Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Başkasının adına yazılmış çeki nakite çevirmek için internette yer alan bir yol.

    ADIMLAR:

    1- Bankanın üçüncü taraf çeklerine ilişkin politikasını öğrenin. Bankaların başkasına imzalanmış çekleri ("üçüncü taraf çekleri" olarak adlandırılır) kabul etmeleri gerekmez ve birçok banka bunları reddeder. Çekinizi başkasına vermeden önce, kişinin çeki alacağı bankayı arayın ve bu şekilde onaylanan çekleri kabul ettiklerinden emin olun.
    Check-in işlemini imzalayacağınız kişiyle konuşun ve çeki nakit olarak yatırmak veya yatırmak için hangi banka veya çek nakit para çekme servisini kullanmayı planladıklarını öğrenin.
    Genel olarak, bir hesabınızın bulunduğu bir bankaya gidip çeki vermeniz halinde, üçüncü taraf çekini kabul etmede daha iyi şansınız olacaktır.

    alt metni

    2- Üst ciro satırına "Pay to the Order of ....." yazın. Mavi veya siyah mürekkepli bir kalem kullanarak, onaylama alanının en üst kısmındaki kelimeleri açıkça yazdırın. Hem sizin hem de diğer kişinin onaylama alanında imzalaması için yeterli alan bıraktığınızdan emin olun.
    Bunu yaptığınızda, çekinizi etkili bir şekilde başka bir kişi için yepyeni bir çek haline dönüştürürsünüz. Çekinizi imzaladığınız kişi de imzalamak zorundadır.

    3- Bu noktada, çekin işleme koyulması, üzerinde imzası olan kişinin sorumluluğu haline gelir. Ancak, bazı bankalar üçüncü taraf çekleri konusunda ihtiyatlıdır ve çek kabul etmeden önce sizden onay almak isteyebilirler. Bazı bankalar sizi aramaya ve çeki diğer kişiye devretmeyi planladığınıza dair onay almaya istekli olabilir. Ayrıca, özellikle çek çok miktarda ise, bankaya da çekin sahibi kişiyle gitmeniz gerekebilir.

    Ekstra: İmzalandıktan sonra çeki bankanızın mobil uygulamasını kullanarakta deposit edebilirsiniz.
    alt metni

    Sizde bildiğiniz diğer yöntemleri aşağıya yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erbatur elinize saglik. Yanliz baslik yanlis anlasilmasin diye belirtelim...

    Aslinda baskasina ait ceki bozdurmuyorsunuz, once cekin sahibi ceki size ciro ediyor, dolayisiyla cek size ait olmus oluyor, sonra siz kendi adiniza ciro edilmis ceki bozduruyorsunuz 🙂

    Ama tabii dediginiz gibi, orijinal cek size ait olmadigi icin bunu kabul edip etmemek bankaya kalmis. Burada onlenmek istenen birinin dolandiricilik yapmasi... Yani size ait olmayan bir ceki kimse kendine ciro edip parayi bozdurmasin diye ugrasiyorlar... Dolayisiyla bankanin guvenlik onlemleri almasi anlasilir bir durum, eger surekli kullandiginiz, hesabinizin oldugu veya calisanlari tanidiginiz bir bankaya giderseniz tabii ki islerin cok daha sorunsuz gecme ihtimali yuksek olur 🙂


  • Merhaba,


  • Bende baskasinin Adina olan ceki bozdurdum bir Kereligine herhangi bir sorun olurmu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum