tesekkur ederim. Peki istenen evraklara ulasabilecegim bir yer var mi acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stafilokok evrak mailinde hepsi yazacak istenilen evrakların. ayrica bu linkteki ilk iletide bulabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri


  • @gucarslan Cok tesekkur ederim.. evrak talep maili gelmedi bana, o yuzden sormustum aslinda.. birsey daha soracaktim.. gonderdiginiz linkte evraklar turkce ya da ingilizce olabilir diyor. Nufus kayit ornegini filan noter tasdikli tercume ettirmek gerekir mi? Daha once Bascu ran bir yakinim o sekilde gondermisti de..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stafilokok hayır gerekmez. adli sicil kaydini e-devlet üzerinden ing. alabilirsiniz ve onu ing. gönderebilirsiniz. bunun dışında tercüme ettirmeniz gereken evraklari (sizin almanız gerekirse tabi) yolladığım linkten bakabilirsiniz.


  • @gucarslan Tamam, tesekkur ederim.


  • Merhaba, sizin fikrinizi almak istediğim bir konu var. Benim case mumaram 22xxx, nişanlım ise su anda amerikada greencardi var ve onumuzdeki sene vatandaşlığını alacak. Is yerimden bu sene (en geç haziran ayında) nikah sebebiyle ayrılmak istiyorum, birikmis tazminatim olacagi icin. Bu yüzden resmi nikahi kıymak istiyoruz ancak benim sürecim bu konuda nasil etkilenir hiç fikrim yok. Greencard sürecinde nikah tarihine karar vermek için neyi göz önünde bulundurmaliyim evrak talebi, mülakat vs. Ds260 formunu doldurmuştum. Telegram grubunda sorduğumda @gucarslan 'dan F2A vize kategorisini öğrendim ancak benim için hangi yol daha avantajlı olacak bilemiyorum, sitede bu vize kategorisine dair bilgilendirme yazısını da okudum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Teşekkür ederim. @crazycells


  • Merhaba KCC'ye DS-260 formuna eşimi eklemek için ve bazı bilgileri değiştirmek için mail attık. Ortalama geri dönüş süreleri ne kadar(Cuma akşam mail atmıştık). Teşekkürler şimdiden.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammed-Kas ortalama 3 günde cevap veriyorlar. bu arada bazen cevap gelmese bile form açılmış oluyor. siz kontrol edin bu haftaici yine de mail gelmese bile.


  • Merhabalar case numaram 130xx'lerde excel listesine göre 130xx için evrak talep mailleri geleli yaklaşık 1 ay oldu fakat henüz evrak talep mailim gelmedi re-open durumum da yoktu ve ds260 gönderimi sonrası confirmation maili almıştım aynı zamanda lottery başvurusunda kullanmış olduğum mail adresim, ardından 19 Kasım tarihinde durumu sorgulamak için [email protected] mail gönderdim ve auto reply geldi fakat ona da henüz cevap maili gelmedi nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @UgurMutlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar case numaram 130xx'lerde excel listesine göre 130xx için evrak talep mailleri geleli yaklaşık 1 ay oldu fakat henüz evrak talep mailim gelmedi re-open durumum da yoktu ve ds260 gönderimi sonrası confirmation maili almıştım aynı zamanda lottery başvurusunda kullanmış olduğum mail adresim, ardından 19 Kasım tarihinde durumu sorgulamak için [email protected] mail gönderdim ve auto reply geldi fakat ona da henüz cevap maili gelmedi nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

    merhaba. bugün itibariyle evrak talepleri 14.900lerde bir arkadaşımıza geldi. sizin dosya numaranızı geçeli baya oldu. mail atıp sormanız çok iyi olmuş. cevapları genelde min 10 gün içinde veriyorlar. bugün yarin bir cevap verirler diye düşünüyorum. gecen hafta 3 gun calismadilar çünkü, thanksgiving day sebebiyle. gelecek cevap beklemeniz yönünde olabilir. sizin durumunuzdaki arkadaşlar (yani sırası geçen ve evrak talebi almayan) kararlarını evraklarını göndermek yönünde aldi. kisaca evrak talebi beklemeden gonderdiler. size tavsiyem ilk olarak ds260'i başarılı bir şekilde submit ettiginize emin olun ve gelecek cevaba istinaden dilediğiniz şekilde ilerleyin. bol sans..


  • Teşekkür ederim bilgi için , şuan girip add applicant kısmından eşimin bilgilerini eklemek için istek gönderdik. Lakin completed gözüktüğü için gerekli değişiklikleri hala değiştiremedik. Bahsettiğiniz kontrol etmemiz gereken kısım bu “Completed” kısmının açık hala gelmesi , doğru mı ? @gucarslan


  • @gucarslan Az önce maile cevap geldi ve evrak talebi içerikli, bahsettiğiniz gibi Thanksgiving tatili sebebiyle geç cevap geldi sanırım case number sırası geçip evrak talep maili almama durumu olabileceğini tecrübe etmiş oldum, mail ile durum hakkında sorulduğunda talep maili gelmiş oldu çok teşekkür ederim bilgilendirme ve desteğiniz için 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammed-Kas evet, doğru. mailinize cevap gelmesini bekleyin. büyük ihtimalle bugün, yarın cevap gelecektir. thanksgiving yüzünden sanırım biraz birikti işleri 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @UgurMutlu çok sevindim. kişisel bilgilerinizi gizleyip, mailin görselini de koyarsanız sonraki arkadaşlar için de faydalı olacaktır eminim. devamı için de bol şans 🙂


  • Add applicant yaptıktan sonra açıldı ve kendi bilgilerimi girdim lakin en son sign and certification kısmında case number istedi oraya benim case number’ımı girdik ama aynı case number’ı kabul etmedi . Farklı bir case number mı gelecek mail olarak yoksa farklı bir şey mi yapmalıydık ?@gucarslan


  • @gucarslan Görsel olarak yükleyemedim içeriğini gönderiyim;

    Thank you for your inquiry.

    You and each family member immigrating with you to the United States should collect the civil documents that are required to support your visa application.

    Passport Biographic Page: You and each family member immigrating with you must submit a photocopy of the biographic data page of a currently valid passport. The biographic data page is the page with your photograph, name, date, and place of birth.

    If the passport used by the principal applicant to enter the DV program differs from the one currently being submitted, you should also include a photocopy of the principal applicant’s passport listed on the DV entry with a written explanation as an attachment in .jpeg or .pdf format, to [email protected], with your case number in the subject line.. The Department of State’s regulations provide for three limited exemptions from the passport requirement. These three exemptions include: individuals who are stateless; nationals of a Communist-controlled country who are unable to obtain a passport from the government of the Communist-controlled country; and beneficiaries of an individual waiver approved by the Secretary of Homeland Security and the Secretary of State, pursuant to 22 CFR 42.2(g)(2). If you selected one of these exemptions on your DV entry, you should provide an explanation of your qualifications for the exemption you requested.

    Birth Certificate: You and each family member immigrating with you must submit a scan of an original birth certificate or certified copy.

    Marriage Certificate: If you are married, you should submit a scan of your original marriage certificate or a certified copy. Submitting this document now, if applicable, could help to expedite visa processing; if you do not provide this document now, you may be asked to provide this at your visa interview.

    Marriage Termination Documentation: If you were previously married, you should submit scanned evidence of the termination of EVERY prior marriage you have had. Your scanned evidence must be of an original or certified copy of one of the following documents: FINAL legal divorce decree, death certificate, or annulment papers. Submitting this document now, if applicable, could help to expedite visa processing; if you do not provide this document now, you may be asked to provide this at your visa interview.

    Military Records: If you served in the military of any country, you must submit a scanned copy of your military record.

    Police Certificates: If you are 16 years of age or older, you must submit a scanned copy of a police certificate from all countries you have lived. Please refer to travel.state.gov for more information.

    Court Record: If you have been convicted of a crime, provide a certified copy of each court record and any prison record.

    In order to continue processing your case, all documents should be submitted as attachments to your email to ensure they are properly received. We ask that you use the following method to name and attach your files:

    • Your DV case number;
    • The full name of the applicant whose document you scanned; and
    • The document name or form number.

    For example:
    2021AF00938653_John_Doe_Passport.pdf
    2021AF00938653_Jane_Doe_Birth_Certificate.pdf

    Use your case number as the subject of the email. The maximum email size is 30MB. If the total size of your attachments is larger than 30MB, send multiple emails using your case number as the subject of each email. Please send your documents for KCC review only after you have collected all of the required documents for yourself and all accompanying family members. Send documents only to the [email protected] email address.

    Documents photographed or scanned with a mobile phone are acceptable, but every document must be fully legible. Illegible or incomplete documents must be re-submitted and will delay processing of your case.

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

  • ⭐⭐

    @Muhammed-Kas, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Add applicant yaptıktan sonra açıldı ve kendi bilgilerimi girdim lakin en son sign and certification kısmında case number istedi oraya benim case number’ımı girdik ama aynı case number’ı kabul etmedi . Farklı bir case number mı gelecek mail olarak yoksa farklı bir şey mi yapmalıydık ?@gucarslan

    Sıfırları silerek girin lütfen case numberınızı 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum